Ζώα και άνθρωπος

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Πως το λεγατε? Τα ζωα ειναι το τελευταιο κομματι που μας εχει μεινει απο τον παραδεισο?
Φοβαμαι οτι καποιοι... ειδικοι επι της εισαγωγης στον παραδεισο δε συμφωνουν και τοσο...
Απολαυστε τους

"η χρήση του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών"

http://www.alfavita.gr/arthron/koin...-tin-perithalpsi-adespoton-ston-proaylio-horo

Το να είναι η άποψη κάποιου ιερέα για τα μπάζα δεν είναι ούτε καινούριο , ούτε τρομερό.

Δεν έχει καμία βαρύτητα ή κύρος πάνω σε θέματα πίστης ή δόγματος.

Εκφράζει την προσωπική του βλακεία και οι πιστοί κάλλιστα μπορούν να τον αγνοήσουν και να συνεχίσουν.

Και το λέω σαν πιστός αυτό.

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Συμφωνω απολυτως στους χαρακτηρισμους σου. Και λιγα λες!
Μονη μου ενσταση, οτι εδω δε μιλαμε για καποιον ιερεα, αλλα για την επισημη απαντηση της εν λογω Μητροπολης.

"Απάντηση για τα όσα ανεγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας."

Δηλαδη δε μιλαμε για τα λογια καποιου ιερεα, αλλα για κατι που καποιος το συνεταξε και ο αντιστοιχος μητροπολιτης το διαβασε και το υπεγραψε για να δημοσιοποιηθει.
Εκτος και αν υπεγραψε και αυτος χωρις να το διαβασει σαν κατι Χρυσοχοιδηδες...

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Θα έπρεπε να ξέρουν τα ελάχιστα της θρησκείας που ακολουθούν.

Για παράδειγμα:

Γένεση: «και εποίησεν ο Θεός τα θηρία της γης κατά γένος, και τα κτήνη κατά γένος αυτών και πάντα τα ερπετά της γης κατά γένος αυτών, και είδεν ο Θεός ότι καλόν"

Οι προστάτες των Ζώων: άγιοι Μόδεστος και Μάμας.

Η Εκκλησία μας, προς εκδήλωση αγάπης προς τα άλογα ζώα, πρόβαλε - λόγω των σχετικών τους θαυμάτων - τους αγίους Μόδεστο και Μάμα ως προστάτες τους. Στο μεγαλυνάριο του Αγίου Μοδέστου εξαίρεται αυτή ακριβώς η μέριμνα του αγίου για τα ζώα:
«Θαύμασιν εκλάμπων πάσι τη γη, νόσων και κινδύνων διασώζεις πάσαν ψυχήν, και τας των θρεμμάτων (=ζώων) φθοροποιούς μολύνσεις ταχέως καταπαύεις τη επισκέψει σου».

Συμφωνω απολυτως στους χαρακτηρισμους σου. Και λιγα λες!
Μονη μου ενσταση, οτι εδω δε μιλαμε για καποιον ιερεα, αλλα για την επισημη απαντηση της εν λογω Μητροπολης.

"Απάντηση για τα όσα ανεγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας."

Δηλαδη δε μιλαμε για τα λογια καποιου ιερεα, αλλα για κατι που καποιος το συνεταξε και ο αντιστοιχος μητροπολιτης το διαβασε και το υπεγραψε για να δημοσιοποιηθει.
Εκτος και αν υπεγραψε και αυτος χωρις να το διαβασει σαν κατι Χρυσοχοιδηδες...

Τίποτε δεν μπορεί να τους κάνει.

Να τον δω να σέρνει πιστούς στα δικαστήρια και να δω πως θα στηρίξει την βλακεία του "πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών" όταν καταθέσουν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι τι λέει η θρησκεία μας.

Να δω πως θα απολογηθεί που δεν γνωρίζει τα βασικά.

Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιου είδους (και χειρότερες βέβαια) απόψεις των παπάδων (ελάχιστοι αξίζουν να αποκαλούνται ιερείς) επηρεάζουν πολλούς πιστούς και διαμορφώνουν απόψεις.
Αφού ''δεν έχουν καμία βαρύτητα ή κύρος πάνω σε θέματα πίστης ή δόγματος'' τότε ισχύει το ότι η θρησκεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους παπάδες.

Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιου είδους (και χειρότερες βέβαια) απόψεις των παπάδων (ελάχιστοι αξίζουν να αποκαλούνται ιερείς) επηρεάζουν πολλούς πιστούς και διαμορφώνουν απόψεις.
Αφού ''δεν έχουν καμία βαρύτητα ή κύρος πάνω σε θέματα πίστης ή δόγματος'' τότε ισχύει το ότι η θρησκεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους παπάδες.

Για αυτό και στο δικό μας δόγμα κανένας παπάς δεν έχει δικαίωμα να βγάζει οδηγίες και κανόνες για θέματα πίστης και δόγματος, όπως κάνει ο πάπας για παράδειγμα.

