Ζώα και άνθρωπος

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Το ότι προσέφερες έστω και λίγο σε ένα ανήμπορο πλασματάκι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!

Μακάρι να το κάνανε όλοι.

Νόστε καλά για την 'παρηγοριά'....είναι κάποιες φορές που ούτε η μουσική μπορεί να σου αλλάξει διάθεση ....νιώθοντας τον πόνο ενός πλάσματος

Νόστε καλά για την 'παρηγοριά'....είναι κάποιες φορές που ούτε η μουσική μπορεί να σου αλλάξει διάθεση ....νιώθοντας τον πόνο ενός πλάσματος[/QUOTE]

Αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά όμως...

Να είσαι καλά και να συνεχίσεις έτσι!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://gr.euronews.com/2018/07/05/diamartyries-gia-tis-taurodromies-stin-palblona-ispania

Τι να πει κανείς....Εύχομαι σύντομα να εκλείψουν τέτοια έθιμα που σύμφωνα με τις Ειδήσεις απ το μεσημέρι, γίνονται για την χάρη 'Οσίου'..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Di3imE7XsAA270L.jpg:large

Όποιος μπορεί να βοηθήσει παιδιά, ας το κάνει.

Πρόκειται για γατούλες με εγκαύματα που τις φροντίζει η κλινική VETS4LIFE και από τη δευτέρα που θα σταματήσει η θεραπεία χρειάζονται φιλοξενία.
Εγώ θα τους πάρω τηλ. μήπως μπορώ να υιοθετήσω καμμία, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να τη στείλουν στα Γιάννενα...

https://www.zoosos.gr/chreiazontai-...gkavmata-stin-anatoliki-attiki/#axzz5MRA6RK00

Τα φώτα σας παρακαλώ για ένα θέμα με πολλές ...φιλοζωικές προεκτάσεις.
Στον χώρο εργασίας μου τριγυρίζουν γατιά,κάποια απ αυτά μπαίνουν και μέσα στην σάλα,επειδή τα ταΐζουν οι ξένοι,παίζουν μαζί,φωτογραφίζουν ,αλλά κυρίως τα πιτσιρίκια τους ασχολούνται μαζί.
Είναι αδεσποτάκια και πολλές φορές τα ταΐζω και εγώ απ έξω στο χώρο του πεζοδρομίου.
Δυστυχώς στον ίδιο χώρο μένει κάποιος ένστολος,που κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα στα ζώα...
Μία φορά τον ρώτησα αν έχει ενημερώσει την ιδιοκτησία για το ότι διαμένει με σκυλί και από τότε με στοχοποίησε..παρατηρώ μία στάση εκδικητική,τιμωρητική,επειδή όταν πήγε στο Oval γραφείο,έκανε λόγο για το ότι κυκλοφορούν γάτες και υπάρχει τροφή έξω στα σκαλιά και βρόμικα κ.λ.π.,αγνοώντας ότι όλοι οι ένοικοι Τουρίστες τα ταίζουν και αδυνατώ να τους απαγορεύσω να παίζουν,ταΐζουν,ασχολούνται με τα δύστυχα αυτά ζώα,κάποια απ τα οποί είναι μάνες με τα μωρά και κάποια έγκυος...
Η ιδιοκτ´´ητητς φυσικά μου έκανε παρατηρήσεις ,αλλά μετά τις εξηγήσεις το σταμάτησε..
Αυτός όμως πάλι έκανε παράπονα σε συνάδελφο που σιχαίνεται τις γάτες και με αφορμή φασαρίες νεαρών τη νύχτα ,έκανε παράπονα ξανά ότι η γυναίκα του παραλίγο να πέσει κάτω απ τα αδέσποτα που κυκλοφορούν,ότι υπάρχει βρωμιά με τις τροφές !!!! και ότι θα ξαναπάει στο Γραφείο του ιδιοκτήτη να διαμαρτυρηθεί ότι ταΐζω γάτες .
Φυσικά κάποιοι ξένοι πήγαν και αυτοί στην ιδιοκτήτη και ανέφεραν ότι δεν είμαι εγώ υπαίτιος που αυτά περνάνε απέξω ή σπάνια εισέρχονται και μάλιστα ανέφεραν ότι είναι διαφήμιση και όχι δυσφήμιση.
Από συναδέλφους ξέρω ότι παντού στο Νησί οι ξένοι τα σέβονται και ταΐζουν και προσέχουν..πολλοί παίρνουν και στην πατρίδα τους..άλλοι τα έχουν για ατραξιόν..
Κανένας δεν τα κακοποιεί ειδικά σε μεγάλες μονάδες με μπανγκαλόου και μικρότερες..
Το θέμα έχει και προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με φιλοζωικό θέμα,καθώς ζητάει έμμεσα να αποτρέπω ξένους να τα προσέχουν,(όλοι γνωρίζουμε τις ευαισθησίες τους για τα ζώα),ενώ στόχος του είναι φυσικά η ηθική και επαγγελματική μου βλάβη,ήτοι να πέσω στα μάτια του ιδιοκτήτη,να με τιμωρήσει,δεν ξέρω τι..
Απλά έχω συμμάχους όλους,όπως επίσης άλλους ενστόλους που μου λένε ότι είναι 'περίεργος' και πολλές φορές αδικεί και στην υπηρεσία του στα Hot Spot,poy yphrete;i.
Ζητάω κατευθύνσεις....πάντως αδυνατώ λόγω συνείδησης να διώξω με τη βία ζώα απ τον περίβολο του Ξενοδοχείου,αλλά και λόγω του ότι θα προκαλέσω την μήνη ξένων που τόσο με επαινούν.
Πάντως απείλησα μέσω συναδέλφου ότι θα πάω Εισαγγελέα,Διοικητή του ΑΤ Κω (χλωμό να κάνει κάτι) και φυσικά κοινοποίηση σε Ηλεκτρονικά Μέσα.
Ευχαριστώ.

