Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Είμαι και εγώ ένας ευτυχισμένος κάτοχος του 310! Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στο DLNA?
Ανοίγω τα βίντεο απο την samsung-tv και δεν βλέπω υπότιτλους.. (srt, sub...)
Ενώ με το samsung pc share δεν το είχα αυτό το πρόβλημα

Κι εγω το ιδιο προβλημα... Και το πηρα γι' αυτο το λογο!

Μηπως υπαρχει τροπος να δει η Samsung Smart TV το σκληρο δισκο του Zyxel σαν να ειναι στο USB? (απο το usb παιζει υποτιτλους). Ξερει καποιος?

Μηπως υπαρχει τροπος να δει η Samsung Smart TV το σκληρο δισκο του Zyxel σαν να ειναι στο USB? (απο το usb παιζει υποτιτλους). Ξερει καποιος?

Δεν έχω πάει να το παραλάβω ακόμα. Και για μένα ο κύριος λόγος αγοράς του ήταν η πιθανότητα wireless επικοινωνίας με samsung smart tv's. Διαβ'αζοντας μετάπό τη παραγγελία του διαπιστώνω ότι streaming εξωτερικών υποτίτλων δεν υποστηρίζεται από το πρότυπο dlna επικοινωνίας. Φαντάζομαι όμως οτι με δημιουργία τοπικού δικτύου με την τηλεοραση μπορεί να δουλέψει. Επίσης δεν ξέρω αν υποστηρίζεται το samsung allshare από το NAS. Όποιος μπορεί να βοηθήσει περιμένουμε με ενδιαφέρον τις γνώσεις του.

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Τα δικα μου player ειναι πανω σε homeplug (Touch και Egreat m34a)
netgear xav1001-1004 θεωρητικης ταχυτητας 200. Το software τους μου δειχνει 78Mbps και 64 Mbps επικοινωνια(Μεταδοση και ληψη). Θα εχω προβλημα με το Zyxel?

Καλες δοκιμες και σε σενα λοιπον!

Εδω ειναι και ο ftp server Μου. ftp://zaxosmi.zapto.org/ user: guest pass:guest

MPORIS NA ME STILIS TIS RITHMISIS TOY FTP ANALITIKA DEN MPORO NA TA KATAFERO IDIKA ME TIN PILI ME BGAZI OTI XRISIMOPIITE
MAIL ([email protected]) eyxaristo ek ton proteron oso pio analitika mporis toso tha me boithisi den gnorizo tipota

Κατ'αρχας πας στο Administration -> ftp server Και πατας enable ftp. Στη συνεχεια πας στο network -> upnp port mapping και εκει που λεει ftp το ενεργοποιεις τοσο στο wan οσο και στο lan στην πορτα 21. Επειτα μπαινεις στο ρουτερ σου και ανοιγεις τη πορτα 21 στην ip του NSA310. Και στη συνεχεια δοκιμαζεις να μπεις ftp://ip zyxel:21
Μετα δοκιμασε ftp://ip internet:21

Για δες.

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Το firmware που περασα ηταν το 4.22 (AFK.1)
Ειχε το 4.22 (AFK.0)

Για να μπω σε http απο wan πως μπαινω; Να βλεπω κανονικα την σελιδα με το μενου. Βαζω κανονικα τις πορτες στο upnp (εκει που λεει HTTP Web Configurator), παταω apply, αλλα αν αλλαξω menu δεν τις εχει αποθηκευσει

Ειχε το 4.22 (AFK.0)

Για να μπω σε http απο wan πως μπαινω; Να βλεπω κανονικα την σελιδα με το μενου. Βαζω κανονικα τις πορτες στο upnp (εκει που λεει HTTP Web Configurator), παταω apply, αλλα αν αλλαξω menu δεν τις εχει αποθηκευσει

Φιλε κοιτα τι εκανα εγω και λειτουργησε:

Στη συνεχεια εβαλα απλα την wan ip μου στον browser Και λειτουργησε κανονικα!

το http (web configurator) δεν το πειραξες καθολου;

Attachments

• nas.jpg
    nas.jpg
    39.8 KB · Views: 255

Επισης το web publishing δεν ειναι κατι που με ενδιαφεριε. Αυτο που θελω ειναι να μπαινω κανονικα στο menu με τα γραφικα.
Προσεξα επισης οτι στην 1η σου φωτο στην μεση το εικονιδιο του router, εχει μια ip. Προφανως αυτη να ειναι η wan ip σου. Σε μενα μου εμφανιζει 0.0.0.0

Επισης το web publishing δεν ειναι κατι που με ενδιαφεριε. Αυτο που θελω ειναι να μπαινω κανονικα στο menu με τα γραφικα.
Προσεξα επισης οτι στην 1η σου φωτο στην μεση το εικονιδιο του router, εχει μια ip. Προφανως αυτη να ειναι η wan ip σου. Σε μενα μου εμφανιζει 0.0.0.0

Tον nas server τον εχεις συνδεσει το μοντεμ σου? Την βρισκει μονο του τη wan ip. Eκει ειναι το θεμα σου λοιπον. Κατι παιζει σε εκεινο το σταδιο.

