Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πρεπει να πας να κανεις παλι install τα packages γιατι με την αναβαθμιση του firmware πρεπει να ξαναεγκατασταθουν και αυτα.

Σε ενα Browser βαλε την IP του NAS και μετα πηγαινε Admininstration.

Εκει θα δεις ολες τις ρυθμισεις του NAS. Βρες Packages κατω απο την καρτελα Applications και διαβασε τι απο αυτα χρειαζεσαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πρεπει να πας να κανεις παλι install τα packages γιατι με την αναβαθμιση του firmware πρεπει να ξαναεγκατασταθουν και αυτα.

Σε ενα Browser βαλε την IP του NAS και μετα πηγαινε Admininstration.

Εκει θα δεις ολες τις ρυθμισεις του NAS. Βρες Packages κατω απο την καρτελα Applications και διαβασε τι απο αυτα χρειαζεσαι.
Σε ευχαριστώ πολύ gigasteo.
Έπρεπε να είμαι πιο παρατηρητικός :smash:

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

γνωριζει κανεις τον τροπο να βαλουμε password ωστα να μην αρκει μονο το admin κατα την συνδεση ειτε με την gui ειτε με browser;

Από τότε που έκανα αναβάθμιση τον NAS310 σταμάτησε να τον βλέπει το δίκτυό μου (τηλεόραση, εξωτερικός media player) και οι υπολογιστές δυσκολεύονται να συνδεθούν.
Το Dropbox λειτούργησε μια φορά καλά και σταμάτησε να λειτουργεί. Επίσης σταμάτησε να λειτουργεί και το UPNP και δεν βλέπει το WAN ή μια το βλέπει και μια όχι.
Γνωρίζετε καμμιά λύση ή επιστρέφω στο προηγούμενο firmware;

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Γεια χαρά και από εμένα...
Είχαμε καιρό να τα πούμε και πάλι από εδώ...
Τα φώτα σας παρακαλώ...
Επειδή έχω ένα media player (eGreat m34A) συνδεδεμένο με εξωτερικό σκληρό δίσκο θα ήθελα (έχω δοκιμάσει πολλά) να αντιγράψω δεδομένα από και προς το Zyxel μας...
Μεταξύ τους συνδέονται με ένα 1000άρι switch και από εκεί και μετά φτάνουν στο router μου και μετά στο pc...
Με ένα ftp client (Filezilla) αντιγράφω μια χαρά δεδομένα από και προς τις συσκευές...
Όλα αυτά, όμως, γίνονται μέσω pc, το οποίο σημαίνει ότι εάν κλείσει το pc αυτόματα κλείνει και το transfer τους...
Αυτό που ζητάω να βρω λύση είναι πώς θα γίνει να επιχειρώ να αντιγράφω μεταξύ zyxel και media player (HDD) τα δεδομένα που θέλω, χωρίς να δεσμεύομαι από έναν εξωτερικό client ή ένα pc...
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το κατάλαβα τη στιγμή που επιχείρησα να αντιγράψω 1Τ από τον HDD στο Zyxel με αποτέλεσμα να πρέπει να αφήσω το pc ανοιχτό για πολλές πολλές ώρες...
Any ideas;

Από τότε που έκανα αναβάθμιση τον NAS310 σταμάτησε να τον βλέπει το δίκτυό μου (τηλεόραση, εξωτερικός media player) και οι υπολογιστές δυσκολεύονται να συνδεθούν.
Το Dropbox λειτούργησε μια φορά καλά και σταμάτησε να λειτουργεί. Επίσης σταμάτησε να λειτουργεί και το UPNP και δεν βλέπει το WAN ή μια το βλέπει και μια όχι.
Γνωρίζετε καμμιά λύση ή επιστρέφω στο προηγούμενο firmware;

Σε μένα δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Έκανες απεγκατάσταση (uninstall) και ξανά εγκατάσταση από την αρχή (εκ νέου κατέβασμα) όλα τα packages όπως σου ζητάει το firmware update;
Και φυσικά επανεκκίνηση μετά το update (υποθέτω αυτό θα το έκανες σίγουρα!).

