Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Ποιό transmission2.sh? αυτό είναι απλά ένα όνομα που έδωσα εγώ για να βάλω μέσα την εντολή που όπως είπα δεν χρειάζεται τελικά μάλλον καν να μπει (αλλά όποιος θέλει το φτιάχνει για ασφάλεια).. μην σε μπερδεύει ο αριθμός 2.. θα μπορούσες να το έλεγες mitsos.sh το ίδιο είναι ένα όνομα που έδωσα εγώ είναι και είναι δικό σου site απαξ και το έφτιαξες δεν εξαφανίζεται..
Και μόνο που τρέχει το su root .... ΑΥΤΟΜΑΤΑ σημαίνει ότι έχει φτιάξει το directory (και όχι αρχείο) .transmission-daemon μέσα στο /mnt/HD_a2 .. αν πας cd /mnt/HD_a2/ και δώσεις ls -la θα το δεις. Το άλλο με το wq προφανώς και κάτι έκανες εσύ καθώς εφόσον εσύ το δημιούργησες θα έπρεπε να μπορείς να το αλλάξεις.. εκτός αν προσπάθησες να πειράξεις το σκέτο transmission.sh ...

Zounds πολύ γρήγορα τα παράτησες! υπομονή... φτιάχτηκε το stick όπως πρέπει? αν ναι τότε reboot με το στικ και αν σε δυσκολεύει το putty μπες με τα windows απο command prompt.. Στο putty btw πρέπει να επιλέξεις telnet καθώς έχει επιλεγμένο ssh by default.

Dachtus Μα πόσες φορές είπα να μην το αφήσετε απείραχτο αλλά να βάλετε τα δικά σας πχ -t -u mitsos -p m!t$0$ και σε αυτή την περίπτωση θα μπείτε στο gui με username mitsos και password m!t$0$ κτλ κτλ... αν δεν θέλετε καν username/password τότε μπορείτε να αφαιρέσετε όλο το -t -u user -v password και να το αντικαταστήσετε με -Τ (κεφαλαίο)

Κατεβαζουμε
putty απο εδω http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
FFPstick http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/FFPStick-2011-07-15.zip
Curl http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/curl-7.18.1.tgz ( Το βαζουμε στο Nas/Public )
Transmission http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.5/Transmission-2.42-1.tgz ( Το βαζουμε στο Nas/Public )

Προαιρετικα Bootice 0.9 http://www.pendriveapps.com/goto/Download_BOOTICE_exe/5670/1 Οποιος εχει κανει την διαδικασια και δεν πετυχε εχει 2 partition to usb. Τρεχουμε το Bootice Parts manage / ReFormat usb disk / usb hdd format και το επαναφερει στην κανονικη κατασταση

Κανουμε format το usb ειτε σε Fat16 ειτε Fat32.Unzip to FFPstick.zip ,ριχνουμε τα αρχεια στο usb και το τοποθετουμε στην μπροστινη θυρα usb του Nas. Μπαινουμε στo ui του nas σαν admin μετα παμε Sytem administation (η απο το starter utility παμε manage this device και παλι μπαινουμε σαν admin). Maintenance /shutdown. Περιμενουμε να κανει reboot .
Μετα απο 4-5 λεπτα ανοιγουμε το Putty(αν βγαζει καποιο error δεν εχει φορτωση το ffpstick ακομα καντε λιγο υπομονη). Βαζουμε Host name το ιp του zyxel πχ 192.168.1.50 connection type Telnet

1)Αν ολα πανε καλα και δεν μας βγαλει ειδοποιηση κανουμε Copy και δεξι κλικ το παρακατω στο putty
chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
/ffp/start/sshd.sh start
Τωρα περιμενουμε ( αργει λιγο) να μας βγαλει 3 τετραγωνα (generating public key) οταν τελειωσει ανοιγουμε και 2 putty χωρις να κλεισουμε το πρωτο, με ιp οπως πριν και connection type ssh.
Στο νεο παραθυρο πληκρολογουμε root και οταν ζητησει pass παλι root. Aν ολα πανε καλα θα λεει #RootNsa310

2)Δινουμε
/ffp/start/telnetd.sh stop
chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh
ENTER / ENTER και κλεινουμε το πρωτο Putty. Μεχρι τωρα τρεξαμε το telnet ανοιξαμε το ssh

