Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Στα αιλουροειδη δεν υπαρχει ανιδιοτελεια ... ουτε για δευτερολεπτο.
Αυτο που εμεις λεμε Αγαπη αναμεσα στην Γατα και τον Ανθρωπο
ειναι ουσιαστικα .... συμβαδιση κοινων συμφεροντων.
Γιαυτο και φερονται τοσο "καλα" ... στο ιδιο τους το ειδος !

Ξερεις τι θα κανει η "κουτσουλια" οταν μεγαλωσει λιγο (αν προλαβει)
και της δοθει η ευκαιρια για υπερισχυση ? Τα ιδια και χειροτερα !
Ειναι αμειλικτα oντα οι γατες. Δεν συγχωρουν (ουτε κανουν στραβα ματια).
Και θυμουνται ..............

Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Mανο το να υπερασπιστει το χωρο της η γατα, το θεωρω φυση της.
Το να ειναι σε αλλο χωρο και να μην αφηνει το γατακι σε χλωρο κλαρι ,δεν μπορουσα να το φανταστω!
Ακομα προσπαθω να το χωνεψω.
Βεβαια η κορη μου μου ειπε οτι οι γατοι ,συχνοτατα σκοτωνουν τα μικρα γατακια,οποτε μαλλον θα πρεπει να συμβιβαστω με την ιδεα!!!

..
Βεβαια η κορη μου μου ειπε οτι οι γατοι ,συχνοτατα σκοτωνουν τα μικρα γατακια,οποτε μαλλον θα πρεπει να συμβιβαστω με την ιδεα!!!

Αυτό το κάνουν από ένστικτο πολλά ζώα. Όχι μόνο τα αιλουροειδή.
Γιατί με αυτόν τον τρόπο οι θηλυκές γίνονται πάλι διαθέσιμες για αναπαραγωγή.

Έτσι διασφαλίζεται η συνέχιση των δικών τους γονιδίων.
Τα αρσενικά δεν σκοτώνουν ποτέ τα δικά τους μικρά.

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Αυτο που εμεις λεμε Αγαπη αναμεσα στην Γατα και τον Ανθρωπο
ειναι ουσιαστικα .... συμβαδιση κοινων συμφεροντων.

Μου κάνει εντύπωση το έχεις ζήσει με γάτες και να έχεις αυτή την αντιμετώπιση.

Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Kαι εμένα το ίδιο.

Μάλλον δεν δέθηκε ποτέ μαζί τους.

Η δικά μου ΔΕΝ τρώει αν δεν την χαϊδέψω. Έρχεται στα καλά καθούμενα και με χαϊδεύει, τρίβεται με γλύφει.

Γουργουρίζει μόνο και αν με δει.

Αν είμαι down για κάποιο λόγο έρχεται κατευθείαν πάνω μου.

Tωρα που ο δικος μας εγινε 2 χρονων , εχει αρχισει να "εξανθρωπιζεται"
Πολλες φορες μαλιστα, κανει σαν να μας μιλαει.
Αλλα οποτε γουσταρει....παντως οι τουμπες για χαδια ειναι συνεχεις,επαναλανβανομενες και κατ εξακολουθηση....σαν αρνι στην σουβλα γυρναει ο ρεζιλης!!:flipout:

Ρε τι κακο/καλο ειναι αυτο.

Εχω ηδη μια γρια γατα και 2 ρεμαλια που μαζεψα περσι και τωρα εχουν γινει σαν μικροι λυγκες.....και γυρνωντας απο τις διακοπες βρηκα και μια μικρουλα γατα ακομα που μου σπιτωθηκε.

Αρχιζω και φτανω την κρισιμη μαζα.

Tωρα που ο δικος μας εγινε 2 χρονων , εχει αρχισει να "εξανθρωπιζεται"
Πολλες φορες μαλιστα, κανει σαν να μας μιλαει.
Αλλα οποτε γουσταρει....παντως οι τουμπες για χαδια ειναι συνεχεις,επαναλανβανομενες και κατ εξακολουθηση....σαν αρνι στην σουβλα γυρναει ο ρεζιλης!!:flipout:

Nα δεις τη δικιά μου (Λένα την φωνάζουμε) όταν με ακούει να μιλάω στο τηλέφωνο στην πραγματική Λένα!

- στο τηλέφωνο: Έλα Λένα τι γίνεται? τι κάνεις?
- γάτα: μιαου μιαου μιάου μιάου. Και με κοιτάει και παράξενα του στυλ: εδώ είμαι γιατί κοιτάς αλλού?

:flipout:

Ρε τι κακο/καλο ειναι αυτο.

Εχω ηδη μια γρια γατα και 2 ρεμαλια που μαζεψα περσι και τωρα εχουν γινει σαν μικροι λυγκες.....και γυρνωντας απο τις διακοπες βρηκα και μια μικρουλα γατα ακομα που μου σπιτωθηκε.

Αρχιζω και φτανω την κρισιμη μαζα.

