Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Είναι εύκολο κάποιος να δει αν το πρόγραμμα allshare της samsung μπορεί να καλύψει κια το NAS σαν δικτυακό δίσκο και αν δουλεύουν έτσι οι εξωτερικοί υπότιτλοι;
Στο γερμανικό forum της zyxel το team υποστήριξης της εταιρίας έχει ανακοινώσει firmware update για τις επόμενες μέρες αλλά αυτό μάλλον δεν θα έχει αλλαγές στον media player. Έχω κάνει ερώτημα για την υποστήριξη υποτίτλων και περιμένω απάντηση. Σε άλλες εταιρίες που υποστηρίζονται σε DLNA λειτουργεία εξωτερικοί υπότιτλοι (Netgear NAS πχ) αυτό γίνεται οχι με transcoding αλλά με αλλαγή της μορφής του αρχείου (πχ mkv σε mpeg) ώστε να "κοροϊδεύονται" οι DLNA δέκτες

Είναι εύκολο κάποιος να δει αν το πρόγραμμα allshare της samsung μπορεί να καλύψει κια το NAS σαν δικτυακό δίσκο και αν δουλεύουν έτσι οι εξωτερικοί υπότιτλοι;
Στο γερμανικό forum της zyxel το team υποστήριξης της εταιρίας έχει ανακοινώσει firmware update για τις επόμενες μέρες αλλά αυτό μάλλον δεν θα έχει αλλαγές στον media player. Έχω κάνει ερώτημα για την υποστήριξη υποτίτλων και περιμένω απάντηση. Σε άλλες εταιρίες που υποστηρίζονται σε DLNA λειτουργεία εξωτερικοί υπότιτλοι (Netgear NAS πχ) αυτό γίνεται οχι με transcoding αλλά με αλλαγή της μορφής του αρχείου (πχ mkv σε mpeg) ώστε να "κοροϊδεύονται" οι DLNA δέκτες
Η απάντηση του τεχνικού υπεύθυνου της Zyxel δεν ήταν διαφωτιστική και έχει ως εξής (Pakete auf April verschoben)
που μάλλον σημαίνει ότι το firmware update πάει για Απρίλιο και βλέπουμε.
http://zyxelforum.de/nsa-210-310-221-320-neu-firmware,-funktionen-und-paketeǃǃ-t2909s56.html-sid=ed646786592aaf8af69b5db406ddab82

Παιδιά καμιά ιδέα για το πως θα κάνω stream μέσω WEB έχει κανείς;

Με το Web Configurator προφανώς ΔΕ μπορώ, μέσω FTP δε μου αρέσει γιατι το κάνει όλο download και μετα το παίζει...καμια ιδεα για να strea-μάρω απο τον FTP;

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μπα μέσω allshare δεν μπορει να δει shared folders ουτε στο nas ουτε στα pc μου. Για το firmware update εχω διαβασει 2 εκδοχες. Η μια λεει 10/2 η άλλη λέει 28/2, και κάπου είχε πάρει το μάτι μου αυτό για το media player οτι θα του κάνουνε αλλαγή μέσα στο 12

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Η απάντηση του τεχνικού υπεύθυνου της Zyxel δεν ήταν διαφωτιστική και έχει ως εξής (Pakete auf April verschoben)
που μάλλον σημαίνει ότι το firmware update πάει για Απρίλιο και βλέπουμε.
http://zyxelforum.de/nsa-210-310-22...s56.html-sid=ed646786592aaf8af69b5db406ddab82
Δεν τοποθετήθηκε στο ερώτημα σου. Ανακοίνωσε μετάθεση πακέτων για τον Απρίλιο. Στο ίδιο νήμα (πρώτο ποστ) αναφέρεται ότι νέο firm θα κυκλοφορήσει στις 17-2.

Release der Pakete am 09.04.2012!
- Wordpress v3 - Update
- Pyload 0.4.9 - Update
- Backup Planner - Update // Verzögert aufgrund von Bugfix - Verschoben auf 09.04.2012
"if use Sync-Button to sync files from NSA <-> USB, it works and can see that Start Pre-Processing: Generating File Lists to copy only necessary files.

If now change the direction to "USB -> NSA" or "NSA -> USB", the hole content will copy and does not check to "Start Pre-Processing" for only copy necessary files.