3)Δινουμε
funpkg -i /mnt/HD_a2/public/curl-7.18.1.tgz
funpkg -i /mnt/HD_a2/public/Transmission-2.42-1.tgz
Βγαζει μυνημα Installing αμεσως
4)Μετα
/ffp/start/transmission.sh start

5)Τρέξτε την εντολή
su root -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/video -t -u user -v password -a 127.0.0.1,192.168.*.*"
Αλλάζοντας το "video" με όποιο directory εσείς θέλετε να κατεβαίνουν τα torrents (πχ public) το "user" με το username που εσείς θέλετε, το "password" με το password που εσείς θέλετε και πιθανόν αν έχετε κάποιο άλλο δίκτυο σπίτι σας και όχι το 192.168.... να θέλετε να το αλλάξετε πχ αν έχετε το 10.x.x.x να θέλετε να αλλάξετε σε 127.0.0.1,10.*.*.*"
Μην ξεχνάτε τα " "

Αν όλα έχουν πάει καλά θα δείτε ένα κατεβατό που σημαίνει ότι το transmission φόρτωσε και θα μπορείτε να μπείτε στο http://ipτουzyxel:9091 (πχ http://192.168.1.50:9091 ) με το username/password που δώσατε..

6) πατήστε cntrl + x (σε εμενα δουλευε το Ctrl + C) να σταματήσετε το process και αλλάξτε τα δικαιώματα των φακέλων ειδικά σε αυτόν που θα κατεβάζετε .. εγώ πχ έχω δώσει τις εντολές (μια κάθε γραμμή και enter) :
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/video
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/music
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/photo
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/public

7) *******

8) Κάντε reboot και περιμέντε 2-3 λεπτά με το stick πάντα πάνω.. αν όλα έχουν πάει καλά το transmission θα ξεκινάει αυτόματα και μπορείτε να κατεβάσετε το transgui απo http://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/downloads/list ώστε να μην μπαίνετε μέσω web.. μέσα απο εκεί μπορείτε αφού συνδεθείτε (δίνοντας την ip , την port και τα username/pass την πρώτη φορά) να αλλάξετε ότι θέλετε όπως την πόρτα, τα upload/download speeds κτλ κτλ.

******* 7)ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Σε εμενα επειδη δεν ετρεξε το Transmission μετα το reboot βημα 8) εκανα το εξης
Δινουμε
vi /ffp/start/transmission2.sh
Θα ανοίξει ένα κενό αρχείο, πάτα το i (για να μπεις σε insert mode) και κάνε paste (απλά δεξί click του mouse με putty) την ιδια εντολη που βαλαμε πιο πανω
su root -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/video -t -u user -v password -a 127.0.0.1,192.168.*.*"
Αλλάζοντας το "video" με όποιο directory εσείς θέλετε να κατεβαίνουν τα torrents (πχ public) το "user" με το username που εσείς θέλετε, το "password" με το password που εσείς θέλετε και πιθανόν αν έχετε κάποιο άλλο δίκτυο σπίτι σας και όχι το 192.168.... να θέλετε να το αλλάξετε πχ αν έχετε το 10.x.x.x να θέλετε να αλλάξετε σε 127.0.0.1,10.*.*.*"
. Πάτα escape και μετά γράψε wq (αν βγαζει "q is not implemented" στο κατω μερος τοτε γραφουμε : x ! χωρις τα κενα). Μας βγαζει παλι στο #ROOTNSA310.
Δινουμε
chmod 777 /ffp/start/transmission2.sh
Τελος γραφουμε exit και κανουμε reboot οπως ειπαμε στην αρχη

Θα προτεινα να δοκιμασετε πρωτα την διαδικασια χωρις το βημα 7. Αν δεν σας δουλεψει ετσι τοτε παλι ανοιξτε ssh user: root pass: root > /ffp/start/transmission.sh stop > To βημα 7) > exit >reboot

