ZODIAC

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
Μόλις μου ήρθε το HD DVD και περιμένω πως και πως (για καλλιτεχνικούς και τεχνικούς λόγους) να την δώ!

Eχοντας δει τον σκηνοθετη να δουλευει απο κοντα και για λιγες μερες θα σου προτεινα να δεις τα εξτρα......

ο τυπος ειναι ψυχοπαθης με τη δουλεια του....

Re: Απάντηση: ZODIAC

Μόλις είδα το HD DVD (της Warner παρεμπιπτόντως - και δεν έχει βγει και σε BR :p).

Η ταινία προφανώς δεν συστήνεται σε όσους έχουν συνηθίσει τα ʽΑμερικάνικαʼ κινηματογραφικά δεδομένα (στο 90% του κόσμου δλδ – όπως άλλωστε φαίνεται και από τις απαντήσεις του παρόντος θέματος).

Με εξαίρεση μια μικρή κοιλιά λίγο πριν την μέση, η ταινία είναι απλώς εξαιρετική.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το:

Πάρα πολύ καλή ταινία . Χωρίς να καταφεύγει σε εύκολες λύσεις εντυπωσιασμού και απιθανοτήτων τύπου Seven , απλώνει έναν τεράστιο καμβά και κεντάει τις λεπτομέρειες των χαρακτήρων και της ιστορίας του με μαεστρία .

Αποδεικνύεται ότι εάν υπάρχει σενάριο και ένας καλός σκηνοθέτης βλέπουμε πράγματα που, αν όχι και αριστουργήματα (αλήθεια υπάρχουν ακόμα τέτοια; ), μας θυμίζουν τι σημαίνει καλός κινηματογράφος.

Σε τεχνικό επίπεδο η εικόνα ήταν απλώς για σεμινάριο ενώ ο ήχος πάρα πολύ καλός (ίσως κάτι καλύτερο από το DD+ να του έδινε ένα + ακόμη).

Από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών.

Last edited:
Καλη ταινια, ξεκινα δυνατα αλλα στην πορεια, χανει τον ρυθμο της και εν τελει κουραζει...
Αυτο βεβαια οφειλεται και στο σεναριο (πραγματικη ιστορια) το οποιο δεν εχει καποια ιδιαιτερη κορύφωση ..
Αριστη αναπαρασταση της ιστορικης περιοδου που διαδραματιζεται και καταπληκτικη παραγωγη...Η εικονα του HD-DVD απλα κορυφαια..

Καλη ταινια, ξεκινα δυνατα αλλα στην πορεια, χανει τον ρυθμο της και εν τελει κουραζει...
Αυτο βεβαια οφειλεται και στο σεναριο (πραγματικη ιστορια) το οποιο δεν εχει καποια ιδιαιτερη κορύφωση ..
Διαφανώ κάθετα.

Όχι μόνο δεν χάνει τον ρυθμό της αλλά σε κρατάει καρφωμένο μέχρι το (και ειδικά προς το) τέλος.

Δεν είναι ταινία όπου ρυθμός = πιστολίδι και ‘’να βρούμε τον κακό’’. Ούτε έχει ‘τρικ’ όπως του Seven.

Είναι ‘καθαρός’ κινηματογράφος με την απόλυτη έννοια του όρου (την οποία απλώς έχουμε ξεχάσει από τον σωρό αηδιών που μας σερβίρονται και καταναλώνουμε) και όχι μπαμ μπουμ και σαχλαμάρες.

Και όχι δεν είμαι κανένας κολλημένος ‘ποιοτικός’ ή το λέω μόνο για να το πω.

Εξίσου (σε άλλο επίπεδο και άλλο βαθμό) έχω χαρεί και άλλου είδους ταινίες όπως πχ το Shooter ή το Transformers.

Είναι από τις 2-3 ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια που την έβλεπα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Πρέπει απλώς να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας και δυστυχώς, να προσπαθούμε να μην αλλοιωνόμαστε και να ρίχνουμε συνεχώς τα standards μας από το, δυστυχώς ιδιαίτερα χαμηλό, κινηματογραφικό επίπεδο το οποίο ‘απολαμβάνουμε’.