Ναι ειναι συνδεδεμενο κανονικα.
Τοτικα κανω τα παντα. Και ftp και web publishing, ολα τα βλεπω.
Απο αλλη wan ip δεν μπορω να μπω
Του εχω βαλει αλλη πορτα γιατι την 80 την χρησιμοποιω στην καμερα, γι αυτο και εχω πειραξει το πεδιο εκεινο με την φωτο που ανεβασα.
Εσυ πως μπαινεις; Βαζοντας την wan ip ή και με το ονομα του server;
Μολις τωρα βαζοντας την πορτα 8100 μετα την wan ip, καταφερα και μπηκα. Αν βαλω το ονομα του server και την πορτα δεν μπαινει ομως.
Παρολο που μπηκα ομως, το συγκεκριμενο πεδιο εμφανιζει ακομα σαν ip 0.0.0.0

Last edited:

Μάλλον μπορεις με το samygo extensions με το οποιο εκτος αλλων κανει και αυτο
Access your network shares and network-storage devices (windows shares, nfs, upnp...) as pseudo usb-devices (it is possible to seek and ff in this files + more media container are supported and you don't need to write your own mount/start scripts)

Προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει ακομα και δεν ξερω περισσοτερα
Πληροφοριες εδω
http://wiki.samygo.tv/index.php5/SamyGO_Extensions_Pack
http://www.samygo.tv/
http://forum.samygo.tv/

Ειχε το 4.22 (AFK.0)
Σωστός! Μου διέφυγε η διαφορά στην παρένθεση! - AFK.1

Δοκίμασα αυτόματη αναβάθμιση αλλά μου λέει "Remote file not found."
Κατεβάζω χειροκίνητα..

Αγόρασα και εγώ το NSA310 και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις

Εχω σετάρει το σύστημα ως εξής:

NAS server ----> router/modem----> PC
Πάνω στο σέρβερ έχω συνδέσει και 2 usb σκληρούς.

Απο τo pc/mac μέσω explorer/finder τα βλέπω ολα μια χαρά.

Οταν ομως προσπαθω να δώ τα αρχεία μέσω DLNA server (πχ PS3) η και μέσα του web interface παραστηρώ το εξής

Δέν μου βρίσκει τα ολα τα αρχεία, είτε αυτα είναι αρχεία στο σκληρό του NAS, είτε στους εξωτερικούς. Πατάω συνεχώς rescan content αλλα δέν βλέπω να βρίσκει τα καινούργια αρχεία που έχω περάσει. Εχω αφήσει το server idle μήπως και κάποια στιγμή κάνει autoscan (είναι επιλεγμένο), αλλά και πάλι τίποτα...πράγμα απου σημαίνει εχω πρόσβαση σε όλα τα αρχεία μόνο μέσω των υπολογιστών και οχι μέσω DLNA η Web interface.

Παρατηρεί κανείς κάτι παρόμοιο;

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Πρόσπάθησα να κάνω και rebuild contenet και μου βρίσκει λιγότερα αρχεία η τα ίδια που είχα πρίν!

Είμαι πολύ πίσω από τη φιλοσοφία του μηχανήματος και ομολογώ ότι έχω πραγματικά απογοητευτεί...
Αλλάζω μέθοδο προσέγγισης και θα εστιάσω σε κάθε βήμα, ένα ένα...
Αλλαγή torrent client...
Έχει ασχοληθεί κανένας σας για αλλαγή αυτού του απαράδεκτου torrent client που έχει πάνω του το 310;
Αρχίζω τη δουλειά μήπως καταφέρω και φορτώσω τον Transmission...
Λεπτομέρειες από εδώ...
http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5153
http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=2719
Μένει μόνο να βρω την άκρη, φυσικά...:smash:

Φιλε κοιτα τι εκανα εγω και λειτουργησε:

Στη συνεχεια εβαλα απλα την wan ip μου στον browser Και λειτουργησε κανονικα!

Tον nas server τον εχεις συνδεσει το μοντεμ σου? Την βρισκει μονο του τη wan ip. Eκει ειναι το θεμα σου λοιπον. Κατι παιζει σε εκεινο το σταδιο.

Ναι ειναι συνδεδεμενο κανονικα.
Τοτικα κανω τα παντα. Και ftp και web publishing, ολα τα βλεπω.
Απο αλλη wan ip δεν μπορω να μπω
Του εχω βαλει αλλη πορτα γιατι την 80 την χρησιμοποιω στην καμερα, γι αυτο και εχω πειραξει το πεδιο εκεινο με την φωτο που ανεβασα.
Εσυ πως μπαινεις; Βαζοντας την wan ip ή και με το ονομα του server;
Μολις τωρα βαζοντας την πορτα 8100 μετα την wan ip, καταφερα και μπηκα. Αν βαλω το ονομα του server και την πορτα δεν μπαινει ομως.
Παρολο που μπηκα ομως, το συγκεκριμενο πεδιο εμφανιζει ακομα σαν ip 0.0.0.0

Εγώ δεν βλέπω πουθενά τη δεύτερη καρτέλα με το WAN...

Clipboard01.jpg

@Dachtus Δες τι γραφει το note! Δεν υποστιριζει το router σου upnp. Κανε nat στην ip του nas την 80 και θα το βλεπεις

Last edited:

Το είδα κι εγώ αυτό και έψαξα καλά για το router... Ωστόσο, εκείνο υποστηρίζει κανονικά upnp... Ακόμα και μέσα από το inerface του (του router) τσέκαρα ότι είναι ήδη ενεργοποιημένο...Τι να πω;

Το είδα κι εγώ αυτό και έψαξα καλά για το router... Ωστόσο, εκείνο υποστηρίζει κανονικά upnp... Ακόμα και μέσα από το inerface του (του router) τσέκαρα ότι είναι ήδη ενεργοποιημένο...Τι να πω;

Κανε port forward τις θυρες μονος σου απο το ρουτερ. Δεν θα εχεις προβλημα. Απλα με το upnp θα ρυθμιζες μονο το zyxel