Ζώα και άνθρωπος

Σήμερα το απόγευμα γυρίσαμε στο σπίτι.
Θα παίρνει για ένα μήνα αντιβίωση και κορτιζόνη.
Μετά τις 20 ημέρες θα πάρουμε αίμα ώστε να κάνουμε ανάλυση για να βρούμε τι φταίει.
Το καλύτερο σενάριο είναι να είναι κάποιο παράσιτο που με την αντιβίωση στον 1 μήνα θα έχει θεραπευτεί. *crossing fingers*
πάντως η μετάγγιση αίματος έκανε το θαύμα της: η Μιμίκα κυριολεκτικά ζωντάνεψε.
Έφαγε πολύ καλά ήπιε και νεράκι (πήρε και την κορτιζόνη της).

Προχωράμε ελπίζοντας.

από που να τσίμπησε το παράσιτο;;
είναι αλανιάρα σαν τον Τάμπυ μου;;

Κατεβαίνει στην αυλή και τον κήπο.
Οπότε είναι ψιλοαλανιάρα.
Δεν είναι βέβαιο ότι έχει παράσιτο. Ελπίζω να είναι αυτό γιατί θεραπεύεται με την αντιβίωση που ήδη της δίνω.
Οι εκδοχές είναι οι εξής:

α) Αιμομπαρτονέλλωση (Haemobartonella Felis). Ελπίζω να είναι αυτό γιατί σε ένα μήνα θα είναι υγιής. Αντιβίωση παίρνει ήδη.

β) αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία. Στην πράξη δίνεις κορτιζόνη για όλης της τη ζωή και όσο πάει. Κορτιζόνη παίρνει ήδη.

γ) Ιογενής λευχαιμία. Ανίατη.

δ) Ιός ανοσοεπάρκιας. Ανίατο.

Ελπίζω να είναι το α) ώστε να ζήσει μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Όπως είναι τώρα δεν κάνει να της πάρουμε πολύτιμο (αυτό που της βάλαμε στην ουσία) αίμα. Έτσι θα περιμένουμε 20+ μέρες και μετά θα της κάνουμε τις αιματολογικές εξετάσεις.

Μου έδωσε κουράγιο το ότι την είδα χτες το βράδυ να τρώει 2 κονσέρβες και σήμερα το πρωί (τσάκισε σχεδόν ολόκληρη) άλλη μια. Ήπιε μπόλικο νεράκι και κοιμήθηκε μια χαρά.

Ελπίζω και συνεχίζω!

Long Live Mimika! ❤️

Οι μεγαλες μου αγαπες εχουν ενα προσωπο....

fda0736d084bdcd3fd4cff6bac3fd1ca.jpg

• Haha
Reactions: vlad66
θα την σώσω άραγε;;
στον δρόμο βρέθηκε -που αλλού- με την μάνα της άφαντη αφού έτσι κάνουν τα αιλουροειδή με τα άρρωστα μικρά

IMG_20221001_234226[1].jpg

με ορό και κολλύριο τα εντελώς κλειστά και πρησμένα μάτια άνοιξαν κάπως, αλλά σίγουρα δεν βλέπει καλά.. στο φως αντιδράει πάντως.
τα τσιμπούρια αρχίζουν και ψοφάνε ή την κοπανάνε..
της έδωσα γάλα εβαπορέ (9cc ήπιε) και ψητό μαλακό κοτόπουλο.. έφαγε με βουλιμία αρκετές μπουκιές.
βαρέθηκε στην κούτα με το ρουχαλάκι, κατάφερε και σκαρφάλωσε έξω και μας ανάγκασε να την αφήσουμε να κάνει βόλτες στον χώρο...

οι μεγάλοι δεν φαίνεται να την γουστάρουν φυσικά, ειδικά ο μαύρος Σπότυ που δεν έχει πάρε-δώσε με άλλα γατιά.. μια φορά έκανε 3 φορές εμετό όταν είδε έναν μικρούλη που ανέβασα πάνω από το κάτω διαμέρισμα.
τώρα πήγε πάλι να ξεράσει, αλλά τον πρόλαβα.
χαίρομαι που δεν επιτίθονται με σκοπό να βλάψουν, παρά μόνο κοιτάνε το απαίσιο ον... ο Σπότυ "γρυλίζει" με τον γατίσιο τρόπο.. Hhhhhhhhh....

IMG_20221001_234357[1].jpg

IMG_20221001_234629[1].jpg

IMG_20221002_000004[1].jpg

IMG_20221002_000030[1].jpg

για πέστε καμιά συμβουλή μήπως έχω ξεχάσει κάτι χρήσιμο.. πέρα από τον γιατρό την Δευτέρα κλπ...

Νομίζω ότι τα ματάκια της θα γίνουν εντελώς καλά!

Ακόμη και από κρύωμα μπορεί να το έπαθε.