Όσο για το σενάριο Τάκη, ας μην το πιάσουμε καλύτερα. Είναι η Αχίλλειος πτέρνα όλων των ταινιών σήμερα. Σκηνοθέτες έχουμε, ηθοποιούς έχουμε, τεχνικά μέσα έχουμε αλλά σενάρια γιόκ. Τώρα μάλιστα που κάνουν απεργία και οι σεναριογράφοι (ο θεός να τους κάνει βέβαια) άστα να πάνε. Βρήκαμε λοιπόν στο Zodiac ένα καλό σενάριο (επειδή βασίζεται σε πραγματική ιστορία) και δεν μας καλύπτει;

Διαφανώ κάθετα.

Όχι μόνο δεν χάνει τον ρυθμό της αλλά σε κρατάει καρφωμένο μέχρι το (και ειδικά προς το) τέλος.

Δεν είναι ταινία όπου ρυθμός = πιστολίδι και ‘’να βρούμε τον κακό’’. Ούτε έχει ‘τρικ’ όπως του Seven.

Είναι ‘καθαρός’ κινηματογράφος με την απόλυτη έννοια του όρου (την οποία απλώς έχουμε ξεχάσει από τον σωρό αηδιών που μας σερβίρονται και καταναλώνουμε) και όχι μπαμ μπουμ και σαχλαμάρες.

Και όχι δεν είμαι κανένας κολλημένος ‘ποιοτικός’ ή το λέω μόνο για να το πω.

Εξίσου (σε άλλο επίπεδο και άλλο βαθμό) έχω χαρεί και άλλου είδους ταινίες όπως πχ το Shooter ή το Transformers.

Είναι από τις 2-3 ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια που την έβλεπα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Πρέπει απλώς να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας και δυστυχώς, να προσπαθούμε να μην αλλοιωνόμαστε και να ρίχνουμε συνεχώς τα standards μας από το, δυστυχώς ιδιαίτερα χαμηλό, κινηματογραφικό επίπεδο το οποίο ‘απολαμβάνουμε’.

Όσο για το σενάριο Τάκη, ας μην το πιάσουμε καλύτερα. Είναι η Αχίλλειος πτέρνα όλων των ταινιών σήμερα. Σκηνοθέτες έχουμε, ηθοποιούς έχουμε, τεχνικά μέσα έχουμε αλλά σενάρια γιόκ. Τώρα μάλιστα που κάνουν απεργία και οι σεναριογράφοι (ο θεός να τους κάνει βέβαια) άστα να πάνε. Βρήκαμε λοιπόν στο Zodiac ένα καλό σενάριο (επειδή βασίζεται σε πραγματική ιστορία) και δεν μας καλύπτει;

Γιατι διαφωνεις ρε συ??

Ο ρυθμος ειναι οντως χαλαρος σε πολλα σημεια.
Το οτι καταφερε να σε κρατησει εσενα δεν σημαινει οτι εχει ρυθμο.
Ισως σημαινει οτι σου αρεσε το στορυ και το ειδος της ιστοριας αλλα απο ρυθμο ηταν στα κατω του.

Και δεν ειναι θεμα επιπεδου το αν σου αρεσει η συγκεκριμενη ταινια.
Ουτε σεναριου ουτε μπλοκμπαστερικων καταβολων του καθενος.
Ο λογος ειναι το προσωπικο γουστο του καθενος.
Δεν ειναι και ο Λωρενς της Αραβιας η συγκεκριμενη ταινια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZODIAC

...

.......

Μηπως σου ειχε βαλει τιποτα στο τσαι σου ο δαιμονικος αδελφος σου και χαμογελουσες ως τα αυτια; :flipout::flipout::flipout:

ΥΓ. Αν θες να δεις πως γυριζεται σωστα μια πραγματικη ιστορια με ενδιαφερουσα υποθεση, δες το American Gangster...Οι διαφορα τους ειναι μερα με την νυχτα (IMHO)..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZODIAC

Γιατι διαφωνεις ρε συ??

Ο ρυθμος ειναι οντως χαλαρος σε πολλα σημεια.
Το οτι καταφερε να σε κρατησει εσενα δεν σημαινει οτι εχει ρυθμο.
Ισως σημαινει οτι σου αρεσε το στορυ και το ειδος της ιστοριας αλλα απο ρυθμο ηταν στα κατω του.