Ο άνθρωπος προφανώς έχει θέματα.
Τι μπορεί να είναι αυτά? σκατοψυχία, ψυχιατρικά ζητήματα κ.λπ.
Σε νοιάζει? Καθόλου είναι η απάντηση.

Και φυσικά δεν θα ανοίξεις "βεντέτα" μαζί του, γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
Δεν θα μπεις σε κόντρες μαζί του σε καμία περίπτωση.

Το μυστικό είναι να έχεις την minimum επαφή μαζί του.

Όμως:

Δεν θα διώξεις τα ζωάκια, ούτε θα αποτρέπεις τους ξένους να τα φροντίζουν ή να παίζουν μαζί τους.
Ποιός ο λόγος?

Επειδή ένας τυχάρπαστος το ζητάει... έμμεσα κιόλας?

Αν σου πει το οτιδήποτε πχ μη τα ταϊζεις ή να τα διώξεις πες του απλά ένα ΟΚ.

Τίποτε άλλο. Και φυσικά συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις (όχι μπροστά του εκείνη τη στιγμή γιατί θα το πάρει σαν πρόκληση).

Αν βέβαια κακοποιήσει κανένα ζωάκι τότε τον καταγγέλεις έχοντας και μάρτυρα.

κατα τα άλλα είπαμε: ναι στον μαλάκα και συνεχίζουμε αυτό που θεωρούμε σωστό.

Εγώ έτσι θα το χειριζόμουνα.

Ο άνθρωπος προφανώς έχει θέματα.
Τι μπορεί να είναι αυτά? σκατοψυχία, ψυχιατρικά ζητήματα κ.λπ.
Σε νοιάζει? Καθόλου είναι η απάντηση.

Και φυσικά δεν θα ανοίξεις "βεντέτα" μαζί του, γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
Δεν θα μπεις σε κόντρες μαζί του σε καμία περίπτωση.

Το μυστικό είναι να έχεις την minimum επαφή μαζί του.