Μια χαρά είναι τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Δηλαδη το γαϊδούρι, ζωο περιπου 200 κιλων, δεν επιτρεπεται να φερει φορτιο ανω των 40 κιλων; Ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο αυτο;

Για αυτό και στο δικό μας δόγμα κανένας παπάς δεν έχει δικαίωμα να βγάζει οδηγίες και κανόνες για θέματα πίστης και δόγματος, όπως κάνει ο πάπας για παράδειγμα.

Μια χαρά είναι τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό μάλλον δεν το έχουν ακούσει ποτέ οι περισσότεροι από τους παπάδες ή ακόμη και αν το έχουν ακούσει δεν το εφαρμόζουν.

Πως το λεγατε? Τα ζωα ειναι το τελευταιο κομματι που μας εχει μεινει απο τον παραδεισο?
Φοβαμαι οτι καποιοι... ειδικοι επι της εισαγωγης στον παραδεισο δε συμφωνουν και τοσο...
Απολαυστε τους

"η χρήση του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών"

http://www.alfavita.gr/arthron/koin...-tin-perithalpsi-adespoton-ston-proaylio-horo

Αυτά είναι απλά αστικά ζητήματα προσβολής του δικαιώματος της κυριότητας. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε να γίνει επίκληση οποιασδήποτε άλλης δικαιολογίας πέραν των εξουσιών που παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας ενός ακινήτου.

Αυτά είναι απλά αστικά ζητήματα προσβολής του δικαιώματος της κυριότητας. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε να γίνει επίκληση οποιασδήποτε άλλης δικαιολογίας πέραν των εξουσιών που παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας ενός ακινήτου.

Αν καποιος θεωρει οτι το θρησκευτικο συναισθημα των πιστων ειναι κατι που μπορει να το κατευθυνει, ποιος ο λογος να μην το επικαλεστει κιολας ανα πασα στιγμη?

Αν καποιος θεωρει οτι το θρησκευτικο συναισθημα των πιστων ειναι κατι που μπορει να το κατευθυνει, ποιος ο λογος να μην το επικαλεστει κιολας ανα πασα στιγμη?

Ακριβώς! Θα το επικαλεστεί ανά πάσα στιγμή και για οποιαδήποτε αφορμή για να το κατευθύνει καλύτερα!

Γιατί πολύ απλά εξουσία να ελέγχω τι γίνεται στο ακίνητό μου, μου παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας επ' αυτού, ενώ η επίκληση του ότι, για παράδειγμα, πλήττεται, δια της οβελιστέας δραστηριότητας, η αισθητική και ομορφιά που προσφέρει το ακίνητό μου στην περιοχή του, είναι αδιάφορη.

Διότι είναι ορισμένο το τι ισχύει και με ποιο τρόπο αλλάζει κάτι στο συγκεκριμένο δόγμα. Και εγώ δεν μιλάω ως πιστός. Ειδικά στο ορθόδοξο δόγμα που έχει πηγή της πίστης την παράδοση, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ισχύσει μια αλλαγή που δεν βγαίνει από φιλτράρισμα αιώνων ή που αποτελεί κάποια άποψη κάποιου.

Διότι είναι ορισμένο το τι ισχύει και με ποιο τρόπο αλλάζει κάτι στο συγκεκριμένο δόγμα. Και εγώ δεν μιλάω ως πιστός. Ειδικά στο ορθόδοξο δόγμα που έχει πηγή της πίστης την παράδοση, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ισχύσει μια αλλαγή που δεν βγαίνει από φιλτράρισμα αιώνων ή που αποτελεί κάποια άποψη κάποιου.

Mόνο με οικουμενικές συνόδους τα συμπεράσματα των οποίων θα πρέπει να λαμβάνουν υπ'όψη όλες τις προηγούμενες και την Ιερά παράδοση (ήτοι κείμενα των Πατέρων).

Πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί όλα τα ζητήματα δόγματος έχουν ξεκαθαρίσει τους πρώτους αιώνες.

Ακριβώς! Θα το επικαλεστεί ανά πάσα στιγμή και για οποιαδήποτε αφορμή για να το κατευθύνει καλύτερα!

Δεν δύναται να το κάνει στα σοβαρά.

Κινδυνεύει να γίνει αιρετικός.

Έγραψε κάποιος μια βλακεία και ελπίζει ότι θα τρομάξει κάποιους.

Ας προσπαθήσει να τους πάει στα δικαστήρια επικαλούμενος "θρησκευτικό συναίσθημα" να δεις για πότε θα τις φάει από τον ίδιο τον κλήρο.

Αυτό που λέει ο Τάσος είναι η ουσία τα άλλα τα έβαλε για να προσδώσει κύρος.

Αλλά δεν! Γιατί όσο αφορά την θρησκεία που μέχρι και Αγίους έχει επίσημα για τα ζώα είναι φάουλ.