This might be not usable if need only one unidirectional sync function."[/color]

- Photo Gallery - Update
- Polkast Support - Neu
- Squeezecenter v7.7 - Update

Neuheiten in der Firmware:
Release der Firmware v4.40 - 17.02.2012!- AFP Support
- Apple Time Machine Support für MAC OS X Lion
- Dropbox Support

Βελτιώσεις:

- Roku Soundbridge Optimierung
- Bug Fix

αν κάποιο από τα tvmobili, serviio, mezzo μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό το NAS τότε θα παίζουν και οι υπότιτλοι στην Samsung. Το allshare όπως ειπώθηκε παραπάνω δε βλέπει δικτυακά shares

Αλήθεια... το Polkast από τα packages σας δουλεύει;
Όσοι από εσάς το έχουν δοκιμάσει με μια συσκευή android ή iphone...
Εμένα, πάντως, όχι...
Όταν προσπαθώ να κάνω login μέσα από το Link που μου δίδει η καρτέλα με τα packages του nsa, δέχομαι error...αν και έκανα κανονικά register στο Polkast...
Και όχι ότι μου χρειάζεται...
Προσπαθώ να βρω κάτι να με ευχαριστήσει από το Zyxel γιατί από torrent, μάπα μεγάλη!

Επίσης...
Πώς μπορώ (αν γίνεται χωρίς commands) να δημιουργήσω νέες τοποθεσίες με share folders;
Μόνος στις ήδη υπάρχουσες είναι δυνατόν να δημιουργούμε νέους φακέλλους;

Αλήθεια... το Polkast από τα packages σας δουλεύει;
Όσοι από εσάς το έχουν δοκιμάσει με μια συσκευή android ή iphone...
Εμένα, πάντως, όχι...
Όταν προσπαθώ να κάνω login μέσα από το Link που μου δίδει η καρτέλα με τα packages του nsa, δέχομαι error...αν και έκανα κανονικά register στο Polkast...
Και όχι ότι μου χρειάζεται...
Προσπαθώ να βρω κάτι να με ευχαριστήσει από το Zyxel γιατί από torrent, μάπα μεγάλη!

Ναι μου δουλευει κανονικοτατα.
Το κατεβασα πρωτα στο κινητο. Εκανα resgister απο το κινητο και μετα εκανα αυτα που εγραψες.
Γιατι εχεις απογοητευτει τοσο πολυ απο το torrent;
Εγω του εβαλα 2 αρχεια και τα κατεβασε καρφωμενο κιολας στα 1,2MB όσο ειναι η ταχυτητα μου δηλαδη.
Ναι, δεν εχει την δυνατοτητα να ορισεις το upload για καθε αρχειο, αλλα ποτε δεν την χρησιμοποιησα αυτην την επιλογη αλλωστε.

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Δοκίμασα το allshare της samsung με το οποίο έχω κανονικά εξωτερικούς υπότιτλους στην tv wiriless από το φορητό μου και από τους συνδεδεμένους σ´αυτό usb δίσκους.
Υποστηρίζεται pause όχι όμως fw/rw. Δεν έχω όμως δικτυακό δίσκο να δοκιμάσω τι γίνεται. Μήπως μπορεί να δουλέψει και και to zyxel με υπότιτλους με αυτό το τρόπο; (δεν το έχω παραλάβει το NAS ακόμη γιατί κυρίως η χρήση του θα είναι για stream στην tv).

Δυστυχώς για να προχωρήσω στην εγκατάσταση του Transmission ως νέου torrent client χρειάζομαι τη βοήθεια κάποιου με γνώσεις κώδικα στα Linux...
Ακολούθησα όλες τις οδηγίες (με ελάχιστη επαφή με κώδικες στο παρελθόν) από αυτό το sitehttp://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5153&p=22419#p22419 αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να έχω web πρόσβαση στο interface του νέου client... και το κακό είναι ότι δεν γνωρίζω τι έχω κάνει λάθος... :bigcry:

Ναι μου δουλευει κανονικοτατα.
Το κατεβασα πρωτα στο κινητο. Εκανα resgister απο το κινητο και μετα εκανα αυτα που εγραψες.
Γιατι εχεις απογοητευτει τοσο πολυ απο το torrent;
Εγω του εβαλα 2 αρχεια και τα κατεβασε καρφωμενο κιολας στα 1,2MB όσο ειναι η ταχυτητα μου δηλαδη.
Ναι, δεν εχει την δυνατοτητα να ορισεις το upload για καθε αρχειο, αλλα ποτε δεν την χρησιμοποιησα αυτην την επιλογη αλλωστε.

Σε κινητό android ή iphone;
Το Polkast το τρέχεις μέσα από το pc σου ή όπως είναι από το Zyxel;
Όσο αφορά στα torrent, τώρα, τι να πω...
Έχω 2 χρονών μηχάνημα media player (eGreatM34A) το οποίο είναι περισσότερο ώριμο στο θέμα torrent από ότι ένα σύχρονο NAS;
Δεν μπορώ να το χωνέψω...
Μην ρωτήσεις γιατί δεν χρησιμοποιώ το media player για download...
Θέλω κάτι να τρέχει 24/7, ώστε να έχω όποια αρχεία media θέλω εκεί μέσα αλλά και να λειτουργεί σαν επίσημος downloader για τα torrent μου...

