Ζώα και άνθρωπος

Εχθές το απόγευμα,ξεκίνησα να πάω σούπερ μάρκετ.Ήταν η μοναδική φορά που δεν κοίταξα κάτω από το αυτοκίνητο και το κακό έγινε...
Μια αδέσποτη γατούλα,που συχνάζει ενίοτε και στον κήπο μου,ήταν από κάτω.
Κατάλαβα μια αναπήδηση στις πίσω ρόδες και βγαίνοντας,την είδα να προσπαθεί να περπατήσει.
Την έβαλα μέσα σε ένα κλουβί για γάτες,την πήγα στον κτηνίατρο της περιοχής και μετά από έλεγχο και ακτινογραφίες,διαπίστωσε ότι της είχα σπάσει την λεκάνη (κάταγμα ενδοαρθρικο στην κοτυλη).
Ο ηλίθιος...Ο μαλάκας...Που βαρέθηκα να σκύψω να κοιτάξω για να προλάβω να βάλω βενζίνη...
Mου σύστησε ορθοπεδικό κτηνίατρο και κλείσαμε ραντεβού να την πάω την ερχόμενη Τρίτη για εγχείριση.
Την έχω από εχθές μέσα στο σπίτι,και την παρακολουθώ αν τρώει,ενεργείται και ουρεί μην πάθει κανένα άλλο κακό.
Με κοιτάει στα μάτια και μου βγάζει ένα "νιάου" όλο παράπονο.
Επειδή δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη από εκείνη,ζητάω εδώ από εσας που ξέρω πόσο πολύ αγαπάτε τα ζωάκια.

Attachments

• Gatoula.jpg
    Gatoula.jpg
    85.9 KB · Views: 103
Ολοι τρεμουμε μην το παθουμε αυτο. Και οχι μονον αυτο και να πεταχτει καμια γατα και να μην προλαβουμε.

Κανε οτι μπορεις αλλα δυσκολη περιπτωση να ξερεις....να εισαι ετοιμος για ολα.

Αυτό που έγινε με το αμάξι θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Αυτό που έκανες στη συνέχεια ομως θα το έκαναν πολύ λιγότεροι. Όποτε αυτό να σκέφτεσαι, ασε που τελικά σε βλέπω τη γατούλα να την κρατάς μόνιμα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να σταματήσω και να την πάω στον γιατρό.
Ο γιατρός που θα την εγχειρίσει,θεωρείται από τους καλύτερους και ελπίζω η Μοίρα-την βάφτισα έτσι από τα "μαύρη είναι η μοίρα μου"- ότι θα τα καταφέρει για το καλό της αλλά και για δικό μου καλό αφού δύσκολα θα το ξεπεράσω και ας φανεί σε κάποιους-όχι από εσάς εδώ μέσα-υπερβολικό.
Δυστυχώς δεν μπορούσε νωρίτερα από την ερχόμενη Τρίτη.
Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να σβύσω την μην επεξεργασμένη ακτινογραφία.

Attachments

• MIRA.jpg
    MIRA.jpg
    41.5 KB · Views: 81
  • MIRA NEW.jpg
    MIRA NEW.jpg
    44.6 KB · Views: 81
Ιδια περιπτωση φιλης παντως το ζωο δεν αντεξε πανω απο μια εβδομαδα τελικα χρειαστηκε ευθανασια.

Μακαρι να τσουλησει καλυτερα η Μοιρα σου.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Ιδια περιπτωση φιλης παντως το ζωο δεν αντεξε πανω απο μια εβδομαδα τελικα χρειαστηκε ευθανασια.

Μακαρι να τσουλησει καλυτερα η Μοιρα σου.
Mην μου λες τέτοια...
Ρε συ,για παρηγορητής είσαι.

Φίλε τον ένα γάτο που ζει μαζί μας τον είχε πατήσει κλαρκ στο εργοστάσιο που δουλεύω (τον είχε φέρει το έξυπνο το αφεντικό μου για να τρώει τα ποντίκια και καλά) .

Αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος μορτης της φαμίλιας και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είχε ατύχημα.

Με λίγα λόγια από την στιγμή που έζησε, ουρεί και τρώει πιστεύω ότι θα επανέλθει, είναι απίστευτα ζώα οι γάτες και ανατομικά εκτός από χαρακτήρα.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Δυστυχώς η ανθρώπινη καφρίλα, ανωμαλία κι οτι άλλο χαρακτηρισμό θέλετε δεν εχει όρια.

Ελλάδα, Καρδίτσα 2020

Εσυ βρε υπάνθρωπε, που μολύνεις τον πλανήτη με την ύπαρξή σου, πόση συναισθηματική αναπηρία και πόση διαστροφή κουβαλάς μέσα σου.
Το παράτησες που το παράτησες στη μέση του πουθενά, δεν του έδωσες κάν τη στοιχειώδη δυνατότητα επιβίωσης.

