Ζώα και άνθρωπος

Απο το Ζορμπά (την ταινία): Ο Ζορμπάς με το "αφεντικό" κάθονται στο κατάστρωμα του καραβιού που τους πάει στην Κρήτη και αγναντεύουν τη θάλασσα. Ξάφνου βλέπουν ένα δελφίνι να πηδάει πάνω απο τα κύματα:

(Ζορμπάς) Κοίτα αφεντικό, ένα δελφίνι!
(Αφεντικό) Α, ναι...
(Ζορμπάς, λίγο απογοητευμένος) Τι σόι άνθρωπος είσαι εσύ, δε σου αρέσουν τα δελφίνια;

Tα δελφίνια ζούνε σε ένα κόσμο όπου δεν συναντούν συχνά άλλα θηλαστικά.
Σε εμάς βλέπουν την συγγένεια των θηλαστικών.
Αυτό χαίρονται. την ομοιότητα και οικειότητα.

Για αυτά είναι έντονη η διαφορά. Εμείς αντίθετα ζούμε σε ένα κόσμο όπου περιτριγυριζόμαστε από θηλαστικά και έτσι δεν μας συνεπαίρνει η παρουσία τους.
Από την άλλη στον δικό μας κόσμο, τα περισσότερα μη-θηλαστικά (ερπετά, έντομα) μας προκαλούν από ανατριχίλα μέχρι αποστροφή.

Ίσως να ακούνε την αναπνοή μας και το σφυγμό μας, που είναι όμοιος με το δικό τους (όλα τα θηλαστικά έχουν καρδιά με 4 θαλάμους) και μας θεωρούν...μέλος της οικογένειας. Τα δελφίνια και ολα τα άλλα θαλάσσια θηλαστικά έχουν σαν κύρια αίσθηση την ακοή, η οποία είναι απίστευτα αναπτυγμένη.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Mια σχετική συνάντηση μου (οχι με όρκες, με δελφίνια) πριν 2 χρόνια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μαγευτικά πλάσματα

Toυρσιωπες ? :chinscratch:
Σε ελληνικα νερα ? :chinscratch:

Ρινοδέλφινα.Υπάρχουν πολλά στον Κορινθιακό και μάλιστα μερικά κοπάδια είναι κι αρκετά μεγάλα.

Μου φανηκαν πολυ μεγαλυτερα (απο ρινοδελφινα).
Αλλα, μεσα στο νερο ... ΟΛΑ δειχνουν διπλασια.
Eιδα περκα καποτε ... και η καρδουλα μου ακομα τρεχει !

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Mια σχετική συνάντηση μου (οχι με όρκες, με δελφίνια) πριν 2 χρόνια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μαγευτικά πλάσματα

Υπέροχο βίντεο, είσαι τυχερός! Συναγρίδες καρτέρευες ε

Μου φανηκαν πολυ μεγαλυτερα (απο ρινοδελφινα).
Αλλα, μεσα στο νερο ... ΟΛΑ δειχνουν διπλασια.
Eιδα περκα καποτε ... και η καρδουλα μου ακομα τρεχει !

-bye-

Τα ρινοδέλφινα ειναι οι τουρσιώπες που είπες (Tursiops truncatus) κι είναι απ' τα μεγαλύτερα δελφίνια (το μεγαλύτερο είναι το σταχτοδέλφινο, αλλα αυτό ξεχωρίζει εμφανώς λόγω έλλειψης του χαρακτηρηστικού ρύγχους).Χαρακτηριστικό τους είναι οτι αρέσκονται σε άλματα και μάλιστα μεγάλα.

Αυτά που είδα στο βίντεο ήταν περίπου 3 μετρα σε μήκος κια πιθανολογείται οτι το πιο κοντινό σε μένα ήταν κι έγγυος

68456263_10157468592843134_344276933405573120_n.jpg

Τα ρινοδέλφινα ειναι οι τουρσιώπες που είπες (Tursiops truncatus) κι είναι απ' τα μεγαλύτερα δελφίνια (το μεγαλύτερο είναι το σταχτοδέλφινο, αλλα αυτό ξεχωρίζει εμφανώς λόγω έλλειψης του χαρακτηρηστικού ρύγχους).Χαρακτηριστικό τους είναι οτι αρέσκονται σε άλματα και μάλιστα μεγάλα.

Αυτά που είδα στο βίντεο ήταν περίπου 3 μετρα σε μήκος κια πιθανολογείται οτι το πιο κοντινό σε μένα ήταν κι έγγυος

Μολις τωρα ειδα οτι επι 40 χρονια τα ειχα λαθος στο μυαλο μου.
Αυτο που ΕΓΩ ονομαζα ρινοδελφινο (στις ελληνικες θαλασσες) ηταν ουσιαστικα ... το κοινο μακρυρυγχο (η βραχυρυγχο) δελφινι.
Οι τουρσιοπες (και οχι τουρσιωπες) ειναι τα πραγματικα ρινοδελφινα (Ειρηνικου η αλλων θαλασσων) και φυσικα απαντωνται
ΚΑΙ στην Μεσογειο (οπως και στο Ιονιο και στο Αιγαιο).

My mistake -bye-