ζορικος πελάτης - καλό HC με πλούσιο ήχο σε χαμηλές εντάσεις

sokos

AVClub Addicted Member
19 January 2007
2,316
Γεια σας φίλοι μου..
Εχουμε ενα νέο project που πρέπει να μου δώσετε τα φώτα σας.

Πίσω ηχεία αγοράσαμε μέχρι στιγμής μόνο γιατί ο ηλεκτρολόγος χωρίς να ρωτήσει έβγαλε τα καλώδια ψηλά πίσω. και ουτε για πλάκα να μπούνε ηχεία πίσω (πιφφ..γυναίκες..) πήρα ενα σετάκι B&W Μ-1 που είναι έργα τέχνης και το surround δεν με νοίαζει και πολύ.

Αλλά για μπροστά θέλω κάτι καλό και εσείς οι συναγωνιστές μου αποφασίζετε :worshippy:

Ενισχυτή σκέφτομαι: Yamaha RX-V1067 ή να περιμένω τον νέο Denon 1912.
(αληθεια, ποιός έχει περισσότερα ρεύματα απο τους δύο)

Για ηχεία L-C-R, ο πολύ καλός Νικόλας απο την Ηχοέκφραση μου πρότεινε τα Monitor Audio BX2 (bronze) και το κεντρικό της ίδια σειράς, συνολο κανα 500άρι ευρώ.
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1811

Επίσης γλυκοκοιτάζω τα KEF αλλά είδα βγήκε νέα σειρά την οποια δεν εχω διαβάσει τιποτα ακομη.

Για Sub λέω αργότερα, μην το ξεφτιλίσουμε το budget..

Εσεις τι προτείνετε φίλοι μου?

Last edited by a moderator:
budget για ηχεία L-C-R κανα 500-700? Sub πάμε αργότερα νομίζω ή και καθολου. Το θέμα ειναι να μην τα έχω δυνατά για να χαίρομαι ταινία, να έχουν δυναμικό εύρος (καλά το λέω? ) και να οδηγούνται καλά απο τους 1067 ή 1912, οταν το έχω κάπου χαμηλά με μέση σε ένταση να ακούω την περισσότερη πληροφορία απο τον ήχο..

Ταινίες/Μουσικη = 70/30.

δύσκολο για 2ο χέρι ηχεία, προτιμώ καινούργια.

Κοιτά αυτό.αν δε σου αρέσει το συγκεκριμένο θα βρεις κάτι που να σε καλύπτει κ με πολύ λιγότερα χρήματα.εγώ πήρα τα rf 63 1300 όταν εδώ έχουν 2100

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...-II-2-x-RF-42-II.-2-x-RS-42-II.-1-x-RC-42-II/

Κ εφόσον τα θες για ταινίες ως πρώτη επιλογή...klipsch=εγγύηση.

Επειδη και εγω κοιταω τους καινουργιους denon, εχω δει οτι ο 1912 δεν εχει το multEQ XT, το οποιο το εχουν ο 2112CI που εχει μονο 50-70 δολλαρια παραπανω, οπως και ο 1712 που ειναι πολυ φτηνοτερος απο τον 1912, με ιδια δυναμη, αλλα χωρις network capabilities και video conversion.

Γενικα εχω διαβασει πως 1712, 1912 και 2112 ειναι ιδια μηχανιματα οπου διαφερουν μονο στα extra features...

Προσωπικα ψηνομαι πολυ για τον 1712 που υπολογιζω να ειναι και αρκετα φτηνουλης απο το εξωτερικο.. Αν οχι, τοτε και ο τωρινος 1911 θα μου κανει μια χαρα... Αλλωστε, αν δεν κανω τραγικο λαθος, δεν εχουν καποια διαφορα στον ηχο μεταξυ τους...

Τα BX τα ακουσα και εγω στην ηχοεκφραση και επαθα την πλακα μου.. Δυστυχως ομως δεν ειχε αλλα σοβαρα ηχεια της ιδιας κατηγοριας ωστε να τα συγκρινω.. Ο ηχος τους παντως με αφησε αρκετα μαλ..κα ωστε να αποφασισω οτι αυτα θα ειναι τα μελλοντικα μου ηχεια...

Και εγω για Denon και ΜΑ BX παω...Πιστευω οτι θα ταιριαξουν απολυτα..

Last edited:
δεν ξέρω αν με συμφέρει να παρω σετ, καθότι ήδη εδώσα 320ε να πάρω τα πίσω B&W M-1.

Τον Yami RX-v1067 πώς τον βλέπετε, θα έχει περίσσοτερα ρεύματα απο τον 1911/1912 ?

Κοιτά στο σάιτ αυτό κ για μεμονομενα ηχεία.συμφέρει κ έρχονται Ελλάδα στην πόρτα σου με 30 ...!για ενισχυτες δε γνωρίζω να σε βοηθήσω .εγώ έχω τον denon 4308 κ είμαι ευχαριστημένος...