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Γεια χαρά και από εμένα...
Επειδή έχω ένα media player (eGreat m34A) συνδεδεμένο με εξωτερικό σκληρό δίσκο θα ήθελα (έχω δοκιμάσει πολλά) να αντιγράψω δεδομένα από και προς το Zyxel μας...
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το κατάλαβα τη στιγμή που επιχείρησα να αντιγράψω 1Τ από τον HDD στο Zyxel με αποτέλεσμα να πρέπει να αφήσω το pc ανοιχτό για πολλές πολλές ώρες...
Any ideas;

Επειδή έχω σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό με εσένα (Egreat - NSA310), γιατί δεν χρησιμοποιείς το NSA σαν κεντρικό κόμβο αρχείων αντί για το Egreat;

Πχ. εγώ τους δύο εξωτερικούς σκληρούς (1,5 ΤΒ και 2 ΤΒ) τους έχω στο NSA με USB και τους χειρίζομαι από το PC (γράφω και σβήνω ταινίες), το Egreat απλά παίζει όλα τα αρχεία (μόνο δικτυακή σύνδεση) .

Με τον τρόπο αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δεύτερο media player ή δικτυακή τηλεόραση, τα οποία θα έχουν πρόσβαση στους ίδιους δίσκους ταυτόχρονα (πχ ένας θα βλέπει μία ταινία στο σαλόνι και άλλος την ίδια ή διαφορετική ταινία σε άλλο δωμάτιο)!

Επίσης η σύνδεση του PC με το NSA μπορεί να γίνει με Gigabit δίκτυο (που φυσικά δεν γίνεται με το Egreat) και θα πετύχεις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες!

Και μια και έχεις το Egreat μπορείς να χρησιμοποιείς το YAMJ Jukebox, το οποίο θα βρίσκεται στους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στο NSA και το Egreat θα το "διαβάζει" και αυτό δικτυακά.

ΥΓ. Ξέρει κανένας πως ενεργοποιούμε τα Jumbo Frames στο NSA;

Last edited:

Σε μένα δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Έκανες απεγκατάσταση (uninstall) και ξανά εγκατάσταση από την αρχή (εκ νέου κατέβασμα) όλα τα packages όπως σου ζητάει το firmware update;
Και φυσικά επανεκκίνηση μετά το update (υποθέτω αυτό θα το έκανες σίγουρα!).

Όχι εκ νέου κατέβασμα. Μετά την επανεκκίνηση μου ζήτησε το ίδιο να κάνει τις εγκαταστάσεις και το επέτρεψα.
Θα κάνω και αυτό που προτείνεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Επειδή έχω σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό με εσένα (Egreat - NSA310), γιατί δεν χρησιμοποιείς το NSA σαν κεντρικό κόμβο αρχείων αντί για το Egreat;

Πχ. εγώ τους δύο εξωτερικούς σκληρούς (1,5 ΤΒ και 2 ΤΒ) τους έχω στο NSA με USB και τους χειρίζομαι από το PC (γράφω και σβήνω ταινίες), το Egreat απλά παίζει όλα τα αρχεία (μόνο δικτυακή σύνδεση) .

Με τον τρόπο αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δεύτερο media player ή δικτυακή τηλεόραση, τα οποία θα έχουν πρόσβαση στους ίδιους δίσκους ταυτόχρονα (πχ ένας θα βλέπει μία ταινία στο σαλόνι και άλλος την ίδια ή διαφορετική ταινία σε άλλο δωμάτιο)!

Επίσης η σύνδεση του PC με το NSA μπορεί να γίνει με Gigabit δίκτυο (που φυσικά δεν γίνεται με το Egreat) και θα πετύχεις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες!

Και μια και έχεις το Egreat μπορείς να χρησιμοποιείς το YAMJ Jukebox, το οποίο θα βρίσκεται στους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στο NSA και το Egreat θα το "διαβάζει" και αυτό δικτυακά.