Και δεν ειναι θεμα επιπεδου το αν σου αρεσει η συγκεκριμενη ταινια.
Ουτε σεναριου ουτε μπλοκμπαστερικων καταβολων του καθενος.
Ο λογος ειναι το προσωπικο γουστο του καθενος.
Δεν ειναι και ο Λωρενς της Αραβιας η συγκεκριμενη ταινια.

αν και δεν μου αρέσει να σχολιάζω δικά σου ποστ , εν τούτοις το κάνω διότι μου δημιουργήθηκε η εξής εύλογη απορία . Κατά τον spcav η ταινία έχει ρυθμό . Και γι αυτό διαφωνεί με τον Τάκη . Κατ' εσέ η ταινία δεν έχει ρυθμό και διαφωνείς με τον spcav επειδή διαφωνεί με τον Τάκη . Υπάρχει κάποια διαφορά ;

ΥΓ Πιό βαρετή ταινία από τον Λώρενς της Αραβίας ζήτημα αν έχω δεί άλλη . :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZODIAC

αν και δεν μου αρέσει να σχολιάζω δικά σου ποστ , εν τούτοις το κάνω διότι μου δημιουργήθηκε η εξής εύλογη απορία . Κατά τον spcav η ταινία έχει ρυθμό . Και γι αυτό διαφωνεί με τον Τάκη . Κατ' εσέ η ταινία δεν έχει ρυθμό και διαφωνείς με τον spcav επειδή διαφωνεί με τον Τάκη . Υπάρχει κάποια διαφορά ;

ΥΓ Πιό βαρετή ταινία από τον Λώρενς της Αραβίας ζήτημα αν έχω δεί άλλη . :Banane0:

Eμενα παλι μου αρεσει να σε κοουταρω.
Κοντευει να γινει κλασικο :flipout:

στο θεμα μας.

Ο ρυθμος δεν ειναι κατι υποκειμενικο.
Η υπαρχει η οχι.

Αυτο λεω.
Οπως επισης οτι πιθανολογω οτι στο Συριο δεν ηταν ο ρυθμος (ποιος ρυθμος δηλαδη....) αλλα το περιπλοκο σεναριο και το υφος που τον κρατησαν με ολες τις αισθησεις στην τσιτα.

ΥΓ
ο Λωρενς δεν αναφερθηκε σαν παραδειγμα ταινιας με ρυθμο αλλα σαν μεγαλη (οχι σε διαρκεια μονο ) ταινια σε πολλα επιπεδα. Και οντως ειχε επισης προβλημα ρυθμου και αυτη.

Last edited:
Καταλαβαίνω τι θες να πεις Ναθ (περί αντικειμενικότητας του τι εστί ρυθμός) αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Είναι θέμα του πως αντιλαμβάνεται τον ρυθμό ο καθένας.

Άλλος εννοεί τα γρήγορα πλάνα, άλλος τις εναλλαγές σκηνών κλπ και άλλος πχ το πώς ξεδιπλώνεται η πλοκή, οι χαρακτήρες κλπ.

Είναι απλώς θέμα ορισμού.

Αν δεν θες να το πεις ʽρυθμόςʼ, πες το όπως αλλιώς θες. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί :p

Και ναι, από την αρχή είπα ότι δεν είναι αριστούργημα και εν τέλει είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Αυτό όμως πάει πακέτο με το τραγικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ταινιών που βγαίνουν.

Φάσκεις και αντιφάσκεις πάντως: Από την μία τα ανάγεις όλα (και πολύ σωστά) στο θέμα του προσωπικού γούστου και από την άλλη θεωρείς ότι είναι αντικειμενική η θεώρηση ότι ο Λώρενς της Αραβίας είναι μία κορυφαία ταινία (σε αντίθεση πχ με το Zodiac) όταν κάποιος άλλος, με βάση το γούστο του, μπορεί να θεωρήσει ακριβώς το ανάποδο.

Τεσπά όλα θέμα γούστου και κουλτούρας του καθενός είναι.

Αλλά, αν και η ποιότητα είναι όντως κάτι υποκειμενικό, θα μου επιτρέψεις να πω ότι θεωρώ ότι το 90+% των ταινιών που κυκλοφορούν είναι, κυριολεκτικά, για τα μπάζα και απευθύνονται σε πολύ ʽκουρασμέναʼ μυαλά.