Και εμένα μου ήρθε μια μικρούλα (5 μηνών λέει ο κτηνίατρος). Δεν την έχω σπιτώσει ακόμη αλλά πλέον την ταϊζω καθημερινά, χάδια κ.λπ.
Μέχρι να τη συνηθίσει το Λενιώ γιατί τώρα τη μαλώνει.

Chris μηπως ξερεις το εξης:
Ο Ρουμης (ρουμη τον φωναζουμε) τωρα τελευταια ,αν και στειρωμενος, εχει αρχισει να ψεκαζει σε διαφορες γωνιες (σαν βαλβολινη μυριζει του μπαγασα!!)
Αυτο το αρχισε πριν 4 - 5 μηνες.
Υπαρχει καμμια εξηγηση γιαυτο??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς...

Ναι ... με τον Κατσουλινο ! Α Γυμνασιου με Β Γυμνασιου.
Με μενα και την αδελφη μου, χαρες πασχαλιες ο Κατσουλινος.
Μολις η γιαγια μου τον κλωτσησε να φυγει απο το μπαουλοντιβανο (επαιζε με ενα μπαλακι πινγκ-πονγκ εκει μεσα)
αλλα κυριως οταν ο πατερας μου δεν του δωσε φαι για δυο μερες (εσκιζε τις κουρτινες) .... ο Κατσουλινος ....
εφυγε και πηγε στον Αργυρη (στο διπλανο σπιτι). Οσες φορες και αν πηγαμε να τον φερουμε με την αδελφη μου
... ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ! Kαι ας ημασταν χαρες πασχαλιες μαζι του (all the time).

Κοιτα ... αντιλαμβανομαι οτι ειναι ψωρα η αγαπη για το γατι. Ηξερα οτι θα μου την πεσετε :laugh:
Ομως παρολα αυτα πρεπει να ειπωθουν καποιες αληθειες. Πολυ ευχαριστως παραδεχομαι οτι οσο πιο αγαθος εισαι
(σκυλος) τοσο πιο ανιδιοτελως αγαπας. Δεν εχω προβλημα. Αγαθιαρης ειμαι και γω ! Ομως .... η αληθεια πανω
απο ΟΛΑ ... και απο αγαπες και απο συμπαθειες και απο ψωρες :rolleyes:

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Ο Ρουμης (ρουμη τον φωναζουμε) τωρα τελευταια ,αν και στειρωμενος, εχει αρχισει να ψεκαζει σε διαφορες γωνιες (σαν βαλβολινη μυριζει του μπαγασα!!). Υπαρχει καμμια εξηγηση γιαυτο??

Tι ηλικια ειναι ο Ρουμης ?

Αν δεν ειναι κουτσουλια-γατακι ... μαρκαρει την περιοχη του.
Να μην μπουν αλλα αρσενικα (γιατι θα τα κανει κομφετι).
Δεν εχει σημασια ουτε αν ειναι στειρωμενος, ουτε αν φιλοξενειται σε ανθρωπου σπιτι.
Θεωρει περιοχη ΤΟΥ το σπιτι σας. ΕΣΕΙΣ φιλοξενειστε σ'αυτον !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορεί

Μπα ούτε σου την "πέφτουμε" ούτε τίποτα και σέβομαι την άποψη και την οπτική σου στο απόλυτο.

Απλά αυτό που έχεις βιώσει είναι η δική σου αλήθεια (και σίγουρα όχι η μία και μοναδική)και σε μια ηλικία που ο κατσουλινος δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά μόνο παιχνίδι για εσάς.Οι γατες ειναι ζωα που θελουν τον χωρο τους και εσεις πιθανον να μην του τον δινατε.Επισης το δείγμα σου είναι ελάχιστο για να μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Πίστεψε με δεν ήταν ούτε το φαγητό ούτε το μπαλάκι του πινγκ πονγκ που τον έκαναν να φύγει.Για να εγκαταλείψει μια γάτα τον χώρο της πρέπει να φτάσει στα άκρα και λογικά υπήρχαν άλλες συμπεριφορές που δεν μπορούσε να αντέξει.

Οι γάτες σίγουρα δεν είναι σκυλιά και σίγουρα δεν έχουν την συμπεριφορά τους.Αλλα αν θέλεις την γνώμη ενός ανθρώπου που ζεί με σκυλιά και γάτες για πολλά χρόνια,απλά έχουν τον δικό τους τρόπο να εκφράζουν την "αγάπη" τους.Αν εισαι αρκετά τυχερός και συγκατοικήσεις σε αυτή την ηλικία με μια γάτα είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει η οπτική σου.
Ναι ... με τον Κατσουλινο ! Α Γυμνασιου με Β Γυμνασιου.
Με μενα και την αδελφη μου, χαρες πασχαλιες ο Κατσουλινος.
Μολις η γιαγια μου τον κλωτσησε να φυγει απο το μπαουλοντιβανο (επαιζε με ενα μπαλακι πινγκ-πονγκ εκει μεσα)
αλλα κυριως οταν ο πατερας μου δεν του δωσε φαι για δυο μερες (εσκιζε τις κουρτινες) .... ο Κατσουλινος ....
εφυγε και πηγε στον Αργυρη (στο διπλανο σπιτι). Οσες φορες και αν πηγαμε να τον φερουμε με την αδελφη μου
... ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ! Kαι ας ημασταν χαρες πασχαλιες μαζι του (all the time).

