Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Παιδια είμαι και εγω ενας "τυχερός" κάτοχος του NSA310.

Σε απάντηση φίλου που ροτούσε για webserver. Έχει και μάλιστα του έβαλα πάνω του Joomla!!

Θέλω να ρωτησω. Μου κάνει ένα θόρυβο τακ........ τακ........... κάθε τόσο, το κάνει και σε σας? ή ειναι από το ανεμιστιρακι που έχει variable τροφές ή βαρά ο δίσκος!!! ελπίζω το πρώτο.
Δεν έχω μπορέσει να εντοπισω από που είναι. Επίσης δοκιμασα να βγάλω τον δίσκο αλλα όσο και να τραβάς δεν βγαίνει.

Όντως κανει ενα τακ τακ σαν να δουλευει σκληρος δισκος. Ο θόρυβος έρχεται όμως απο το fanακι. Μάλιστα το άλλαξα και έβαλα ενα super silent αλλα δυστυχως ο θόρυβος υπάρχει ακόμη και δεν μπορω να καταλάβω γιατι. Αν έχεις φανακια σε μετριες και πάνω στροφες γυρω γυρω προφανως να μην το παρει κανεις χαμπάρι αλλα αν γενικά έχεις πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου τότε καταντάει ενοχλητικο. Κατα τα άλλα δεν εχω καποιο άλλο θέμα. Μια χαρα μηχανακι ειναι...

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

o DLNA server που έχει το NSA310 όταν είναι ενεργοποιημένος δεν έχει συμβατότητα με πολλές συσκευές πχ η samsung C6000 που έχω δεν παίζει υπότιτλους , δεν υπάρχει δυνατότητα control στη ταινία εκτός του stop και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη sony, μόνο το LG HT πουτο βλέπει σαν σκληρό δίσκο και με δικό του DLNA παίζει κανονικά, ενώ οι προαναφερόμανοι media servers είναι 100% συμβατοί με τις συσκευές εφόσον εγκαταστήσεις τα αντίστοιχα patch για τη συσκευή που θές.

Οκ.. τότε αφού είναι έτσι να σου πω πως στο /ffp/start υπάρχει το mediaTomb.sh (αν θυμάμαι καλά το όνομα) που δεν φορτώνει καθώς δεν έχει δικαιώματα execute .. μπορείς να του δώσεις δικαιώματα execute και να το κάνεις start ( chmod 777 /ffp/start/mediaTomb.sh και /ffp/start/mediaTomb.sh start) και να δοκιμάσεις.. το κάνεις και ένα vi πρώτα να δεις που είναι πιθανόν το αρχείο ρυθμίσεων κτλ... με δικιά σου ευθύνη πάντα :)

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

1. αν το transmission παίζει με private trackers και ιδιαίτερα με το mytog.
2. Πόση CPU & RAM χρησιμόποιει όταν λειτουργεί το transmission (uptime, top, prstat), αν το γονατίζει? μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και άλλα πράγματα (πχ να βλέπεις ταινία μέσω δικτύου, να αντιγράφεις αρχεία) ή σέρνεται?
3. αν οι υπολοιπες λειτουργίες (web interface,packages ktl) του παραμένουν οπώς είναι λειτουργικές και δε χρειάζονται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Η απεγκατάσταση είναι εύκολη? αφήνει απομηνάρια?

1. ΝΑΙ!
2. Είδα προχθές ότι η cpu είχε 100ρίσει και επίσης έκανε 1-2 διακοπές σε ένα 1080p αρχείο. Έκανα ένα restart καθώς με όλα αυτά τα πειράγματα δεν είχα κάνει εδώ και καιρό (τα έκανα χωρίς επανεκινήσεις) και έπεσε μεν η cpu αλλά όχι κάτω απο 70-80% ... πήγα λοιπόν και έδωσα την εντολή top απο telnet για να βρω τον ένοχο.. και ο ένοχος τελικά ήταν ο media server !!! Αυτό το ωραίο πραγματάκι που μας εμφανίζει στην web σελίδα του zyxel τα "video, music, photos" και μας επιτρέπει να τα βλέπουμε έτσι.. το απενεργοποίησα και εδώ και 2 μέρες με το transmission να λειτουργεί κανονικά και μάλιστα να γράφει κατευθείαν στο video , η cpu ΔΕΝ έχει περάσει το 3-4% ενώ συνήθως είναι στο 0-1%
Προφανώς βγάζοντας κάποιος τις επιλογές "create thumbnails" και auto scan published shares, να μειώσει το cpu load χωρίς να κλείσει το media server (όλα αυτά στο administration -> applications -> Media Server)
3) To ffp δεν αφήνει απ όσο ξέρω απομεινάρια αφού μπαίνει στο stick (δεν μπορώ να στο εγγυηθώ 100% πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπαίνει σαν firmware αλλά απλά σε ένα στικάκι). Το transmission αφήνει τον φάκελο .transmission-daemon μέσα στον σκληρό (φυσικά μπορείς να τον σβήσεις πριν μια εγκατάσταση ή αν θες να εξαφανίσεις τα σημάδια του) ακόμα και αν δεν υπάρχει το στικάκι (εκεί κρατάει απλά τις ρυθμίσεις του transmission). Δεν έχω δει εγώ προσωπικά να επηρεάζεται κάτι..

