Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Τέλος τι εννοείς ότι εσύ δεν μπορείς να σβήσεις? για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο..έχεις φτιάξει τα δικαιώματα την πρώτη φορά με το chown έτσι? αν ναι τότε εννοείς ότι όσα κατεβάζεις απο τότε (η μετά το boot εφόσον τα φτιάχνεις ξανά κατα το boot) δεν σβήνονται ενώ τα παλιότερα που είχες κατεβάσει (πριν το boot) σβήνονται? (πάντα όχι μέσα απ το web gui αλλά απ τα windows με \\ipτουzyxel εννοώ). Αν ναι και έχεις όρεξη να κάνεις αυτό με τα cronjobs τότε πες μας αν αυτό σου έλυσε τα προβλήματα..
Φίλε Craven όλα τα αρχεία που έχουν κατέβει μέσω Transmission έχουν 755 file permissions και δεν μπορώ ούτε να τα σβήσω και το χειρότερο ούτε να τα αποσυμπιέσω...
Μπορώ να τα αντιγράψω μέσω windows ή ftp client στο pc μου ή όπου αλλού θελήσω (εκτός, πάντα, μέσα σε οποιοδήποτε directory του NSA) αλλά δεν μπορώ να τα κάνω delete ή cut...
Αυτό με το chown φυσικά και το έκανα αλλά φαίνεται δεν λειτουργεί σωστά... και όχι σε ότι αφορά στην πρώτη φορά...
Σήμερα έχω flashάρει 3 φορές από την αρχή για να δοκιμάσω τι γίνεται...
Τα αποτελέσματα στη διάθεσή σας...
Τα δικαιώματα (755) παραμένουν στα αρχεία ακόμα και μετά από την απομάκρυνση ffp και transmission...
To θέμα είναι να μπορέσω να το γυρίσω σε 777, πώς όμως;
Και για πάντα, φυσικά!

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

To "εγκατασταση σε δίσκο" το ξεχνάς!! Δεν ξέρω αν σε εξωτερικό δίσκο δίνοντας για primary partition ένα μικρό fat32 partition του 1gb θα σου παίξει και δεν θα σου πειράξει τον υπόλοιπο δίσκο... επίσης δεν ξέρω αν μπορείς να το βάλεις σε ένα απ τα πίσω usb το stick (πριν την εγκατάσταση έστω) ώστε τουλάχιστον να μην σε χαλάει εμφανισιακά.. και εμένα με χαλάει αυτή την στιγμή καθώς έχω φάει και τις 2 usb και έχω έναν εξωτερικό που δεν έχω πλέον θύρα να τον βάλω.. (το έλυσα απλά... καταφθάνει ακόμα ένα NAS σύντομα το 220 :P) Άσε που δεν είχα στικάκι και έχω χαραμίσει ένα 8gb :)
Η αλήθεια είναι ότι κάπου έχει πάρει το μάτι μου (το είχα αναφέρει και παλιότερα) αλλά δεν θυμάμαι που, ότι μπορούμε να εγκαταστήσουμε το ffp στο δίσκο...
Έλα μου ντε, όμως, που;

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

[h=2]FFP on the harddisk[/h] usb_key_func.sh will test all mountpoint for the existance of a executable ffproot/after_booting.sh, and execute the first found. So when you want to install FFP on the harddisk, create a share ffproot, and put after_booting.sh and rootfs.tgz in it. The script has to be executable:

chmod a+x /i-data/md0/ffproot/after_booting.sh and remove the executable flag from the sample on stick:

chmod a-x /after_booting.sh Then reboot the box. FFP will be installed on harddisk (the NAS needs to have internet access). Of course you can also copy your existing FFP installation to harddisk.
You will still need to have the stick plugged in on each reboot, as the usb_key_func.sh script is needed to launch FFP.

Αρα καμια διαφορα παλι θα θελει το usb στο reboot απλα μετα μπορει να το βγαλεις.

Craven μου κανει εντυπωσει οτι δεν μπορουσα να σβησω ουτε απο το my network places περα απο το starter utility. Αυτο δεν καταλαβαινω αλλα πλεον δεν ασχολουμαι αφου κανω αυτα που θελω

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Λίγο ακόμα feedback...
Επιβεβαιώνω ότι το ffp μπορεί να bootάρει και να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, ακόμα και από την πίσω θύρα usb του Zyxel...
Άρα το θέμα μπροστινής θύρας και της πρόσβασης στο usb λύθηκε...
Αυτό που μένει, βέβαια, είναι να κάνω ένα fresh install σε όλη τη διαδικασία ffp και transmission (αυτή που μας κατατρώει μέρες τώρα) με το stick στην πίσω θύρα από την αρχή της διαδικασίας για να βεβαιωθούμε ότι γίνεται και με αυτόν τον τρόπο!
Λοιπόν...
Κάτι άλλο, τώρα...
Οι εντολές που δίνουμε με τα
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/video
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/music
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/photo
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/public

δεν σας κάνει περίεργο το γεγονός ότι αναγράφουν nsa220 και όχι nsa310;
Γιατί το λέω αυτό...
Μερικά προβλήματα (και όχι λίγα) που έχουν αναφερθεί καθ' όλη τη διαδικασία για την εγκατάσταση ffp και Transmission, ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι το ffp που βάζουμε προορίζεται για μηχανήματα nsa220 και όχι για το δικό μας... και γιαυτό το λόγο και ταλαιπωρούμαστε με μικρές δυσκολίες (μια σκέψη κάνω, δεν ξέρω εάν είναι σωστή).
Ένα άλλο θέμα, ακόμα...
Ας απαντήσει όποιος ξέρει καλύτερα γιαυτό...
Παρατήρησα ότι σε fresh install που έκανα σε ffp και Transmission, οι όποιες ρυθμίσεις που είχα κάνει πριν (πόρτες, προορισμούς για incomplet, κ.τ.λ.), αυτές παρέμειναν και μετά από την νέα εγκατάσταση...
Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι διάφορα προβλήματα που έχουμε (για παράδειγμα τα δικαιώματα [chown] που δεν μπορούμε να τα συνεφέρουμε) μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι ο σκληρός του Zyxel κρατάει αρχεία από την προηγούμενη εγκατάσταση (ίσως μόνο τα παλαιότερα διακαιώματα) και σε όποια νέα εγκατάσταση που ακολουθεί δεν μπορεί να αλλάξει μερικές από τις ρυθμίσεις και γιαυτό γίνεται όλος ο χαμός (ο ένας δεν μπορεί να σβήσει αρχεία, ο άλλος μπορεί αλλά αντιμετωπίζει κάτι άλλο)...
Σκέψεις κάνω... στη διάθεσή σας!

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πιστευω της ρυθμισεις για τις πορτες κλπ τις κραταει το gui τωρα δεν θυμαμαι γιατι το ειχα διαπιστωσει αυτο.

Δεν δυσκολεύτηκα τελικά να εγκαταστήσω το transmission, αλλά με το restart δε φαίνεται να ξεκινάει, αν και έφτιαξα και το transmission αρχείο, σύμφωνα με τις οδηγίες. Το ξεκίνησα manualy, αλλά έχει αρχίσει να κάνει διακοπές στη λειτουργία του ο squeezebox server, κάτι που δε μου έκανε ποτέ πριν.
Οπότε βλέπω να καταργώ το transmission. Κρίμα γιατί είναι πράγματι βολικό.

Τέλεια... Έβγαλα το φλασάκι, έκανα restart και ο squeezebox server συνεχίζει να μου κάνει διακοπές.
Καμία ιδέα;

Το εβαλε ξανα το eshop σε προσφορα αλλα με 500 gb δισκο, στα 89 €. Αξιζει να το παρει κανεις μονο για squeezebox server? Τι λετε εσεις που το εχετε δουλεψει μεχρι τωρα? Θα τρεχει χωρις κολληματα με 300-400 gb μουσικα αρχεια ?

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Λίγο ακόμα feedback...
Οι εντολές που δίνουμε με τα
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/video
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/music
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/photo
chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/public

δεν σας κάνει περίεργο το γεγονός ότι αναγράφουν nsa220 και όχι nsa310;
Γιατί το λέω αυτό...
Μερικά προβλήματα (και όχι λίγα) που έχουν αναφερθεί καθ' όλη τη διαδικασία για την εγκατάσταση ffp και Transmission, ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι το ffp που βάζουμε προορίζεται για μηχανήματα nsa220 και όχι για το δικό μας... και γιαυτό το λόγο και ταλαιπωρούμαστε με μικρές δυσκολίες (μια σκέψη κάνω, δεν ξέρω εάν είναι σωστή).
Ένα άλλο θέμα, ακόμα...
Ας απαντήσει όποιος ξέρει καλύτερα γιαυτό...
Παρατήρησα ότι σε fresh install που έκανα σε ffp και Transmission, οι όποιες ρυθμίσεις που είχα κάνει πριν (πόρτες, προορισμούς για incomplet, κ.τ.λ.), αυτές παρέμειναν και μετά από την νέα εγκατάσταση...
Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι διάφορα προβλήματα που έχουμε (για παράδειγμα τα δικαιώματα [chown] που δεν μπορούμε να τα συνεφέρουμε) μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι ο σκληρός του Zyxel κρατάει αρχεία από την προηγούμενη εγκατάσταση (ίσως μόνο τα παλαιότερα διακαιώματα) και σε όποια νέα εγκατάσταση που ακολουθεί δεν μπορεί να αλλάξει μερικές από τις ρυθμίσεις και γιαυτό γίνεται όλος ο χαμός (ο ένας δεν μπορεί να σβήσει αρχεία, ο άλλος μπορεί αλλά αντιμετωπίζει κάτι άλλο)...
Σκέψεις κάνω... στη διάθεσή σας!

