Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Με τετοιους τραυματισμους πρεπει να τα περιμενεις αυτα.
Έχοντας εγώ την ευθύνη του τραυματισμού του,το τελευταίο που περιμένω είναι να αποτύχει η επέμβαση.
'Οπως σου έγραψα και στο pm,ο γιατρός που θα κάνει την επέμβαση είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα και το ότι έχει όρεξη και πίνει νεράκι,με κάνουν ακόμα πιο αισιόδοξο.

Σωκρατη
μερικες φορες προξενουμε ζημια, ΟΧΙ επειδη το επιδιωξαμε αλλα ... επειδη ετσι ετυχε (η συγκυρια).
Ο ανθρωπος (οχι μονο εσυ, ΟΛΟΙ μας) ζουμε σε κοινωνιες που απαγορευουν την τυχαιοτητα, τα ατυχηματα.
Επειδη εχουμε τοσο μεγαλη επαρση με την προνοηση και προσεκτικοτητα μας. Ομως, ατυχηματα ΠΑΝΤΑ
θα συμβαινουν. Ειναι ο τροπος που εχει η Φυση για να μας υπενθυμιζει "εγω κανω κουμαντο, ακομα".

Οποια και αν ειναι η εξελιξη με την γατουλα ... θυμισου οτι η τυχαιοτητα ΟΡΙΖΕΙ σε μεγαλο βαθμο τις ζωες μας.
Τουλαχιστον για το αν μπηκαμε στο αμαξι, βαλαμε το κλειδι στην μιζα, χωρις να κοιταξουμε απο κατω.

Ελπιζω να πανε ολα καλα και για το γατακι το πορτοκαλακι και να μη χασει το ματι του...μια θεραπεια χρειαζεται παντως για να μη μολυνθει παραπανω, και για το μαυρουλι που ηταν ατυχο να βρισκεται εκει που δεν επρεπε (οπως πολλες γατες του δρομου).

Ο δρομος ειναι πολυ σκληρος και αδυσωπητος για τις γατες. Και δυστυχως δεν μπορουμε να τις σωσουμε ολες. Πολλες φορες ουτε τις δικες μας οταν τις αφηνουμε εξω σε δρομο.

Ελπιδα η προσευχη η και τα δυο.

Γιώργο ευχαριστώ. Αύριο θα το πάω στο κτηνίατρο το πορτοκαλάκι. Είναι παλικάρι και το παλεύει.
Αυτές οι σκούρες κηλίδες ελπίζω να είναι βρωμιά, όχι κάτι δερματικό.
0edda883739728b836c14c78ddb828da.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Έχοντας εγώ την ευθύνη του τραυματισμού του,το τελευταίο που περιμένω είναι να αποτύχει η επέμβαση.
'Οπως σου έγραψα και στο pm,ο γιατρός που θα κάνει την επέμβαση είναι ο κορυφαίος στην Ελλάδα και το ότι έχει όρεξη και πίνει νεράκι,με κάνουν ακόμα πιο αισιόδοξο.
Τις ανάγκες του τις κάνει κανονικά το γατάκι?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ναι απο οτι καταλαβα. Αυτο ειναι και βασικο.

Στην δικια μου περιπτωση που ανεφερα επρεπε ο γιατρος -που ειχε το γατι στο ιατρειο 5 μερες πριν αποφασισει αν εχει νοημα να προσπαθησει ή οχι - να του πιεζει δεν θυμαμαι τι για να ουρησει πχ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Τις ανάγκες του τις κάνει κανονικά το γατάκι?

Η ψυχούλα μου όχι μόνο τις κάνει,αλλά φεύγει από το μαξιλαράκι που κάθεται και πάει και τις κάνει μέσα στο ανοιχτό (και από πάνω) κλουβί που έχω βάλει πάνα.

Αυτά δυστυχώς γίνονται και κάποιες φορές δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε.
Αυτή την εποχή μάλλον ζευγαρώνουν γιατί ακούω συνέχεια γατοτσακωμούς.
Και έτσι που πετάγονται είναι θέμα τύχης το να μην περάσεις πάνω από κάποιο.
Το θέμα δεν είναι να μην σου τύχει, αλλά το πως θα αντιδράσεις και κατά πόσο αντισταθμίζεις με τις πράξεις σου αυτή την αλληλεπίδραση με τους συγκατοίκους μας σε αυτόν τον πλανήτη.

