Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Καλό θα ήταν όλοι όσοι θελήσετε να περάσετε το νέο ffp stick και τον Transmission εκ νέου, να κάνετε ένα reset στο Zyxel σας, μιας και εγώ αντιμετώπισα (πριν κάνω reset) αρκετά κολλήματα στο μηχάνημα μετά που πέρασα το ffp 0.7 και τον Transmission 2.50, κατά τη λειτουργία του και τη διαδικασία downloading torrents...
Μετά το hard reset που έκανα και την εκ νέου εγκατάσταση δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως θέμα..
Φυσικά δεν ξέρω εάν έφταιγε το hard reset που έκανα ή κάτι λάθος δικό μου από πριν... για να είμαι ειλικρινής...
Απλά το αναφέρω για να προλάβω τυχόν ερωτήσεις!

Αν διαβάσετε το thread αυτό http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5153 θα κατατοπιστείτε ακριβώς για τη διαδικασία και τα τυχόν προβληματάκια!

Last edited:
Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Σε ευχαριστώ φίλε λειτούργησε μια χαρά :)
Το μόνο που θα σου έλεγα, πλέον, είναι ότι για να διαχειρίζεσαι από το pc, μέσω Samba δηλαδή, τον φάκελο downloads θα πρέπει να κάνεις enable this share μέσα από το submenu του Zyxel, στην καρτέλα Sharing>Shares...
Κατά τα άλλα... με γειά!

Καταγραφή.JPG
Καλημέρα . Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί μου εμφανίζεται διαρκώς αυτό το ενοχλητικό μήνυμα ,κάθε φορά που κάνω login ;
Φυσικά είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά κατά την αναβάθμιση του firmware , αλλά έκτοτε δεν είχε εμφανισθεί ξανά.
Ώσπου μετά από ένα restart (?) εμφανίσθηκε και επιμένει.
Έτρεξα ξανά και τον initialization wizard , αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Καμιά βοήθεια;

Last edited:
Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Υποστηριζει wake on lan ? Θελω να το χρησιμοποιησω με το logitech touch και να ανοιγει απο το touch.

Γεια Χαρα σε ολους . Ειμαι και εγω κατοχος NSA310 απο την αρχη της προσφορας και μολις χτες παρατηρησα την αδυναμια του torrent client .
Διαβασα http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5153 και http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=2719 αλλα δυστυχως δεν επιασα το νοημα για να βαλω τον Transmision.Εαν καποιος εχει χρονο και μπορει να μας πει 2 λογια θα ηταν υπεροχο. Ευχαριστω εκ τον προτερων

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

(Φίλε craven δεν αναιρώ τον πολύτιμο οδηγό σου, δεν το θέλω σε καμία περίπτωση...
Άλλωστε σου οφείλουμε πολλά για το γεγονός ότι μας δημιούργησες το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με την εγκατάσταση του Transmission στο μηχάνημά μας!)

Μα το θέμα είναι να βρίσκουμε λύσεις όχι ποιος θα πάρει την δόξα :P Μπράβο που το πάλεψες και το κατάφερες και κάποια στιγμή (όταν χαλαρώσει η γυναίκα μου το zyxel που το χει πάρει μονοπώλιο λόγω transmission) θα προσπαθήσω να το αναβαθμίσω και εγώ :)
Ο Οδηγός σου έχει μπει εδώ
http://nsa310.peritexnis.net/
Το site θα το απενεργοποιήσω σε καμιά βδομάδα (ώστε να προλάβει να δει τον οδηγό εκεί όποιος θέλει απο εμας) μιας και πλέον οι οδηγοί που παρέθεσες είναι ξεκάθαροι και δεν έχει λόγο ύπαρξης! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μα το θέμα είναι να βρίσκουμε λύσεις όχι ποιος θα πάρει την δόξα :P Μπράβο που το πάλεψες και το κατάφερες και κάποια στιγμή (όταν χαλαρώσει η γυναίκα μου το zyxel που το χει πάρει μονοπώλιο λόγω transmission) θα προσπαθήσω να το αναβαθμίσω και εγώ :)
Ο Οδηγός σου έχει μπει εδώ
http://nsa310.peritexnis.net/
Το site θα το απενεργοποιήσω σε καμιά βδομάδα (ώστε να προλάβει να δει τον οδηγό εκεί όποιος θέλει απο εμας) μιας και πλέον οι οδηγοί που παρέθεσες είναι ξεκάθαροι και δεν έχει λόγο ύπαρξης! :)
Το μόνο που χρειάζεται επισήμανση -επειδή βρίσκεται στο τέλος του thread που παραθέτω- είναι μια ακόμα αλλαγή σημαντική για να ξεκινάει ο Transmission μετά από κάθε boot του NAS αυτόματα...
Ο κώδικας θα πρέπει να αλλάξει ως εξής:

cd ffp (enter)
cd start (enter)
vi transmission.sh
πατάμε i για να μπούμε σε edit mode
και αλλάζουμε τα εξής