Τεσπά και για να τελειώνει η συζήτηση θα σας πω το εξής: Η καλύτερη ταινία που έχω δει τα τελευταία χρόνια είναι το Mulholand Drive. :p

Μηπως σου ειχε βαλει τιποτα στο τσαι σου ο δαιμονικος αδελφος σου και χαμογελουσες ως τα αυτια; :flipout::flipout::flipout:

ΥΓ. Αν θες να δεις πως γυριζεται σωστα μια πραγματικη ιστορια με ενδιαφερουσα υποθεση, δες το American Gangster...Οι διαφορα τους ειναι μερα με την νυχτα (IMHO)..

Ο δαιμόνιος (όχι δαιμονικός μάλλον) αδερφός μου είχε προβλέψει ότι θα έλεγες ακριβώς αυτό! :p

Last edited:
Eμενα μου αρεσε πολυ η ταινια βεβαια ισως ειμαι λιγο προκατειλημενος γιατι ο Fintcher ειναι απο τους σκηνοθετες που εκτιμω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZODIAC

Την ειδα τελικα.

Μια μικρη απογοητευση / μετριότητα.

Μαστορας ο σκηνοθετης, καλοι ηθοποιοι ΑΛΛΑ το γνωστο μεγαλο προβλημα: Αν δεν εχεις σεναριο που πας ρε καραμήτρο;

Μια χιλιοειπωμενη (κυριολεκτικα) ιστορια χωρις τιποτα το φρεσκο.

Αν λεγαμε για κοιλια στο Zodiac τι να πει κανεις για δαυτο; Κοντα στη μεση πηγε να με παρει ο υπνος βλεποντας πραγματα που εχω δει ν φορες χωρις το παραμικρο ενδιαφερον. Αν διαρκουσε 1,5 ωρα απλως θα ηταν πιο ανεκτη.

Βαλτε στην εξισωση και την μετρια εικονα και ηχο του hd dvd (blu ray rulez - τωρα αγοραζουμε (hitech tm) - ετσι για να μην ξεχνιομαστε) και να τη μια ωραιοτατη πατατα.

IMHO: Αν το American Gangster ειναι μια ''μια πραγματικη ιστορια με ενδιαφερουσα υποθεση'' και ''η διαφορα του (με το Zodiac) ειναι μερα με την νυχτα'' μαλλον θα πρεπει να το γυρισω στην μπιρίμπα φίλτατε Κούλη (αντε να δουμε πως και πως και το Γκοτζίλα 2).....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZODIAC

Την ειδα τελικα.

Μια μικρη απογοητευση / μετριότητα.

Μαστορας ο σκηνοθετης, καλοι ηθοποιοι ΑΛΛΑ το γνωστο μεγαλο προβλημα: Αν δεν εχεις σεναριο που πας ρε καραμήτρο;

Μια χιλιοειπωμενη (κυριολεκτικα) ιστορια χωρις τιποτα το φρεσκο.

Αν λεγαμε για κοιλια στο Zodiac τι να πει κανεις για δαυτο; Κοντα στη μεση πηγε να με παρει ο υπνος βλεποντας πραγματα που εχω δει ν φορες χωρις το παραμικρο ενδιαφερον. Αν διαρκουσε 1,5 ωρα απλως θα ηταν πιο ανεκτη.

Βαλτε στην εξισωση και την μετρια εικονα και ηχο του hd dvd (blu ray rulez - τωρα αγοραζουμε (hitech tm) - ετσι για να μην ξεχνιομαστε) και να τη μια ωραιοτατη πατατα.

IMHO: Αν το American Gangster ειναι μια ''μια πραγματικη ιστορια με ενδιαφερουσα υποθεση'' και ''η διαφορα του (με το Zodiac) ειναι μερα με την νυχτα'' μαλλον θα πρεπει να το γυρισω στην μπιρίμπα φίλτατε Κούλη (αντε να δουμε πως και πως και το Γκοτζίλα 2).....

Προφανως πρεπει να το γυρισεις στην μπιριμπα φιλτατε Ρουλη, αλλα να μην το κανουμε θεμα τωρα! :flipout::flipout: