Ζώα και άνθρωπος

Πάντως ρε παιδιά ο δικός μας όσο μεγαλώνει, εξανθρωπίζεται!
Ακούει το όνομα του και μας απαντάει κιόλας.
Όταν βαριέται και τον φωνάζουμε κουνάει έντονα την ουρά του,σαν να λέει...χεσε με τώρα είμαι χαλαρός!
Τσεκαρισμενο γιατί φωνάζω την κόρη μου, αδιαφορος, την γυναίκα μου εξίσου.....Ρούμι (έτσι τον λέμε) γκαπα γκουπα η ουρά :Banane0:
Όλη μέρα μας μιλάει πλέον.
Η καλύτερη του είναι όταν με βλέπει με την βούρτσα του ....με οδηγεί κι όλας στο χτένισμα.
Στρίβει δεξιά αριστερά, σηκωνει την κεφάλα του για να τον χτενισω στον λαιμό, σκυβει για το κεφαλι ....
Μία γάτα αφήνει πάνω στην βούρτσα ....μαλλον τον ανακουφίζει τον φουκαρά....φεύγει η σαβουρα:smile:

Πάντως ρε παιδιά ο δικός μας όσο μεγαλώνει, εξανθρωπίζεται!
Ακούει το όνομα του και μας απαντάει κιόλας.
Όταν βαριέται και τον φωνάζουμε κουνάει έντονα την ουρά του,σαν να λέει...χεσε με τώρα είμαι χαλαρός!
Τσεκαρισμενο γιατί φωνάζω την κόρη μου, αδιαφορος, την γυναίκα μου εξίσου.....Ρούμι (έτσι τον λέμε) γκαπα γκουπα η ουρά :Banane0:
Όλη μέρα μας μιλάει πλέον.
Η καλύτερη του είναι όταν με βλέπει με την βούρτσα του ....με οδηγεί κι όλας στο χτένισμα.
Στρίβει δεξιά αριστερά, σηκωνει την κεφάλα του για να τον χτενισω στον λαιμό, σκυβει για το κεφαλι ....
Μία γάτα αφήνει πάνω στην βούρτσα ....μαλλον τον ανακουφίζει τον φουκαρά....φεύγει η σαβουρα:smile:

Και μενα το ιδιο. Ασε που μου αντιλεγει κιολας.
-"Εσυ το κανες αυτο ;" - " δεν πας καλα..."
-"Μην ανεβεις εκει" - "αντε ***mhsoy"

Φαινεται στον τονο της φωνης, οταν μου κανει αντιλογο. Η οταν δεν συμφωνει.
Και φυσικα η ουρα... κλασσικο. "Ενταξει σε ακουσα, και γω σ'αγαπω, αλλα μη μου τα σπας" (Τρια χτυπηματα κατω στο πατωμα με την ουρα αυτο σε σχημα οχταρι)...
:flipout:

Θυμάμαι πως το 94 (νομίζω) είχαν αιχμαλωτίσει στον Ψηλορείτη έναν τραυματισμένο φουρόγατο, και τον έφεραν για περίθαλψη στο Πανεπιστήμιο, τότε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στεγαζόταν μέσα στο Βιολογικό τμήμα.. Το υπέροχο ζώο το είχαν σε ένα κλουβί και πήγαμε κάμποσοι να το δούμε.. Παιδιά, δε θα ξεχάσω ποτέ την ικεσία για ελευθερία στα μάτια του.. Όπερ και εγένετο κάποιες μέρες μετά.. Τι να λέμε τώρα, η φύση είναι θρησκεία..

Εισαι αδιανοητα τυχερος που το ειδες απο κοντα εστω και σε ικεσια.

Βγαλατε καμια φωτογραφια ? απλα για την μνημη.

Με τις γάτες ξέρετε τι να περιμένετε.
Οι παπαγάλοι είναι σαν διπολικοί έφηβοι που έχουν πάρει ναρκωτικά.
Εκεί που σε φωνάζει να το χαϊδέψεις αρχίζει να χορεύει και να σου πετάει σποράκια στη μούρη για να σε ρίξει, ρίχνει δαγκωνιά στο αυτί (πονάει), πετάει γύρω γύρω και έρχεται πάλι για χάδια και φουσκώνει.

Εισαι αδιανοητα τυχερος που το ειδες απο κοντα εστω και σε ικεσια.

Βγαλατε καμια φωτογραφια ? απλα για την μνημη.

Όχι Ναθ, κινητά με κάμερες δεν υπήρχαν τότε. Οι άνθρωποι του εργαστηρίου σίγουρα έβγαλαν, νομίζω πως μια υπάρχει στο καινούριο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκευθεί όποιος κατέβει Κρήτη.

Εγω λεω τι βλεπω στο βιντεο.

Ο δικος μας, ο Κατσουλινος, ο πατερας μου, με ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΥΓΜΗ, δεν του επετρεπε ασυδοσιες εντος του διαμερισματος.
Oποτε, ο κακομοιρουλης, ουτε στα πιο τρελλα του ονειρα, δεν θα διαννοουνταν να πηδηξει πανω στο κρεβατι να μας γλειψει.
Ο πατερας μου ηταν ο ενας και μοναδικος λογος, που ο Κατσουλινος, ειχε αποδεχθει οτι μονο το μπαλκονι ηταν δικο του.
Τον χειμωνα εμπαινε μεσα αλλα κοιμοταν ΠΑΝΤΑ ... στην τουαλετα. Το πρωι που μπαιναμε μεσα, ο Κατσουλινιος
εξαπολυοταν ως Exocet μεσα απο το μπανιο. Ευτυχως, το μαρτυριο του κρατησε μεχρι το επομενο καλοκαιρι.
Εγω και η αδερφη μου (Α Γυμνασιου εγω, Δ Δημοτικου η αδερφη μου) τον πηγαμε στην μονοκατοικια του Αργυρη
του συμμαθητη μου ..... οπου ειχε μια ολοκληρη ταρατσα 200 τμ να κανει οτι θελει. Οχι μονο αυτο, αλλα ειχε απειρα
σημεια να κατεβαινει στον κηπο και να παιζει ξεγνοιαστος. Δυστυχως, επειδη ΔΕΝ ειχε μαθει οτι ολα δεν ηταν παιχνιδι
ενας Γατος, καποιο βραδυ, του ξεσκισε την μυτη !!!! Ο Κατσουλινος νιαουριζε απο τον πονο επι μια ολοκληρη νυχτα.
Ενα υποκωφο νιαουρητο (σπαρακτικο). Το ακουγαμε μεχρι πανω (στον 4ο οροφο) που μεναμε εμεις.
Ο Αργυρης τον πηγε στο κτηνιατρειο και του εβαλαν κατι (δεν θυμαμαι τι) αλλα ο πονος ... απαλευτος.
Μεσα σε μια βδομαδα το ξεπερασε ... και ΑΠΟ ΤΟΤΕ ... με εξαιρετικη προσοχη εβγαινε εκτος κηπου ΤΟ ΒΡΑΔΥ
και παντα εκει κοντα. Το πρωι μαλιστα (επειδη τον βλεπαμε πανω απο τον 4ο) προτιμουσε την ασφαλεια της ταρατσας.
Δυο-τρεις φορες που του νιαουρισαμε απο τον 4ο .... μας κοιταξε βαριεστημενα .... και ΔΕΝ μας ξανακοιταξε ....

EVER AGAIN !

Τον συμμεριζομαι απολυτα, Με το μερος του ειμαι. Δεν περασε καθολου καλα, με τον πατερα μου.
Και η επαφη του με τον εξω κοσμο ... ΑΚΟΜΑ ΟΔΥΝΗΡΟΤΕΡΗ. Μπορει να ηταν ελευθερος αλλα ηταν ...

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !

Όχι Ναθ, κινητά με κάμερες δεν υπήρχαν τότε. Οι άνθρωποι του εργαστηρίου σίγουρα έβγαλαν, νομίζω πως μια υπάρχει στο καινούριο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκευθεί όποιος κατέβει Κρήτη.

Εχετε ξαναδει προσφατα ?

Πριν χρονια τον ειχαν για εξαφανισμενο ειδος αλλα τωρα υποθετουν οτι υπαρχουν τουλαχιστον 5-6.

Α, ορίστε! Στο 2:12 του βίντεο υπάρχει πίσω από το παλικάρι, σειρά μου εξαιρετικός βιολόγος, η φωτογραφία του φουρόγατου που σας έλεγα!

Δυσκολο να τον καταλαβεις παντως , μονο απο το μεγεθος...