Επίσης οι γατούλες δεν βλέπουν καλά κοντά (πόσο δε μάλλον τα μικρούλια).

Αν προσέξεις θα δεις πώς ότι είναι πολύ κοντά το βρίσκουν με την όσφρηση παρά με την όραση.

ΥΓ πανέμορφη είναι!

• Like
Reactions: mikemtb and vlad66
για πέστε καμιά συμβουλή μήπως έχω ξεχάσει κάτι χρήσιμο.. πέρα από τον γιατρό την Δευτέρα κλπ...

εχω σωσει απειρα γατια με τετοια ματια.

Εκτος πο οτι σου πει ο γιατρος.....φτιαξε χαμομηλι αστο να κρυωσει εννοειται και καντου συνεχεια ξεπλυματα με ποτισμενο απο το χαμομηλι βαμβακι στα ματακια του.

old time classic μεθοδος για τετοιες περιπτωσεις.

• Like
Reactions: chrisssb and vlad66
Ισως μέχρι να το δει κτηνίατρος, καλό θα ήταν να μην έρχεται σε επαφή με τα γατιά του σπιτιού. Μπορεί να έχει διάφορες αρρώστιες (από τη μανα του), κατι που λέμε σαν το aids των γατιών, ρινοτραχείτιδα

Με τα μάτια δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, μια χαρά θα πανε με κολλυρια κτλ

• Like
Reactions: chrisssb
Νομίζω ότι τα ματάκια της θα γίνουν εντελώς καλά!

Ακόμη και από κρύωμα μπορεί να το έπαθε.

Επίσης οι γατούλες δεν βλέπουν καλά κοντά (πόσο δε μάλλον τα μικρούλια).

Αν προσέξεις θα δεις πώς ότι είναι πολύ κοντά το βρίσκουν με την όσφρηση παρά με την όραση.

ΥΓ πανέμορφη είναι!
ελπίζω να γίνουν καλά -ήδη βλέπει καλύτερα, εύκολα φαίνεται αυτό-, φοβάμαι μην χάσει την όρασή της από το ένα ματάκι που είναι σε πιο άσχημη κατάσταση από το άλλο.
φοβάμαι μην είναι ένα βακτήριο που το "κολλάνε" από την κοιλιά της μάνας τους πριν καν γεννηθούν.. μια κτηνίατρος το είχε πει στην πεθερά μου για κάτι άλλα μικρά με παρόμιο πρόβλημα.

σήμερα δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με αυτήν, την έχει αναλάβει η Σία.. ήπιε λέει 6ml γάλα και έφαγε πάλι κοτόπουλο.. τώρα την βλέπω που την ταϊζει ξανά και η μικρή προστατεύει τις μπουκιές με νύχια και γρυλίσματα!
καλό σημάδι αυτό... :)
γρήγορα κατάλαβε ότι κανείς δεν θα της πάρει το φαϊ και είναι λιγότερο "άγρια" τώρα... :LOL:

IMG_20221002_141607[1].jpg

Ισως μέχρι να το δει κτηνίατρος, καλό θα ήταν να μην έρχεται σε επαφή με τα γατιά του σπιτιού. Μπορεί να έχει διάφορες αρρώστιες (από τη μανα του), κατι που λέμε σαν το aids των γατιών, ρινοτραχείτιδα

Με τα μάτια δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, μια χαρά θα πανε με κολλυρια κτλ
δεν έρχεται σε επαφή με τους άλλους , γιατί απλά δεν θέλουν ούτε να την βλέπουν..! :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Ali Malik
εγω μια χαρα την βλεπω μπορει να συνερθει και μονο με πλυσεις χαμομηλιου......καντης το αυτο 6-7 φορες την ημερα και αν δεν εχει συνερθει σε λιγες μερες καταθετω την ταυτοτητα του pet doctor away.

Εδώ βρε δεν αντέχουν να βλέπουν εσένα, την μικρή θα ανεχτούν; :p

Να σου ζήσει το καινούριο γατί!
εμένα με λατρεύουν βρε!
σαν τρελά κάνουν όταν γυρνώ από την δουλειά... :ROFLMAO:

η μικρούλα θα πάει στην μάνα της όταν γίνει εντελώς καλά και αν φυσικά την δεχτεί η μάνα της.. αλλιώς ναι, "να μου ζήσει και ας πρόσεχα..." :ROFLMAO:

εγω μια χαρα την βλεπω μπορει να συνερθει και μονο με πλυσεις χαμομηλιου......καντης το αυτο 6-7 φορες την ημερα και αν δεν εχει συνερθει σε λιγες μερες καταθετω την ταυτοτητα του pet doctor away.
ναι μια χαρά την βλέπω σήμερα.
και από τσιμπούρια γιοκ.. τα ξεπάστρεψα.
αύριο ίσως της κάνω ένα μπανάκι για να ομορφύνει όπως πρέπει....