Ζώα και άνθρωπος

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Ζηταω μια γνωμη συμβουλη απο φατοφιλους και γατογνωστες.

Ενω βαζω αντιπαρασιτικο καθε μηνα στον γατουλη μου ( και μαλιστα το πιο πληρες λεει το stronghold γιαυτο και ακριβο) παρατηρησα οτι στα αυτακια του εχουν πεσει κατι ζωυφια που τα εχουν τσιμπησει κανοντας μικοσκοπικες τρυπιτσες στο δερμα κι στο τριχωμα. Στην αρχη ειπαμε μηπως τσακωθηκε με κανα γατο και δεν το ειδαμε νομισαμε οτι ηταν τρυπιτσες, μετα ειπαμε ληπως τον τσιμπανε τα κουνουπια (εχουμε πολλα).
Τελικα αποφασισα να το δω απο πολυ κοντα (επικινδυνο σπορ) και να "ξεκολησω" ενα απο αυτα που εμοιαζαν με καυκαλα απο πληγες γιατι κραταει μερες...

Και εκει πανικος ! Δεν ηταν καυκαλα...ηταν ζωυφια. Πως ειναι δυνατον αφου τυ βαζουμε αντιπαρασιτικο.
Βεβαια τη ημερα ξαπλωνει στην αυλη καμμια φορα στα φυλλα η το χωμα στον ισκιο για δροσια...

Και τωρα η ερωτηση των 100 ευρω (καπου τοσο θα μου κοστισει η και περισσοτερο αν τον παω για εκτακτη επισκεψη στον κτηνιατρο).

Μηπως μπορω να βαλω κατι στα αυτακια του να φυγουν αυτα τα παρασιτα ;

Καπου ειχα ακουσει και εδω για μηλοξυδο. Ειναι το ξυδι απο μηλιτη οινο (cidre) ετσι ; Εαν ειναι αυτο εχω.

Καθισα και του ξεκολησα ολα οσα νομιζα οτι υπαρχουν αλλα σιγουρα δεν εχω μικροσκοπικη βλεψη.
Kανει να του βαλω αυτο το ξυδι ; Η μπορει να χαλασει το τριχωμα του ; Πραγμα που δεν θελω.
Του εχω βαλει Betadine για τις πληγες.

Κατι αλλο να προτεινετε προσιτο και απλο που μπορω να βρω και να του βαλω ;
Για μια απλή αποπαρασίτωση θα πρέπει να σου πάρει το πολύ 20 . Ειναι μια διαδικασία που κρατάει max 10 λεπτά. Τώρα από την στιγμή που θα τον πας μέχρι τον κτηνίατρο εγώ σου προτείνω να του κάνεις και το ετήσιο εμβόλιο το οποίο κανονικά κοστίζει 15 ( αν δεν το έχεις κάνει βέβαια).
Εμένα ο κτηνίατρος μου για εμβόλιο- αποπαρασίτωση θα μου έπαιρνε 20 , απλά εμείς έχουμε πολλά ζώα και είμαστε σχεδόν φίλοι.

Για μια απλή αποπαρασίτωση θα πρέπει να σου πάρει το πολύ 20 . Ειναι μια διαδικασία που κρατάει max 10 λεπτά. Τώρα από την στιγμή που θα τον πας μέχρι τον κτηνίατρο εγώ σου προτείνω να του κάνεις και το ετήσιο εμβόλιο το οποίο κανονικά κοστίζει 15 ( αν δεν το έχεις κάνει βέβαια).
Εμένα ο κτηνίατρος μου για εμβόλιο- αποπαρασίτωση θα μου έπαιρνε 20 , απλά εμείς έχουμε πολλά ζώα και είμαστε σχεδόν φίλοι.

Φυσικα του κανω εμβολιο πληρες καθε χρονο,
Και του βαζω και αντιπαρασιτικο καθε μηνα και του δινω και vermifuge καθε τριμηνο.

Αλλα οι τιμες καμμια σχεση... η νυχτα με την μερα.

Και μενα φιλοι (σχεδον) εχουν γινει οι κτηνιατροι (ζευγαρι ειναι) αλλα η τιμη ειναι αλλη... :flipout:

110 Eυρω προς πληροφορηση, συγκεκριμενα 109,20. Αλλα μεσα ειναι και το treatement του, τρια φιαλιδια ενος αλλου stronghold, πιο πληρες απο το προηγουμενο συν μια υποδωρια που του εκανε με ενα αντιβιωτικο, και ενα αντιφλεγμονουχο για να περιωρισει την φαγουρα.

Αλλα χαλαλι εχω τουλαχιστον το κεφαλι μου ησυχο.

Υπάρχει κανείς που θέλει καποιο σκυλακι ?

Εχω ηδη 6 ενηλικα, το ενα μου "ξεφυγε" και ζευγαρωσε, και εχω βρεθει αυτη την στιγμη με 11 ...

Ειναι 5 κουταβακια 2,5 μηνων. Αν καποιος ενδιαφερεται, ας ενημερωσει. Ευχαριστω

Οι ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ λοιπον, αυτα τα τομάρια που έρχονται μερικα ΣΚ να "παραθερισουν" τους ενοχλουσαν τα σκυλακια

3 δεν τα προλαβα, ενα την γλυτωσε, και με δυσκολια βρηκα κει εδωσα αλλα 4 σε καποιο ασυλο που εχει μια κυρία καπου...

Το ιδιο πραγμα καθε καλοκαιρι σχεδον (προπερσυ ειχα χασει αλλα δυο) αλλα κατα τα λοιπα ειμαι πολυ τυχερος που δεν ξερω ποιος / ποιοι το κανουν...

