Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πάνω στην προσπάθειά μου να στήσω τον Transmission στο μηχάνημα, βρήκα ένα συνάδελφο ο οποίος το έχει καταφέρει με επιτυχία...
Σε μερικές ημέρες θα γράψει τη διαδικασία βήμα-βήμα ώστε να μπορούμε όλοι (όσοι ενδιαφέρονται) να έχουν λύση στο θέμα downloading από torrents με ένα δόκιμο και αξιόλογο client!
Οσονούπω, λοιπόν, τα νεότερα!

Αναμένουμε... :)

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

και μένα έχει φάει ένα κόλλημα με 1 τόρεντ που του έβαλα 45Gb - ενώ στην αρχή ξεκίνησε με full ταχύτητα ξαφνικά έφαγε κόλλημα και είναι στο "0" , δεν ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση σχετική με το ratio!

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Επειδη εμενα με ενδιαφερει, απο που ενεργοποιεις το CIFS;

Κάνεις Log In σαν Administrator και πας:

Administration --> UPnP Port Mapping --> ενεργοποιείς το CIFS (Windows File Sharing) στο WAN το port είναι πάντα 445 (σιγουρέψου ότι έχεις ρυθμίσει και το ΝΑΤ στο router)

Όσον αφορά το streaming έχω καταφέρει να παίζει σωστά μόνο με το Quick Time Player το KM και το VLC κολλάνε πάρα πολύ!

Περιμενε μιλας να κανεις streaming απο κινητο ή απο αλλο pc;
Εγω μεσω web που μπαινω απο αλλο pc, επιλεγω το video που θελω, μου ανοιγει ο player του zyxel, αλλα δεν μου παιζει.
Την επιλογη download μου την βγαζει στο κινητο με το Polkast

Περιμενε μιλας να κανεις streaming απο κινητο ή απο αλλο pc;
Εγω μεσω web που μπαινω απο αλλο pc, επιλεγω το video που θελω, μου ανοιγει ο player του zyxel, αλλα δεν μου παιζει.
Την επιλογη download μου την βγαζει στο κινητο με το Polkast

Απο άλλο PC.

Μέσω του Zyxel δεν παίζει Video έτσι κ αλλιώς απ´ότι κατάλαβα, γιατι είναι απλά Web Configurator (και καλά να ρυθμίζει μόνο το μηχανάκι). Με iphone που έχω δοκιμάσει τα παίζει αν μπαίνω στο Zyxel.

Με το CIFS από άλλο PC στην ουδία στα εμφανίζει σε λίστα (σαν να είσαι σε FTP) με τη μόνη διαφορά οτι τα βλέπεις σαν να είναι σε τοπικό σκληρό δίσκο στο PC σου, οπότε και το Quick Time τα ανοίγει και τα stream-αρει επιτόπου.

Μέσω του Zyxel από web μου εμφανιζει τις φωτο, αλλα δεν μπορει να κανει slide show
Αρα οταν λες απο web εννοεις με ftp;
Από ftp που μπαινω, κλικαρω το αρχειο, μου εμφανιζεται ο media player με το γνωστο μηνυμα οτι δεν υπαρχει το path ή εχει σβηστει το αρχειο.
Δεν εχω την επιλογη open with να δοκιμασω αλλο player

Δυστυχως δεν μπορω να ενεργοποιησω την wan στο πεδίο UPnP Port Mapping.
Μου βγαζει κατω στο message error "Can not set upnp port mapping"
Κατι με κοβει και δεν ξερω τι

Μέσω του Zyxel από web μου εμφανιζει τις φωτο, αλλα δεν μπορει να κανει slide showΑρα οταν λες απο web εννοεις με ftp;Από ftp που μπαινω, κλικαρω το αρχειο, μου εμφανιζεται ο media player με το γνωστο μηνυμα οτι δεν υπαρχει το path ή εχει σβηστει το αρχειο.Δεν εχω την επιλογη open with να δοκιμασω αλλο playerΔυστυχως δεν μπορω να ενεργοποιησω την wan στο πεδίο UPnP Port Mapping. Μου βγαζει κατω στο message error "Can not set upnp port mapping"Κατι με κοβει και δεν ξερω τι

Όχι εννοώ απο WEB μέσω CIFS:

Aν έχεις Apple Mac (εγώ τουλάχιστον από apple μπαίνω) η σύνταξη είναι cifs://ip-σου:πort (το γράφεις στο browser η connect to server)