OΛΑ τα ευσημα στον Craven μιας και ειναι δικος του ο οδηγος

Last edited:
Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μόλις κατάφερα να το κάνω να δουλέψει, επιτέλους...
Κόντεψα να το σπάσω για να πω την αλήθεια...
Ευχαριστώ που με ανεχθήκατε και συμπαρατασσόσαστε σε όλους μας εδώ μέσα, ειλικρινά!
Θα το δουλέψω λιγάκι να δω πώς πάει και επανέρχομαι...
Ωστόσο, οι απορίες πολλές...
Μπορούμε να ορίσουμε ακριβώς ποιους φακέλους θέλουμε να χρησιμοποιεί ο Transmission στο NSA μας; (δημιουργούμε directory στο nsa και κατόπιν ορίζουμε από το transmission gui που θέλουμε να πηγαίνουν; )
Είναι καλύτερο να τρέχει ο Transmission από το stick ή είναι προτιμότερο να τον εγκαταστήσουμε στο δίσκο του nsa; (το έχω διαβάσει ότι γίνεται σε forums)
Οι ρυθμίσεις και όλα τα συναφή θα πρέπει να τα σετάρουμε από την αρχή σε περίπτωση που βγάζουμε το stickάκι από το nsa; Συμβαίνει το ίδιο και κατά το restart ή shutdown της συσκευής μας;
Σιγά σιγά θα βρούμε την άκρη, ελπίζω!
Ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια!!!

Last edited:

Τελικά Dachtus ποιο ήταν το πρόβλημα? (πάντως το ότι σου έλεγε για την πόρτα ότι χρησιμοποιείται σημαίνει ότι είχε ήδη ξεκινήσει.. πιθανόν είχες κάποιο αρχείο executable φτιάξει ήδη μεσα στο start?)

Αν κατεβάσεις το transgui απ το link Που είχα δώσει, μπορείς να ορίσεις directory για τα downloads απο εκεί μέσα αλλά και για τα incomplete..

αν σας παιδεύει τόσο το vi και χρειάζεται οπωσδήποτε να φτιάξετε executable ώστε να φορτώνει τον δαίμονα τότε δώστε την παρακάτω εντολή αφού εγκαταστήσετε τα curl, transmission μετά το βήμα 4 δηλαδή αν δεν έχετε φτιάξει το transmission2.sh αρχείο και δεν σας φορτώνει μετά το boot το transmission (αλλά τρέχει μόνο με το χέρι):

echo su root -c \"transmission-daemon -f -g /mnt/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/video -t -u admin -v 12345 -a 127.0.0.1,192.168.*.*\" > /ffp/start/transmission2.sh

Και μετά chmod 777 /ffp/start/transmission2.sh και τέλος reboot

Η παραπάνω εντολή θα σας φτιάξει το αρχείο transmission2.sh μέσα στον φάκελο /ffp/start με username admin και password 12345 (ΑΝ θέλετε αλλάξτε τα) και μετά με το chmod θα του δώσετε δικαιώματα για execute.

Αυτό για να προστεθεί στις βελτιώσεις του dionysg μπας και γίνει ένα click ευκολότερο για κάποιους :)

ps αν το κάνετε με vi πριν το wq εννοείται θέλει να πατήσετε : νομίζω το έγραψα... :)

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Τελικά Dachtus ποιο ήταν το πρόβλημα? (πάντως το ότι σου έλεγε για την πόρτα ότι χρησιμοποιείται σημαίνει ότι είχε ήδη ξεκινήσει.. πιθανόν είχες κάποιο αρχείο executable φτιάξει ήδη μεσα στο start?)

Αν κατεβάσεις το transgui απ το link Που είχα δώσει, μπορείς να ορίσεις directory για τα downloads απο εκεί μέσα αλλά και για τα incomplete..

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα δεν έχω ιδέα φίλε craven, ειλικρινά...
Πιθανολογώ ότι κάτι δεν έκανα καλά (πέραν της γραμμής όπου δεν αντέγραφα σωστά από εσένα με το περίσσιο 2 στο transmission.sh) πάνω στο θέμα της έναρξης του transmission με την εντολή /ffp/start/transmission.sh start...
Η αλήθεια είναι ότι αν τσεκάρουμε με την εντολή /ffp/start/transmission.sh status αν τρέχει ο client (έχουμε ήδη δώσει την προηγούμενη εντολή start, έτσι; ) μου βγάζει το μήνυμα ότι ο client δεν τρέχει...
Εγώ, λοιπόν, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να τρέχει τον εκκινούσα με την εντολή transmission-daemon και έπειτα με την εντολή /ffp/start/transmission.sh status επιβεβαίωνα ότι ήταν σε λειτουργία...
Δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο, πάντως, με την εντολή ffp start ο client σε εμένα δεν ξεκινά, τσεκαρισμένο!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο, όμως, που παρατήρησα...
Ο dionysg τρέχει με nsa220;
Γιατί οι εντολές του για τα file permissions αναγράφουν αυτό σαν μηχάνημα...