ΥΓ. Ξέρει κανένας πως ενεργοποιούμε τα Jumbo Frames στο NSA;
Το θέμα είναι, όμως, ότι με δικτυακό δίσκο (άρα και σύνδεση) δεν μπορώ να έχω εγκατεστημένα τα nmt tools στο eGreat μου...
Όπως και το YamJ που αναφέρεις... Πώς θα το εγκαταστήσω στο eGreat όταν δεν θα έχει συνδεδεμένο μέσω eSata δίσκο πάνω του;
Αυτό που δοκίμασα αυτές τις ημέρες είναι να κάνω mount στο eGreat το Zyxel μας και από εκεί να streamάρω ταινίες...
Δεν λέω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο -υπότιτλοι κ.τ.λ. παίζουν μια χαρά, αυτό που παρατήρησα και που είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει είναι ότι κατά το forward-backward δεν είναι τόσο καλή η απόκριση μέσω δικτύου eGreat-Zyxel από ότι επιτυγχάνεται με καρφωμένο δίσκο eSata κατευθείαν πάνω στο media player...
Η δικιά σου γνώμη πάνω σε αυτά;
Είσαι ευχαριστημένος από το streaming HD υλικού (720 και 1080) μέσω δικτύου από το ίδιο το eGreat;
Σπασίματα; Κολλήματα; Πίσω-Εμπρός;
Ακόμα και από τον εξωτερικό δίσκο που έχεις με usb πάνω στο Zyxel;
Με ποιόν τρόπο δουλεύεις το YamJ από το eGreat;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Όπως και το YamJ που αναφέρεις... Πώς θα το εγκαταστήσω στο eGreat όταν δεν θα έχει συνδεδεμένο μέσω eSata δίσκο πάνω του;

Είσαι ευχαριστημένος από το streaming HD υλικού (720 και 1080) μέσω δικτύου από το ίδιο το eGreat;
Σπασίματα; Κολλήματα; Πίσω-Εμπρός;

Με ποιόν τρόπο δουλεύεις το YamJ από το eGreat;

Όσον αφορά το δίκτυο: 720p παίζουν άριστα όπως και το fast forward-backward.

Τα 1080p με SAMBA παίζουν επίσης άριστα αλλά υπάρχει καθυστέρηση στο fast forward-backward με τα κουμπιά 1~9 (10~90% της ταινίας) και παγώνει για κάποια (αρκετά) δευτερόλεπτα πριν συνεχίσει κανονικά, ειδικά σε βαριά 1080p με μεγάλο bitrate, αυτό πρέπει να οφείλεται στον παλαιό επεξεργαστή του Egreat (300 MHz).

Με DLNA (χρήση του NSA media player ως server) δεν υπάρχει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα και η απόκριση είναι σαφώς ταχύτερη, δεν ξέρω όμως τι επιπτώσεις έχει η χρήση DLNA στην εικόνα αφού γίνεται transcoding από το NSA. Φυσικά με DLNA δεν έχεις YAMJ.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η χρήση του NSA ως torrent downloader, ακόμα και με το
μανίσιο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (με όριο ταυτόχρονου κατεβάσματος 10 αρχείων).
Σε σχέση με έναν υπολογιστή καταναλώνει υποδεκαπλάσια ισχύ (16 W μέγιστο), ενώ όταν
κατεβάζει η χρήση του επεξεργαστή κυμαίνεται από 1~5% μόνο!
Μόνο από τη χρήση 24/7 για torrents, υπολογίζω να κάνω πλήρη απόσβεση του κόστους του NSA (89 ) σε λιγότερο από ένα χρόνο!

Όσον αφορά το YAMJ, που πλέον δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό:

Δεν χρειάζονται τα NMT Tools γιατί το YAMJ εγκαθίσταται και τρέχει από το PC, απλά τα εξαγόμενα αρχεία σώζονται στο root του εκάστοτε δίσκου (αρχείο index.htm και ένα folder Jukebox).

1. Κατεβάζεις και αποσυμπιέζεις το YAMJ στο root του Η/Υ (C:\YAMJ)

2. Κατεβάζεις το πρόγραμμα ΤΟΜΥ που χρησιμοποιείται ως front-end για το YAMJ, που είναι

το πιο φιλικό για τον χρήστη, από εδώ:

http://inhousedesignsinc.com/software/TOMY/TOMY.html

3. Συνδέεις το δίσκο USB στο NSA.

4. Ανοίγεις το Egreat και σώζεις ως αγαπημένο το Network Share του δίσκου με όποιο όνομα
θέλεις (στο παράδειγμά μου MOVIES).

5. Αφήνεις ανοικτό το EGREAT (βασικό αυτό) ώστε το παραπάνω πρόγραμμα ΤΟΜΥ να ανιχνεύσει
τη θέση του στο δίκτυο, ώστε να εισάγει μόνο του το κατάλληλο path στο Video Folder
Location (file:///opt/sybhttpd/localhost.drives/NETWORK_SHARE/MOVIES/).

6. Τρέχεις το ΤΟΜΥ και σου βγάζει παράθυρο όπως παρακάτω, ο δίσκος με τις ταινίες σε
μένα είναι ο x: (κάνοντας map network drive με τον windows explorer).

7. Αφού τσεκάρεις ότι το path του δίσκου είναι σωστό (είπαμε μπαίνει αυτόματα - μπορεί
να αλλάξει με το κουμπί Edit), πατάς RUN και το ΤΟΜΥ πλέον αναλαμβάνει να τρέξει το YAMJ
και να δημιουργήσει όλα τα απαραίτητα αρχεία στο δίσκο.

8. Το YAMJ τρέχει από το egreat πηγαίνοντας στο αντίστοιχο share (MOVIES) και ανοίγοντας
το αρχείο Idex.htm.

Εάν τα κάνεις όλα σωστά παίζει κανονικά η ταινία με το πλήκτρο play μέσα από το YAMJ.

http://imageshack.us/photo/my-images/17/tomysg.jpg/

Last edited:
Twonky Server v7 - Beta Test

Δόθηκε στη δημοσιότητα η BETA έκδοση του νέου firmware 4.50 που ενσωματώνει Twonky Server v7.
Ο Twonky θεωρείται ο καλύτερος DLNA server σήμερα.

Η αναβάθμιση γίνεται με τη γνωστή μέθοδο.

Οσοι γενναίοι θέλουν με δική τους ευθύνη να δοκιμάσουν την πολύ σημαντική αυτή αναβάθμιση μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ:
http://zyxelforum.de/twonky-server-v7-beta-test-t3217.html-sid=ac93b1fc9b4ea1061f4b951f8ce30975

Το firmware βρίσκεται σε ΒΕΤΑ φάση για 30 ημέρες (7/4-7/5) και προορίζεται μόνο για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη λειτουργία του Twonky Server v7.
Η σχετική συζήτηση γίνεται στο φόρουμ του παραπάνω λινκ, το οποίο είναι γερμανικό αλλά επιτρέπεται να καταγραφούν σχόλια στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με όσα γράφονται, μπορεί να γίνει επιστροφή στη v4.40.
Ο Twonky Server v7 επιτρέπει να εμφάνιση εξωτερικών υποτίτλων .srt από συσκευές που ενσωματώνουν το πρωτόκολλο DLNA (τηλεοράσεις-blu-ray players-PS3 κλπ.)

- κάποιοι χρήστες ανέφεραν αυξημένη λειτουργία CPU
- κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως ο δίσκος δεν πέφτει σε κατάσταση idle όταν δε χρησιμοποιείται.
- επίσης αναφέρθηκε μέτρια ποιότητα κατά την προβολή φωτογραφιών.

Οπως σε κάθε αναβάθμιση συστήνεται συστήνεται η προηγούμενη λήψη backup των αρχείων του δίσκου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προορίζεται μόνο για το Zyxel NSA-310.

Το συγκεκριμενο NAS μπορει να δεχθει στη θυρα USB στικακι WI-FI ?
Ωστε να λαμβανει ασυρματα internet και κατ'επεκταση να μπορει να κατεβασει μεσω ασυρματου δικτυου Torrents ?

Re: Twonky Server v7 - Beta Test

Δόθηκε στη δημοσιότητα η BETA έκδοση του νέου firmware 4.50 που ενσωματώνει Twonky Server v7.
Ο Twonky θεωρείται ο καλύτερος DLNA server σήμερα.

Η αναβάθμιση γίνεται με τη γνωστή μέθοδο.

Οσοι γενναίοι θέλουν με δική τους ευθύνη να δοκιμάσουν την πολύ σημαντική αυτή αναβάθμιση μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ:
http://zyxelforum.de/twonky-server-v7-beta-test-t3217.html-sid=ac93b1fc9b4ea1061f4b951f8ce30975

Το firmware βρίσκεται σε ΒΕΤΑ φάση για 30 ημέρες (7/4-7/5) και προορίζεται μόνο για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη λειτουργία του Twonky Server v7.
Η σχετική συζήτηση γίνεται στο φόρουμ του παραπάνω λινκ, το οποίο είναι γερμανικό αλλά επιτρέπεται να καταγραφούν σχόλια στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με όσα γράφονται, μπορεί να γίνει επιστροφή στη v4.40.
Ο Twonky Server v7 επιτρέπει να εμφάνιση εξωτερικών υποτίτλων .srt από συσκευές που ενσωματώνουν το πρωτόκολλο DLNA (τηλεοράσεις-blu-ray players-PS3 κλπ.)

- κάποιοι χρήστες ανέφεραν αυξημένη λειτουργία CPU
- κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως ο δίσκος δεν πέφτει σε κατάσταση idle όταν δε χρησιμοποιείται.
- επίσης αναφέρθηκε μέτρια ποιότητα κατά την προβολή φωτογραφιών.

Οπως σε κάθε αναβάθμιση συστήνεται συστήνεται η προηγούμενη λήψη backup των αρχείων του δίσκου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προορίζεται μόνο για το Zyxel NSA-310.

:ADFADF1: Περίμενα καιρό αυτή την αναβάθμιση!!!!!!!!!!!!!!!!! Την έχει περάσει κάνεις από το φόρουμ? υπότιτλους ελληνικούς υποστηρίζει?

Δεν την εγκατέστησα, γιατί έχει πολλά λάθη ακόμα.
Παρακολουθώ το θέμα στο γερμανικό φόρουμ.
Οταν θα είναι έτοιμη η έκδοση, τότε θα την περάσω.

Βασικά προβλήματα για την ώρα:
- Ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100%
- Ο δίσκος δεν πέφτει σε κατάσταση idle όταν δεν χρησιμοποιείται.

Ακραία κατάσταση: Για άγνωστο λόγο το λειτουργικό δημιουργεί αρχεία συστήματος και γεμίζει το δίσκο. Αναφέρθηκε σε μια περίπτωση.

Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής του 4.50 και επαναφοράς στο 4.40, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια διαδικασία..

Εχω παραγειλει το zyxel , χωρις δισκο απο amazon . Εχω εναν δισκο 640 gb. που θα τον τοποθετησω στο nas. Τα μουσικα μου αρχεια ειναι τωρα σε εναν δισκο usb. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μεταφερω τα αρχεια στον εσωτερικο δισκο? Να τον βαλω στο pc και να τα αντιγραψω και μετα στο nas, η δεν γινεται αυτο ? Το Nas κανει φορματ στον δισκο που θα τοποθετησεις μεσα?

Εχω παραγειλει το zyxel , χωρις δισκο απο amazon . Εχω εναν δισκο 640 gb. που θα τον τοποθετησω στο nas. Τα μουσικα μου αρχεια ειναι τωρα σε εναν δισκο usb. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μεταφερω τα αρχεια στον εσωτερικο δισκο? Να τον βαλω στο pc και να τα αντιγραψω και μετα στο nas, η δεν γινεται αυτο ? Το Nas κανει φορματ στον δισκο που θα τοποθετησεις μεσα?

Κατά 99% κάνει format στο δίσκο (τον εμφανίζει ως "JBOD" ενώ οι δίσκοι που είναι συνδεδεμένοι με USB εμφανίζονται κανονικά ως NTFS).
Κάποιος Linuxας θα μας διαφωτίσει περισσότερο (το μηχάνημα τρέχει Linux).
Βάλε πρώτα το δίσκο για να τον διαμορφώσει το μηχάνημα και μετά βάλε τα τραγούδια.
Εάν έχεις gigabit σύνδεση NAS με PC θα έχεις ταχύτητες γύρω στα 30 MB/sec ενώ με 100άρι δίκτυο θα έχεις το όριο των 11MB/sec.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Όσον αφορά το δίκτυο: 720p παίζουν άριστα όπως και το fast forward-backward.

Τα 1080p με SAMBA παίζουν επίσης άριστα αλλά υπάρχει καθυστέρηση στο fast forward-backward με τα κουμπιά 1~9 (10~90% της ταινίας) και παγώνει για κάποια (αρκετά) δευτερόλεπτα πριν συνεχίσει κανονικά, ειδικά σε βαριά 1080p με μεγάλο bitrate, αυτό πρέπει να οφείλεται στον παλαιό επεξεργαστή του Egreat (300 MHz).

Με DLNA (χρήση του NSA media player ως server) δεν υπάρχει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα και η απόκριση είναι σαφώς ταχύτερη, δεν ξέρω όμως τι επιπτώσεις έχει η χρήση DLNA στην εικόνα αφού γίνεται transcoding από το NSA. Φυσικά με DLNA δεν έχεις YAMJ.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η χρήση του NSA ως torrent downloader, ακόμα και με το
μανίσιο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (με όριο ταυτόχρονου κατεβάσματος 10 αρχείων).
Σε σχέση με έναν υπολογιστή καταναλώνει υποδεκαπλάσια ισχύ (16 W μέγιστο), ενώ όταν
κατεβάζει η χρήση του επεξεργαστή κυμαίνεται από 1~5% μόνο!
Μόνο από τη χρήση 24/7 για torrents, υπολογίζω να κάνω πλήρη απόσβεση του κόστους του NSA (89 ) σε λιγότερο από ένα χρόνο!

Όσον αφορά το YAMJ, που πλέον δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό:

Δεν χρειάζονται τα NMT Tools γιατί το YAMJ εγκαθίσταται και τρέχει από το PC, απλά τα εξαγόμενα αρχεία σώζονται στο root του εκάστοτε δίσκου (αρχείο index.htm και ένα folder Jukebox).

1. Κατεβάζεις και αποσυμπιέζεις το YAMJ στο root του Η/Υ (C:\YAMJ)

2. Κατεβάζεις το πρόγραμμα ΤΟΜΥ που χρησιμοποιείται ως front-end για το YAMJ, που είναι

το πιο φιλικό για τον χρήστη, από εδώ:

http://inhousedesignsinc.com/software/TOMY/TOMY.html

3. Συνδέεις το δίσκο USB στο NSA.

4. Ανοίγεις το Egreat και σώζεις ως αγαπημένο το Network Share του δίσκου με όποιο όνομα
θέλεις (στο παράδειγμά μου MOVIES).

5. Αφήνεις ανοικτό το EGREAT (βασικό αυτό) ώστε το παραπάνω πρόγραμμα ΤΟΜΥ να ανιχνεύσει
τη θέση του στο δίκτυο, ώστε να εισάγει μόνο του το κατάλληλο path στο Video Folder
Location (file:///opt/sybhttpd/localhost.drives/NETWORK_SHARE/MOVIES/).

6. Τρέχεις το ΤΟΜΥ και σου βγάζει παράθυρο όπως παρακάτω, ο δίσκος με τις ταινίες σε
μένα είναι ο x: (κάνοντας map network drive με τον windows explorer).

7. Αφού τσεκάρεις ότι το path του δίσκου είναι σωστό (είπαμε μπαίνει αυτόματα - μπορεί
να αλλάξει με το κουμπί Edit), πατάς RUN και το ΤΟΜΥ πλέον αναλαμβάνει να τρέξει το YAMJ
και να δημιουργήσει όλα τα απαραίτητα αρχεία στο δίσκο.

8. Το YAMJ τρέχει από το egreat πηγαίνοντας στο αντίστοιχο share (MOVIES) και ανοίγοντας
το αρχείο Idex.htm.

Εάν τα κάνεις όλα σωστά παίζει κανονικά η ταινία με το πλήκτρο play μέσα από το YAMJ.

http://imageshack.us/photo/my-images/17/tomysg.jpg/

Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες φίλε μου!
Το δοκίμασα αλλά δεν το βρίσκω ομορφότερο-καλύτερο από το oversight που χρησιμοποιώ με το eGreat μου και γιαυτό -για την ώρα- δεν θα το προτιμήσω...
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα το έχω στο μέλλον υπόψη μου και γιαυτό σε ευχαριστώ και πάλι!

Έχω μια ερώτηση για την ελληνική κοινότητα (το λέω έτσι, μιας και έχω ποστάρει την ίδια ερώτηση και σε ξένο forum)...
Προφανώς, μερικοί από εσάς θα έχετε δοκιμάσει να αντιγράφετε αρχεία μεταξύ shares μέσα από το web interface του administration panel του Zyxel μας...
Το θέμα μου είναι ότι δεν μπορώ να τσεκάρω πότε και εάν έχει ολοκληρωθεί η αντιγραφή-μεταφορά των αρχείων που έχω επιλέξει...
Στο ξένο forum αναφέρει κάποιος ότι αυτό δύναται μέσα από την καρτέλα Log, πάλι μέσα από το administration panel του Zyxel μας...
Αλλά εγώ δεν βλέπω καμία καταχώρηση εκεί...
Καμία ιδέα;

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Καλό θα ήταν όλοι όσοι θελήσετε να περάσετε το νέο ffp stick και τον Transmission εκ νέου, να κάνετε ένα reset στο Zyxel σας, μιας και εγώ αντιμετώπισα (πριν κάνω reset) αρκετά κολλήματα στο μηχάνημα μετά που πέρασα το ffp 0.7 και τον Transmission 2.50, κατά τη λειτουργία του και τη διαδικασία downloading torrents...
Μετά το hard reset που έκανα και την εκ νέου εγκατάσταση δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως θέμα..
Φυσικά δεν ξέρω εάν έφταιγε το hard reset που έκανα ή κάτι λάθος δικό μου από πριν... για να είμαι ειλικρινής...
Απλά το αναφέρω για να προλάβω τυχόν ερωτήσεις!

Αν διαβάσετε το thread αυτό http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5153 θα κατατοπιστείτε ακριβώς για τη διαδικασία και τα τυχόν προβληματάκια!
Εχω την έκδοση 4.22. Είχα περάσει τον Transmission και είχα φτιάξει τα δικαιώματα με το umask αν θυμασαι. Στην αρχή είχα δικαιωματα read-write στα αρχεια που κατεβαζει ο Transmission. Εχθες ομως πηγα να μετονομασω ενα αρχειο και μου λεει οτι απαιτειται αδεια απο Unix User/root. Ενω στην αρχη δουλευαν κανονικα, τωρα οχι...
Δοκιμασα να μπω με telnet αλλα δεν μπαινει, οποτε σκεφτομαι να περασω την 4.40 με το ffp. Οταν λες να κανουμε Reset το Zyxel θα σβηστουν τα αρχεια μου απο το σκληρο του Zyxel?