Δε μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο squeeze server έτρεχε χωρίς πρόβλημα μέχρι που έκανα τη διαδικασία για την εγκατάσταση του transmission. Μπορεί να έκανα κάποιο λάθος στη διαδικασία που να το επηρέασε.
Το σκ έλειπα και χθες το βράδυ που γύρισα, ο squeeze server είχε σταματήσει εντελώς.
Αυτό που θα κάνω είναι να στήσω από την αρχή το zyxel και να μην το ξαναπειράξω, αφού αυτό που κατά βάση το θέλω είναι για το squeezebox.

Το μόνο που φαντάζομαι πως θα μπορούσε να το επηρέασε είναι αν πείραξες κάτι στο administration εσύ στα shares ή κάπου αλλού... επίσης δες αυτό με την cpu και τον media server.. αν δεν τον χρειάζεσαι απενεργοποίησε τον ή τουλάχιστον απενεργοποίησε τα thumbnails και το auto scan.

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Φίλε Craven τη βοήθειά σου...
Θέλω να φτιάξω τα δικαιώματα με το chron που μας έχεις παραθέσει...
Πήγα να κάνω backdoor telnet και δεν μπορώ να τα καταφέρω, μιας και ζητάει κωδικό που μου είναι αδύνατον να βρω...
Μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις ώστε να μην κάνω ξανά flashάρισμα (ή ακόμα και initialization στο σκληρό) και να καταφέρω να telnetιάσω;

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Φίλε Craven τη βοήθειά σου...
Θέλω να φτιάξω τα δικαιώματα με το chron που μας έχεις παραθέσει...
Πήγα να κάνω backdoor telnet και δεν μπορώ να τα καταφέρω, μιας και ζητάει κωδικό που μου είναι αδύνατον να βρω...
Μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις ώστε να μην κάνω ξανά flashάρισμα (ή ακόμα και initialization στο σκληρό) και να καταφέρω να telnetιάσω;

Δεν μπορείς να μπεις κανονικά με telnet χωρίς backdoor? Για να μπεις με backdoor ο χρήστης είναι root και το password είναι το password του χρήστη admin που εχεις και στο web interface!!! αν δεν το έχεις αλλάξει τότε θα είναι το 1234
Καταρχήν αφού δεν μπορείς να μπεις σωστά με telnet σημαίνει ότι έχεις το transmission2.sh αρχείο.. τότε όπως λέω πρέπει να πας να προσθέσεις πανω πανω στο αρχείο με vi την εντολή /ffp/start/telnetd.sh (πριν το su root...)

Κατάφερα να μπω τελικά με telnet, ωστόσο δεν μπορώ να δώσω καμία εντολή...
Λες να φταίει το γεγονός ότι μπήκα με backdoor με εντολή από web browser; (και όχι από το κουμπάκι του reset από πίσω, πατημένο μέχρι 2 μπιπ)

http://<ip-of-nas>/zyxel/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor για να ανοίξω backdoor

Code:
nsa310 login: root
Password:

BusyBox v1.1.1 (2011.08.02-16:32+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

~ # ls
~ # cd home
-sh: cd: can't cd to home
~ # cd root
-sh: cd: can't cd to root
~ #

και εδώ ότι μου βγάζει μέσα από το telnet

Απογοήτευση... Πλήρης απογοήτευση...
Ο squeeze server δεν τρέχει και θέλω να ξαναστήσω όλο το μηχάνημα, αλλά πρώτα να πάρω backup το κατάλογο με τη μουσική και αποτυγχάνω και εκεί. Μέσα από το folder browser του zyxel ενώ φάνηκε να τα αντιγράφει όλα δεν το έκανε. Τώρα δοκίμασα με το κουμπί copy/sync και ενώ έφτιαξε όλους τους καταλόγους δεν έχει αντιγράψει ούτε ένα αρχείο.
Αν ενδιαφέρεται κανείς το πουλάω όπως είναι και δώρο ένας παλιός εξωτερικός δίσκος 320GB μήπως και καταφέρει οποιος το πάρει να αντιγράψει όλο τον κατάλογο music.

