Ζώα και άνθρωπος

Κάθε ζώο έχει και τον άγριο χαρακτήρα του. Δεν είναι λευκό χαρτί που το κάνεις ότι θέλεις.
Κουβαλάει από πίσω του μερικές εκατοντάδες γενιές όπου δεν ήταν εξημερωμένες και δρούσαν από ένστικτο.

Τελευταία κάθομαι και μελετάω για τα παπαγαλάκια και έχω παραγγείλει ένα ήμερο parrotlet.
Μεγαλωμένο με co parrenting από φίλο, πιστεύει ότι μπαίνει στην αγέλη του σπιτιού.
Αυτά λοιπόν μπορούν να σε τσιμπήσουν.
Και το κάνουν για 3 λόγους.
1) Φοβάται. Καλό είναι να μην το πιέζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει.
2) Όταν σε αποδεχθεί, σε τσιμπάει αν θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος τριγύρω για να πετάξεις και εσύ μαζί του.
3) Θέλει να ζευγαρώσει. Και δεν τσιμπάει κάποιον τυχαίο τότε, τσιμπάει αυτόν/αυτήν που θέλει να σύρει στη φωλιά να ζευγαρώσει μαζί του! Και γίνεται και ανταγωνιστικό! Π.χ. αν θεωρήσει ότι θέλει να ζευγαρώσει μαζί μου παίζει να ορμήσει και να τσιμπήσει την γυναίκα μου γιατί την θεωρεί ανταγωνιστή.
Και άντε και τα parrotlets είναι σε μέγεθος σπουργιτιού και είναι χαριτωμένο να βλέπεις να σε διεκδικεί.
Σκέφτεσαι να σου τη σφυρίξει κανένας μεγάλος παπαγάλος;
Θα σου βγει το παιδί με πολύχρωμη μοϊκάνα! :flipout:

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Επιασε η απειλη με τα σεντονια. :p

Εγω ειμαι υπερ του να κατεχει καποιος καποιο καθαροαιμο και επιθετικο σκυλο-φυλακα. Αλλα αυτο επιφερει και μεγαλη ευθυνη και πιο δυσκολη συνυπαρξη και καποιους εξτρα κανονες.

Εχω ξανα αναφερει πως υστερα απο παρα πολλα χρονια ηθελα να τολμησω ξανα να αποκτησω σκυλο και ηθελα σκυλο φυλακα , ενα ακιτα. Οχι μονο για την οψη του αλλα για την συμπεριφορα του.
Μου αρεσει που ειναι κυριαρχικος σκυλος, που δεν ειναι για πολλες αγκαλιτσες, που ειναι φυλακας.
ΑΛΛΑ δεν προτεινεται για παιδια, δεν τα παει καλα μαζι τους. Ακομα κι αν κοινωνικοποιηθει, παντα εχει μια ροπη να ειναι επιθετικος προς αυτα, οπως και τα ροτβαιλερ.

Και δεν τον αποκτησα οχι γιατι δεν μπορω να με εκπαιδευσω να τηρω καποιους κανονες. Αλλα γιατι δεν εχω χρονο ΤΩΡΑ να κοινωνικοποιησω και να εκπαιδευσω σωστα το σκυλο. Γιατι ειναι σκυλος πολυ αναρχος και αν δεν του επιβληθεις και εκπαιδευσεις καλα, θα κανει μια ζωη οτι θελει. Ναι ειναι πανεμορφος αλλα και τοσο επικινδυνος που ενα ροτβαιλερ το τσακιζει στο αστραμα.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ εναν τετοιο σκυλο ανεξελεγκτο ουτε στη ζωη μου, ουτε στων τρυγυρω μου.

Να ειστε σιγουροι ομως πως αν τον αποκτησω, εξω θα ειναι παντα με λουρι, θα εκπαιδευτει, θα κοινωνικοποιηθει εντονως και στις επισκεψεις φιλων στον χωρο μου, θα ειναι παντα κλεισμενος ή δεμενος καπου μεχρι να φυγουν.
Γιατι. ? Γιατι παντα ετσι λειτουργουσα με τους σκυλους φυλακες μου και ουδεποτε εθεσα σε κινδυνο τη ζωη κανενος.

Οποιος δεν θελει ή δεν μπορει να επωμιστει τετοια βαρη ευθυνων και κανονων, μπορει να αποκτησει μια πολυ ευγενικη ρατσα οπως ενα λαμπραντορ ή οτι αλλο, οπου ειναι ιδιαιτερα φιλικα ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Να σας βαλω βιντεακια απο ριτριβερ οπου μπαινουν (και καλα) ψευτικοι διαρρηκτες σπιτι ή γινονται ψευτικες επιθεσεις στον κατοχο για να καταγραφουν οι αντιδρασεις τους.

Υπαρχουν πολλες ρατσες που δεν επιτιθονται ποτε. Δεν εχουν καθολου επιθετικοτητα.
Για σκυλο ΣΥΝΤΡΟΦΟ ειναι οι πιο ιδανικες. Αν θες σκυλο φυλακα (οχι απλα να γαβγιζει αλλα να επιτιθεται) πρεπει να εισαι ετοιμος να ακολουθησεις ΑΛΛΟΥΣ κανονες στην ζωη σου.

Θα αφηνες το περιστροφο σου γεματο σε ενα χαμηλο ραφι να το βρει το παιδι μου οταν σε επισκεφτουμε. ?
Τοτε γιατι αφηνεις λυμενο το τερατακι σου. ? (θα φταιω κι εγω ομως αν δεν με απασχολησει το γεγονος του οτι ειναι λυμενο)

Eγω θα ελεγα κατι πιο τσεκουρατο ... απαγορευονται ζωα στο σπιτι οταν υπαρχουν μωρα !
Ας γινει το παιδι 8 ετων ... και το ΣΥΖΗΤΑΜΕ (ποια ρατσα θα μπει σπιτι).
ΔΕΝ επαθα τιποτα που γνωρισα την Kitty (στα 10).

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !

Αλλα ημουν 10 ετων ... ΔΕΝ ημουν 2 ετων ! Υπαρχει τεραστια διαφορα -> ημουν αυτοκινουμενη οντοτητα.
Βεβαια, η Kitty δεν ηταν ντομπερμαν, ουτε ροτβαιλερ (αλλα ιρλανδεζικο σεττερ με αυτια σφουγγαροπανο, ενας αγγελος :love:)
και ειχα μαθει να ΠΡΟΣΕΧΩ εξαιτιας υπερτυχερης καταληξης (απο κεινη την καταδιωξη απο τρια τσομπανοσκυλα στο Πολυκαστρο,
νομιζω ξεκιναει ενα νημα με αυτην μου την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ... την οποια αναγνωριζω ως ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΗ στην ζωη μου ... δεν το κρυβω
οσο και αν αγαπαω, υπεραγαπαω, τα σκυλια .... !)

Το ΙΔΙΟ λες.

"Γενναίο πίτμπουλ πέθανε προστατεύοντας τα παιδιά της οικογένειας από θανατηφόρο φίδι."

ο σκυλος φυλακας θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ τον χωρο του και αυτο που θεωρει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Στη θεση του φιδιου θα μπορουσε να ειναι μια αραχνη, ενας σκατζοχοιρος ή ΕΣΥ.

Στη συζητηση που εχει ξεκινησει για τα ροτβαιλερ, υπαρχουν δυο σκελη:

- Το ενα, ειναι ο σκυλος φυλακας να επιτιθεται σε ΞΕΝΟ ατομο ή εστω καποιον αραια διερχομενο σπιτι που ΔΕΝ θεωρειται οικογενεια απο τον σκυλο.

Το δευτερο σκελος και αυτο που ειναι ΟΥΣΙΑΣ, ειναι ΤΙ και ποιον θεωρει ο σκυλος οικογενεια.