Αν έχεις windows γράφεις στο browser \\ip-σου:πort (προσεξε οτι οι κάθετες είναι ανάποδα) (μπορείς να το γράψεις και στο add a network place)

Μόλις το κάνεις σου εμφανίζει ένα ακόμα δίσκο, που στην ουσία είναι σαν τοπικός, οπότε μπορείς να κάνεις open as και να το stream-άρεις!Όσο για το σφάλμα που σου βγάζει δε ξέρω, το ρουτερ πιστεύεις το έχεις ρυθμίσει σωστά;

Last edited:

Κατι θα εχω κανει λαθος αλλα δεν ξερω τι;
Μαλλον δεν εχω καταλαβει πως παιζει το cifs.
Οταν λες να βαλω την ip και την Port, για την τοπικη ip μιλας; και επισης για πορτα; την 445;
sorry για τις ερωτησεις αλλα εχω κενα στο θεμα.

Το Nas ειναι στην 192.168.1.13.
Στο router στο Port forward εχω ανοιξει την πορτα για το web configure (80 ας πουμε), την ftp (21) και την cifs (445)
Ενεργοποιησα επισης και το uPnp στο router, μονο που δεν μου εμφανιζει τιποτα στην λιστα.
Με την ενεργοποιηση αυτη ομως μου εμφανιζει στο zyxel την wan ip στο μεσαιο εικονιδιο στο menu UPnP Port Mapping, ενω οταν το ειχα κλειστο μου εμφανιζε 0.0.0.0

Εγω αυτο που θελω ειναι να μπω απο το pc της δουλειας μου και να στριμαρω τα video. Μπαινοντας μεσω web οπως ανεφερα ειχα μαυρη εικονα στο Player.

Μαλλον δεν εχω καταλαβει πως παιζει το cifs.
Οταν λες να βαλω την ip και την Port, για την τοπικη ip μιλας; και επισης για πορτα; την 445;
sorry για τις ερωτησεις αλλα εχω κενα στο θεμα.

Το Nas ειναι στην 192.168.1.13.
Στο router στο Port forward εχω ανοιξει την πορτα για το web configure (80 ας πουμε), την ftp (21) και την cifs (445)
Ενεργοποιησα επισης και το uPnp στο router, μονο που δεν μου εμφανιζει τιποτα στην λιστα.
Με την ενεργοποιηση αυτη ομως μου εμφανιζει στο zyxel την wan ip στο μεσαιο εικονιδιο στο menu UPnP Port Mapping, ενω οταν το ειχα κλειστο μου εμφανιζε 0.0.0.0

Εγω αυτο που θελω ειναι να μπω απο το pc της δουλειας μου και να στριμαρω τα video. Μπαινοντας μεσω web οπως ανεφερα ειχα μαυρη εικονα στο Player.

Λοιπόν φίλε μου:

Όταν λέω IP εννόω την Ιντερνετική-WAN σου ΙΡ. Όπως πολύ σωστά λες, όταν μπαίνεις απ την δουλειά σου στο Zyxel (μπαίνεις προφανώς μέσω της Ιντερνετικής ΙΡ-WAN) ΔΕΝ μπορείς να δεις βίντεο η να ακούσεις Μουσική (Αυτό είναι λογικό, γιατι αν μπείς απο WEB στο Zyxel αυτό σου προσφέρει ΜΟΝΟ διαχείρηση και τίποτα άλλο, για αυτο δε μπορείς να κάνεις και slide show παρα μόνο βλέπεις μια-μια τις φώτος.

Πολύ σωστά πρέπει να σου λέει τη WAN IP στο μεσαίο εικονίδιο.

Τώρα όσον αφορά το CIFS, φαντάσουν ότι λειτουργεί όπως το FTP με τη μόνη διαφορά ότι ο φάκελος που σου ανοίγει (ή λίστα, όπως θέλεις πες το) ο Υπολογιστής σου νομίζει ότι είναι στο τοπικό δίκτυο και άρα τα παίζει χωρίς να τα κατεβάζει πρώτα (οπως δλδ κάνει με το FTP).

Οπότε, αυρίο απ τη δουλειά σου πρέπει να γράψεις στο browser σου \\WanIpσου:πορτ και θα σε συνδέσει..