Ωραια δεν μπορω να κανω edit. Θα ζητησω απο ενα admin να το κατεβασει μην μπερδευω το κοσμο χειροτερα

Γιατί να το κατεβάσει? :) μια χαρά είναι όποιος ψάχνει θα δει και το echo και όλα...

OΛΑ τα ευσημα στον Craven μιας και ειναι δικος του ο οδηγος

Τελικά κι εγώ έπεσα θύμα του reboot αλλά χάρη στις οδηγίες του dionysg όλα βαίνουν και πάλι καλώς!
Φυσικά, αξίζουν τα θερμά μας ευχαριστήρια και τα δυο παιδιά (craven και dionysg) για την αγόγγυστη επιθυμία τους να βοηθήσουν σε κάθε στιγμή που υπήρξε πρόβλημα...
Ελπίζω να συναντώ πάντα τέτοιους συναδέλφους στα χνάρια μου...
Να είστε καλά βρε παιδιά!

Ωραια δεν μπορω να κανω edit. Θα ζητησω απο ενα admin να το κατεβασει μην μπερδευω το κοσμο χειροτερα

Τελικά το εγκατέστησα και πάλι και παρατήρησα ότι δέχεται την εντολή με το 220 και όχι με το 310...
Μια χαρά είναι έτσι, τελικά!

Και εγώ το ίδιο θέμα έχω.

Στο 2ο menu του network δεν εχει πουθενά IP. ουτε 0.0.0.0. Στην τρίτη επιλογή PPPoE είναι που βγάζει μηδενικές IP. Εκεί τι βαζουμε?

Και εγώ είμαι thomson tg585 -> tplink gigabit->nas

πατε απο το μενου του thomson και δηλωστε τις πορτες στο nas310. σε μενα ετσι δουλεψε.

Χαιρομαι Dachtus ειναι εκνευριστικο πραγματικα. Δοκιμασε να μας πεις απο ταχυτητες τι λεει και εσενα

πατε απο το μενου του thomson και δηλωστε τις πορτες στο nas310. σε μενα ετσι δουλεψε.

Όταν αναφέρεσαι στις πόρτες, ποιες εννοείς;
Έχω κάνει manually port forwarding στις θύρες που θέλω μέσα από το menu του router αλλά και πάλι δεν βλέπω την καρτέλα με το WAN...
Εσύ φίλε σε ποιες πόρτες αναφέρεσαι;

Χαιρομαι Dachtus ειναι εκνευριστικο πραγματικα. Δοκιμασε να μας πεις απο ταχυτητες τι λεει και εσενα
Αγαπητέ από ταχύτητες είναι τέρμα...
Κατεβάζει και ανεβάζει με όσο του δώσω...
Όχι με την άλλη μπούρδα που είχε το nsa...
Τώρα πρέπει να βρούμε και ένα στικάκι που να μείνει μόνιμα πάνω...
Παρατήρησα ότι με ένα 2Gb παλιό (3-4 χρόνων) λαμβάνει και εκτελεί τις εντολές πολύ γρηγορότερα από ότι ένα νέο στικάκι των οκτώ Gb...
Απλά το αναφέρω...

Λοιπον παλι στον αγωνα. Μου εβγαλε error το trans "no space left ......." αλλαξα το default download directory απο home/.... (λογικα ειναι το usb γιαυτο γεμισε και εβγαλε no space left) και το εκανα /mnt/HD_a2/video. Αποτι διαβασα αυτο βοηθαει και στο οτι οταν τελειωσει το download προσπαθει να παει το αρχειο(.part) στο /mnt/HD_a2/video (αυτο εχω βαλει εγω) με συνεπεια να το ζοριζει πολυ ιδιαιτερα με τοσο χαμηλο επεξεργαστη.