Εχω δυο μωρα και παιρνω και ενα μωρο ροτβαιλερ. Καθως μεγαλωνει το ροτβαιλερ και αντιλαμβανεται τον κοσμο γυρω του, θεωρει τον χωρο δικο του και τα μελη που μαθαινει και γνωριζει, να τα θεωρει οικογενεια.

Θα τα προστατευσει με τη ζωη του και για ΑΥΤΟ ειναι που καποιοι θελουν σκυλια φυλακες.

Υπαρχει ομως μια παρανοηση απο πολλους τι θεωρει ο σκυλος οικογενεια. Συχνα το μπερδευουν με τον γνωστο, το συγγενη που τους επισκεπτεται. ΝΑΙ ο σκυλος μπορει να αφησει πολλες φορες το παιδακι του γειτονα ή το ανηψακι σου να τον χαιδεψει. (κοινωνικοποιηση)
Ομως ΠΟΤΕ δεν θα το θεωρησει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. (εκτος κι αν συγγενης σε επισκεπτεται ιδιαιτερα συχνα μονιμα υποθετω)

Που σημαινει πως, αν εγω ειμαι στο μπαλκονι και τρωω pizza , το ροτβαιλερ στο σαλονι οπου παιζει ο γιος μου με τον ανηψιο μου και ο ανηψιος κανει για πλακα πως χτυπαει, επιτιθεται ή απλα κουτρουβαλιαζεται με τον γιο μου επειδη παιζουν τους πειρατες, το ροτβαιλερ μπορει να χυμηξει στον ανηψιο μου. ΔΕΝ ειναι οικογενεια αυτος για τον σκυλο. Και ο σκυλος επιτιθεται οταν ΑΥΤΟΣ κρινει οτι ΜΕΛΟΣ της οικογενειας ή ο χωρος, απειλειται απο τριτον.

Οσες επιθεσεις εχουμε απο ροτβαιλερ, σπανιως ειναι σε τριτους εξω απο το σπιτι, επειδη καποιο ροτβαιλερ πηδηξε μαντρα κλπ.

Κατα πλειοψηφια, τα ροτβαιλερ (και ακιτα, πιτμπουλ, ντοπερμαν κλπ) ορμανε σε ατομα που ειναι μεν γνωστα και επισκεπτες σπιτι αλλα ΔΕΝ ειναι οικογενεια. Μην σκεφτεστε με ανθρωπινους ορους. Ειναι η πεθερα μου, αρα οικογενεια, αρα κακως (καλως) της ορμηξε.

Εκει ελλοχευει ο κινδυνος και για ενα πραγματικο μελος της οικογενειας. Το σκυλι πρεπει να ειναι κοινωνικοποιημενο και απο υπολοιπα μελη και αν ειναι καποιας ηλικιας αρκετο καιρο σπιτι και η εγγυος γυναικα φερει ΝΕΟ μελος στην οικογενεια, μην θεωρηθει πως ο σκυλος αμεσα μπορει να το θεωρησει οικογενεια. Θελει προσοχη.

Οικογενεια ο σκυλος θεωρει αυτους που υπηρχαν σπιτι οταν αυτος πηγε σε αυτο. Ολους τους υπολοιπους μπορει να τους συνηθισει αλλα και να τους επιτεθει ταυτοχρονα αν δεν ειναι οικογενεια για το σκυλο. Για τα νεα μελη (μωρα) που ερχονται εκ των υστερων κι εκει θελει προσοχη. Ενδεχεται μεχρι να τα συνηθισει και να τα αποδεχτει να υπαρξει προβλημα.

Θα ελεγα "απο την εξαιρεση δεν οριζεται ο κανονας", αλλα ... ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ μπορω να πω.
Ειναι εντελως ρωσικη ρουλετα τι θα σου κανει ο σκυλος (συγκεκριμενες ρατσες !!!).
Ουτε το γενναιο πιτμπουλ καθοριζει τι θα πραξουν ολα τα υπολοιπα πιτμπουλ,
ουτε το απροσεκτο ροτβαιλερ, καθοριζει τι θα κανουν τα υπολοιπα ροτβαιλερ.
Εαν σου συμβει η στραβη, απο 0.1% ... γινεται 100%. End of story !

Εδω εφαρμοζεις Μαθηματικα (Στατιστικη και Πιθανοτητες) ... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ :
ποσο σημαντικη και αδιαπραγματευτη ειναι για μενα η ζωη και υγεια του μωρου (μου) ?
Εαν θελω να μειωσω στο ελαχιστο τις πιθανοτητες να παθει κατι, αρχιζω και ΚΟΒΩ απο
τις επιθυμιες και ευκολιες μου. Δεν γινεται αλλιως (και ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη).
Αρχιζω και με ΠΕΡΙΟΡΙΖΩ σε ολα αυτα που για μενα συνιστουν ελαχιστο κινδυνο αλλα μεγιστο
για το μωρο (το οποιο φυσικα ΔΕΝ αφορα μονο σκυλια, αλλα και αιχμηρα αντικειμενα,
δηλητηριωδεις ουσιες, χλωρινες κλπ, τσιγαρα και αποτσιγαρα ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !)

Ισχυει το παραδοξο : ΠΕΡΙΚΟΠΤΩ για να ΠΑΡΕΧΩ (ασφαλεια, μακροημερευση, κλπ) !

Εαν εισαι μονος (εντελως) .... μπορεις να βαλεις και εναν πανθηρα στο σπιτι σου.
Δεν πηδηξες με αερογεφυρα απο τα 2 στα 32 ... αντιληφθηκες και εμαθες καποια πραγματακια
στο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ. Κατι που δεν ειχε την ευκαιρια το διχρονο !

Αληθινο περιστατικο.

Κατοχος εκπαιδευμενου γερμανικου ποιμενικου εχει καλεσει τον κουμπαρο του σπιτι για ποτο και μπλα μπλα.
Καποια στιγμη ο ανθρωπος πρεπει να κατεβει για 2-3 λεπτα στον απο κατω οροφο για ενα θεμα, αφηνοντας μονο τον κουμπαρο να πινει ουισκι. (Ο κουμπαρος γνωριζε εννοειται τον σκυλο, τον χαιδευε κλπ)

Επιστρεφει υστερα απο λιγη ωρα ο κατοχος και βλεπει τον κουμπαρο ορθιο στον τοιχο, τον σκυλο ορθιο με τα δυο του ποδια στο στηθος του κουμπαρου και το πουκαμισο σκισμενο ως παραπλευρη απωλεια. (πληγες δεν υπηρχαν)

Τι ειχε συμβει. ? Ο σκυλος ηταν εκπαιδευμενος να ακινητοποιει οποιονδηποτε θεωρουσε ξενο, αν αυτος ερχοταν σπιτι και αγγιζε οτιδηποτε εν απουσια του ιδιοκτητη.

Ο κουμπαρος λοιπον οταν του τελειωσε το ουισκι, θεωρησε φυσικο να σηκωθει και να παει να παρει το μπουκαλι με το ουισκι για να ξανα γεμισει. Και ετσι ο σκυλος του ορμησε με αγρια γαυγισματα, τον εγκλωβισε σε τοιχο και τον κρατουσε εκει.

Αυτη ηταν η εικονα που αντικρυσε ο κατοχος του σκυλου οταν επεστρεψε. Δεν θα μπορουσε να διανοηθει ποτε οτι ο κουμπαρος του που ηταν φιλος με το σκυλο, θα ειχε βρεθει σε αυτη τη δυσκολη θεση. Εκανε λαθος εκτιμηση για το τι ο σκυλος θεωρει οικογενεια.
Και επειδη ειχαν περασει και χρονια δεν θυμοταν οτι ο σκυλος ειχε λαβει και αυτη την εκπαιδευση. (περι αντικειμενων)

Και για αυτον τον ιδιοκτητη δεν θα μπορουσα να πω τιποτε αλλο, απο το οτι ενω ειναι γενικα υπευθυνος ως ατομο στη ζωη του, ομως μια αβλεψια του, μια λαθος εκτιμηση περι του τι θεωρει ο σκυλος-φυλακας οικογενεια, ο σκυλος επιτεθηκε στον κουμπαρο του. (ευτυχως ηταν εκπαιδευμενος να ακινητοποιει και οχι να ξεσκιζει) Ομως αυτος και μονο αυτος ηταν υπευθυνος και μονο για το συμβαν.

Αυτος ο ανθρωπος ηταν ο πατερας μου. Του εγινε μαθημα βεβαια απο τοτε, πως οι σκυλοι φυλακες δεν θεωρουν οικογενεια αυτους που εσυ θεωρεις οικογενεια ή πολυ κολλητους φιλους.

Αν βαζαμε τωρα εναν τιτλο θα μπορουσε να ειναι: " Γενναιος σκυλος απετρεψε ληστεια σε αδειο σπιτι".
Η αληθεια ομως ειναι πως ο αρμοζων τιτλος θα ηταν: " Απερισκεψια ιδιοκτητη σκυλου, εθεσε σε κινδυνο τον κουμπαρο του."

Δυστυχως αυτες οι ρατσες σκυλιων εχουν μεσα τους τα δικα τους μετρα και σταθμα. Το οτι εχουν οικιοποιηθει καποιο δικο σου ανθρωπο, δεν σημαινει κατ'αναγκη πως τον θεωρουν οικογενεια οπως εσυ νομιζεις.

Αυτο το εχουν ολα τα σκυλια, απλά οι πιο αγαθες ρατσες, οικογενεια, φιλους, γνωστους, ξενους....αν ειναι αγαθιαρικα πανε να χαιδευτουν με ολους. Γιατι αυτο ειναι τα σκυλια.
Τωρα μιλαμε για ρατσες που διασταυρωθηκαν ετσι για να βγαζουν ενστικτα κυνηγου και να ειναι επιθετικα. Μην μπερδευετε το "επιθετικα" με γαυγισματα, γρυλισματα, δοντια και σαλια κλπ. Μιλαμε για αμεση επιθεση επανω σου.

Για εμενα οποιος εχει τετοια ρατσα σκυλου και δεν το εχει εκπαιδευσει τουλαχιστον με μια λεξη να το ακινητοποιει...ειναι αμεσα υπευθυνος αν αυτος ο σκυλος τρεξει να ορμησει σε καποιον (κι αν προλαβεις να δωσεις την εντολη βεβαια ή εισαι παρων)

Οσοι δεν εχουν καταλαβει τι λεω, μαλλον δεν ειχαν ποτε καθαροαιμο σκυλο ροτβαιλερ, πιτμπουλ, ντοπερμαν, λυκοσκυλο για να δουν συμπεριφορα. Δεν επαναλαμβανω τυχαια τη λεξη καθαροαιμα να ξερετε. Ισως για αυτο καποιοι να θεωρουν ολα αυτα υπερβολες.

Ειχα λυκοσκυλο μπολιασμενο με γκολντεν ριτριβερ. Εμοιαζε με λυκοσκυλο (ομως με πεσμενα αυτια και μαλλιαρο) αλλα στο χαρακτηρα ηταν ριτριβερ. Οποιος το εβλεπε ελεγε, τι ευγενικο λυκοσκυλο. ΔΕΝ ηταν λυκοσκυλο στο χαρακτηρα ομως, δεν ηταν στυγνος φυλακας.
Αντιθετως το καθαροαιμο του πατερα μου ηταν φονιας υπο προυποθεσεις.
Ομοιως και το καθαροαιμο ντοπερμαν που απεκτησα ... ακομα και οταν το κοιτουσα εκπαιδευμενο...μου παγωνε το αιμα οταν με κοιτουσε εντελως ακινητο με τα ματια του. Ηταν μονιμα στο red alert 24/7.

Αν καποιος θελει σκυλο για συντροφια, ας στραφει σε καποιες ρατσες που ειναι παρα πολυ φιλικες. Οχι μονο η συμβιωση θα ειναι καλυτερη και χωρις βασανα, αλλα δεν θα εχεις και το βαρος της ευθυνης να εισαι και εσυ παντα 24/7 προσεκτικος με ποιον θα συναναστραφει ο σκυλος σου.

Κι αν νιωθεις και λιγο ανασφαλεια, υπαρχουν και ρατσες οπου δεν ειναι ουτε τερατα, ουτε ζαχαρωτα. Θα γαβγισουν εντονα σε καποιον αν εισαι εξω και σε πλησιασει καποιος ή μεσα στο σπιτι του και καποιος μπει στην αυλη σου κλπ.
Θες σκυλο ork. ? Τοτε μαζι με τον σκυλο, ο εκπαιδευτης πρεπει να εκπαιδευσει κι εσενα για το πως πρεπει να ειναι η συμβιωση σου απο εδω και περα. Τα πρεπει και τα μη.
Με αυτες τις ρατσες ομως ΠΑΝΤΑ ελλοχευει ο κινδυνος ατυχηματος. Για αυτο και αν θες να εισαι 100% σιγουρος, τουλαχιστον για μικρα παιδακια που δεν θελουν και πολλα για να τραυματιστουν, καλυτερα να μην ειναι λυμενος σκυλος κοντα τους σε μια επισκεψη.

Δεν εβαλα την ειδηση σαν απαντηση παρα μονο ως μια ειδηση "θετικη" για τα ζωα επειδη ακουμε πολλες αρνητικες τελευταια
συμφωνω σε γενικες γραμμες με το μαγουλομωρο οχι τοσο τον ΣΡ
δεν ειναι τοσο θεμα τυχης οσο νομιζουμε πιο πολυ ειναι θεμα οτι δεν γνωριζουμε το ζωο μας,δεν το χουμε εκπαιδευσει δεν το χουμε κοινικοποιησει κλπ,κλπ
ουτε παει να πει οτι καποιος που χει κανει μια κοινοτυπη βασικη εκπαιδευση εχει σκυλο εκπαιδευμενο...
ο σκυλος ειναι σαν το παιδι θελει καθε μερα προσοχη ,καθε μερα μαθαινει μεχρι να πεθανει και κι εσυ μαθαινεις απο αυτο
πιο πολυ εκπαιδευση θελει το αφεντικο παρα ο σκυλος, οποιος νομιζει οτι πληρωνοντας τον καλυτερο εκπαιδευτη καθαρισε ,ειναι βαθια γελασμενος...
αυτα που εμαθε ο σκυλος στην εκπαιδευση πρεπει να τα κανει το αφεντικο καθε μερα μεχρι το τελος
επισης δεν πρεπει να επιδειξει το αφεντικο ιδιαιτερη αδυναμια μπροστα στον σκυλο του,γιατι τοτε ο σκυλος προσπαθει να αναλαβει τα ηνια της "αγελης" για να επιβιωσει η αγελη μιας και ο αρχηγος ειναι αδυναμος
πολλοι εχουν σκυλια μικροσωμα και τους τραβανε απο εδω και απο κει στην βολτα,ο σκυλος ειναι leader σ αυτην την αγελη..αυτοι δεν το καταλαβαινουν γιατι ειναι αμελητεα ποσοτητα
και ενα μικρο σκυλι μπορει να επιτεθει σε παιδι ,αλλα δεν θα ακουστει γιατι δυσκολα θα κανει ζημια..

Αν θελετε παρακαλω σταματηστε να με λετε μαγουλομωρο. Το αρχισε ενας και τεινει να μου κολλησει. Δεν το θελω.