Πορτα θα βαλω την 445, σωτα;
Στο router τα εχω κανει σωστά;
Χρειαζεται να κανω κατι αλλο;

Πορτα θα βαλω την 445, σωτα;
Στο router τα εχω κανει σωστά;
Χρειαζεται να κανω κατι αλλο;

Ναι, νομίζω σωστά και την πόρτα να μη βάλεις (445) νομίζω πάλι θα παίξει γιατι στο CIFS είναι standard η πόρτα.

Δοκίμασε να κάνεις ένα simulation από σήμερα.

Δες την WAN IP σου κ γράψε τη στο Browser (με τη σωστή σύνταξη) και αν είναι όλα καλά θα σε συνδέσει!

δλδ --> \\wanIP (προσεχε τις κάθετες! έχει διαφορά!)

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Νομίζω μεγάλο μερος της συζήτησης είναι πλέον άσκοπο για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους προς αγορά.
Ήδη έχει πάει στα 269 ευρώ....

Εγώ έχω το Thomson TG585 v7 και αν και έχω ενεργοποιήσει το uPnP και το έχω τσεκάρει ότι λειτουργεί από άλλες συσκευές του εσωτερικού δικτύου μου (laptop), με το Zyxel φαίνεται να μην συνεργάζεται...
Δεν μου εμφανίζει καθόλου WAN αλλά ούτε και τα σχετικά (που θα έπρεπε να εμφανίζει με το uPnP)...
Υποψιάζομαι ότι επειδή το Zyxel είναι συνδεδεμένο μέσω gigabit ethernet switch με το router δεν μπορεί να λειτουργήσει το uPnP...
Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Τι λέτε εσείς;

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Νομίζω μεγάλο μερος της συζήτησης είναι πλέον άσκοπο για τους περισσότερους ενδιαφερόμενους προς αγορά.
Ήδη έχει πάει στα 269 ευρώ....

Προφανώς...
Πλέον η συζήτηση αφορά στο στήσιμο και τα προβλήματα του μηχανήματος...

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Προφανώς...
Πλέον η συζήτηση αφορά στο στήσιμο και τα προβλήματα του μηχανήματος...

ναι.
αλλά το ακροατήριο περιορίζεται δραματικα στους 5-10 που το αγόρασαν στα 150.
Και εγώ διάβασα 10 σελίδες με ενδιαφέρον.
Αλλά πλέον ούτε καν να ανοίξω το θεμα δεν θέλω.
Στα 269 υπάρχουν έξω παίχτες πολύ καλύτεροι

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

καλή συνέχεια λοιπόν στους τυχερούς που πρόλαβαν.

Εγώ έχω το Thomson TG585 v7 και αν και έχω ενεργοποιήσει το uPnP και το έχω τσεκάρει ότι λειτουργεί από άλλες συσκευές του εσωτερικού δικτύου μου (laptop), με το Zyxel φαίνεται να μην συνεργάζεται...
Δεν μου εμφανίζει καθόλου WAN αλλά ούτε και τα σχετικά (που θα έπρεπε να εμφανίζει με το uPnP)...
Υποψιάζομαι ότι επειδή το Zyxel είναι συνδεδεμένο μέσω gigabit ethernet switch με το router δεν μπορεί να λειτουργήσει το uPnP...
Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Τι λέτε εσείς;

Δε νομίζω να φταίει το Switch καθώς οφείλει να είναι αόρατο στο δίκτυο.

Πάντως δοκίμασε να το συνδέσεις απ´ευθείας στο Modem-Router του παρόχου σου να δεις αν θα παίξει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Αυτό προσπαθώ να αποφύγω.... γιατί θέλει να ξεσυνδέσω τόσα πράγματα και να αποπλέξω τόσες πλεξίδες καλωδίων...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Αυτό προσπαθώ να αποφύγω.... γιατί θέλει να ξεσυνδέσω τόσα πράγματα και να αποπλέξω τόσες πλεξίδες καλωδίων...

Ένα καλώδιο βρε θα βγάλεις :smash: απο το switch να το βάλεις στο modem! βέβαια δε ξέρω πως έχεις κάνει την εγκατάσταση σου και ίσως όντως να σου είναι δύσκολο (δεν έχεις κάποιο spare UTP;).

Αν είσαι βέβαιος ότι έχεις κάνει enable το UPnP τότε κάνε και ενα restart στο Zyxel.