Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

δε θυμαμαι...ελα,απλα εχει σφηνωσει πολυ καλα στη SATA....μη το κουνας πανω-κατω η δεξια-αριστερα,απλα τραβα ισια.....

κατσε να το παλεψω.
ενημερωνω αργοτερα.
ευχαριστω

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

επρεπε να ανοιχτει ολο και να ξεβιδωθει μια βιδα που κρατουσε απο τα πλαγια τον σκληρο,επανω στο σασι του zyxel.
ισως το δικο σου,δεν ειχε αυτην την βιδα.

δεν ειμαστε καλα,το εγχειριδιο αλλα γραφει και δειχνει...κατσε να κλεισω το δικο μου να το κοιταξω,ειμαι περιεργος....

ναι-το μανιουαλ λεει απλα τραβα τον δισκο.
ρε σου λεω μου βγηκαν τα δαχτυλα..!!

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Λοιπον,το εκανα,στο δικο μου ο δισκος δεν ηταν βιδωμενος,απλα μπαινοβγαινει συρταρωτα ΑΛΛΑ αν θελω μπορω να τον βιδωσω κι ολας πανω στο "σασι"!
Απλα στο δικο μου δεν ειχε βιδωθει ο 500αρης που ειχε απο την μαμα εταιρια...παλι καλα που δεν εγινε ζημια ρε φιλε,οχι τιποτε αλλο θα ειχα και τυψεις.... :furious3:

Καλοδουλευτο το σερβερακι,ειναι πολυ τιμιο για τα λεφτα του...το ειχα χτυπησει το Φεβρουαριο στα 90 ευρω με 500αρη WD εντος. :a0210:

Last edited:

Λοιπον,το εκανα,στο δικο μου ο δισκος δεν ηταν βιδωμενος,απλα μπαινοβγαινει συρταρωτα ΑΛΛΑ αν θελω μπορω να τον βιδωσω κι ολας πανω στο "σασι"!
Απλα στο δικο μου δεν ειχε βιδωθει ο 500αρης που ειχε απο την μαμα εταιρια...παλι καλα που δεν εγινε ζημια ρε φιλε,οχι τιποτε αλλο θα ειχα και τυψεις.... :furious3:

σωπα ρε συ..δεν εγινε τιποτε..
και εμενα η 500αρα εκδοση ειναι,αλλα με...βιδα.
αναλογως φαινεται στον κινεζο που θα πεσει το καθε μηχανακι.
εαν εχει ορεξη,του πεταει μια βιδα,εαν δεν εχει τον αφηνει χυμα.

κατα τ`αλλα,τον δισκο τον ειδε κατευθειαν,τον φορμαρε και τωρα του περναω υλικο.
σ`ευχαριστω πολυ παντως..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

σωπα ρε συ..δεν εγινε τιποτε..
και εμενα η 500αρα εκδοση ειναι,αλλα με...βιδα.
αναλογως φαινεται στον κινεζο που θα πεσει το καθε μηχανακι.
εαν εχει ορεξη,του πεταει μια βιδα,εαν δεν εχει τον αφηνει χυμα.

κατα τ`αλλα,τον δισκο τον ειδε κατευθειαν,τον φορμαρε και τωρα του περναω υλικο.
σ`ευχαριστω πολυ παντως..

....μα ειναι και τυχαρπαστοι,το manual τους το ιδιο δεν αναφερει για βιδωμα στο σασι !!! Συρταρωτο τον εχει το δισκο... :damnyou:

Τεσπα,ολα καλα. :a0210:

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση, σκεφτωμαι να κανω update στο καινουριο firmware, υπαρχει περιπτωση να χαθουν τα δεδομενα που εχω μεσα στο NAS?

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση, σκεφτωμαι να κανω update στο καινουριο firmware, υπαρχει περιπτωση να χαθουν τα δεδομενα που εχω μεσα στο NAS?

Καμμιά περίπτωση.

Χρησιμοποίησα πρώτη φορά σήμερα το bittorrent και ενώ κατέβασε >2GB και γρήγορα, δεν έκανε seed (upload) ούτε ένα byte
Πρέπει να ανοίξω κάποια πόρτα?

και εγω έχω το ίδιο πρόβλημα δεν βγαίνει με τιποτα !!

μην το παλευεις τσαμπα..
ξεβιδωμα τις 4 μπροστινες και τις 4 πισω βιδες,
λιγο προσοχη στο τραβηγμα μην κοψεις το καλωδιακι του ανεμιστηρα
και ξεβιδωνεις την βιδα επανω στο σασι που κραταει τον δισκο.

**δες εδω μαχη που εδωσα..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91635-ZYXEL-NSA-310-NAS-STORAGE-2TB/page71

Τελικά ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω τον αρχικό 500 gb με τον WD 3.5'' 2TB
Τον έχω παραγγείλει και τον αναμένω... Ελπίζω να έκανα σωστή επιλογή...
Επίσης παράγγειλα και ένα Gigabit Switch.
Μέχρι τώρα το nas το είχα κουμπωμένο στο ρουτερ και με περιόριζε η 100αρα σύνδεση , τώρα λέω να το κουμπώσω μέσω του Gigabit Switch
Πρέπει να προσέξω κάτι σε όλα αυτά ;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή και εγώ τον ίδιο δίσκο έβαλα. Για το δίκτυο δε νομίζω να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Με τι καλώδιο (Cat5 ή 6) θα το χρησιμοποιήσεις; Αναμένουμε εντυπώσεις ειδικά σε ότι αφορά στη βελτίωση της ταχύτητας στο 1000άρι δίκτυο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή και εγώ τον ίδιο δίσκο έβαλα. Για το δίκτυο δε νομίζω να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Με τι καλώδιο (Cat5 ή 6) θα το χρησιμοποιήσεις; Αναμένουμε εντυπώσεις ειδικά σε ότι αφορά στη βελτίωση της ταχύτητας στο 1000άρι δίκτυο.
Σε πρώτη φάση δεν θα ασχοληθώ με τα καλώδια μιας και όλα είναι είτε cat 5e ή cat 6 ,( κανένα cat 5)
Νεώτερα από βδομάδα ....

Τελικά ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω τον αρχικό 500 gb με τον WD 3.5'' 2TB
Τον έχω παραγγείλει και τον αναμένω... Ελπίζω να έκανα σωστή επιλογή...
Επίσης παράγγειλα και ένα Gigabit Switch.
Μέχρι τώρα το nas το είχα κουμπωμένο στο ρουτερ και με περιόριζε η 100αρα σύνδεση , τώρα λέω να το κουμπώσω μέσω του Gigabit Switch
Πρέπει να προσέξω κάτι σε όλα αυτά ;
Λοιπόν το δίκτυο gigabιte υλοποιήθηκε !!!
Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι ταχύτητες περιορίζονται στα 45 MB/sec...
Τι δεν πήγε καλά ; Δεν έπρεπε να έχω υψηλότερη ταχύτητα ;
Σε πρώτη φάση αντιγράφω το περιεχόμενο του nsa σε εξωτερικό σκληρό 2,5" με σύνδεση usb 3