Τον Yami RX-v1067 πώς τον βλέπετε, θα έχει περίσσοτερα ρεύματα απο τον 1911/1912 ?

Εχω και εγώ Monitor Audio + Denon και ο συνδιασμός είναι φοβερός
Θεωρώ για τα bx καλύτερα θα ήταν να πάς στον μεγαλύτερο απο τον 1911/1912 δηλαδή στον 2311/12 , θα σου χρειαστεί το παραπάνω ρεύμα
Στις ακροάσεις χρησιμοποιούν ακόμα και τον 3310

Ο 1067 είναι ανάλογος σε ρεύματα με τον 2311
Εγώ στην θέση σου θα άκουγα τα Monitor + Yamaha και θα έπαιρνα είτε τον 1067 ή 2311

Re: Απάντηση: ζορικος πελάτης - καλό HC με πλούσιο ήχο σε χαμηλές εντάσεις

Μεγαλυτερο απο τον 1911 για τα ΒΧ2 ?? :eek:

Πίστεψέ με δεν είναι υπερβολή θα ακούσεις διαφορά

Re: Απάντηση: ζορικος πελάτης - καλό HC με πλούσιο ήχο σε χαμηλές εντάσεις

Πίστεψέ με δεν είναι υπερβολή θα ακούσεις διαφορά

+1

Καποιος πωλητής/υπευθυνος(μαλλον) σε πολυ γνωστο καταστημα ηχειων και ενισχυτων (δεν ξερω αν πρεπει να πω το ονομα του καταστηματος), μου χε πει πως αν κανουμε blind test στα BX2 τον 1911 σε συγκριση με τον 1611, και καταλαβω ποιος ειναι ποιος, μου χαριζει τον ενισχυτη... Οκ, μαλλον δεν παιζει αυτο και προφανως πιστευω εσας, γιαυτο και εχω αποφασισει να αγορασω καποιον της κλασης του 1911 και οχι τον 1611 που μου προτεινουν πολλοι. Αλλα αυτο με τον 2311 μου εκανε λιγο εντυπωση γιαυτο και ρωτησα.. Τεσπα, δεν εχω τις γνωσεις για να μπορω να κρινω, οποτε.... you know better.

Last edited:
Τυπογραφικο λαθος... Οχι συγκεκριμενα για τα ΒΧ2, αλλα για ηχεια τυπου ΒΧ2, δλδ ηχεια που κοστιζουν ως 300-350 ευρο..

Last edited:
το κεντρίκο της σειράς BX της Monitor Audio το έχετε ακούσει?
αν βάλω αλλο κεντρικό της M.A άλλης σειράς ομως, θα εχουμε πρόβλημα?

Πάμε στα αμπλιφαηερια τώρα..
1. μπακάλικη λογική... 14 κιλά ο 1067, 11 κιλά ο 2311.
Παίζει να έχει καλύτερα ενισχυτικά ο Yami-mami ?

2. Ποιο αυτοματο σύστημα ειναι καλύτερο? του 1067 ή το Audyssey του 2311?
Ισοστάθμιση κάνουν και τα δύο?

το κεντρίκο της σειράς BX της Monitor Audio το έχετε ακούσει?
αν βάλω αλλο κεντρικό της M.A άλλης σειράς ομως, θα εχουμε πρόβλημα?

Πάμε στα αμπλιφαηερια τώρα..
1. μπακάλικη λογική... 14 κιλά ο 1067, 11 κιλά ο 2311.
Παίζει να έχει καλύτερα ενισχυτικά ο Yami-mami ?

2. Ποιο αυτοματο σύστημα ειναι καλύτερο? του 1067 ή το Audyssey του 2311?
Ισοστάθμιση κάνουν και τα δύο?

Θέλει έρευνα και πολύ προσοχή
Κεντρικό μπορεί να βάλεις ίδιας μάρκας άλλο μοντέλο και να μην ταιριάξει

1.Μπακάλικη αθάνατη λογική Αν και δηλώνουν ίδια watt θα εμπιστευόμουνα τον βαρύτερο

2.Audyssey EQ vs YPAO ?
Εδώ ψηφίζω Denon

αμπαλαεος δεν εκανα δήλωση, ρώτησα πώς ειναι ... βασικά με ενδιαφέρει ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ο διάλογος.. και οπως γράφω στον τίτλο, θέλω να ακούω καθαρά με χαμηλές εντάσεις.

Σε ένα Dali Concept κεντρικό που έχω, πρέπει να τα δίνω κάμποση ένταση για να ακούσω οπως θέλω και πάλι θα ήθελα κάτι καλύτερο.

τώρα ζόρικη η απόφαση 2311 ή 1067.