Καταρχήν όλα τα nsa είναι στην ουσία πανομοιότυπα μηχανήματα.. εγώ πήρα και το 221 δεν βλέπω να έχει ιδιαίτερες διαφορές.. οπότε δεν θα φτιάξουν 50 διαφορετικά λειτουργικά για το ίδιο μηχάνημα στην ουσία :) Εγώ θυμόμουν ότι το group ήταν everyone όταν το έκανα την πρώτη φορά αλλά παιδιά ανέφεραν ότι ήταν το nsa220 και αφού όντως υπάρχει αυτό το group και παίζει δεν νομίζω ότι μας απασχολεί.. το αν χάνονται τα δικαιώματα το εξήγησα.. δεν χάνονται απ τους φακέλους αλλά πιθανόν ακόμα και να τα φτιάχνετε σε κάθε boot όταν βάλετε να κατέβει (όχι όταν απλά κατέβει) ένα αρχείο απο transmission τότε αυτό θα κατέβει με user root και όχι pc-guest.. οπότε ή με boot κάποια στιγμή πχ κάθε χ μέρες (αν έχετε script να φτιάχνει τα δικαιώματα) ή τρέχοντας με το χέρι το script κάθε κάποιο καιρό ή με cronjobs όπως το έχω στο δικό μου που τα φτιάχνει αυτόματα κάθε χ καιρό.. φυσικά μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να τρέξει το transmission-daemon με τον χρήστη pc-guest που θα έλυνε τα προβλήματα.. εγώ δεν το κατάφερα και δεν το πάλεψα..

Για τις ρυθμίσεις που μένουν.. μα είναι φυσιολογικό αφού ο φάκελος με τις ρυθμίσεις είναι στον δίσκο!!! είπαμε ο φάκελος είναι στο /mnt/HD_a2/.transmission-daemon άρα στον δίσκο κρυφό (με . = κρυφό απο file system) οπότε αν στην επόμενο φρέσκια εγκατάσταση το funplug κάνει απλά install και όχι reinstall και overwrite (νομίζω έχει τέτοια επιλογή) τότε φυσιολογικά θα μείνουν τα settings (και μόνο αυτά όμως αφού τα πάντα εκτός αυτών είναι στο stick)

Τέλεια... Έβγαλα το φλασάκι, έκανα restart και ο squeezebox server συνεχίζει να μου κάνει διακοπές.
Καμία ιδέα;

Δεν νομίζω να έχει σχέση το transmission ή το ffp.. αυτά είναι στο stick και όταν bootάρεις χωρίς αυτά δεν φορτώνει κάτι που να τα αφορά.

Αξιζει αρκετα.Μονο το nas σκετο, θα ειχε 100+
Ευχαριστώ.
Μάλλον θα προχωρήσω σε αγορά, αν και τα 2Τ θα ταίριαζαν καλύτερα. Μακάρι να είχα αντιληφθεί νωρίτερα την προσφορά.

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Έχει κανείς ασχοληθεί με την εγκατάσταση κάποιου DLNA server στο μηχάνημα? Πιστεύω ότι αρκετός κόσμος το έχει αγοράσει και για αυτή τη λειτουργία, έτσι ψάχνοντας βρήκα κάποιους DLNA servers όπως ο MiniDLNA και ο MediaTomb, οι οποίοι δέχονται κάποια patch για να έχουν συμβατότητα σε κάποιες συγκεκριμένες τηλεοράσεις όπως η Samsung , Sony κλπ.
Τα links που βρήκα σχετικά με τον MiniDLNA server είναι τα εξής
http://sourceforge.net/projects/minidlna/files/ - κεντρική σελίδα , με τα σχετικά patches για βελτιώσεις ή διορθώσεις κάποιων bugs που μπορεί να εμφανίζονται κατά την ενεργοποίηση καινούργιων versions το βρήσκουμε στο: http://sourceforge.net/tracker/?group_id=243163&atid=1121518
και μετά σχετικά με το θέμα βρήκα το forum : http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=6828
Ενώ με το MediaTomb βρήκα πρόχειρα αυτό το link
http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=5333
Έτσι με τα παραπάνω δεδομένα κάποιοι που είναι καλοί επάνω στους κώδικες των linux εάν μπορούσαν να τα εγκαταστήσουν και να τα δοκιμάσουν επάνω στ NSA310 για να δούμε εάν δουλεύουν και με κάποιες οδηγίες να μπορέσουμε και εμείς οι άσχετοι να τα περάσουμε στο δικό μας μηχάνημα θα ήταν ευχής έργο

