Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

@zaxosm
@Dachtus

Δεν θα καλυφθείτε με ένα gigabit switch?

Εγώ τακτοποιήθηκα με αυτό:
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Switches/TP-Link-Switch-5Port-Gigabit-TL-SG1005D.htm

Αν το router από το pc είναι 10/100άρι, τη διαμεταγωγή δεδομένων από και προς το Zyxel, δεν την αναβαθμίζει το switch...
Θέλει αλλαγή το ίδιο το router!

Αν το router από το pc είναι 10/100άρι, τη διαμεταγωγή δεδομένων από και προς το Zyxel, δεν την αναβαθμίζει το switch...
Θέλει αλλαγή το ίδιο το router!
Το ρουτεράκι μου είναι 10/100. Μιά του έξοδος πάει στο 1000άρι switch. Πάνω στο 1000 είναι συνδεδεμένα το PC & to NSA310. Ετσι οι δύο συσκευές μεταξύ τους μιλάνε στα 1000.

Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα το τοπίο!

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Το ρουτεράκι μου είναι 10/100. Μιά του έξοδος πάει στο 1000άρι switch. Πάνω στο 1000 είναι συνδεδεμένα το PC & to NSA310. Ετσι οι δύο συσκευές μεταξύ τους μιλάνε στα 1000.

Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα το τοπίο!
Σωστος...

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πάντως για squeezecenter είναι μέτριο. Έπαιζα το touch με squeezecenter σε pc και πέταγε.
Έβαλα τη μισή συλλογή χτες στο zyxel και παίζει αισθητά πιο αργά. Όχι απαγορευτικά αργά, αλλά πιο αργά.
Ίσως αν δεν είχα δει πως έπαιζε με pc να μου φαινόταν ΟΚ βέβαια.
Πάντως ας το έχουν στο μυαλό τους όσοι το θέλουν γι'αυτή τη δουλειά, μπορεί να απογοητευτούν λιγάκι, τουλάχιστον στην αρχή.
Κι εγώ έπαιζα το squeezebox touch με pc (ένα παλιό netbook acer aspire one) και τώρα έβαλα το zyxel. Βλέπω μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα, αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό. Δε μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Ίσως έχει να κάνει και το μέγεθος της συλλογής. Πρόσφατα έκανα ένα ξεκαθάρισμα και πλέον είναι περίπου 5.000 αρχεία (flac + mp3).

Αυτή τη στιγμή του έχω βάλει 17000 κομμάτια, και θα μπουν άλλες 8000-10000

Ο λόγος που αργεί όμως μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο.
Έβαλα μέσα και μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες και βλέπω ότι από το πρωί έχει έντονο hard disk activity όπως και cpu.
Προσπαθεί να τις περάσει στο library, και ώρες ώρες χτυπάει 80% cpu.
Όταν τελειώσει (κοντεύει), θα παίζει σίγουρα καλύτερα.
Για να δούμε.

Παρελαβα κι εγω, του εκανα update και το firmware.
Την εφαρμογη την εχει περασει κανεις;
Με ποιο τροπο περνατε τα αρχεια;
Στο network μου εμφανιζει εικονιδιο nas και μου εχει να μπω μονο μεσα απο web.
Εκει δεν μπορω ομως να περασω φακελους παρα μονο αρχεια και ειναι λιγο αργο.
Πρεπει αναγκαστικα να το συνδεσω με usb;

Επισης απο wan πως μπαινω;
Χτυπαω την wan ip με την πόρτα, την οποια εχω ανοιξει στον router, αλλα φορτωνει συνεχεια χωρις να ανοιγει η σελιδα

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Εγω δε χρησιμοποιω το Interface του. Μπαινω μεσω του Network places των windows. Χτυπαω τον κωδικο και ειμαι κομπλε! Οι ταχυτητες ειναι γενικα καλες παντως. Μολις περασα απο τον esata στον εσωτερικο 178 giga σε 80 λεπτα δηλαδη 43mbyte/s

Ετσι μπαινεις φιλε απο wan αλλα πρεπει να πας στη καρτελα upnp στις ρυθ,ισεις και να ανοιξεις το ftp. Μετα στον Browser Θα πατησεις ftp://ip:port και μπηκες.