Για να δω αν τα 3 που μου εχουν μεινει, θα την βγαλουν και φετος... :-(

Οι ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ λοιπον, αυτα τα τομάρια που έρχονται μερικα ΣΚ να "παραθερισουν" τους ενοχλουσαν τα σκυλακια

3 δεν τα προλαβα, ενα την γλυτωσε, και με δυσκολια βρηκα κει εδωσα αλλα 4 σε καποιο ασυλο που εχει μια κυρία καπου...

Το ιδιο πραγμα καθε καλοκαιρι σχεδον (προπερσυ ειχα χασει αλλα δυο) αλλα κατα τα λοιπα ειμαι πολυ τυχερος που δεν ξερω ποιος / ποιοι το κανουν...

Για να δω αν τα 3 που μου εχουν μεινει, θα την βγαλουν και φετος... :-(
Πονεμένη ιστορία φίλε...και εγώ έχω χάσει σκυλί από φόλα και σε καταλαβαίνω.Σκοτωσαν ενα δικο μου και 5-6 αδεσποτα που φροντιζα οσο μπορουσα.Εκανα και καταγγελία στην αστυνομία γτ είχα ενδείξεις του ποιος μπορεί να το έκανε,με κάλεσαν κάποιες φορές αλλά στο τέλος δεν κατάφερα κάτι.
Τουλαχιστον από τοτε δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ που μένω αλλά με αυτά και με εκείνα βρέθηκα κάποια στιγμή με 6 σκυλιά στο σπίτι, επειδή έβαζα μέσα τα αδέσποτα που εμφανίζονταν για να μην ξαναριξουν φολες .Ευτυχως τα δύο βρήκαν σπίτι και τώρα έχω μόνο 4 ...

Πέσαμε θύματα διαρρήκτη!

Διαρρήκτριας πιο συγκεκριμένα.

Πριν μερικές ημέρες κάποιος ήρθε και έφαγε την κονσέρβα της Λενιώς!

Ο δράστης είναι μια γατούλα περίπου 4 μηνών.

Ανέβηκε το δέντρο που είναι δίπλα στο μπαλκόνι μπήκε μέσα και έφαγε την κονσέρβα!

Καλά που έλλειπε το Λενιώ εκείνη την ώρα.:flipout:

Έκτοτε ήρθε άλλες 2 φορές και πάντα έβρισκε φαγητό στο μπαλκόνι.

Σήμερα ήρθε και έβαγε δύο (2)!!! κονσέρβες.

Τι κάνει η έρμη η πείνα...

Μόλις έφαγε, κάθισε και για λίγη ώρα και μου έκανε παρέα.

Γίναμε φίλοι από ότι φαίνεται γιατί πλέον δεν δείχνει κανένα φόβο απέναντί μου.

Όταν της έβαζα τη δεύτερη κονσέρβα ήρθε ακριβώς δίπλα μου.

Μετά από 2-3 ακόμη συναντήσεις θα δοκιμάσω να την χαϊδέψω και λίγο.

Εδώ τρώει την δεύτερη κονσέρβα, από όρεξη πάει μια χαρά!

DSC_0101.jpg

Και η Λενιώ τι λέει??? ή δεν την σύστησες ακόμα???:jester:

Shhhhhhh shhhh shhhhhh!

δεν το έχει πάρει πρέφα ακόμη!

Αλλιώς θα είχαμε νεύρα και ξύλο ακόμη.

979b3556d9a3ed98649f561c55c2e1ff.gif

Για τους γατοφιλους του φορουμ!

Βασικά πρέπει να το βελτιώσω..Να βάλω το cd σε κύκλο και άλλους τρεις παρά δίπλα σαν να ονειρεύεται..Δεν ξέρω αν με πιανς; :)

:grinning-smiley-043

Άντε να βάλω κι εγώ μια από το σπίτι της γάτας που μας φιλοξενούσε στις διακοπές (δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να νομίζει το αντίθετο, ότι οι άνθρωποι φιλοξενούν γάτες δηλαδή :o )

Είναι στο δέντρο της αυλής. Τα φαινόμενα απατούν, μην την βλέπετε έτσι. Κάθε σούρουπο εξαφανίζεται και πηγαίνει για κυνήγι.

39061446_1747107505343986_7272121463174332416_o.jpg

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Είχε ξεσηκώσει στο πόδι από τα κλάματά του όλη την γειτονιά.,λίγα μόλις μέτρα από την παραλιακή Λ.Ποσειδώνος.
Δεν είχα ξανακούσει ποτέ γατάκι ή γάτα να φωνάζει τόσο δυνατά!!!
Βγαίνοντας έξω από το γραφείο,αντίκρυσα αυτήν την γκρι μπουκίτσα η οποία μόλις την πλησίασα,άρχισε τα χου!!!
Ο "γίγαντας" αυτός,από την μιά έκλαιγε μόλις κρυβόμουν και μόλις εμφανιζόμουν και πήγαινα να τον πλησιάσω,μου έδειχνε τα "τεράστια" νύχια και δόντια του.
Με την βοήθεια φίλης,καταφέραμε να τον μαζέψουμε και τώρα είναι έτοιμος να δοθεί για υιοθεσία.
Βέβαια,το ιδιαίτερο χρώμα του -γκρι/μωβ- θα τον βοηθήσει να βρεί το σπίτι του πολύ γρήγορα.
https://www.youtube.com/watch?v=nFimrO91nnI&feature=youtu.be

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Πως το λεγατε? Τα ζωα ειναι το τελευταιο κομματι που μας εχει μεινει απο τον παραδεισο?
Φοβαμαι οτι καποιοι... ειδικοι επι της εισαγωγης στον παραδεισο δε συμφωνουν και τοσο...
Απολαυστε τους

"η χρήση του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών"

http://www.alfavita.gr/arthron/koin...-tin-perithalpsi-adespoton-ston-proaylio-horo