Έκανα φρέσκο install και πάλι με το ffp αλλά και initialization στο Zyxel...
Ακολούθησα τη σελίδα με τις οδηγίες του φίλου Craven αλλά έχω πρόβλημα και πάλι με τα διακιώματα σε όσα αρχεία κατεβάζει ο Transmission...
Ο φάκελος video που κατεβαίνουν έχει κανονικά 777 δικαιώματα αλλά όχι όσα αρχεία είναι μέσα και έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη κάθε torrent...
Θα προσπαθήσω τώρα να κάνω τη διαδικασία με τα chron και βλέπουμε...
Πάντως αυτό το θέμα πρέπει να το λήξουμε!

Τζίφος με τα chron...
Δεν μπόρεσα να τα καταφέρω...
Πώς θα το κάνουμε τώρα;
Μου λες;
Απορώ πώς μπορείτε μερικοί να σβήνετε τα αρχεία του transmission ακολουθώντας ακριβώς τις ίδιες οδηγίες...
Τι κάνω λάθος;

Ποτέ, μα ποτέ μην προσπαθήσετε να πάρετε backup σε εξωτερικό δίσκο πατώντας το copy/sync κουμπί χωρίς να έχετε πάρει backup ότι έχετε στον εξωτερικό δίσκο.
Μόλις έχασα ένα σωρό αρχεία με τη μ*****α.
Έλεος...

Καλησπέρα παιδιά,

και εγώ είμαι κάτοχος του NSA-310 και βλέποντας τον οδηγό του Craven ήθελα να βάλω το Transmission αλλά έχω ένα πρόβλημα μετά την εντολή
su root -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/public -t -u admin -v 12345 -a 127.0.0.1,192.168.*.*,0.0.0.0,*.*.*.*" &

πάω να ανοίξω την σελίδα http://192.168.1.4:9091/transmission/web (στο 192.168.1.4 ειναι το nas) και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα
409: Conflict

Your request had an invalid session-id header.

To fix this, follow these steps:

When reading a response, get its X-Transmission-Session-Id header and remember it
Add the updated header to your outgoing requests
When you get this 409 error message, resend your request with the updated header
This requirement has been added to help prevent CSRF attacks.

X-Transmission-Session-Id: kI7cdWyy9cxxDdxWff79YOhcq6vTLp1c1vz2HfNGmMQD4Y53

ενώ στο putty οταν γράφω την εντολή πιο πάνω δίνει σαν αποτέλεσμα το παρακάτω
/ # su root -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD_a2/.transmission-daemon -w /mn
t/HD_a2/public -t -u admin -v 12345 -a 127.0.0.1,192.168.*.*,0.0.0.0,*.*.*.*" &
/ # [20:58:09.120] Transmission 2.42 (13028) started (session.c:718)
[20:58:09.121] RPC Server Adding address to whitelist: 127.0.0.1 (rpc-server.c:8 03)
[20:58:09.121] RPC Server Adding address to whitelist: 192.168.*.* (rpc-server.c :803)
[20:58:09.121] RPC Server Adding address to whitelist: 0.0.0.0 (rpc-server.c:803 )
[20:58:09.121] RPC Server Adding address to whitelist: *.*.*.* (rpc-server.c:803 )
[20:58:09.121] RPC Server Serving RPC and Web requests on port 127.0.0.1:9091/tr ansmission/ (rpc-server.c:997)
[20:58:09.121] RPC Server Whitelist enabled (rpc-server.c:1001)
[20:58:09.121] RPC Server Password required (rpc-server.c:1004)
[20:58:09.122] UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 217088 ( tr-udp.c:75)
[20:58:09.122] UDP Please add the line "net.core.rmem_max = 4194304" to /etc/sys ctl.conf (tr-udp.c:80)
[20:58:09.122] UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 217088 (tr- udp.c:86)
[20:58:09.122] UDP Please add the line "net.core.wmem_max = 1048576" to /etc/sys ctl.conf (tr-udp.c:91)
[20:58:09.122] DHT Reusing old id (tr-dht.c:305)
[20:58:09.122] DHT Bootstrapping from 65 IPv4 nodes (tr-dht.c:153)
[20:58:09.122] Using settings from "/mnt/HD_a2/.transmission-daemon" (daemon.c:4 88)
[20:58:09.123] Saved "/i-data/0753cea3/.transmission-daemon/settings.json" (benc ode.c:1721)
[20:58:09.123] transmission-daemon requiring authentication (daemon.c:508)
[20:58:09.123] Port Forwarding (NAT-PMP) initnatpmp succeeded (0) (natpmp.c:72)
[20:58:09.123] Port Forwarding (NAT-PMP) sendpublicaddressrequest succeeded (2) (natpmp.c:72)
[20:58:11.140] Port Forwarding (UPnP) Found Internet Gateway Device "http://192. 168.1.1:5431/uuid:0000e008-20a0-00e0-d0a0-48c802586048/WANPPPConnection:1" (upnp .c:113)
[20:58:11.140] Port Forwarding (UPnP) Local Address is "192.168.1.4" (upnp.c:115 )
[20:58:11.141] Port Forwarding (UPnP) Port forwarding through "http://192.168.1. 1:5431/uuid:0000e008-20a0-00e0-d0a0-48c802586048/WANPPPConnection:1", service "u rn:schemas-upnp-org:service:WANPPPConnection:1". (local address: 192.168.1.4:514 13) (upnp.c:221)
[20:58:11.141] Port Forwarding (UPnP) Port forwarding successful! (upnp.c:224)
[20:58:11.141] Port Forwarding Forwarded (port-forwarding.c:93)
/ # [21:04:51.110] Searching for web interface file "/home/root/.local/share/tra nsmission/web/index.html" (platform.c:542)
[21:04:51.111] Searching for web interface file "/ffp/share/transmission/web/ind ex.html" (platform.c:542)
/ #
Καμιά ιδέα για να ξεκολλήσω από αυτό το σημείο;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την μεγάλη έκταση του κειμένου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