Τελικά εκτός απο chown -R στους φακέλους (και σε script για όσους θέλουν να το βάλουν σε cron) καλό είναι να γίνει και chmod -R 777 για κάθε αρχικό φάκελο.. δηλαδή chmod -R 777 /mnt/HD_a2/video κτλ κτλ.. με το -R θα έχουν full δικαιώματα και οι υποκατάλογοι.. αυτό γιατί παρατήρησα ότι σε ένα συγκεκριμένο υποdirectory δεν μπορούσα να γράψω οπότε για σιγουριά έβαλα και αυτά στο sh αρχείο το οποίο καλεί το cron (fixRights.sh όπως γράφω στις οδηγίες) κάτω απ τα chmod και τώρα ανά 10 λεπτά όλα τα αρχεία και οι υποφάκελοι αποκτούν τα κατάλληλα δικαιώματα εκτός απ τον σωστό owner... που θα πάει..θέλω να πιστεύω πως τώρα είναι ολοκληρωτικά οκ :)

tasvo εφόσον το 310 έχει ήδη dlna γιατί κάποιος να βάλει έναν άλλο server? πχ εμένα και η LG και το ps3 βλέπουν με dlna το zyxel απλά όχι τα αρχεία προφανώς λόγω κάποιας ελλιπούς ρύθμισης.. προσφέρουν κάτι παραπάνω? (ρωτάω γιατί δεν ασχολούμαι καν με dlna αφού μέσω cifs κάνω την δουλειά μου μια χαρά)
Αν για κάποιο λόγο θες άλλον τότε δεν νομίζω ότι θα έχεις θέμα να εγκαταστήσεις το MiniDLNA στο ffp.

o DLNA server που έχει το NSA310 όταν είναι ενεργοποιημένος δεν έχει συμβατότητα με πολλές συσκευές πχ η samsung C6000 που έχω δεν παίζει υπότιτλους , δεν υπάρχει δυνατότητα control στη ταινία εκτός του stop και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη sony, μόνο το LG HT πουτο βλέπει σαν σκληρό δίσκο και με δικό του DLNA παίζει κανονικά, ενώ οι προαναφερόμανοι media servers είναι 100% συμβατοί με τις συσκευές εφόσον εγκαταστήσεις τα αντίστοιχα patch για τη συσκευή που θές.

Είμαι κάτοχος και γω του NAS310 εδώ και κάποιες μέρες. Εκατσα και δίαβασα όλες τις σελίδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που ασχολήθηκαν με το transmission και ιδιαίτερα το craven που βοήθησε πάρα πολύ στην εγκατάσταση του. Σκοπεύω να το πέρασω και γω. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι:
1. αν το transmission παίζει με private trackers και ιδιαίτερα με το mytog.
2. Πόση CPU & RAM χρησιμόποιει όταν λειτουργεί το transmission (uptime, top, prstat), αν το γονατίζει? μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και άλλα πράγματα (πχ να βλέπεις ταινία μέσω δικτύου, να αντιγράφεις αρχεία) ή σέρνεται?
3. αν οι υπολοιπες λειτουργίες (web interface,packages ktl) του παραμένουν οπώς είναι λειτουργικές και δε χρειάζονται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Η απεγκατάσταση είναι εύκολη? αφήνει απομηνάρια?

Αυτά...
Ευχαριστώ πολύ!
Με εκτίμηση!

Δεν νομίζω να έχει σχέση το transmission ή το ffp.. αυτά είναι στο stick και όταν bootάρεις χωρίς αυτά δεν φορτώνει κάτι που να τα αφορά.

Δε μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο squeeze server έτρεχε χωρίς πρόβλημα μέχρι που έκανα τη διαδικασία για την εγκατάσταση του transmission. Μπορεί να έκανα κάποιο λάθος στη διαδικασία που να το επηρέασε.
Το σκ έλειπα και χθες το βράδυ που γύρισα, ο squeeze server είχε σταματήσει εντελώς.
Αυτό που θα κάνω είναι να στήσω από την αρχή το zyxel και να μην το ξαναπειράξω, αφού αυτό που κατά βάση το θέλω είναι για το squeezebox.