Τυχαίνει να έχω βασικό Media player to Dune Prime 3.0 το οποίο γράφει αναλυτικές πληροφορίες bitrate κτλ και έχω δει μέχρι 28 Μbps σίγουρα σε Blue Ray. H όλη μου λογική είναι στο πως παίζει το κάθε αρχείο. Μπορεί να το διαβάζει τοπικά "καλά" και να κάνει κάποιου είδους συμπίεση-φίλτράρισμα ώστε να στέλνει λιγότερα δεδομένα στο streaming όπως γίνεται στις συσκευές παρακολούθησης με κάμερα (λέω δεν ξέρω...). Μπορεί να κάνει buffering και να το παίζει σαν το Youtube σε αργή σύνδεση (στο live demo της Synology streamάρει καλό video κανονικά οπότε κάποια τεχνική θα έχουν!). Σίγουρα οι γραμμές μέχρι 1Μbps δίνουν(εκτός της Cyta που έχει μέχρι 10 Mbps) απλά υπέθεσα μήπως γίνεται κάτι άλλο. Όσο για τις στροφές συμφωνώ ότι Black δε θα είναι με τίποτα αλλά το παλεύουν τέτοιοι δίσκοι λίγο παραπάνω και γι αυτό λέει στα specs ότι καταναλώνουν λίγο περισσότερο από τους απλούς Green.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως!

Το πιο απαιτητικό Blu Ray θα ζητήσει από τον δίσκο peaks της τάξης των 6MB/sec. Το μέγιστο bitrate για ένα Blu Ray είναι στα 54Mbps, νούμερο το οποίο οποιοσδήποτε δίσκος έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 15+ χρόνια υπερκαλύπτει.

Αυτό είναι το ράδιο αρβύλα που σου έλεγα.. Το eshop (αντι)γράφει βλακείες. Η αλήθεια εξηγείται εδώ: http://www.silentpcreview.com/article786-page2.html

Πρακτικά όλοι οι "πράσινοι" δίσκοι παίζουν στις 5400 ή 5900 στροφές. Δεν έχουν κατασκευαστεί ποτέ σκληροί δίσκοι με μεταβλητές RPM.

Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, το μποτιλιάρισμα θα είναι στο upload της γραμμής σου (1Mbps στην καλύτερη περίπτωση για γραμμές ADSL).

Oπως αναφερω και πιο πανω οι επιδοσεις του εσωτερικου σκληρου ειναι παρα πολυ καλες! Μη σε προβληματιζει αυτο το πραγμα καθολου!

Είμαι και εγώ ένας ευτυχισμένος κάτοχος του 310! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στο DLNA?
Ανοίγω τα βίντεο απο την samsung-tv και δεν βλέπω υπότιτλους.. (srt, sub...)
Ενώ με το samsung pc share δεν το είχα αυτό το πρόβλημα

Είμαι και εγώ ένας ευτυχισμένος κάτοχος του 310! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στο DLNA?
Ανοίγω τα βίντεο απο την samsung-tv και δεν βλέπω υπότιτλους.. (srt, sub...)
Ενώ με το samsung pc share δεν το είχα αυτό το πρόβλημα
Μέσω DLNA δεν υποστηρίζονται ελληνικοί υπότιτλοι. (ούτε αρχεία .iso)

Παρελαβα κι εγω, του εκανα update και το firmware.
Την εφαρμογη την εχει περασει κανεις;
Με ποιο τροπο περνατε τα αρχεια;
Στο network μου εμφανιζει εικονιδιο nas και μου εχει να μπω μονο μεσα απο web.
Εκει δεν μπορω ομως να περασω φακελους παρα μονο αρχεια και ειναι λιγο αργο.
Πρεπει αναγκαστικα να το συνδεσω με usb;
Οχι. Προσωπικά πέρασα αρχεία με πολλούς τρόπους.
-με FTP client (flashfxp)
-από τις θέσεις δικτύου των Win.
-μέσω της εφαρμογής zPilot