σε ευχαριστώ για την απάντηση, είναι ανακουφηση αυτό που λες.

Όντως κανει ενα τακ τακ σαν να δουλευει σκληρος δισκος. Ο θόρυβος έρχεται όμως απο το fanακι. Μάλιστα το άλλαξα και έβαλα ενα super silent αλλα δυστυχως ο θόρυβος υπάρχει ακόμη και δεν μπορω να καταλάβω γιατι. Αν έχεις φανακια σε μετριες και πάνω στροφες γυρω γυρω προφανως να μην το παρει κανεις χαμπάρι αλλα αν γενικά έχεις πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου τότε καταντάει ενοχλητικο. Κατα τα άλλα δεν εχω καποιο άλλο θέμα. Μια χαρα μηχανακι ειναι...

Καλησπέρα παιδιά,

και εγώ είμαι κάτοχος του NSA-310 και βλέποντας τον οδηγό του Craven ήθελα να βάλω το Transmission αλλά έχω ένα πρόβλημα μετά την εντολή

πάω να ανοίξω την σελίδα http://192.168.1.4:9091/transmission/web (στο 192.168.1.4 ειναι το nas) και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα

ενώ στο putty οταν γράφω την εντολή πιο πάνω δίνει σαν αποτέλεσμα το παρακάτω

Καμιά ιδέα για να ξεκολλήσω από αυτό το σημείο;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την μεγάλη έκταση του κειμένου!

Δοκίμασε να πας κατευθείαν στην διεύθυνση http://192.168.1.4:9091/transmission/web/#files ή δοκίμασε με / μετά το web δηλαδή http://192.168.1.4:9091/transmission/web/
Επίσης γιατί δεν χρησιμοποιείς το transgui? το ότι έφτασες πάντως σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι το transmission έχει ξεκινήσει κανονικά..

Last edited:

Τι εννοείς? έγραψα ήδη και εδώ και σου απάντησα και στο site στα σχόλια σου ;)

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Τι εννοείς? έγραψα ήδη και εδώ και σου απάντησα και στο site στα σχόλια σου ;)

Έχω δοκιμάσει 4 φορές να περάσω τα chron αλλά κάπου στη μέση κάτι δεν πάει καλά...
Pattern no found μου βγάζει, όπως επίσης υπάχουν σημεία που δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τα κάνουμε, όπως και τη λειτουργία τους στη συνέχεια...
Εσύ μια χαρά και σε ευχαριστούμε γιαυτό μας τα μετέφερες και τα κατέγραψες...
Το θέμα, όμως, είναι να βρούμε τι πάει στραβά από την αρχή της εγκατάστασης και ο Transmission σκαλώνει με τα δικαιώματα και δεν τα αφήνει ελεύθερα (777) σε όποια αρχεία κι αν κατεβάζει....
Οι φάκελοι μπορεί να έχουν full διακαιώματα, ωστόσο τα αρχεία μέσα τους (αυτά που κατέβηκαν) όχι...
Το μεσημεράκι θα ξανακάνω install από τη αρχή τον Transmission γιατί μόλις τώρα τα έκανα μαντάρα με τα chrons...
Έχω πάντως προβληματιστεί που δεν μπορούμε να καταφέρουμε από την αρχή το θέμα με τα permissions...

@Craven
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να νομίσεις ότι ακυρώνω την προσπάθειά σου να μας βοηθήσεις σε όλο αυτό το thread αλλά και στις σελίδες που έφτιαξες... έτσι;
Ειλικρινά το αναφέρω!
Και πάλι σε ευχαριστούμε!

Δεν μπορεί να τα αφήσει ελεύθερα εφόσον κατεβάζει με τον χρήστη root και τα δικαιώματα του.. όπως είπα αν κάποιος βρει τρόπο να ξεκινάει με τον χρήστη pc-guest ή τον 501 κτλ κτλ θα λυθεί αλλά δυστυχώς δεν για την ώρα... γιαυτό κάνω chown και chmod ανα 10 λεπτά σαν πρόχειρη μαϊμουδιά.. αν βρω καλύτερο τρόπο να μην χρειάζεται τότε οκ!
Όσο για τα δικαιώματα.. γιαυτό είπα πριν λίγα post (έκανα και update τις οδηγίες στο site) πως εκτός απο chown πρέπει να κάνουμε και chmod στο cron γιατί απλά με χρήστη pc-guest owner δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα είναι ολα οκ σε έναν υποφάκελο αν δεν φτιάξουμε και τα δικαιώματα :)

ps. Σε καμιά περίπτωση δεν το νομίζω αυτό! μακάρι κάποιος με περισσότερο χρόνο απο εμένα να τα ψάξει και να βρει λύσεις ώστε να βολευτούμε όλοι! εγώ βρήκα απλά μια πρόχειρη λύση για να μας παίξει το transmission που σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ολόσωστη ή (ΕΛΠΙΖΩ) δεν θα είναι η μοναδική και θα υπάρχουν πολύ καλύτερες! Ξαναλέω αν θέλει κάποιος να ψάξει σε κάποια κατεύθυνση είναι να κάνει τον χρήστη pc-guest να ξεκινάει το transmission-daemon ΙΣΩΣ έτσι να λυθεί το θέμα :) Προφανώς όποιος το καταφέρει να πρέπει να παίξει (με προσοχή) με το /etc/passwd αρχείο ;)

Δοκιμάστε κάτι αν έχετε όρεξη και επιβεβαιώστε κάποιος αν θα παίζει (χωρίς το transmission2.sh) πριν τρέξετε το su root δοκιμάστε να κάνετε πρώτα στοπ το transmission.sh και αφού τρέξετε το su root να ξανακάνετε σταρτ.. πιθανόν έτσι μετά να σας παίζει μετά το reboot χωρίς να χρειάζεται να έχετε το transmission2.sh να ξεκινάει (το οποίο κάντε stop ή copy κάπου αλλού και delete από το /ffp/start για να μην ξεκινήσει.. με δικιά σας ευθύνη πάντα όποιος θέλει :) )..

Επίσης θα μπορούσε κάποιος (γιατί εμένα είπαμε.. δεν μπορώ να το πειράξω λόγω γυναίκας πλέον :P) να δοκιμάσει να κάνει owner τον pc-guest και στον φάκελο .transmission-daemon
Δηλαδή chown -R pc-guest:nsa220 /mnt/HD_a2/.transmission-daemon
και μετά 1) να σταματήσει το transmission.sh με /ffp/start/transmission.sh stop (πιθανόν να πρέπει να κάνει kill και τον δαίμονα δίνοντας kill κενό processid όπου το βρίσκει δίνοντας ps | grep tr)
και 2) αντί για su root να τρέξει su pc-guest ΜΗΠΩΣ και τώρα την παλέψει και ξεκινήσει... :) ΑΝ μια στο εκατομμύριο ξεκινήσει αλλάξτε το transmission2.sh κατάλληλα (αλλάξτε το root εκεί μέσα) ή και καταργήστε το.
Τα ίδια θα μπορούσε να δοκιμάσει και με τον χρήστη nobody (chown -R nobody κτλ κτλ αν και νομίζω δεν γινόταν)...