Δεν εβαλα την ειδηση σαν απαντηση παρα μονο ως μια ειδηση "θετικη" για τα ζωα επειδη ακουμε πολλες αρνητικες τελευταια
συμφωνω σε γενικες γραμμες με το μαγουλομωρο οχι τοσο τον ΣΡ
δεν ειναι τοσο θεμα τυχης οσο νομιζουμε πιο πολυ ειναι θεμα οτι δεν γνωριζουμε το ζωο μας,δεν το χουμε εκπαιδευσει δεν το χουμε κοινικοποιησει κλπ,κλπ
ουτε παει να πει οτι καποιος που χει κανει μια κοινοτυπη βασικη εκπαιδευση εχει σκυλο εκπαιδευμενο...
ο σκυλος ειναι σαν το παιδι θελει καθε μερα προσοχη ,καθε μερα μαθαινει μεχρι να πεθανει και κι εσυ μαθαινεις απο αυτο
πιο πολυ εκπαιδευση θελει το αφεντικο παρα ο σκυλος, οποιος νομιζει οτι πληρωνοντας τον καλυτερο εκπαιδευτη καθαρισε ,ειναι βαθια γελασμενος...
αυτα που εμαθε ο σκυλος στην εκπαιδευση πρεπει να τα κανει το αφεντικο καθε μερα μεχρι το τελος
επισης δεν πρεπει να επιδειξει το αφεντικο ιδιαιτερη αδυναμια μπροστα στον σκυλο του,γιατι τοτε ο σκυλος προσπαθει να αναλαβει τα ηνια της "αγελης" για να επιβιωσει η αγελη μιας και ο αρχηγος ειναι αδυναμος
πολλοι εχουν σκυλια μικροσωμα και τους τραβανε απο εδω και απο κει στην βολτα,ο σκυλος ειναι leader σ αυτην την αγελη..αυτοι δεν το καταλαβαινουν γιατι ειναι αμελητεα ποσοτητα
και ενα μικρο σκυλι μπορει να επιτεθει σε παιδι ,αλλα δεν θα ακουστει γιατι δυσκολα θα κανει ζημια..

Προσπαθησα να πω (ανεπιτυχως, απ'οσο με διαβεβαιωνεις) οτι ΟΛΑ ειναι θεμα προτεραιοτητων.
Εαν ΔΕΝ το δεχεσαι αυτο, τοτε ροτβαιλερ, πανθηρας και μωρο ΜΠΟΡΟΥΝ να συνυπαρχουν στην ιδια στεγη. :blink:

Εχεις εξειδανικευσει λιγο το ζητημα "εκπαιδευση ΖΩΟΥ" ... αν αντιληφθηκα επαρκως !

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Προσπαθησα να πω (ανεπιτυχως, απ'οσο με διαβεβαιωνεις) οτι ΟΛΑ ειναι θεμα προτεραιοτητων.
Εαν ΔΕΝ το δεχεσαι αυτο, τοτε ροτβαιλερ, πανθηρας και μωρο ΜΠΟΡΟΥΝ να συνυπαρχουν στην ιδια στεγη. :blink:

Εχεις εξειδανικευσει λιγο το ζητημα "εκπαιδευση ΖΩΟΥ" ... αν αντιληφθηκα επαρκως !
Ναι την διαρκη ομως,ποσοι το κανουν αυτο?πολλοι λιγοι
ειναι μεγαλη ευθυνη ο σκυλος λιγοι το κατανοουν
εχω ομως μιλησει με πολλους εκπαιδευτες,με γιατρους
εχω διαβασει βιβλια εχω δει ντοκυμαντερ
εχω συναντησει και γνωρισει παμπολα σκυλια και εχω μαθει τις ιδιαιτεροτητες τους απο αλλους σκυλοπατερες-μητερες
τον σκυλο μου τον μεγαλωσα εγω κλπ κλπ
εχω κανει πολλα λαθη αρχικα που με τον καιρο καταλαβα οτι ηταν λαθος επειδη το εψαξα παρατηρησα κλπ και προσπαθω να τα διορθωσω..
εννοω οτι εχω αρκετη πειρα

@FINIX αυτό το Σκυλο-πατέρας δεν είναι ωραίο. Το λέει κι η γυναίκα μου συνέχεια (σκυλομαμά, γατομαμά και πάει λέγοντας).
Νομίζω ότι είναι υποτιμητικό και κάπως προσβλητικό για τις ανθρώπινες σχέσεις γονιού & παιδιού. Παρά είναι hardcore για τα γούστα μου (μου έρχονται στο μυαλό αμερικανίδες που ξοδεύουν μια περιουσία για να αγοράσουν ρουχαλάκια για το σκυλάκι).

