Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

για να βγεί ο δίσκος πρέπει να ξεβιδώσεις όλες τις ορατές βίδες (καμιά δεκαριά είναι) για να ξεβιδώσεις την 1 που τον κρατάει!
εμένα προσωπικά με έχει ξενερώσει λίγο σαν nas μιάς και τρώει τρελά κολλήματα με torrent που το ταίζω και δεν τα κατεβάζει - μένει κολλημένο στο 0 σαν να μην έχει καθόλου seed - το ίδι torrent στο μtorrent πάει σφαίρα - δεν ξέρω τί μπορεί να παίζει!

Α οκ γιατι δεν έλεγε τιποτα για βίδες στο manual. Εσένα σου κάνει κανα τακ ο ανεμιστήρας?

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Dachtus θα δω μήπως μαζευτούν σε ένα post όλα για ευκολία αύριο ή αν έχει όρεξη να το κάνει κάποιος άλλος βάζοντας τα πάντα be my guest :)
Τώρα για το θέμα του gui ΑΝ κατάλαβα καλά και θες να το βλέπεις έξω απ το δίκτυο σου (μέσω Internet) τότε αυτό που κάναμε με τον beastie μετά απο προσπάθειες και έπαιξε είναι το εξής:
Στο αρχείο settings.json που βρίσκεται μέσα στο /mnt/HD_a2/.transmission-daemon φάκελο αλλάξαμε το:
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*",
σε
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*,0.0.0.0,*.*.*.*",
αφήνοντας σε true το rpc-whitelist-enabled
Αυτό για όποιον δεν τρέχει το transmission2.sh οπως εσύ
Αν κάποιος έχει το transmission2.sh τότε μπορεί τα 0.0.0.0,*.*.*.* να τα προσθέσει εκεί.. δηλαδή η su root εντολή θα τελειώνει κάπως έτσι 127.0.0.1,192.168.*.*,0.0.0.0,*.*.*.*"
Και restart...
Φυσικά πρέπει να έχεις ανοίξει την πόρτα 9091 στον router σου για την ip του nas... (στο thomson tg585 ο beastie δεν έβαλε trigger port αλλά μόνο port range 9091-9091 και translate to 9091-9091... δεν ξέρω αν βοήθησε και αυτό..)

Για τα δικαιώματα τσέκαρε τι διαφορά έχει αυτό που δεν σβήνεται απ τα άλλα.. τώρα κανονικά θα έπρεπε να σου κρατάει τα δικαιώματα έστω και μετά από reboot.. αν δεν τα κρατάει δεν ξέρω αν πρέπει όπως είπα να βάλεις ένα script μέσα στο /ffp/start να τα φτιάχνει σε κάθε boot... προσοχή ότι τα δικαιώματα πρέπει να υπάρχουν και εκεί που είναι το αρχείο αλλά και εκει που θα αντιγραφεί

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

εμένα προσωπικά με έχει ξενερώσει λίγο σαν nas μιάς και τρώει τρελά κολλήματα με torrent που το ταίζω και δεν τα κατεβάζει - μένει κολλημένο στο 0 σαν να μην έχει καθόλου seed - το ίδι torrent στο μtorrent πάει σφαίρα - δεν ξέρω τί μπορεί να παίζει!

Καταρχήν για να μην είμαστε υπερβολικοί.. Nas ΔΕΝ σημαίνει torrent .. σημαίνει network attached storage.. το ότι κάποια δίνουν περιορισμένες δυνατότητες όπως bittorent client κτλ είναι απλά αυτό.. extra δυνατότητες. Άρα το να λέμε μια συσκευή μας απογοητεύει σαν nas γιατί δεν κατεβάζει καλά torrents απλά δεν κολλάει.. :)
Πέρα απ αυτό..
1) ΑΝ μιλάς για transmission bt τότε στην μικρή περίπτωση που το nas το έχεις σε 1000ρι switch και πιθανόν με thomson router μετά? Αν ναι δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το upnp στο router σου και να βάλεις για λίγη ώρα το nas κατευθείαν πάνω στον router αν και δεν θα έπρεπε να χεις θέμα ειδικά με το downloading που σε όλους είναι στο max.
2) Aν πάλι μιλάς για το ενσωματωμένο bittorent να ξέρεις ότι αυτό δυστυχώς κάποιοι private trackers δεν το υποστηρίζουν με αποτέλεσμα σε μερικούς private trackers να μην ξεκινάει ποτέ το download.. αυτό συμβαίνει όταν συνήθως ο συγκεκριμένος tracker θα περιμένει συγκεκριμένους υποστηριζόμενους clients που θα έχει ορίσει ο κάθε admin.. με public trackers δεν θα έχεις πρόβλημα...
Σε αυτή την περίπτωση αν θες το nas να έχει και έναν καλό torrent client πρέπει να πας στην λύση του transmission bt... αλλιώς φυσιολογικό είναι να μην περιμένεις πολλά απ τον ενσωματωμένο.