Όμως:

Δεν θα διώξεις τα ζωάκια, ούτε θα αποτρέπεις τους ξένους να τα φροντίζουν ή να παίζουν μαζί τους.
Ποιός ο λόγος?

Επειδή ένας τυχάρπαστος το ζητάει... έμμεσα κιόλας?

Αν σου πει το οτιδήποτε πχ μη τα ταϊζεις ή να τα διώξεις πες του απλά ένα ΟΚ.

Τίποτε άλλο. Και φυσικά συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις (όχι μπροστά του εκείνη τη στιγμή γιατί θα το πάρει σαν πρόκληση).

Αν βέβαια κακοποιήσει κανένα ζωάκι τότε τον καταγγέλεις έχοντας και μάρτυρα.

κατα τα άλλα είπαμε: ναι στον μαλάκα και συνεχίζουμε αυτό που θεωρούμε σωστό.

Εγώ έτσι θα το χειριζόμουνα.

Ευχαριστώ για την απάντηση-πρόταση.
Να προσπεράσω δηλαδή το 'κάρφωμα',προσπάθεια επαγγελματικής μου βλάβης?Ή να ενημερώσω κάποιον π.χ.ότι δεν αρμόζει σε Δημόσιο Λειτουργό να φέρεται εκδικητικά-τιμωρητικά σε κάποιον υπάλληλο,χρησιμοποιώντας ψεύδη και υπερβολές?
Απ ότι μου λένε κάποιοι που δουλεύουν μαζί του,ναι πρόκειται για προβληματικό, που μου φέρνει σε άτομο που θέλει να επιδεικνύει τον βαθμό/θέση του,κάτι που χρήζει προσοχής.

Δεν θα βγάλεις άκρη.

Ότι και να λένε σε εσένα, δεν θα το επαναλάβουν μπροστά του ή εκεί που πρέπει.

Αφού εσύ με το αφεντικό σου τα έχεις μια χαρά και του εξήγησες πόσο μετράει όλο αυτό για τους τουρίστες, τι σε νοιάζει?

Μην πιάνεις βεντέτες και κόντρες με τέτοια άτομα.
Το χρόνο σου θα χάσεις και την διάθεσή σου θα χαλάσεις.

Αυτός σαν μίζερος που είναι, τρέφεται με αυτά.

Οπότε γιατί να παίξεις το παιχνίδι του?

Άμα σου λέει κάτι, πές του "ΟΚ", "Εντάξει" και μετά γράψτον στα @@ σου.

Εσύ δεν έχεις να αποδείξεις κάτι σε οποιονδήποτε.

Επειδή εχει αυτός όρεξη θα ασχοληθείς εσύ?

Με τέτοια άτομα η ελάχιστη δυνατή επαφή είναι κέρδος.

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

SOS

Αυτό το πανέμορφο πλασματάκι κινδυνεύει.

Το έσωσα την περασμένη βδομάδα στο Ξυλόκαστρο.Κάποιος το παράτησε σε μια οικοδομή και έκλαιγε γοερά.
Είναι πολύ μικρό ακόμα για να το κάνω εμβόλιο,απλά το ξεψύλλιασα και το αποπαρασίτωσα.
Τώρα όμως που ήρθα Αθήνα ο γάτος μου δεν το θέλει και θα του κάνει κακό!Δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο.

Κάνω έκκληση σε όλους να το υιοθετήσει κάποιος,το σπίτι μου είναι χωρισμένο στα δύο!!!!

Attachments

• 20180728_121753.jpg
    20180728_121753.jpg
    47.5 KB · Views: 127
  • 20180728_121750.jpg
    20180728_121750.jpg
    47.4 KB · Views: 127

Ασε που μπορει και να το θελει για παρεα σιγα σιγα.

Μονο που θες πιο συχνες αλλαγες αμμου .

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

SOS

Αυτό το πανέμορφο πλασματάκι κινδυνεύει.

