Ζώα και άνθρωπος

Α ναι ... εχεις δικιο.
Δεν καθισα ποτε να ψαξω ποσα βιζον θα στηριζε το παρον οικοσυστημα (ποιο ? της Δανιας η της Ευρωπης ?)
Θεωρησα λανθασμενα (απο ενα βιντεο με λυκους και lemmings, στην Αλασκα, οπου καθε τρυπα στην τουνδρα
φιλοξενουσε και τρια lemmings) οτι 18 εκατομμυρια ισως ειναι και λιγα (ως πλυθησμος για βιζον).

Ζητω συγνωμη ! -bye-

Θα είχαν δοκιμάσει να φάνε μέχρι και τον καινούργιο σου λέβητα αν ήταν όλα αυτά έξω (αφού είχαν φάει ότι πουλί άγριο ή ήμερο είχαν βρει καθώς και άλλα σπάνια ήδη, και μετά το ένα το άλλο)

Θα μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερους και τους ασβούς που εκτρέφουν για πινέλα.
Αναρωτιέμαι αν όσοι λένε "τι περνάνε τα κακόμοιρα τα ζωάκια" αν έχουν ιδέα με τι μοιάζει ένας ασβός και τι καταστροφές κάνει... :chinscratch:

Η Δανία θα σφαγιάσει συνολικά 15 εκατομμύρια βιζόν που εκτράφηκαν στο έδαφός της εξαιτίας μιας μετάλλαξης της Covid-19 που ήδη έχει μεταδοθεί σε 12 ανθρώπους, και απειλεί την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τον άνθρωπο, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

“Ο ιός που μεταλλάχθηκε μέσω των βιζόν μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο το μελλοντικό εμβόλιο να μην λειτουργήσει όπως πρέπει. Είναι απαραίτητο να σφαγιαστούν όλα τα βιζόν”, δηλαδή 15 με 17 εκατομμύρια ζώα σύμφωνα με τις αρχές, δήλωσε η πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις των αρχών, αυτή η μετάλλαξη δεν έχει ως αποτέλεσμα πιο σοβαρές παρενέργειες στον άνθρωπο αλλά μια χαμηλότερη δραστικότητα των ανθρωπίνων αντισωμάτων, πράγμα που απειλεί την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid-19. Ο μεταλλαγμένος ιός που ανιχνεύθηκε σε βιζόν “δεν αντιδρά τόσο στα αντισώματα όσο ο κανονικός ιός.

Η ξεφτιλα και η υποκρισια στο μεγαλειο της.

Αμα πατε σε Δανια και Σουηδια θα βρειτε ενα σωρο αποβλακομενους χαχες τυπου "Γκρετας" με αποψη και ακτιβιστες του "καλου" για να μη φας μπριζολα.
Και σφαγιαζουν θηλαστικα κατα εκατονταδες χιλιαδες για γουνες για κυριες στη Σιγκαπουρη.

Μωρε καλα θα παθουν οτι παθουν συντομα ολοι αυτοι.

Θα μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερους και τους ασβούς που εκτρέφουν για πινέλα.
Αναρωτιέμαι αν όσοι λένε "τι περνάνε τα κακόμοιρα τα ζωάκια" αν έχουν ιδέα με τι μοιάζει ένας ασβός και τι καταστροφές κάνει... :chinscratch:

https://www.gazzetta.gr/plus/diethn...svoy-poy-tromokratoyse-akomi-kai-ta-liontaria

Ποιος θα μου ελεγε οτι μεσα σε τρια χρονια θα κοιμιζα και 2ο σκυλο !! Μετα τον Hugo μου που εχω στο avatar μου την προηγουμενη εβδομαδα μας εφυγε και το λουκανικακι μας και αυτος στα 15 του.
Κυριλατος ο κυριος Ζάχος μας !!

FB_IMG_1604664304393.jpg

Πως τα φερνει ομως η ζωη, εχθές υποδεχθηκαμε μια ορφανη κουκλίτσα τη Φρώσω ! 

20201105_202942.jpg

Σόρρυ Αντώνη για την απώλειά σου.Ελπίζω το νέο μουτράκι να απαλύνει τον πόνο και να σας δώσει χαρά και αγάπη (πράγμα σίγουρο)

Εν τω μεταξύ, πηγαίνω στον Πευκιά κάθε ημέρα την ίδια ώρα για να ταίσω τα υιοθετημένα !!

Είναι η ωραιότερη στιγμή της ημέρας μου.

τι κουκλίτσα αυτή η Φρώσω;; φτου φτου!!
( γιατί Φρώσω και όχι Φρόσω;; )

κρίμα το λουκανικάκι.... έζησε όμορφα χρόνια κοντά σας να φανταστώ...

Και μέσα σε όλα, να πούμε οτι πέρασε η τροπολογία στη βουλή, με την οποία η κακοποίηση ζώων είναι πλέον κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση εως 10 χρόνια.Μακάρι, μπας και σωθεί καμιά ψυχούλα.

Κατι που ωφειλε να γινει ... 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ... !

Ακομα και σημερα, θυμαμαι ΚΑΜΜΕΝΑ σκυλια να αλυχτουν στους δρομους κυνηγημενα.
Και σε χωριο (Πολυκαστρο) και σε πολη (Αθηνα, Παπαγο με Ζωγραφου) .... makes no difference, at all !

Χομπυ η κτηνωδια ... :icon15: ... καμια διαφορα αν το βιοτικο(-μορφωτικο) επιπεδο ανεβαινε η κατεβαινε.
Πανελλαδικο ΧΟΜΠΥ !

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

τι κουκλίτσα αυτή η Φρώσω;; φτου φτου!!
( γιατί Φρώσω και όχι Φρόσω;; )

κρίμα το λουκανικάκι.... έζησε όμορφα χρόνια κοντά σας να φανταστώ...

Γράψε λάθος !! Πως μου ξέφυγε αυτό ? 😁

Έξι χώρες, ανάμεσά τους η Δανία και οι ΗΠΑ, έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής κρούσματα κορονοϊού σε εκτροφεία βιζόν, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Μέχρι στιγμής έξι χώρες –η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ– έχουν αναφέρει κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 σε εκτροφεία βιζόν”, εξήγησε σε ανακοίνωσή του.

https://www.defence-point.gr/news/poy-exi-chores-echoyn-anaferei-kroysmata-covid-19-se-vizon

E ρε τι εχει να γινει αν παει και σε αλλα ζωα....

Καλά, εμένα μου μυρίζει μπουγάδα. Υποπτεύομαι πως τη σακουλεύτηκαν οι γουναράδες πως το (ματωμένο) προϊόν τους θα πάει άπατο φέτος και βρήκαν τρόπο να ξεφορτωθούν τα δύσμοιρα ζώα ώστε να μην τα ταϊζουν.. Έναντι και αποζημίωσης προφανώς...

Νικο το αρθρο μιλαει για 6 διαφορετικες χωρες.

Δεν προκειται για 6 γελαδαρηδες που τα βρηκαν ενα βραδυ στο καπηλειο να το παιξουν εξυπνοι.

Αυτα που λες δεν γινονται.

Μην κανουμε την δυσπιστια επιστημη .

Καλά, εμένα μου μυρίζει μπουγάδα. Υποπτεύομαι πως τη σακουλεύτηκαν οι γουναράδες πως το (ματωμένο) προϊόν τους θα πάει άπατο φέτος και βρήκαν τρόπο να ξεφορτωθούν τα δύσμοιρα ζώα ώστε να μην τα ταϊζουν.. Έναντι και αποζημίωσης προφανώς...

Πιθανον υπαρχει θεμα να δουμε αν ειναι τυχαιο το παρακατω γεγονος ή οντως και στην Ελλαδα εχουν τα συμπαθη τρωκτικα υγειονομικη εμπλοκη με την πανδημια.

Δέκα κρούσματα σε εργαζομένους σε φάρμες βιζόν στην Καστοριά

H επιδημιολογικη εμπλοκη ΔΕΝ ειναι επειδη τα ζωα αποτολμησαν εγγυτητα μαζι μας
αλλα επειδη ΕΜΕΙΣ τα εξαναγκασαμε σε εγγυτητα (και οχι μονο, αφου τα θανατωνουμε για μια γουνα).
Δηλαδη απυθμενη υποκρισια : "ξερετε, θα σας σφαζαμε για το χατηρι καποιας χλιδομανταμ, αλλα τωρα
... εχετε την τιμη να σφαγιαστειτε για την αποτροπη εξαπλωσης ενος ιου ... που μας αποδεκατιζει"