Λοιπόν όπως είπε και ο craven παίζουν όλα τέλεια. Είχα βάλει τον NAS στο router χωρίς το Switch και όλα ήταν οκ. Αλλά και τώρα που το έβαλα στο Switch παίζει τέλεια. To transmission to βλέπω και με WEB και με GUI από έξω (ακόμα και απο κινητό με Android).

Μολις έβαλα το νέο firmware 4.4 είναι δημοδιευμένο μόνο στο γερμανικό forum...

http://zyxelforum.de/firmware-updates-nsa-220-220plus-210-221-und-320-neu-t1706.html

Όλα οκ ως τώρα με το update. Δεν ξέρω όμως τις αλλαγές του.

thnx για την ενημέρωση/

από τις αλλαγές που βλέπω δεν καίγομαι να μπω στην διαδικασία του update.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι official αφού όπως λέει εδώ http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5321 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28/2...
Πέρα απ το flash support (αν αυτό σημαίνει AFP εκ του adobe flash player όπως φαντάζομαι) δεν βλέπω να αξίζει κάτι άλλο .. εκτός αν κάποιος χρησιμοποιεί κάποιο απ τα packages και χρειάζεται το update του (τα οποία κυκλοφορούν και μεμονωμένα)

Ξενυχτια πεσανε. Ψαχνω να βρω το settings.jsop μιση μερα αλλα δεν το βρισκω πουθενα. Εγω που ειμαι με το transmission2.sh που θα το βρω

Λοιπόν μόλις πηγα να εγκαταστησω τα πακέτα κόλησε και για να μπω πάλι στο web interface έπρεπε να κάνω reset (με το κουμπί από πίσω)

Πρέπει λοιπόν εκτός από το firmware update να κάνετε update και τα πακέτα από το ftp που δινει. Αν δεν ξέρετε γερμανικά βάλτε google translate.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι official αφού όπως λέει εδώ http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=5321 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28/2...
Πέρα απ το flash support (αν αυτό σημαίνει AFP εκ του adobe flash player όπως φαντάζομαι) δεν βλέπω να αξίζει κάτι άλλο .. εκτός αν κάποιος χρησιμοποιεί κάποιο απ τα packages και χρειάζεται το update του (τα οποία κυκλοφορούν και μεμονωμένα)

Καλημέρα!
Δύο ερωτήσεις κι από εμένα. Αυτη τη στιγμη έχω το NAS πάνω στο TG585v7 οπότε οι ταχύτητες μεταφοράς είναι απελπιστικές. Έτσι, λέω να αγοράσω αυτό το switch. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάποιος από εσάς για να μου πει τη γνώμη του. Έχει πολύ καλή εγγύηση και τιμή απλά με προβληματίζει η διαφορά τιμής του σε σχέση με άλλα όπως Level One, Linksys, Zyxel κλπ. Λοιπόν να προχωρήσω στην αγορά του ή να κοιτάξω κάποιο άλλο;
Επίσης, μιας και αυτό είναι το πρώτο μου NAS, θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος μεταφοράς αρχείων σε αυτό. Μέσω του προγράμματος της Zyxel, κάνοντας share τους φακέλους του NAS και copy/paste μέσω του windows explorer ή κάπως αλλιώς;