Να τους πάει στα δικαστήρια με βάση κάτι τόσο κοσμικό όσο το δικαίωμα περιουσίας πάλι χαμένος θα βγει στα μάτια των πιστών.

Mόνο με οικουμενικές συνόδους τα συμπεράσματα των οποίων θα πρέπει να λαμβάνουν υπ'όψη όλες τις προηγούμενες και την Ιερά παράδοση (ήτοι κείμενα των Πατέρων).

Πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί όλα τα ζητήματα δόγματος έχουν ξεκαθαρίσει τους πρώτους αιώνες.

Όχι ακριβώς από τους πρώτους αιώνες, κλασικό παράδειγμα είναι ο αριθμός των μυστηρίων. Κάποια απλώς... έσβησαν. Και η παράδοση το δέχτηκε (αφού δεν είχαν λόγο ύπαρξης). Τεσπα για να επιστρέψουμε στα της Μητρόπολης, σε αυτά τα θέματα οι αποφάσεις είναι πολύ πιο... συλλογικές από αυτό που θα όριζε μια Μητρόπολη, επομένως η ανακοίνωσή της περί προσβολής θρησκευτικού συναισθήματος είναι... μια παπάτζα και μισή.

Όχι ακριβώς από τους πρώτους αιώνες, κλασικό παράδειγμα είναι ο αριθμός των μυστηρίων. Κάποια απλώς... έσβησαν. Και η παράδοση το δέχτηκε (αφού δεν είχαν λόγο ύπαρξης). Τεσπα για να επιστρέψουμε στα της Μητρόπολης, σε αυτά τα θέματα οι αποφάσεις είναι πολύ πιο... συλλογικές από αυτό που θα όριζε μια Μητρόπολη, επομένως η ανακοίνωσή της περί προσβολής θρησκευτικού συναισθήματος είναι... μια παπάτζα και μισή.

Ακριβώς!

Πριν από λίγες μέρες βιώσα ενα συναίσθημα που αδυνατώ να το καταταξω καπου.
Ο γάτος ήταν σκαρφαλωμενός στο τοιχιο του μπαλκονιού και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την προσπάθεια να βρει τροφή μιας "κουτσουλιας"
που μόλις είχε αφήσει κάποιος κάφρος από αλλο χωριό, προφανώς, και νιαουριζε μανιωδώς
Του πέταξα από το μπαλκόνι λίγη τροφή σταμάτησε λίγο και μετα ΌΛΟ το βράδυ σήκωσε το χωριό στον αέρα.
Μου έκανε πραγματικά εντυπωση που έβρισκε την δύναμη και την αντοχή να νιαουριζε ΌΛΟ το βράδυ.
Τες παντων το πρωί εμφανίστηκε και μπροστά μας ή "κουτσουλια" και προσπάθησαμε με την ξαδέρφη μου να την πιασουμε,να την βάλουμε σε κάτι χαλασματα με φάγακι και νερό.
Στάθηκε αδύνατον και το θέμα ήταν ότι αν του βάζαμε τροφή το γατί της ξαδερφης θα την εξαφανιζε στο δευτερόλεπτο ,οπότε του βάλαμε λίγο, νερό και πήγαμε για μπάνιο.
Το απόγευμα το "θεριο" άρχισε να ξεθαρευει και άρχισε μάλιστα το καϋμενο και τις τούμπες προς εμάς ,αλλά κυρίως προς την γάτα της ξαδερφης μου που προφανώς την θεώρησε κάτι σαν μαμα του.
Ρε παιδία δεν μπορείτε να φανταστείτε το βρωμογατο της ξαδερφης μου τι ξύλο έριχνε στο γατουλακι.
Μάλιστα εγώ φοβήθηκα ότι το τυφλώσε !

1 ώρα προσπαθουσαμε να βρούμε άκρη με τα γατια και άκρη δεν βρισκαμε.
Αυτό το καϋμενο να προσπαθεί να πλησιάσει εμάς την τροφή και την άλλη γάτα και το η μεγάλη να κάνει σαν δαιμονισμενη.
Ούτε μόνο του το αφηναμε γιατί η άλλη θα το σκότωνε.
Πράγματι πρώτη φορά στην ζωή μου βιώσα την αγάπη την στοργή και το μίσος ταυτόχρονα.
Ένα πλασμα να θέλει να πιαστει από την ζωή και ένα άλλο να θέλει να το πετάξει κάτω! !

Δυστυχώς την άλλη μέρα το πρωί φύγαμε και δεν ξέρω την εξέλιξη.
Δεν σας κρυβω όμως ότι από τότε, κοιτάω το γατο μου και μπερδευομαι ολο και πιο πολύ.
Τι διαλο συμβαίνει στους σπιτογατους και τόση αγάπη την μετατρεπουνε σε μισος για το ίδιο τους το είδος? ?

Ξέρω ότι τα έχω γράψει χύμα και μπερδεμένα ,αλλά έτσι και γω αισθάνομαι.