Ζώα και άνθρωπος

Θωδορη εισαι αρχοντας με τα γατια !

Μπερδευτηκα με ολα αυτα... ποιο ειναι το δικο σου ; Η ποσα εχεις τελικα ;

Μη φοβασαι η εγχειρηση ειναι ρουτινα και απελευθερώνει τα ζωάκια απο ενα μεγαλο βαρος και ενα μεγαλο κινδυνο για την ζωη τους.

Ο Γκρι-ασπρος μόνο είναι δικός μου. Τον βρήκα μέσα στη μηχανη του αυτοκινήτου όταν ήταν περίπου 3 εβδομάδων. Μετά ερχόταν επίσκεψη συχνά η πρώην μου και παρόλο που είναι των σκύλων πιο πολύ μου είπε ότι θα ήθελε κι αυτή ένα αφού είδε πόσο πλάκα έχει ....και δες πως τα φέρνει η τύχη....

βρήκε ολόκληρη οικογένεια που η μαμά έφυγε η την χτύπησε ίσως αμάξι ακριβώς μια εβδομάδα μετά κάτω από το σπίτι της.

Έδωσε ένα στην μαμά της και κράτησε τα άλλα τρία (τα δυο ξανθά και εκείνη την σκιά που κρατάω στον λαιμό μου).

Το άλλο που μοιάζει με μπλε γκρι λουκουμάς είναι της κοπέλας μου ....το βρήκε σε ένα χωράφι πριν χρόνια όταν πήγε να επισκεφτεί την γιαγιά της.....είναι από αυτά τα μυστήρια που τα αυτιά τους γέρνουν προς τα μπρος.

Υ.γ. βλεπω γράφετε από κάτω για ζημιές. Δυστυχώς και εμένα κάνει ζημιές...λίγο απ όλα ένα πράμα. Κυρίως όταν μιλάω πολύ ώρα βιντεοκληση και νιώθει οτι τον γράφω ή το πρωί αν κοιμηθώ λίγο παραπάνω.

Τις προάλλες με έβλεπε να βάζω στο ποτήρι κόκα κόλα αργά και προσεκτικά για να μην ξεχειλίσει ο αφρός.....και εκεί που βίδωνα το καπάκι για να βάλω το μπουκάλι πίσω στο ψυγείο...με κοιτάει μια στα μάτια και δίνει μια σφαλιάρα στο ποτήρι και πέφτει πάνω στη μοκέτα...

..ήθελα να τον πνίξω αλλά με έπιασε νευρικό γέλιο με το πόσο π@πάρας μπορεί να είναι. Για αυτό τα πουλάω όλα σιγά σιγά σε αγγελίες πριν αρχίσει να κάνει σοβαρές ζημιές και θα κρατήσω ένα μινιμαλ σεταπ που δεν θα μπορεί να χαλάσει....έχω ακούσει πολλά εδώ μέσα για ζημίες και τρόμαξα.

Pleo να σαι καλα.....ούτε av receiver να έψαχνα...

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!

Μια ερώτηση μόνο....για αυτά τα 3 νοσήματα μπορώ να κάνω κάτι για να μην συμβούν (πέραν του να τον πηγαίνω στον κτηνίατρο) ή είναι μην σου τύχει που λένε?

*Ο γάτος δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλες γάτες και μένει σε διαμέρισμα ψηλά σε πολυκατοικία χωρίς πρόσβαση πουθενά από μπαλκόνια

Last edited:
Μπορώ να πω μόνο γι´αυτό που έτυχε στον δικό μου, δηλαδή τη λοιμώδη περιτονίτιδα.

Υπάρχει εμβόλιο αλλά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και τώρα τελευταία λέγεται ότι υπάρχει και θεραπεία τα αποτελέσματα της οποίας είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Από κει και πέρα οι γενικές οδηγίες είναι καλός καθαρισμός της τουαλέτας, να μην είναι κοντά εκεί το μπολ της τροφής και του νερού. Και να μην επιτρέψεις στη γάτα να κυκλοφορεί ελεύθερα εκτός σπιτιού. Γενικώς να αποφεύγεται η επαφή με άλλες γάτες.

Αν σου θυμίζει κάτι όλο αυτό, θα σου πω πως λέγεται και αλλιώς: Κορωναϊός των αιλουροειδών FECV, Feline Coronavirus FCoV.

Το θέμα έχει ως εξής και αυτό είναι που κάνει δύσκολη τη διάγνωση. Αν ο ιός σε κάποια γάτα φορέας μεταλλαχθεί, θα προσβάλλει ζωτικά όργανα και θα προκαλέσει τη νόσο. Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος αν θα γίνει αυτό, ή πότε θα γίνει. Γιατί ακόμα κι αν ανιχνευθεί ο ιός στο έντερο της γάτας, δεν θα είναι ο μεταλλαγμένος που προκαλεί τη νόσο. Εάν μεταλλαχθεί και προσβάλλει τα ζωτικά όργανα, τότε είναι αργά.

Ωστόσο τα ποσοστά να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρά. Άλλοι λένε για μία στις 5.000 γάτες ότι συμβαίνει αυτό, άλλοι δίνουν ποσοστά επί τοις εκατό.

Αν συμβεί όμως θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να κάνεις ό,τι είναι καλύτερο για τη γάτα. Σε εμένα δεν υπήρχε περίπτωση να παρθεί άλλη απόφαση εκτός από το να το παλέψω, αλλά εν τέλει το πήρε όλο επάνω του μέχρι το τέλος χωρίς να μας βάλει στη διαδικασία του διλλήματος. Έγιναν όλα μέσα σε 15 ημέρες βασικά και λίγο πριν πάρουμε τις εξετάσεις στα χέρια μας (κυριολεκτικά λεπτά πιο πριν) έφυγε... .

Έχω και εγώ ένα "γάτο " που του αρέσει να ανεβαίνει στην πλάτη του καναπέ και να κάθεται....
317136797f3f88032ccda565e215b4dd.jpg

Στάλθηκε από το SM-G770F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορώ να πω μόνο γι´αυτό που έτυχε στον δικό μου, δηλαδή τη λοιμώδη περιτονίτιδα.

Υπάρχει εμβόλιο αλλά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και τώρα τελευταία λέγεται ότι υπάρχει και θεραπεία τα αποτελέσματα της οποίας είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Από κει και πέρα οι γενικές οδηγίες είναι καλός καθαρισμός της τουαλέτας, να μην είναι κοντά εκεί το μπολ της τροφής και του νερού. Και να μην επιτρέψεις στη γάτα να κυκλοφορεί ελεύθερα εκτός σπιτιού. Γενικώς να αποφεύγεται η επαφή με άλλες γάτες.

Αν σου θυμίζει κάτι όλο αυτό, θα σου πω πως λέγεται και αλλιώς: Κορωναϊός των αιλουροειδών FECV, Feline Coronavirus FCoV.

Το θέμα έχει ως εξής και αυτό είναι που κάνει δύσκολη τη διάγνωση. Αν ο ιός σε κάποια γάτα φορέας μεταλλαχθεί, θα προσβάλλει ζωτικά όργανα και θα προκαλέσει τη νόσο. Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος αν θα γίνει αυτό, ή πότε θα γίνει. Γιατί ακόμα κι αν ανιχνευθεί ο ιός στο έντερο της γάτας, δεν θα είναι ο μεταλλαγμένος που προκαλεί τη νόσο. Εάν μεταλλαχθεί και προσβάλλει τα ζωτικά όργανα, τότε είναι αργά.

Ωστόσο τα ποσοστά να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρά. Άλλοι λένε για μία στις 5.000 γάτες ότι συμβαίνει αυτό, άλλοι δίνουν ποσοστά επί τοις εκατό.

Αν συμβεί όμως θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να κάνεις ό,τι είναι καλύτερο για τη γάτα. Σε εμένα δεν υπήρχε περίπτωση να παρθεί άλλη απόφαση εκτός από το να το παλέψω, αλλά εν τέλει το πήρε όλο επάνω του μέχρι το τέλος χωρίς να μας βάλει στη διαδικασία του διλλήματος. Έγιναν όλα μέσα σε 15 ημέρες βασικά και λίγο πριν πάρουμε τις εξετάσεις στα χέρια μας (κυριολεκτικά λεπτά πιο πριν) έφυγε... .

Πωπω πολύ λυπάμαι για οτι έγινε. Θα ακολουθήσω όλες τις συμβουλές και πάλι καλά που μου είπες για την απόσταση τουαλέτας και φαγητού. Τα έχω κάποια μέτρα μακριά το ενα από το άλλο αλλά το μπαλκόνι είναι μικρο και καμιά φορά ετσι οπως καλύπτει τις ακαθαρσίες με τα πόδια του πετάγονται άμμοι αρκετά μακριά. Θα βάλω το φαΐ μέσα στο σπίτι από δω και πέρα. Τα υπόλοιπα τα κάνω.

Κρίμα... :(

Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Έχω και εγώ ένα "γάτο " που του αρέσει να ανεβαίνει στην πλάτη του καναπέ και να κάθεται....
317136797f3f88032ccda565e215b4dd.jpg

Θα τον φαω .... μια μπουκια θα τον κανω .... χιλια χαδακια .... θα τον κατσιασω.

:love::love::love::love::love::love: ....... τον ειδα και μου ρθε νυστα ... γλαρωσα :rolleyes:

Μπουνταλας-μπουνταλας .... βολεψιματιας ..... πονηρος εν τη αγαθοτητα του.

Αμα δεις να κουναει καμια ουριτσα .... ταχα-ταχα μου, λαγοκοιμαται.

Σε παιζει κολπο-ομιχλη για χαδακια ..... ΞΕΕΕΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Ζώα και άνθρωπος

Θα τον φαω .... μια μπουκια θα τον κανω .... χιλια χαδακια .... θα τον κατσιασω.

:love::love::love::love::love::love: ....... τον ειδα και μου ρθε νυστα ... γλαρωσα :rolleyes:

Μπουνταλας-μπουνταλας .... βολεψιματιας ..... πονηρος εν τη αγαθοτητα του.

Αμα δεις να κουναει καμια ουριτσα .... ταχα-ταχα μου, λαγοκοιμαται.

Σε παιζει κολπο-ομιχλη για χαδακια ..... ΞΕΕΕΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ
939d5c5b84e5f49e77a10c31df2d2f34.jpg

Mπουμπης για πολυυυυυυυυυυυ κατσιασμα ! :love:

Τον βαζεις στο κρεβατι ... και κοιμασαι ... ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ !

Ουτε μελατονινες, ουτε λακαμιες .... γκντουπ :sleep:

Συνονοματε για κοιτα εδω https://pets.thenest.com/cat-stop-spraying-after-hes-neutered-4221.html
Υπαρχει ενα 10% που συνεχιζει να το κανει και μετατ τη στεθρωση, αλλα μηπως υπαρχει καποιο θεμα υγειας? (Τωρα, οι αμερικανοι λενε και μ@λ@κιες, αλλα αναφερεται κ θεμα urinary infection στο αρθρο)

Μάικ είναι ταύρος από υγεία.
Καθαρά εκδικητική συμπεριφορά....έτσι επειδή του γουστάρει!
Πέσαμε σε περίπτωση γάτου.
Είναι κεραμιδόγατος, αλλα πρακτικά ειναι τσογλανόγατος:laugh::laugh:

Σε καταλαβαινω. Μου ειχε τυχει κι εμενα γατος που δεν μας γουσταρε τελικα (παροτι με εκανε παρεα, μαλλον με ανεχοταν) και στην 3η προσπαθεια καταφερε κ το σκασε, μαλλον απο το μπαλκονι (το πατρικο μου ειναι στον 1ο και τοτε εμενα κι εγω εκει καθοτι εφηβος). Ηταν αστειρωτος ομως, οποτε ειχε ενα εξτρα κινητρο.

Πρωτη κ τελευταια φορα που γατι δεν μας γουσταρε.. Κοιτα αυτη εδω ας πουμε, που την εσωσαν πριν 6 χρονια

Attachments

• Avgousta Nani.jpg
    Avgousta Nani.jpg
    77.3 KB · Views: 92
Ευχαριστουμε παιδια. Δε φανταζεστε ποσο χαριτωμενη ειναι (αλλα δεν φιδεται δαγκωνιας...μην σας ξεγελαει ο συνδυασμος λευκου με ροζ!). Αυτο το πλασμα εχει φερει απιστευτη χαρα και γελιο στο σπιτι (ειναι και κλοουν). Χωρις υπερβολη μας φτιαχνει τη διαθεση. Εχω να τη δω και 4 μηνες λογω εξοριας στην αλλοδαπη, οποτε καταλαβαινετε...Βεβαια εχει γινει δημοφιλης και στη Νεα Υορκη, οποτε εχω 2-3 συναδελφους να με ρωτανε που και που "How is Augusta?"

Μπορώ να πω μόνο γι´αυτό που έτυχε στον δικό μου, δηλαδή τη λοιμώδη περιτονίτιδα......

Σε εμένα δεν υπήρχε περίπτωση να παρθεί άλλη απόφαση εκτός από το να το παλέψω, αλλά εν τέλει το πήρε όλο επάνω του μέχρι το τέλος χωρίς να μας βάλει στη διαδικασία του διλλήματος. Έγιναν όλα μέσα σε 15 ημέρες βασικά και λίγο πριν πάρουμε τις εξετάσεις στα χέρια μας (κυριολεκτικά λεπτά πιο πριν) έφυγε... .

Πολυ στεναχωρηθηκα τωρα που το ειδα. Σε τι ηλικια του συνεβει ;

Ας βάλω κι εγώ μερικές.

Περί ύπνου και yoga.

11816066_849871528400926_4548004681330700063_o.jpg

Περί ύπνου σε περιορισμένο χώρο.

10255215_648304645224283_2690292753690485498_n.jpg

Χάρτης κρεβατιού.

137634363_3496258123762240_2660735593249394336_n.jpg