TRANSMISSION_HOME=/mnt/HD_a2/.transmission-daemon
σε
TRANSMISSION_HOME=/mnt/HD_a2/admin/transmission

user=nobody
σε
user=root

(Σημείωση ότι ο φίλος gigasteo υποσχέθηκε -όταν θα βρει κι εκείνος χρόνο- να γράψει για εμάς ένα νέο οδηγό, για εκείνους που πέρασαν το νέο firmware και θέλουν να εγκαταστήσουν τον Transmission μέσω ffp stick) --Με πρόλαβε κιόλας ο μπαγάσας!!!

Αφού υπάρχει ήδη ο οδηγός και μάλιστα σε δικό του thread τότε κατεβάζω το site ώστε να μην μπερδεύει :) Μπράβο παιδιά

Πολλά Μπράβο σε όλους σας!!!! Να είστε καλά!!!!

Να ρωτήσω και γω 2 πραγματάκια αν συμβαίνει και σε σας που παρατήρησα. Όταν είστε με telnet/ssh και δώστε μια date το δικό μου πάει 2 ώρες πίσω χωρίς να έχω βρει ακόμη τι φταίει:

/ # date
Sat Mar 24 17:35:02 UTC 2012
/ #

Να σημειώσω οτι στο web περιβάλλον φαινεται σωστά η ώρα (το έχω κάνει συγχρονισμό αυτόματα απο time.stdtime.gov.tw)

Επίσης είδα οτι δεν υποστηρίζει ελληνικά, τα δείχνει κινέζικα μέσα απο telnet/ssh. Αυτό είναι ένα θέμα αν κάποιος θέλει να παίξει με unix commands ή με unix scripting. Αν δώσετε ls -lrt στο φάκελλο που κατεβάζετε τα torrents οι ελληνικοί φάκελοι/αρχεία φαίνονται κάπως έτσι:

drwxrwxrwx 2 root root 28672 Mar 16 20:03 Ξ£Ξ�ΞΞΞΞΞΞ‛ΞΞΞΞ£

Να σημειώσω οτι είμαι ακόμη με την προηγούμενη έκδοση (4.22).

Thanks,
Akis

Πολλά Μπράβο σε όλους σας!!!! Να είστε καλά!!!!

Να ρωτήσω και γω 2 πραγματάκια αν συμβαίνει και σε σας που παρατήρησα. Όταν είστε με telnet/ssh και δώστε μια date το δικό μου πάει 2 ώρες πίσω χωρίς να έχω βρει ακόμη τι φταίει:

/ # date
Sat Mar 24 17:35:02 UTC 2012
/ #

Να σημειώσω οτι στο web περιβάλλον φαινεται σωστά η ώρα (το έχω κάνει συγχρονισμό αυτόματα απο time.stdtime.gov.tw)

Επίσης είδα οτι δεν υποστηρίζει ελληνικά, τα δείχνει κινέζικα μέσα απο telnet/ssh. Αυτό είναι ένα θέμα αν κάποιος θέλει να παίξει με unix commands ή με unix scripting. Αν δώσετε ls -lrt στο φάκελλο που κατεβάζετε τα torrents οι ελληνικοί φάκελοι/αρχεία φαίνονται κάπως έτσι:

drwxrwxrwx 2 root root 28672 Mar 16 20:03 Ξ£Ξ�ΞΞΞΞΞΞ‛ΞΞΞΞ£

Να σημειώσω οτι είμαι ακόμη με την προηγούμενη έκδοση (4.22).

Thanks,
Akis
Ακόμα και μέσα από telnet απλό, με 4.40, μπορώ να πω ότι έχω και εγώ 2 ώρες πίσω μετά από την εντολή date...
Δεν νομίζω, όμως, ότι δημιουργεί κάπου πρόβλημα αυτό, έτσι δεν είναι;
Για το δεύτερο θέμα με τα ελληνικά δεν έχω κάτι να αναφέρω...
Θα κατεβάσω όμως ένα αρχείο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δώσω feedback!

επειδη ειμαι παντελως ασχετος με το ολο θεμα εχω 2 ερωτησεις:ποσα ΜΒ θελει να ειναι το στικ και αν αφου τελειωσουμε την διαδικασια χρειαζεται να ειναι παντα κουμπομενο στην μπροστα θυρα;

Να είναι πάνω από 256MB και οφείλεις να είναι κουμπωμένο στην μπροστινή θύρα μόνο μέχρι να κάνεις τη διαδικασία για την εγκατάσταση (δεν γνωρίζω εάν μπορεί να γίνει το ίδιο και με την πίσω usb θύρα, δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια... Πάντως όλοι οι οδηγοί αναφέρουν stick στην μπροστινή θύρα usb κατά το install)...
Μόλις όλα τελειώσουν μπορείς να το βάλεις στην πίσω θύρα usb και να είναι μόνιμα εκεί, πλέον!

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

επειδη ειμαι παντελως ασχετος με το ολο θεμα εχω 2 ερωτησεις:ποσα ΜΒ θελει να ειναι το στικ και αν αφου τελειωσουμε την διαδικασια χρειαζεται να ειναι παντα κουμπομενο στην μπροστα θυρα;

Μόλις όλα τελειώσουν μπορείς να το βάλεις στην πίσω θύρα usb και να είναι μόνιμα εκεί, πλέον!

Πρώτα κάνουμε Shutdown τον NAS και μετά βγάζουμε το USB απο μπροστά, το κουμπώνουμε πίσω και ανοίγουμε πάλι τον NAS
Φυσικά αυτήν την λεπτομέρεια μου την έμαθε ένας μεγάλος Σατανάς απο τα Χανιά !!!!
Σήμερα δεν βρήκα άλλο χρόνο να εμπλουτίσω τον οδηγό με 1 -2 πραγματάκια ακόμα
Υπόσχομαι τις επόμενες μέρες να τον κάνω V1.1 !!!! Αλλά πρέπει να μου δώσει δικαίωμα EDIT ο admin :-)

Last edited:

Υποστηριζει wake on lan ? Θελω να το χρησιμοποιησω με το logitech touch και να ανοιγει απο το touch.

"State of the art Wake-On-LAN technology allows the NSA 310 to be turned on remotely from anywhere in the world, even when the device is powered off."
Από εδώ: http://us.zyxel.com/Products/detail...yGroupNo=D7325BC1-7C5F-4F9E-B446-CB2F589EC5F9

Αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσω. Αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει ας μας δώσει τα φώτα του.

Εγω το χρησιμοποιω, αλλα πρέπει να υποστηριζει και Wake On Lan το router σας.

εκανα την εγκατασταση με βγαζει το transmission και με την εφαρμογη και μεσω browser δινω να κατεβασει αλλα ο φακελος dowloads παραμενει κενος...
καμια ιδεα( την εγκατασταση την εκανα 2 φορες). ακυρο βρηκα το προβλημα: ειχα ξεχασει οτι ειναι case sensitive οι εντολες και τα ονοματα και την πρωτη φορα ειχα δωσει mkdir Dowloads ενω την δευτερη mkdir downloads. εσβησα τον περιττο φακελο και ολα ειναι οκ τωρα. Ευχαριστω πολύ σε ολους. Μεγαλο ++++ τα magnet liknks στο transimission!!

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους !
Είπα και εγώ να κάνω την αναβάθμιση , την πρώτη φορά την έκανα μέσω internet τελείωσε κανονικά restart όλα ok , κάνω εγκατάσταση τα Package restart και τίποτα στην οθόνη ,κάνω reset τίποτα, αναγκάστηκα να κάνω restore default το ξαναπερνώ τοπικά πλέων το .bin μήπως δεν έκατσε καλά ,αλλά πάλι τα ίδια έτσι κατέληξα πάλι στο 4.22(AFK.1) το οποίο παίζει μια χαρά και μου φαίνετε ότι είναι και πιο γρήγορο ……

Καταγραφή.JPG
Καλημέρα.
Τι πρέπει να κάνω σχετικά με το re-install all packages to the latest version
Μου βγάζει συνέχεια αυτό το μήνυμα,( μετά την αναβάθμιση firmware) ,κάθε φορά που κάνω login.
To stop prompting , δεν βοήθησε.
Δεν είχα κάνει κάτι συγκεκριμένο.Το μηχάνημα το είχα αφήσει default όπως το "έφτιαξε" ο initialization wizard.
Παρακαλώ τα "φώτα" σας.