Καταλαβαίνω τι θες να πεις Ναθ (περί αντικειμενικότητας του τι εστί ρυθμός) αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Είναι θέμα του πως αντιλαμβάνεται τον ρυθμό ο καθένας.
Άλλος εννοεί τα γρήγορα πλάνα, άλλος τις εναλλαγές σκηνών κλπ και άλλος πχ το πώς ξεδιπλώνεται η πλοκή, οι χαρακτήρες κλπ.
Είναι απλώς θέμα ορισμού.
Αν δεν θες να το πεις ʽρυθμόςʼ, πες το όπως αλλιώς θες. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί
Και ναι, από την αρχή είπα ότι δεν είναι αριστούργημα και εν τέλει είναι και θέμα προσωπικού γούστου.
Αυτό όμως πάει πακέτο με το τραγικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ταινιών που βγαίνουν.
Φάσκεις και αντιφάσκεις πάντως: Από την μία τα ανάγεις όλα (και πολύ σωστά) στο θέμα του προσωπικού γούστου και από την άλλη θεωρείς ότι είναι αντικειμενική η θεώρηση ότι ο Λώρενς της Αραβίας είναι μία κορυφαία ταινία (σε αντίθεση πχ με το Zodiac) όταν κάποιος άλλος, με βάση το γούστο του, μπορεί να θεωρήσει ακριβώς το ανάποδο.
Τεσπά όλα θέμα γούστου και κουλτούρας του καθενός είναι.
Αλλά, αν και η ποιότητα είναι όντως κάτι υποκειμενικό, θα μου επιτρέψεις να πω ότι θεωρώ ότι το 90+% των ταινιών που κυκλοφορούν είναι, κυριολεκτικά, για τα μπάζα και απευθύνονται σε πολύ ʽκουρασμέναʼ μυαλά.
Τεσπά και για να τελειώνει η συζήτηση θα σας πω το εξής: Η καλύτερη ταινία που έχω δει τα τελευταία χρόνια είναι το Mulholand Drive.
Μηπως σου ειχε βαλει τιποτα στο τσαι σου ο δαιμονικος αδελφος σου και χαμογελουσες ως τα αυτια;

ΥΓ. Αν θες να δεις πως γυριζεται σωστα μια πραγματικη ιστορια με ενδιαφερουσα υποθεση, δες το American Gangster...Οι διαφορα τους ειναι μερα με την νυχτα (IMHO)..
Ο δαιμόνιος (όχι δαιμονικός μάλλον) αδερφός μου είχε προβλέψει ότι θα έλεγες ακριβώς αυτό!