Καταραμενο Εdit μας εχεις φαει.Επισης στο web ui εχει καποιες επιλογες που στο gui δεν εχει οπως Peers>connections>Max peers per torrent (default 60 το εκανα 80) και Max peer overall (default 240 το εκανα 140). Απτην αλλη το gui εχει to Enable local peer discovery (default unchecked το τσεκαρα) που το web ui δεν εχει. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω πουθενα πως καθοριζω τα max active downloads. Ξερει κανεις?

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Sto Thomson sto "Game & Application Sharing" έχω ανοίξει τις πόρτες για το Transmission και την πόρτα incoming Port 52xxx και την πόρτα που θέλει το GUI 90xx

Ακόμα δοκίμασα να το βάλω άμεσα στο Router (χωρίς να είναι το Gigabit Switch ενδιάμεσα ) χωρίς κανένα κέρδος. (πάλι στο περιβάλλον του Zyxel λέει ότι δεν βλέπει Upnp gateway device)

Η πορτα στο Transmission ειναι 51341 default οχι 52χχχ. Εγω ειμαι σε switch και μετα στο 585ν8 χωρις προβλημα

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Δυστυχώς μετά από reboot και πάλι δεν ξεκινάει ο Trans...
Δοκιμάζω ξανά από την αρχή και βλέπουμε...

6) πατήστε cntrl + x (σε εμενα δουλευε το Ctrl + C) να σταματήσετε το process και αλλάξτε τα δικαιώματα των φακέλων ειδικά σε αυτόν που θα κατεβάζετε .. εγώ πχ έχω δώσει τις εντολές (μια κάθε γραμμή και enter) :

7) *******

8) Κάντε reboot και περιμέντε 2-3 λεπτά με το stick πάντα πάνω.. αν όλα έχουν πάει καλά το transmission θα ξεκινάει αυτόματα και μπορείτε να κατεβάσετε το transgui απo http://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/downloads/list ώστε να μην μπαίνετε μέσω web.. μέσα απο εκεί μπορείτε αφού συνδεθείτε (δίνοντας την ip , την port και τα username/pass την πρώτη φορά) να αλλάξετε ότι θέλετε όπως την πόρτα, τα upload/download speeds κτλ κτλ.

******* 7)ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Σε εμενα επειδη δεν ετρεξε το Transmission μετα το reboot βημα 8) εκανα το εξης
Δινουμε

Θα ανοίξει ένα κενό αρχείο, πάτα το i (για να μπεις σε insert mode) και κάνε paste (απλά δεξί click του mouse με putty) την ιδια εντολη που βαλαμε πιο πανω . Πάτα escape και μετά γράψε wq (αν βγαζει "q is not implemented" στο κατω μερος τοτε γραφουμε : x ! χωρις τα κενα). Μας βγαζει παλι στο #ROOTNSA310.
Δινουμε Τελος γραφουμε exit και κανουμε reboot οπως ειπαμε στην αρχη

Να ρωτήσω κάτι...
Τόσο για το βήμα 6, όσο και για το βήμα 7 (8) θα πρέπει να είμαστε login as root ή εκτός root;

Επίσης, εάν κάνουμε reboot και δεν ξεκινάει ο daemon θα πρέπει να κάνουμε ΟΛΗ τη διαδικασία από την αρχή ή θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κάποιο βήμα (το 7);
Αν ναι, όπως ρώτησα και παραπάνω θα πρέπει να είμαστε login as root;
Το αναφέρω αυτό γιατί για όσους δεν χρησιμοποιούν το putty και δεν πραγματοποιήσουν την εντολή που κλείνει το telnet για πάντα δεν ξέρω πώς θα ακολουθήσουν τα βήματα μετά από το reboot...

Last edited:

Πρεπει να εισαι root. Εμενα στο ξεκινημα καθες εντολης ηταν #rootnsa310. Δεν αλλαξα κατι. Οταν δεν ξεκινουσε απο reboot ανοιξα ssh εκανα stop to process (για παν ενδεχομενο) και μετα το vi. Δεν ξεκινησα δλδ απο την αρχη. Αποτι λεει εδω http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP-stick " First you can enable and start sshd, which is a more secure and powerful shell:" Γιαυτο πηγα σε ssh

Last edited: