Ζώα και άνθρωπος

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Το σκυλί χρειάστηκε γιατρό...

Τα χρειαστήκαμε όταν μας είπε ο κτηνίατρος, πριν τον δει, ακούγοντας για τη ραθυμία του, ότι μπορεί να είναι καρδιά (!), καρκίνος (!!) ή κάτι ορθοπαιδικό. Θα πάρει μερικά αντιφλεγμονώδη και ...αυστηρές συστάσεις στον μεγάλο να μην τον ξεποδαριάζει. Είναι 5,5 ετών, σαν να λέμε άνδρας που πλησιάζει τα 40 του, όχι και στην πρώτη νιότη. Και φύσει κοντοπόδαρος, με το ένα μάλιστα ελαφρώς στραβό. Σπιτόσκυλος... αλλού είναι η σούπερ δύναμη, στην πονηράδα του. Αντίληψη 100%. Τρομερό δέσιμο με τη μητέρα μου, μεγάλη αδυναμία στη σύζυγο και στον μεγάλο μου (με τον οποίο είναι αχώριστοι, τον περιμένει να έρθει κάθε φορά σαν το μάννα εξ ουρανού). Ζωοούλα κι αυτό... Πώς τον κατάφερε η μητέρα μου, που δεν είχε ποτέ κατοικίδιο, να έχουν τέτοια απόλυτη συνεννόηση, είναι θαυμαστό.

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Δεν το βρίσκω θαυμαστό Τάσο.

Το βρίσκω φυσιολογικό!

Η μητέρα σου και αυτός είναι πλέον και συγκάτοικοι και οικογένεια.

Έχουν ο ένας τον άλλο.

Είναι φυσικό και επόμενο.

Αυτή είναι η χαρά που φέρνουν τα ζωάκια.

Μια συνάδελφος πήρε την Κυριακή σκυλάκι στην κόρη της (9 χρονών).

Ε το κοριτσάκι έχει τόση χαρά που γελάει και μιλάει για το σκυλί και στον ύπνο της.

Όλη μέρα μαζί είναι. Ο δεσμός που θα κάνουν θα είναι τρομερός.

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Αυτή μαζεύει γουνοφόρα να τα σώσει αλλά δεν πιστεύω να μυρίζει και πολύ ωραία το σπίτι της με αυτά τα μινκ μέσα...
https://www.youtube.com/watch?v=8h9Y-FhpdE8

Όχι ό,τι θα περιμένει ο επίδοξος νγκόμενος στον οποίο θα προτείνει, wanna see my mink?

https://www.youtube.com/watch?v=AvWfbIe4X_4

Τώρα που είμαι Αθήνα,μου λείπουν τα υιοθετημένα μου στο Ξυλόκαστρο.

Θα περιμένει ο μικρός μου να με δεί ,να κάνει χαρές και να τον ταίσω λιχουδιές.

Φοβάμαι οτι θα με ξεχάσει και εγώ έχω τύψεις που γύρισα Αθήνα αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

Μαζί του καμμια φορά έρχόταν μια φοβισμένη γατούλα με κομμένο αυτί!!

Αντί για αυτί,έχει μια τεράστια πληγή ΑΠΌΛΥΤΑ συμμετρικη και πονούσα που την έβλεπα.

Αυτό δεν έγινε από δάγκωμα άλλου ζώου ,θα υπήρχαν σημάδια ακανόνιστα.

Δεν ξέρω αν έγινε από ανθρώπινο χέρι.Εάν ναί ξεχνάω οτι είμαι χριστιανός και εύχομαι κάθε κακό σε αυτόν που έκανε τέτοια αποτρόπαιη πράξη.

Τα σκέφτομαι και λυγίζω..

Ποσο κομμενο δηλαδη ?

Συνηθιζεται οι κτηνιατροι να κοβουν την ακρη του αυτιου για να μαρκαρουν τα στειρωμενα γατακια.

Εκτος αν πηγε κατι ασχημα με αυτην την διαδικασια και χρειαστηκε να κοψει κι αλλο για να αποφυγει την μολυνση ?

Παιδιά, αντιλαμβάνομαι ότι κάποια από τα φρικιαστικά βίντεο που κυκλοφορούν εκεί έξω ειναι για καλό σκοπό, να μας ταρακουνήσουν, να μας δείξουν τι συμβαίνει, και να βοηθήσουμε, είτε οικονομικά είτε ως εθελοντές.

Αλλά δεν έχουν όλοι το ίδιο στομάχι, και δε γίνεται να τα πετάμε έτσι απροειδοποίητα, ούτε και έχει νόημα να γεμίζουμε το νήμα με spoiler sections.. Αν κάποιος έχει πληροφορίες για σωματεία που χρειάζονται τη συνεισφορά μας, ας τα δώσει χωρίς το σχετικό graphic content.

Ρε συ Μάνο βάλε ένα σποιλερ. Εγώ δεν έχω το στομάχι για βίντεο με κακοποίηση ζώων κ έτσι δεν το είδα καθόλου επειδή υποπτεύθηκα το μπορεί να είχε

Δεν ηταν κακοποιηση.
Ηθελα να καταδειξω την τραγικοτητα της εγκαταλειψης που συντελειται ... μισο χιλιομετρο εξω απ'τις πολεις μας.
Συγκεκριμενα στον Ασπροπυργο !

Ομως, ηταν too much ... και ας μην ειχε φρικαλεοτητες !
Καταδεικνυε ομως ... οτι η εγκαταλειψη αδεσποτων ... ειναι το ιδιο φρικωδης.
Δεν εχουν πουθενα να πανε, κανεναν να μεριμνησει γιαυτα ... χωρις ελπιδα και ψυχη.

