Ζώα και άνθρωπος

Ένα παπαγαλάκι φτάνει σε νοημοσύνη ανθρώπου 4 ετών.

Ώπα Μιχάλη, κόψε κάτι!
4 ετών είναι παιδί προνηπίου. Το πτηνό έχει τέτοια νοημοσύνη;
Θα μας πεις ότι έχουν και συνείδηση του τι λένε;

Δεν τον είδα να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εγώ το πήρα 2 μηνών και δέσαμε από την πρώτη μέρα. :smile:
Αν και συνήθως θέλουν 1-2 ημέρες ησυχία, να μην τα πλησιάζει κανείς για να συνηθίσουν τον χώρο και τους ανθρώπους, αυτός όταν μπαίνει κόσμος στο σπίτι θέλει να τους γνωρίσει όλους και πετάει από τον έναν στον άλλον.
Είναι και θέμα χαρακτήρα, που οι παπαγάλοι έχουν πολύ δυνατό.

Διονύση, έχουν απόλυτη συνείδηση του τι λένε.
Δεν θα σου πετάξει κάτι άσχετο, όπως καληνύχτα το πρωί.
Αν θέλει να το χαϊδέψεις θα σου το πει, όπως και αν θέλει να φάει ή να κάνει κάτι άλλο.

Βρε φιλαράκια γατοπατερες,σας ερωτώ.
Εσάς το γατι σας , σας" μιλάει"?.
Όλη μέρα και ολη νύχτα μας νιαουρίζει ο παλιομπαγλαμας!
Όχι στα χαζά...περναει δίπλα νιάου,θέλει να φαει νιάου,θελει βόλτα νιάου,θέλει χαδια νιαου,δηλωνει παρουσια νιαου,κατουρησε νιαου,εφαγε νιαου...ημαρτον!
Δεν έχω δει πιο πολυλογα γατο.
Μάλιστα άμα εχει ντερτια στο τελος του νιαουρισματος ρίχνει και κάτι σαν λυγμό-καημό αχ βαχ ......δεν σας κάνω πλάκα ......οσοι τον εχουνε ακουσει ακομα γελάνε με τα κατορθώματα του.
Βέβαια εσάς θα σας φαίνεται χαριτωμένο, αλλά για να σας τον φέρω καμμία βδομάδα σπίτι σας ,να καταλάβετε τι εννοώ!:firstprize:

Και συ απολαυσε τον δικο σου ,γιατι αν την δει πολυλογας τον ήπιες φιλε μου!
Βράδυ τρεις η ώρα ΜΕΣΑ στο αυτί σου:furious3:.........νιαααααααααου (θέλω χάδια )!

Οι γατες μιλανε.
Πραγματικα.
Οι σκυλοι γαυγιζουν αλλα οι γατες μιλανε. Δεν μου το εχει πει οποιοσδηποτε αυτο.

Εμενα μου μιλαει. Συγκεκριμενα μου απανταει. Συχνα εχει και αντιρησεις και αλλη αποψη.

Λοιπον θα σας πω κατι που μου συνεβει χτες το πρωϊ. Μολις αρχιζε να φεγγει. Ηταν μερα αλλα ακομα καπως ισχνη.

Ημουν στο δρομο σε διπλη λουριδα κυκλοφοριας με διπλη ζωνη η καθε μια.
Η δικη μου πλευρα παραλλελιζετο με ενα δρομο για ποδηλατα και χωριζεται απο τον αυτοκινητοδρομο με μια σειρα φυτων και θαμνων σε παρτερι.

Ενω οδηγουσα βλεπω στην ακρη του ματιου μου μια αιφνιδια κινηση, πολυ ταχαια, κατι που πεταγεται απο τα δεξια μπρος στο αυτοκινητο. Μια κινηση που εμοιαζε με αυτο τον κυμματοειδη δρομο ταχυτητας ενος λαγου. Φρεναρισα απο ενστικτο και απο στιγμιαια συνειδηση του οτι ηταν γατα.

Οντως ηταν γατα αλλα ειχε ηδη περασει μπροστα μου απο κατω μου. Με την αλλη ακρη των ματιων μου κοιταω αριστερα ελπιζοντας να δω κατι να βγαινει και να κινειται ζωντανο.
Δοξα το θεο δεν ακουσα κανενα υποπτο ηχο.
Και βλεπω πισω και διπλα αριστερα μια ασπρομαυρη σιλουετα που ξεπεταγοντα και ετρεχε σαν τρελλη διασχιζοντας την λουριδα μας και φτανοντας στην επομενη.
Ο εγκεφαλος μου καταφερε να φιξαρει (γιατι ειχε και κινηση και επρεπε να μη προκαλεσω επιπλεον ατυχημα) οτι επροκειτω για ενα ασπρομαυρο γατι.
Περνοντας στην αντιθετη λουριδα το βλεπω περναει την πρωτη ζωνη, στην δευτερη ερχοταν αυτοκινητο...ισα που προλαβε να κοψει...
Το γατι περασε μπροστα απο τις δυο ροδες, και βγηκε καπου απο το ενδιαμεσο του μηκους του αυτοκινητου. Σε μια τρελλη διαδρομη κανοντας και ζιγκ ζαγκ.
Ειχε γλυτωσει αυτη την φορα, και ειχε περασει απεναντι σε αλλο παρτερι με φυτα.

Πραγματικα σας λεω μου θυμησε σκηνη απο τον στρατιωτη Ραϊαν που οι στρατιωτες τρεχαν να διασχσουν την αποσταση με ολες τους τις δυναμεις και ζιγκζαγκαροντας αποφευγντας τα πυρα.

Ανακουφιστηκα. Για δευτερη φορα στη ζωη μου μου συμβαινει κατι τετοιο και Ευχαριστω τον Θεο που δεν ειχα να νιωσω κατι που θα με βαρενε αφαναστα.

Και το γραφω και εδω γιατι με ξαλαφρωνει μονο που το σκεφτομαι. Σε μερες που συμβαινουν χιλια δυο κακα στην περιοχη να που συμβαινει και κατι που τελειωσε αισιως.
Τουλαχιστον αυτο το πρωϊνο.

Pourvu que σa dure

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Οι σκυλοι γαυγιζουν.

Δεν γαυγιζουν βρε Γιωργο .... αρφιζουν :rolleyes: .... αρφ :proud:
Και αμα σε δουν λυπημενο βγαζουν αυτο το ακατανικητα συγκινητικο εσωτερικο μυξολυγμο ....
κατι αναμεσα σε "μμμμμμ" και "αουουου" .... αλλα πολυ χαμηλοφωνο .... σου ρχεται να κλαψεις.

Κυριοι διαχειριστες, προσθεστε ΠΑΡΑΚΑΛΩ smilies με σκυλακια και γατακια :smash: .... τα εχουμε τρελλη αναγκη. :smash:
Εγω θα βολευομουν και μονο με ΕΝΑ smiley με σκυλακι που κουναει ουριτσα (αρφ :rolleyes:)

Και συ απολαυσε τον δικο σου ,γιατι αν την δει πολυλογας τον ήπιες φιλε μου!
Βράδυ τρεις η ώρα ΜΕΣΑ στο αυτί σου:furious3:.........νιαααααααααου (θέλω χάδια )!

Μιχάλη, κάπως έτσι με βασάνιζε ο Τάμπυ. σταμάτησε όταν συνήλθε ο μικρός κατσαρίδας και μάθανε ο ένας τον άλλον.
παίζουν μεταξύ τους και με έχει αφήσει ήσυχο. που λέει ο λόγος δλδ γιατί τις νύχτες στο κρεβάτι γίνεται το έλα να δεις!
(και δεν φταίμε εμείς οι άνθρωποι για αυτό) :flipout:

Βρε φιλαράκια γατοπατερες,σας ερωτώ.
Εσάς το γατι σας , σας" μιλάει"?.
Όλη μέρα και ολη νύχτα μας νιαουρίζει ο παλιομπαγλαμας!
Όχι στα χαζά...περναει δίπλα νιάου,θέλει να φαει νιάου,θελει βόλτα νιάου,θέλει χαδια νιαου,δηλωνει παρουσια νιαου,κατουρησε νιαου,εφαγε νιαου...ημαρτον!
Δεν έχω δει πιο πολυλογα γατο.
Μάλιστα άμα εχει ντερτια στο τελος του νιαουρισματος ρίχνει και κάτι σαν λυγμό-καημό αχ βαχ ......δεν σας κάνω πλάκα ......οσοι τον εχουνε ακουσει ακομα γελάνε με τα κατορθώματα του.
Βέβαια εσάς θα σας φαίνεται χαριτωμένο, αλλά για να σας τον φέρω καμμία βδομάδα σπίτι σας ,να καταλάβετε τι εννοώ!:firstprize:
Α και ο δικός μας ο αρσενικός τα λέει όλη την ώρα... και εννοείται με διαφορετικά νιουρισματα για κάθε κατάσταση.Χωρις να τον βλέπω δλδ ξέρω τι θέλει.

Και το παράξενο είναι ότι νιαουριζει και προς την "αδερφή" του η οποία από την πλευρά της νιαουριζει πολύ λιγότερο και πολύ πιο διακριτικά.Οταν θέλει δλδ να παίξουν αρχίζει κάτι πρρ-τρρρ , χαμός γίνεται.Και μετά εννοείται παρκούρ μέσα στο σπίτι...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

H Λενιώ μου όχι απλά μίλαγε αλλά πραγματικά επικοινωνούσε με τα νιαουρίσματά της.

!6 χρόνια ήταν αυτά. Επικοινωνία σε τρομερό βαθμό.

Η Μιμίκα και αυτή μιλάει αλλά ακόμη -είναι νωρίς ακόμη, λίγους μήνες είμαστε μαζί- δεν έχουμε φτάσει εκεί που ήμασταν με το Λενιώ.

Έχουμε δεθεί όμως ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το ξέρετε ελπίζω ότι οι γάτες μεταξύ τους δεν νιαουρίζουν. Όχι οι ενήλικες.

Το νιαούρισμα το "εφηύραν" και το χρησιμοποιούν μόνο με τους ανθρώπους.

Tο γνωριζουμε ! :proud:

Εχω μια σταχτοκαφετια γατουλα (κατω στην εισοδο, στα σκουπιδια) που επειδη την χαιδεψα μια φορα
συνεχεια μου κανει νιαου μολις δει να στριβω την γωνια. Της δινω και καταλαβαινει απο χαδακια :love:

Ομως αμα την πλησιασει καμια αλλη γατα (η γατος) ... το alien xenomorph ακουγεται σαν αγγελικο πλασμα (συγκριτικα) !

Το ξέρετε ελπίζω ότι οι γάτες μεταξύ τους δεν νιαουρίζουν. Όχι οι ενήλικες.

Το νιαούρισμα το "εφηύραν" και το χρησιμοποιούν μόνο με τους ανθρώπους.
Ναι το γνωρίζω γι'αυτό και έγραψα ότι μου κάνει εντύπωση που ο αρσενικός μας νιαουριζει στην θηλυκιά όταν θέλει να παίξουν.

Είναι σπάνιο νομίζω...

Όσο για την επικοινωνία που λες ,το κορίτσι μας είναι 6 ετών και επίσης υπάρχει τρομερή επικοινωνία μεταξύ μας. Κυριως με μένα και λιγότερο με την γυναίκα μου,το γιατί δεν το γνωρίζω να σας πω την αλήθεια.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Mαλλον ... το ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟ διδυμο αμερικανων (σε ακτογραμμη του Μεξικου) !
Οι ντοπιοι (μεξικανοι) κακαριζουν ασταματητα λιγο πιο πισω, αλλα τουλαχιστον
ΔΕΝ μπαινουν μεσα στο νερο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Περα απο την ανεξαντλητη επαναληψη συγκεκριμενης ατακας ... ο ενας την βρηκε απο κει που δεν περιμενε.
Στο τελος ... βγηκε και συμπερασμα ! Για να κλεισει εμπεριστατωμενα η ατιμωρητη μ@λ@κια τους !

έσκασε μύτη αυτό που λέτε και άρχισε η έρευνα...

edit. προσπαθώ να βάλω σε spoiler τις φωτο, αλλά δεν μπορώ.
κάποιος mod μπορεί;;

Attachments

• IMG_20191223_130132[1].jpg
    IMG_20191223_130132[1].jpg
    294 KB · Views: 110
  • IMG_20191223_130137[1].jpg
    IMG_20191223_130137[1].jpg
    293 KB · Views: 111
  • IMG_20191224_214950[1].jpg
    IMG_20191224_214950[1].jpg
    295.7 KB · Views: 107
  • IMG_20191224_231851[1].jpg
    IMG_20191224_231851[1].jpg
    293.4 KB · Views: 105
  • IMG_20191224_231904[1].jpg
    IMG_20191224_231904[1].jpg
    287.1 KB · Views: 106
ο μικρός με το μπλε μπαλάκι έχει τρελαθει.
ο μεγάλος προσπαθει να διαλύσει την κατασκευή γενικώς.. ή να την ρίξει κάτω έστω..
κάθε φορά που περνάνε απο δίπλα, της τραβάνε μερικές νυχιές.
ενα χοντρό σκοινί τυλιγμένο σε κύλινδρο είναι.
καλά που δεν το κατουράνε κιόλας...