Εμ ... αυτο ειναι !
Δεν θελω να σας χαλασω (την ζωοφιλικη συμπνοια) αλλα ...
υπαρχει αναριθμητος κοσμακης που δεν τρεφει ουτε καν ανοχη για τους συγκατοικους μας.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΟΧΗ !

Παντως, εξω απο την πολη (της Θεσσαλονικης) στα χωρια, τα ζωα ... ζουν μια κολαση διωγμου και μοχθηριας.
Εχω σταματησει 2-3 φορες (δεν θελω να πω χωριο) και ΕΚΡΑΞΑ "αφηστε το ζωο υσηχο ρε αλητες"
με κινδυνο να αποστηθισουν την πινακιδα κυκλοφοριας μου .... για τα περαιτερω !
Ευτυχως για μενα (μεχρι στιγμης) ειναι θρασυδειλα παιδακια και καγκουρες.
Ασε που αμα πεσεις στα φρενα, θα σου καρφωθει κανεις απο πισω ...

σε λίγα βασανιστήρια υποβάλαμε τον κερατούκλη Τάμπυ γιατί την είχε κοπανίσει πάλι για 3 μέρες και γύρισε 2 μέρες πριν φύγουμε για το χωριό.
ερχόμουν το βράδυ από την δουλειά, άκουγε το μηχανάκι με πλησίαζε αλλά δεν με άφηνε να τον γραπώσω.
με κορόιδευε εύκολα στο τρέξιμο.. αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκε και "χτύπησε" την πόρτα...
τον κάναμε λοιπόν κοπέλι για να μάθει....
ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-09-14_15-47-09.jpgΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-09-14_15-47-07.jpg

Τέτοια του κάνεις και πηδάει από κεφάλι σε κεφάλι για να γλυτώσει... :flipout:

η Διονυσία του τα κάνει.
εγώ τον είδα έτσι και έσκασα στα γέλια! βούτηξα το κινητό και τον έβγαλα φωτό :flipout:
το τι τους κάνει και στους 2 δεν λέγεται.. και την λατρεύουν πιο πολύ από μένα τα καθάρματα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Η ψυχούλα μου όχι μόνο τις κάνει,αλλά φεύγει από το μαξιλαράκι που κάθεται και πάει και τις κάνει μέσα στο ανοιχτό (και από πάνω) κλουβί που έχω βάλει πάνα.
Χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό,από προσωπική εμπειρία και μόνο, νομίζω ότι σε λίγο καιρό δεν θα καταλαβαίνεις ούτε εσύ,αλλά ούτε και το γατάκι ότι έχει ατύχημα.

Ο κίνδυνος ήταν κάποια εσωτερική αιμορραγία η να γινόταν ζημιά στον σφιγκτήρα που έχουν στον πρωκτό τους κτλ. Το πρώτο το έχετε αποφύγει ήδη και για το δεύτερο θα του έφευγαν παντού χωρίς να μπορεί να το ελέγξει.

Θα το ξαναπώ,σε ότι έχει να κάνει με τα κόκαλα της γάτας έχουν τρομερή αποκατάσταση. Μακαρι να πάνε όλα καλά και να μείνει μόνο η ανάμνηση,που δεν θα είναι κακή γτ μέσω του ατυχήματος θα έχει βρεί σπιτάκι.

O Tραχανάς απολαμβάνει τις πρώτες ηλιαχτίδες μετά το πέρασμα του Ιανού.

01.jpg

Εδώ με παραλλαγή ξερόχορτου.

Σκέφτεται να δοκιμάσει ....twilight chilies :devil-smiley-029:

03.jpg

Mάνο στα γατιά πάντα έδινα ονόματα φαγητών.
Έχουν περάσει από την αυλή μου η Καρμπονάρα, η Φακή και η Φασολάδα....ανάλογως του χρώματος της γούνας οι ονομασίες!:flipout:

O τραχανας εχει πιο κρεμ χρωμα, πιο ανοιχτο.
Θα ονομαζα τον Τραχανα .... ο Πουρες με Φαβα !

Η .... ο ΠουρεδοΦάβας :proud: ... η ο ΠουρΦάς ....
(και ασε το πανελληνιο να ψαχνεται να βρει τι ειναι :laugh:)

Billy, ευτυχως περασα τον δεικτη πανω απο τις φωτογραφιες και ειδα οτι παιρνουν κλικ ... οποτε τις ειδα σε μεγαλη αναλυση.

Παιδια ανοιξτε τις ειναι καταπληκτικες ! Πανεμορφο γατακι. Και τι ωραιος φωτισμος... καταλαβαινεις τον ηλιο μετα την καταιγιδα.