Το έσωσα την περασμένη βδομάδα στο Ξυλόκαστρο.Κάποιος το παράτησε σε μια οικοδομή και έκλαιγε γοερά.
Είναι πολύ μικρό ακόμα για να το κάνω εμβόλιο,απλά το ξεψύλλιασα και το αποπαρασίτωσα.
Τώρα όμως που ήρθα Αθήνα ο γάτος μου δεν το θέλει και θα του κάνει κακό!Δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο.

Κάνω έκκληση σε όλους να το υιοθετήσει κάποιος,το σπίτι μου είναι χωρισμένο στα δύο!!!!

Επειδή το έχω περάσει,τους πρώτους 1-2 μήνες θα έχεις μάχες ζήλιες και τέτοια.Σε εμένα μετά από 6 μήνες άρχισαν να παίζουν μαζί και μετά ήταν όλα καλά.

Το βασικό για τις πρώτες 1-2 εβδομάδες να τα έχεις χωριστά και θα τα βάζεις στον ίδιο χώρο σιγά-σιγά και μόνο κατά την παρουσία σου.

Επίσης το μικρό είναι αρσενικό ή θηλυκό (Αν μπορείς να το καταλάβεις βέβαια) ?

Ζηταω μια γνωμη συμβουλη απο φατοφιλους και γατογνωστες.

Ενω βαζω αντιπαρασιτικο καθε μηνα στον γατουλη μου ( και μαλιστα το πιο πληρες λεει το stronghold γιαυτο και ακριβο) παρατηρησα οτι στα αυτακια του εχουν πεσει κατι ζωυφια που τα εχουν τσιμπησει κανοντας μικοσκοπικες τρυπιτσες στο δερμα κι στο τριχωμα. Στην αρχη ειπαμε μηπως τσακωθηκε με κανα γατο και δεν το ειδαμε νομισαμε οτι ηταν τρυπιτσες, μετα ειπαμε ληπως τον τσιμπανε τα κουνουπια (εχουμε πολλα).
Τελικα αποφασισα να το δω απο πολυ κοντα (επικινδυνο σπορ) και να "ξεκολησω" ενα απο αυτα που εμοιαζαν με καυκαλα απο πληγες γιατι κραταει μερες...

Και εκει πανικος ! Δεν ηταν καυκαλα...ηταν ζωυφια. Πως ειναι δυνατον αφου τυ βαζουμε αντιπαρασιτικο.
Βεβαια τη ημερα ξαπλωνει στην αυλη καμμια φορα στα φυλλα η το χωμα στον ισκιο για δροσια...

Και τωρα η ερωτηση των 100 ευρω (καπου τοσο θα μου κοστισει η και περισσοτερο αν τον παω για εκτακτη επισκεψη στον κτηνιατρο).

Μηπως μπορω να βαλω κατι στα αυτακια του να φυγουν αυτα τα παρασιτα ;

Καπου ειχα ακουσει και εδω για μηλοξυδο. Ειναι το ξυδι απο μηλιτη οινο (cidre) ετσι ; Εαν ειναι αυτο εχω.

Καθισα και του ξεκολησα ολα οσα νομιζα οτι υπαρχουν αλλα σιγουρα δεν εχω μικροσκοπικη βλεψη.
Kανει να του βαλω αυτο το ξυδι ; Η μπορει να χαλασει το τριχωμα του ; Πραγμα που δεν θελω.
Του εχω βαλει Betadine για τις πληγες.

Κατι αλλο να προτεινετε προσιτο και απλο που μπορω να βρω και να του βαλω ;

Mην κάνεις πειράματα με τα αυτιά του.

Μπορεί να το κάνεις να υποφέρει πάρα πολύ.

Στο γιατρό κατευθείαν.

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Παιδιά ,όλα εντάξει με το μικρό γατί.

Του βρήκα σπίτι με κήπο μεγάλο και είναι ευτυχισμένο.

Ο δικός μου επανήλθε στα φυσιολογικά του (έφαγε τέσσερις φορές σήμερα!!)