Χρονιαρες μερες που ρχονται ... ειπα να θυμηθουμε αυτες τις ψυχουλες.
Και να απλωσουμε το χερι μας για ενα χαδακι ... αν μη τι αλλο ... μονο αυτο.

Re: Απάντηση: Ζώα και άνθρωπος

Δεν ηταν κακοποιηση.
Ηθελα να καταδειξω την τραγικοτητα της εγκαταλειψης που συντελειται ... μισο χιλιομετρο εξω απ'τις πολεις μας.

Δεν εχουν πουθενα να πανε, κανεναν να μεριμνησει γιαυτα ... χωρις ελπιδα και ψυχη.

Και να απλωσουμε το χερι μας για ενα χαδακι ... αν μη τι αλλο ... μονο αυτο
.

Άντε ντε!

Υιοθέτησε κανένα αδεσποτάκι να το σώσεις.

Στην βράση κολλάει το σίδερο. Τώρα που είδες τι γίνεται.

Ποσα ζωα εχουμε εμεις εδω μεσα τωρα που τοπες ?

Για πειτε...

Ειδος
Αριθμο
ρατσα/αδεσποτο ?

Εγω στην παρουσα εχω 3 γατια ολα αδεσποτα.

Γενικως οτι ....ερχεται στην αυλη το μαζευω δηλαδη. :flipout:

Δεν ερχονται αλλα γιατι συνηθως τα κυνηγουν οι δικοι μου αλλα οταν τους το επιτρεπουν οπως εκανε ο πρωτος μου γατος (μετα απο μια αλλη δυαδα και μια ακομα τετραδα!!!) τοτε γινεται αποδεκτος.

Σκυλο αποφευγω να παρω γιατι φοβαμαι μην τρομαξουν τα γατια που σιτιζω εκτος των δικων μου και δεν εχω ορεξη....

υγ

αυτα δεν ειναι τιποτα βεβαια στην φροντιδα τους.

Στην πεθερα μου που μενει καμια 500αρια μετρα και παμε επισης να φροντιζουμε/ταιζουμε ειναι καμια 14αδα γατες......στον κηπο.

Μιλαμε για οικοτροφειο κανονικο..

Μωρέ θέλω να πάρω ένα αδεσποτάκι που το ταϊζω καιρο τώρα, αλλά είναι αδύνατον να το πλησιάσω.
Όταν με βλέπει έρχεται να το ταΐσω αλλά μετά ....,μακρυά και αγαπημένοι
Είναι σαν λιονταράκι αλλά μόνο στην εμφάνιση.......μιλάμε οτι τρομάζει με το παραμικρό.
Υπάρχει κανα κόλπο?
Βέβαια αν είναι να το έχω και να μην με αφήνει να το πλησιάζω, δεν έχει και νόημα .
Το ταϊζω και έξω.

Μιχαλη μου εκατσε περιπτωση που ενα γατι ηρθε στην αυλη μου να σιτιστει -κλασικα- αρχισε να ερχεται στο παραθυρο του σαλονιου (ισογειο γαρ) καθοταν ολο και περισσοτερο αλλα ποτε δεν εμπαινε μεσα.

Του εστρωσα κουτα κλειστη με στρωσιδια μεσα και κανα παλιο μαλλινο και περασε εκει ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Καθε βραδυ στο παραθυρο μας απεξω. Σιγα σιγα απλωνα χερι με ξεσκισε κανα δυο φορες τελικα με αφησε και τον πλησιασα τωρα κοιμαται ανασκελα στο κρεβατι μου :flipout::flipout::flipout:

Μερικα ζωα θελουν υπομονη αρκετη.Αν τα αγαπας θα την βρεις.

Πολλες γατες θελουν χρονο για να σε εμπιστευθουν. Ετσι ηταν πολλες απο τις αδεσποτες που ταιζουμε στο χωριο. Μια την 'βαφτισα' Ζβετλανα γιατι ο μονος τροπος να χαιδεψεις, ηταν να την ταισεις. Καποια χρονιά αρρωστησε και την πλακωσα στην αντιβιωση. Δεν ηθελε, αλλα πηρε μερικες δωσεις και εγινε καλα. Ενα χρονο μετα, ξαναπηγα στο χωριο. Μαντεψτε ποια ηταν η πρωτη που ηρθε νιαουριζοντας να τριφτει στα ποδια μου με το που με ειδε... Απιστευτα πλασματα, αλλα θελουν το χρονο τους.

Δεν ηταν κακοποιηση.

Και να απλωσουμε το χερι μας για ενα χαδακι ... αν μη τι αλλο ... μονο αυτο.

Μάνο, όταν ανεβάζεις τέτοια βίντεο εδώ μέσα, you are preaching to the choir, που λένε και οι Αμερικάνοι. Κοινώς, οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε ζωόφιλοι, σχεδόν όλοι έχουμε ένα κατοικίδιο ζώο, οποτε δε χρειαζόμαστε ευαισθητοποίηση, είμαστε ήδη αρκετά ευαίσθητοι. Τόσο ευαίσθητοι που μας σπαραζει η καρδια όταν βλεπουμε τετοια πράγματα. Εγώ ας πούμε, δεν τολμάω να ανοίξω το σπόιλερ.

Γι αυτό, την επόμενη φορά που θα δεις τέτοια βίντεο, μην τα ανεβάσεις εδώ, να χαρείς.