Καλημερα!
Προσπαθω απο την πρωτη μερα που πηρα το nas310 να στησω εναν ftp server ωστε να βέπω τα αρχεια μου απο το ιντερνετ μεσω κινητου η pclaptop αλλα δεν τα εχω καταφερει
Εχω κανει εγγραφη στην dyndns - no-ip εχω κανει στο royter μου (netfaster iad) στο nat - virtual server προωθηση το ip του nas310 στο port 8080 αλλα....τιποτα....
Κανω κατι λαθος? θελει καποιες εχτρα ρυθμισεις το nas310?(εβαλα στο nas το ni-ip settings και στο ρουτερ μου )
ΑΝ καποιος που το εχει κανει ηδη βαλει εναν nini:BDBDG54: οδηγο θα του ημουν ευγνώμων...!
Ευχαριστω προκαταβολικα!

Last edited:

Ξενυχτια πεσανε. Ψαχνω να βρω το settings.jsop μιση μερα αλλα δεν το βρισκω πουθενα. Εγω που ειμαι με το transmission2.sh που θα το βρω

γράψε cd /mnt/HD_a2/.transmission-daemon (ΜΗΝ ξεχνάς την . )
Εκεί μέσα είναι το settings.json
Αλλά έγραψα ότι αν χρησιμοποιείς το transmission2.sh τότε καλύτερα να κάνεις την αλλαγή εκεί μέσα καθώς στο boot αυτό θα ξαναλλάξει το settings.json αρχείο.

Καλημερα!
Προσπαθω απο την πρωτη μερα που πηρα το nas310 να στησω εναν ftp server ωστε να βέπω τα αρχεια μου απο το ιντερνετ μεσω κινητου η pclaptop αλλα δεν τα εχω καταφερει
Εχω κανει εγγραφη στην dyndns - no-ip εχω κανει στο royter μου (netfaster iad) στο nat - virtual server προωθηση το ip του nas310 στο port 8080 αλλα....τιποτα....
Κανω κατι λαθος? θελει καποιες εχτρα ρυθμισεις το nas310?(εβαλα στο nas το ni-ip settings και στο ρουτερ μου )
ΑΝ καποιος που το εχει κανει ηδη βαλει εναν nini:BDBDG54: οδηγο θα του ημουν ευγνώμων...!
Ευχαριστω προκαταβολικα!

Λογικά για το ftp (που δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ) θα πρέπει να να ανοίξεις την πόρτα του ftp στον router σου προς το zyxel. Δηλαδή να ανοίξεις την 21 πόρτα (ή αν θες άλλη) να πηγαίνει στην πόρτα 21 του zyxel που είναι το ftp.
Στα πακέτα έχει και το tftp που μπορείς να εγκαταστήσεις (administration -> packages) που χρησιμοποιεί την πόρτα 69 και udp οπότε θα έπρεπε να ανοίξεις αντίστοιχα την 69 σε udp στον router σου για το zyxel. Δεν στο προτείνω το tftp καθώς είναι "υποσύνολο" με περιορισμένες δυνατότητες (ούτε directory-file listing ούτε authentication) και κράτα το απλά σαν λύση ανάγκης..

γράψε cd /mnt/HD_a2/.transmission-daemon (ΜΗΝ ξεχνάς την . )
Εκεί μέσα είναι το settings.json
Αλλά έγραψα ότι αν χρησιμοποιείς το transmission2.sh τότε καλύτερα να κάνεις την αλλαγή εκεί μέσα καθώς στο boot αυτό θα ξαναλλάξει το settings.json αρχείο.

Δυστηχως το Queuing δεν αλλαζει απο το .sh. Ειδομεν

Α σορρυ νόμιζα ότι έψαχνες για την whitelist... με τοσα posts μπερδεύτηκα.. τότε πήγαινε στο path που σου είπα (εφόσον μπαίνεις ακόμα με telnet παρόλο το transmission2.sh)

Lupin κάτι που ξέχασα... πρέπει εκτός των άλλων να είναι ενεργοποιημένο το ftp απ το administration (administration -> ftp check enabled) όπου μπορείς να ορίσεις και incoming πόρτα...

Καλημερα!
Ευχαριστω προκαταβολικα!

Εδωσα static ip σε ολα (pc,nas) Εφτιaξα free λογαριασμο στο noip.com ακολουθεις αυτον τον οδηγο https://www.no-ip.com/getting_started.php για να φτιαξεις ενα host. Κατεβαζεις το No-IP's Dynamic Update Client install >setup. Εβαλα μεσα στο νας Networking > Dydns οτι ζηταει. Στο router (585ν8) παλι εβαλα ολα τα στοιχεια στο dydns. Ανοιγεις port sto router ftp 21 HTTP web configurator 80 81.Αν ολα πανε καλα θα μπαινεις μεσω www απο την διευθυνση που εφτιαξες στο no ip. Δλδ εγω μπαινω απο το " spiti.zapto.org" (καλα δεν ειναι αυτο αλλα λεμε τωρα).

Τωρα προσπαθω να κανω streaming ενα βιντεακι απο 12 mbps (σπιτι) σε 2 mbps (γραφειο). Ηταν καλη σαν σκεψη αλλα δεν

Last edited:

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!!!
Δοκιμασα αλλα δεν τα...καταφερα στις παρακατω εικονες φαινονται οι ρυθμισεις τιυ zyxel και του router ...καμια ιδεα??!?
91365571.jpg

67579831.jpg

18695738.jpg

56192463.jpg

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

@Craven
Για να προσπαθήσω να αλλάξω τις ρυθμίσεις στο json θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ssh ή telnet, πράγμα το οποίο δεν μπορούμε πλέον (νομίζω γίνεται μόνο σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε backdoor, έτσι δεν είναι;)...
Επιπλέον, έχω την εντύπωση πως αν καταφέρω να τις αλλάξω, ό,τι ρυθμίσεις κι αν κάνω, αυτές στο επόμενο boot θα χαθούν, έτσι δεν είναι; (δεν έχω transmission2.sh)

Σκέψη μου είναι να το αφήσω για την ώρα και να δώσω προσοχή, πλέον, σε διαφορετικά πράγματα...

1- Μπορούμε να εγκαταστήσουμε όλα αυτά που κάναμε για τον Τransmission στο σκληρό δίσκο του NSA; (τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα θα είχε η συγκεκριμένη επιλογή;)
2- Εάν bootάρει το ffp με το stickάκι και φορτώσει έπειτα ό,τι του χρειάζεται, μπορεί να αφαιρεθεί από το NSA; Είναι απαραίτητη η παρουσία του μετά το boot; Χρειάζεται να είναι πάνω στο NSA το stick για να λειτουργήσει ο Transmission; (αυτό προϋποθέτει ότι μπορεί να εγκατασταθεί ο client μέσα στον σκληρό και ότι η παρουσία του stick πάνω στο NSA θα είναι απαραίτητη μόνο κατά το boot του)
3- Επιθυμία μου είναι να κατασταλάξουμε κάπου σταθερά, έχοντας λύσει πολλά από τα θέματα για την εγκατάσταση του Transmission και να βοηθήσει ο καθένας μας ώστε να γραφεί ένας οδηγός από την αρχή (ας μην λάβουν όλο το βάρος οι φίλοι craven και dionysg) για να βοηθηθούν όλοι στη συνέχεια!

Ναι αν δεις λίγα ποστ πιο πριν αναφέρω σε περίπτωση χρήσης του transmission2.sh τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που δεν έχει telnet ή ssh :) Όπως σωστά είπες θέλει να μπεις με backdoor και να κάνεις ένα απ τα 2 που έγραψα.. ... επαναλαμβάνω πως μέσω backdoor το ffp θα το βρείτε στον φάκελο e-data

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Το αρχείο json πώς το ανοίγουμε και το κάνουμε edit;
Στις αρχές που προσπαθούσα να το κάνω μέσω windows (notepad), αν και έκανα save σε ό,τι ρυθμίσεις κι αν άλλαζα, τα file permissions δεν το άφηναν να τα κρατήσει (χωρίς να κάνω reboot)...
Ρωτάω, λοιπόν, πώς μπορούμε να ανοίξουμε, να διαβάσουμε και να κάνουμε edit (αλλά και save, φυσικά) το αρχείο settings.json!
Γίνεται μέσα από το puddy για παράδειγμα;