Στα δικά μου μάτια το πιο όμορφο από όλα είναι η λεοπάρδαλη.
![]()
![]()
:a0210::music-smiley-005:
Στα δικά μου μάτια το πιο όμορφο από όλα είναι η λεοπάρδαλη.
![]()
![]()
Kαι η δύναμη.
Ένα λιοντάρι δεν θα είχε καμμία τύχη αν τα έβαζε με τίγρη.
Δεν βρίσκονται βέβαια μαζί στην φύση.
Λιοντάρια = Αφρική
Τίγρη = Ασία
Μην το λες. Το λιονταρι εινα λιγοτερο μακρυ, αλλα πιο συμπαγες και πολυ ανθεκτικο στις μαχες.
Εχω δει μονομαχια αρσενικου λιονταριου και τιγρη (που ειχαν βαλει κατι βιτσιοζοι Ινδοι για να διασκεδασουν η για να στοιχηματισουν)
Φυσικα δεν βαζω το βιντεο. Το λιονταρι ακαθεκτο παντα ορθιο. Ο Τιγρης σε καποια στιγμη κουραστηκε και εκατσε χαμο... μου θυμησε οπως oι μαχες σκυλων εξισου δυντων, (οπως κανουω σε χωρες του Καυκασου) οπου ο ενας κατεβαζει την ουρα και καθεται σαν σε υποταγη.
Τελος παντων και τα δυο ζωα αυτα ειναι απαραμιλης δυναμης και μαχητικοτητας.
Εγω τα αγαπω ολα. Δεν μπορω να ξεχωρισω. Οταν βλεπω μια τιγρη λεω οτι το αγαπημενο μου ειναι η τιγρη. Οταν βλεπω μια λεοπαρδαλη λεω η λεοπαρδαλη. Οταν βλεπω ενα λιονταρι σκεφτομαι το λιονταρι. Το πουμα, ο Λυγκας, το σερβαλ... τα αγαπω ολα.
Τελικα ισως να ειναι η γατα. :firstprize:
+1 Γιώργο για το αν έχει τύχη το λιοντάρι. μια ιδέα το τι συμβαίνει μεταξύ τους την παίρνουμε από τους ζωολογικούς κήπους.. πάντα ο λέοντας κάθεται στον θρόνο.
όπως λέει ο Χρήστος το ένα είναι στην Αφρική, το άλλο στην Ασία. Αλλά... υπάρχει ο leo persica που οι αρχές της δυτικής Ινδίας τον προστατεύουν και η ανάκαμψη του πληθυσμού πάει καλά.
ίσως όσο ζούμε να προλάβουμε να δούμε τους δρόμους τους να διασταυρώνονται μιας και οι περιοχές των τίγρεων είναι αρκετά πιο ανατολικά.
ο leo persica είναι ένα υποείδος πολύ μικρότερο από τον Αφρικανό συγγενή (γι'αυτό ο Ηρακλής είχε τύχη) αλλά ποτέ δεν ζει κάποιο μόνο του. αντίθετα ο/η τίγρης είναι μοναχικό πλάσμα.
σόρυ για το off topic :BDBDG54:
Δεν ειναι καθολου οφτοπικ νομιζω. Τα λιονταρια ειναι αμεσα συνδεδεμενα με τον ανθρωπο οσον αφορα την ιδια τους την επιβιωση και μεσω αυτης η βιοδιαφορετικοτητα. Δηλαδη ο νουμερο ενα κινδυνος για την καταστροφη του πλανητη μακραν περαν του περιφημου διοξιδιου.
Παντως ο Ασιατικος λεοντας δεν ειναι πολυ πιο μικρος. Γιατι υπαρχουν διαφορα μεγεθη αφρικανικων λεοντων. Και εκει ειναι καπου στη μεση... Μικροτερος απο ενα λιονταρι του Τρανβααλ (250Κg) αλλα μεγαλυτερος απο ενα λιονταρι του Κρουγκερ (190Κg).
Τελευταια ειδα σε ντοκυμανταιρ και ενα (υπο)ειδος λιονταριων που ζει σε δασωση υψωματα στην Αιθιοπια.
Καποια στιγμη θα σας δηιγηθω και μια ιστορια για τον λυκο της Αιθιοπιας που ειδα σε ντοκ (κατι τετοια δεν τα χανω)...πολυ θλιβερη ιστορια. Που δειχνει οτι ο κυριος κινδυνος καταστρφης του πλανητη ειναι ο υπερπληθυσμος του ανθρωπου, και η ανεξελεγκτη αναπαραγωγη του.
συνήθως όταν λέμε για μεγέθη αναφερόμαστε στον μεγαλύτερο εκπρόσωπο (και για τα αρσενικά πάντα). αλλιώς θα λέγαμε ότι η τίγρης της Σουμάτρας (αν δεν κάνω λάθος), είναι πιο μικρόσωμη από το λιοντάρι μιας και δεν ξεπερνάει το μέγεθος μιας αρσενικής λεοπάρδαλης του καυκάσου.
η Σιβηριανή όμως....
στα Αφρικανικά λιοντάρια το πιο ψηλό (αρσενικά και θηλυκά) είναι αυτό που ζει στα βόρεια της Μποτσουάνα γιατί τον περισσότερο καιρό τον περνάνε διασχίζοντας έλη κυνηγώντας βουβάλια και νεαρούς ελέφαντες. υπάρχει και πολύ μεγαλόσωμο είδος χωρίς χαίτη (δεν θυμάμαι από που.. Ρουάντα ίσως) που επειδή ζει σε πυκνό από αγκαθωτούς θάμνους περιβάλλον, έχασε την χαίτη του γιατί με χαίτη απλά δεν περνάς..
γενικά η συγγένεια λιονταριου-τιγρης είναι πολύ στενή και κάτω από την "προβιά" τους τα 2 είδη δεν ξεχωρίζουν ούτε από ειδικούς.
leo persica έχω δει ζωντανά και ο συγκεκριμένος αν και φαινόταν ενήλικας, δύσκολα έφτανε το μέγεθος Αφρικανικής λέαινας που ήταν ξαπλωμένη δίπλα του.
ξάπλα φυσικά και αυτός.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.