Κοιτα ... αντιλαμβανομαι οτι ειναι ψωρα η αγαπη για το γατι. Ηξερα οτι θα μου την πεσετε
Ομως παρολα αυτα πρεπει να ειπωθουν καποιες αληθειες. Πολυ ευχαριστως παραδεχομαι οτι οσο πιο αγαθος εισαι
(σκυλος) τοσο πιο ανιδιοτελως αγαπας. Δεν εχω προβλημα. Αγαθιαρης ειμαι και γω ! Ομως .... η αληθεια πανω
απο ΟΛΑ ... και απο αγαπες και απο συμπαθειες και απο ψωρες :rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι ό

Αν εισαι αρκετά τυχερός και συγκατοικήσεις σε αυτή την ηλικία με μια γάτα είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει η οπτική σου.

Noμιζω οτι μου λειπει ενας σκυλος ... και οχι μια γατα.
Ενας χαζιοβιολης, ημιαιμος, τυραννισμενος και φατσας ... :proud:

cute-stray-dog.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια;

Πίστεψε με ότι αυτού του λείπεις πολύ περισσότερο και σε έχει μεγαλύτερη ανάγκη...
Noμιζω οτι μου λειπει ενας σκυλος ... και οχι μια γατα.
Ενας χαζιοβιολης, ημιαιμος, τυραννισμενος και φατσας ... :proud:

cute-stray-dog.jpg

Chris μηπως ξερεις το εξης:
Ο Ρουμης (ρουμη τον φωναζουμε) τωρα τελευταια ,αν και στειρωμενος, εχει αρχισει να ψεκαζει σε διαφορες γωνιες (σαν βαλβολινη μυριζει του μπαγασα!!)
Αυτο το αρχισε πριν 4 - 5 μηνες.
Υπαρχει καμμια εξηγηση γιαυτο??

Μαρκάρει την περιοχή του.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αναπαραγωγή.

Το ίδιο κάνει που και που και η γάτα μου που είναι στειρωμένη εδώ και 13 χρόνια.

Απλά δηλώνουν τον χώρο τους και την πρωτοκαθεδρία σε αυτόν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σ

Πίστεψε με ότι αυτού του λείπεις πολύ περισσότερο και σε έχει μεγαλύτερη ανάγκη...

Μεσα σε διαμερισμα, ΕΓΩ, σκυλοψυχουλα, δεν βαζω. :angry: Αυτα γεννηθηκαν για να τρεχουν !!!
Αλλα ακομα και αν ειχα σπιτι με κηπο ... ποιος θα τον αναλαμβανε για 20 μερες τον χρονο (διακοπες) ?
Μαζι μου να τον παρω ... ΠΟΥ θα τον βαλω ? Υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες !!!!

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επιλέγουμε - και να επιβραβεύουμε δια της επιλογής μας - τα ξενοδοχεία που επιτρέπουν και δέχονται τα κατοικίδιά μας.

Ακόμα και να στέλνεις κάποιον καθημερινά να ελέγχει τις γάτες κατά τις διακοπές (το σκύλο δεν γίνεται να τον αφήσεις μόνο στο σπίτι) σε τρώει η αμφιβολία... .

Νομίζω ότι σιγά σιγά θα φτάσουμε κι εκεί, εγώ βλέπω αρκετή διαφορά πλέον στην αντίληψη της κοινωνίας προς τα ζώα. Πολύ θετικό αυτό.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επιλέγουμε - και να επιβραβεύουμε δια της επιλογής μας - τα ξενοδοχεία που επιτρέπουν και δέχονται τα κατοικίδιά μας.

Ακόμα και να στέλνεις κάποιον καθημερινά να ελέγχει τις γάτες κατά τις διακοπές (το σκύλο δεν γίνεται να τον αφήσεις μόνο στο σπίτι) σε τρώει η αμφιβολία... .

Νομίζω ότι σιγά σιγά θα φτάσουμε κι εκεί, εγώ βλέπω αρκετή διαφορά πλέον στην αντίληψη της κοινωνίας προς τα ζώα. Πολύ θετικό αυτό.

:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Μπορείς να πετάξεις 4 ψυχές στα σκουπίδια; Κι όμως μπορείς....

Μακαρι Λεωνιδα ...

Αλλα μην κρινεις αποκλειστικα απο δω μεσα.

Ειμαστε ελεεινα μικρο δειγμα !

Στους περιφερειακους δρομους της Χαλκιδικης ... συντελειται ΑΚΟΜΑ σφαγη !