Απάλλαξε μας απ την παρουσία σου.

Ευτυχώς ενα ζευγάρι το βρήκε και το κατέβασε κι είναι σε φιλοξενία απ' οτι είδα.

Screenshot_4.jpg

Υ.Γ. Εαν η δημοσίευση παραβαίνει κάποιον όρο, παρακαλώ να διαγραφεί, αλλά εχω κουραστεί κι απελπιστεί να βλέπω τις φρικαλεότητες που κάνουμε στα ζώα.

Ο νομος δεν ειναι χαλαρος.
Το πραγμα πια ειναι στα χερια των πολιτων, ο νομος μεχρι σε ενα σημειο φτανει. Εαν δεν γυρναμε την πλατη και τιμωρουνται τετοιες κτηνωδιες, καποια στιγμη εστω απο τον φοβο της τιμωριας θα σιαξει.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Ο νομος δεν ειναι χαλαρος.
Το πραγμα πια ειναι στα χερια των πολιτων, ο νομος μεχρι σε ενα σημειο φτανει. Εαν δεν γυρναμε την πλατη και τιμωρουνται τετοιες κτηνωδιες, καποια στιγμη εστω απο τον φοβο της τιμωριας θα σιαξει.

Μπα. Κάτι τέτοια χοντρά ναι, μπορεί, και μακάρι. Όμως τα πιο απλά για να αλλάξουν πρέπει πρώτα να αλλάξουν νοοτροπίες. Πχ σε βόλτες σε χωριά το καλοκαίρι, βαρέθηκα να βλέπω δεμένους σκύλους (πιθανότατα μόνιμα). Τι να πρωτοκαταγγείλεις, και σε ποιον; Δυστυχώς, πέρα από την εγκληματική νοοτροπία κάποιων καθαρμάτων (σαν αυτόν στη φωτογραφία παραπάνω), υπάρχει και η πιο συνηθισμένη νοοτροπία του ότι το ζώο είναι εργαλείο, και τίποτα παραπάνω. Ακόμα κι αν το σέβονται (όπως σέβονται τα εργαλεία τους και δεν τα αφήνουν να σκουριάσουν κλπ), πολλοί πάντα θα το βλέπουν ως τέτοιο.

Αυτό που γράφεις αποτελεί μια γκρίζα περιοχή. Κατά πόσο η παραβίαση, και σε ποιο βαθμό, των κανόνων ευζωΐας, συνιστά και κακοποίηση. Αυτά τα λένε τα φιλοζωϊκά σωματεία, και όχι τα δικαστήρια. Ο νόμος δεν είναι τύπου πείτε μας κι εσείς την άποψή σας. Κάτι τέτοια σποτ στην τηλεόραση ειδικά με τον τόνο εκφοράς τους φτάνουν να με εκνευρίζουν.

Ας τα αφήσουμε αυτά προς το παρόν, και ας ασχοληθούμε τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, να εκλείψουν και να τιμωρούνται κανονικά οι φόλες, οι βασανισμοί και οι θανατώσεις. Ο σκύλος στο μπαλκόνι αν μη τι άλλο είναι -συνήθως, γιατί υπάρχουν ασφαλώς και ακραίες περιπτώσεις, πάντως από μονο του το μπαλκόνι δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι*- σε πολύ καλύτερη μοίρα από το τυπικό αδέσποτο.

* Η μητέρα μου το κοκκόνι της το έχει στο σπίτι. Στο δωμάτιο που κάποτε είχα εγώ. Εάν ήταν σκύλος 20 κιλών, δεν ξέρω μπορεί και να του είχε σπιτάκι στο πίσω ευρύχωρο μπαλκόνι. Όχι όλη μέρα εκεί, πάντως φιλοζωΐα στις πόλεις συνεπάγεται και τέτοιες ρυθμίσεις διαβίωσης. Δεν μπορούμε από τη μια να εκλιπαρούμε, υιοθετήστε κι εσείς ένα αδέσποτο, σώστε το από βέβαιο θάνατο, και από την άλλη να αξιώνουμε να έχει 1 στρεμμα λυτό να αλωνίζει.

Παλιόγατες.
Έχω ένα γατάκι μηνών που είναι άρρωστο. Πορτοκαλάκι το φωνάζουν τα παιδιά στη γειτονιά. Το πήγε μια γειτόνισσα κτηνίατρο τον Ιούλιο κι από τότε το προσέχω εγώ. Πάνω που συνήλθε κι άρχισε να τρώει πάλι με όρεξη, μου ήρθε προχθές δαρμένο, όλο γρατζουνιές. Μου φαίνεται θα χάσει και το ματάκι του.
Σταμάτησε πάλι να τρώει κι άρχισε πάλι το φτέρνίσμα.
Όλο στεναχώρια είναι τα γατάκια του δρόμου.