Επίσης...
Πώς μπορώ (αν γίνεται χωρίς commands) να δημιουργήσω νέες τοποθεσίες με share folders;
Μόνος στις ήδη υπάρχουσες είναι δυνατόν να δημιουργούμε νέους φακέλλους;

http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5247

Δοκιμασμένο;

Φιλε @Dachtus μπορεις μηπως να μην κανεις συνεχομενα posts? κανε edit χανομαστε..
Λοιπον για να απαντησω σε οτι θυμαμαι. Αν μπεις μεσα στο administration πας στο sharing - shares και φτιαχνεις-κρυβεις-δινεις δικαιωματα σε νεα και παλια shares.
Επισης για το torrent εμενα με εχει βολεψει παρα πολυ πραγματικα.. Μπαινω στο nas απο οπου να μαι του δινω το torrent αρχειακι και ξεκιναει το κατευασμα.. εχει να ρυθμισεις upload/download speed, ratio, σε ειδοποιει ακομα και με email οταν ξεκιναει να κατευαζει, οταν ξεκιναει το seeding, και οταν εχει συμπληρωσει το ratio που ζητας και σταματαει!
Το μονο σπαστικο στο ολο θεμα ειναι οτι στελνει πολλα email οταν σου ζητανε αρχειο και seed-αρει. Αλλα το απενεργοποιεις αν δεν το θες (ή μαλλον δεν το ενεργοποιεις καλυτερα, γιατι θα πρεπει να τα εχεις ρυθμισει ολα αυτα)
Απο κει και περα αν βρουμε και βαλουμε καποιον καλυτερο manager δεν θα πω οχι να τον δοκιμασω, απλα δεν μας λες ακριβως τι δεν σε βολευει, απ οτι καταλαβα μαλλον το οτι πρεπει να συνδεθεις μεσω browser στο nas, θα προτιμουσες δλδ καποιο προγραμμα?
Και για το polkast πρεπει να κατευασεις το package και να το αφησεις να χτισει λιστα με τα αρχεια σου. Αν δεις με το που το κανεις εγκατασταση η cpu του zyxel χτυπαει 100% για κανα μισαωρο.. αναλογα και τα ποσα αρχεια εχεις! εγω το δοκιμασα απο android (και εκει περιμενα κανα 10λεπτο να κατευασει τη "λιστα" των αρχειων μου) αλλα δεν μου αρεσε. Χιλιες φορες ενα ftp-app να βρισκω κατευθειαν οτι θελω και να το κατευαζω. το μονο μειον με το ftp σε σχεση με το polkast ειναι στις φωτογραφιες οπου το polkast φτιαχνει thumbnail και μπορεις να δεις τι κατευαζεις απο πριν!

Μια χαζή ερώτηση... Για να στέλνει mail θα πρέπει να στηθεί κάποιος mail server?

Μια χαζή ερώτηση... Για να στέλνει mail θα πρέπει να στηθεί κάποιος mail server?

οχι! βαζεις username password και smtp server απο ενα mail σου, και φυσικα το email στο οποιο θελεις να σου ερχονται τα logs

Για την ιστορία να πω κ εγώ (καθώς δε βλέπω κανέναν άλλον να τον ενδιαφέρει να κανει stream τα αρχεια του μέσω WEB), ότι αν ενεργοποιηθεί το CIFS τότε μπορείς να κάνεις stream τα αρχεία σου, δηλαδή ο Α,Β Player δεν τα κατεβάζει και μετα τα παίζει αλλά κάνει buffering, δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να το κάνω να δουλεύει και για κάποια αρχεία video που θέλω.

Πάνω στην προσπάθειά μου να στήσω τον Transmission στο μηχάνημα, βρήκα ένα συνάδελφο ο οποίος το έχει καταφέρει με επιτυχία...
Σε μερικές ημέρες θα γράψει τη διαδικασία βήμα-βήμα ώστε να μπορούμε όλοι (όσοι ενδιαφέρονται) να έχουν λύση στο θέμα downloading από torrents με ένα δόκιμο και αξιόλογο client!
Οσονούπω, λοιπόν, τα νεότερα!

Για την ιστορία να πω κ εγώ (καθώς δε βλέπω κανέναν άλλον να τον ενδιαφέρει να κανει stream τα αρχεια του μέσω WEB), ότι αν ενεργοποιηθεί το CIFS τότε μπορείς να κάνεις stream τα αρχεία σου, δηλαδή ο Α,Β Player δεν τα κατεβάζει και μετα τα παίζει αλλά κάνει buffering, δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να το κάνω να δουλεύει και για κάποια αρχεία video που θέλω.

Επειδη εμενα με ενδιαφερει, απο που ενεργοποιεις το CIFS;