Εμένα πάντως όταν με έλεγε σκυλομπαμπά δεν μου άρεσε.

Γούστα θα μου πεις και θα έχεις δίκιο.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

@FINIX αυτό το Σκυλο-πατέρας δεν είναι ωραίο. Το λέει κι η γυναίκα μου συνέχεια (σκυλομαμά, γατομαμά και πάει λέγοντας).
Νομίζω ότι είναι υποτιμητικό και κάπως προσβλητικό για τις ανθρώπινες σχέσεις γονιού & παιδιού. Παρά είναι hardcore για τα γούστα μου (μου έρχονται στο μυαλό αμερικανίδες που ξοδεύουν μια περιουσία για να αγοράσουν ρουχαλάκια για το σκυλάκι).

Εμένα πάντως όταν με έλεγε σκυλομπαμπά δεν μου άρεσε.

Γούστα θα μου πεις και θα έχεις δίκιο.

horses for courses, each to his own etc.

Αυτή η Αμερικανίδα που ξοδεύει μια περιουσία για ρουχαλάκια για το σκυλάκι, μπορεί να μην έχει τίποτε/κανεναν άλλο στον κόσμο.

Το σκέφτηκες?

μήπως με τη σειρά σου κάνεις κάτι πιο υποτιμητικό?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μου φαίνεται εκτός μέτρου. Είναι μια παραδοχή ότι ο άνθρωπος είναι τελικά κακός σαν αποδέκτης αγάπης & φροντίδας σε σχέση με ένα ζωντανό (υπάρχουν φορές που συμφωνώ με αυτή την άποψη).
Τέλος πάντων, δεν πειράζει κανένα κι αυτά είναι περίπλοκα συναισθήματα.

Μου φαίνεται εκτός μέτρου. Είναι μια παραδοχή ότι ο άνθρωπος είναι τελικά κακός σαν αποδέκτης αγάπης & φροντίδας σε σχέση με ένα ζωντανό (υπάρχουν φορές που συμφωνώ με αυτή την άποψη).
Τέλος πάντων, δεν πειράζει κανένα κι αυτά είναι περίπλοκα συναισθήματα.

Μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο όμως.

Ο άνθρωπος να μην είναι καλός πομπός αγάπης με συνέπεια κάποιοι να αποκλείονται και για αυτόν τον λόγο να στρέφονται στα ζωντανά.

Μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος αγαπάει με προϋποθέσεις*, πράγμα που δεν ισχύει για τα ζωντανά.

*Ξέρεις το παλιό:

21433253_10210280455712193_7884840427241722009_n.jpg

Αν θελετε παρακαλω σταματηστε να με λετε μαγουλομωρο. Το αρχισε ενας και τεινει να μου κολλησει. Δεν το θελω.

Δεκτό, αλλά με αυτό το άβαταρ λίγο δύσκολο να μην το σκεφτόμαστε! (καλά, δεν συζητάω για το κοντράστ με το νικ σου, απίστευτο!) :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο όμως.
Ο άνθρωπος να μην είναι καλός πομπός αγάπης με συνέπεια κάποιοι να αποκλείονται και για αυτόν τον λόγο να στρέφονται στα ζωντανά.
Μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος αγαπάει με προϋποθέσεις*, πράγμα που δεν ισχύει για τα ζωντανά.
*Ξέρεις το παλιό:
21433253_10210280455712193_7884840427241722009_n.jpg
Αυτό κάνει το θέμα ακόμα πιο προβληματικό. Ο άνθρωπος μπορεί να μην ξέρει ούτε πως να δώσει αλλά κι ούτε πως να λάβει αγάπη & φροντίδα. Απ' όπου και να το πιάσεις είναι δύσκολο το θέμα.
Άδολη κι ανυστερόβουλη χωρίς αστερίσκους & προϋποθέσεις αγάπη. Πολύ βαριά πρόταση. Με ειδικό βάρος μεγαλύτερο της μαύρης τρύπας.