Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Θα το δοκιμάσω άμεσα φίλε Craven...
Πες μου, όμως, και κάτι άλλο... Πώς θα σβήσω κάθε προηγούμενο ίχνος εγκατάστασης μέσα στο σκληρό του Zyxel;
Για να ξέρουμε ότι είναι καθαρό το πεδίο από κάθε προηγούμενη ρύθμιση...
Θα πρέπει κάθε φορά να κάνω και format το δίσκο;

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μετά από κόπο (και αφού έχασα αρκετά αρχεία από ένα εξωτερικό δίσκο) πήρα backup όλη τη μουσική μου από το zyxel και έκανα ξανά εγκατάσταση από την αρχή. Θυμίζω, ότι είχα πρόβλημα από τη στιγμή που έβαλα το transmission (το οποίο μάλιστα δεν ξεκίναγε μετά από restart), αφού έκανε διακοπές ο squeezebox server.
Μετά την καινούργια εγκατάσταση, αν και είχε κρατήσει όλα τα settings, δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Χθες δηλαδή έπαιξε συνεχόμενα πολλές ώρες και σήμερα το πρωί επίσης δούλευε κανονικά.
Οπότε και επίσημα σταματάω τις δοκιμές και τα πειράματα.
Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους, γνώστες και τολμηρούς.

κάνε απλά ένα uninstall γράφοντας funpkg -r Transmission-2.42-1.tgz (θα μείνει ο φάκελος .transmission-daemon) και μετά απ την αρχή...
Αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγάλεις το transmission... απλά σβήσε το transmission2.sh, κάνε stop το transmission.sh και ξαναφτιάξτα.. δεν έχει νόημα το uninstall..

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Δοκιμάστε κάτι αν έχετε όρεξη και επιβεβαιώστε κάποιος αν θα παίζει (χωρίς το transmission2.sh) πριν τρέξετε το su root δοκιμάστε να κάνετε πρώτα στοπ το transmission.sh και αφού τρέξετε το su root να ξανακάνετε σταρτ.. πιθανόν έτσι μετά να σας παίζει μετά το reboot χωρίς να χρειάζεται να έχετε το transmission2.sh να ξεκινάει (το οποίο κάντε stop ή copy κάπου αλλού και delete από το /ffp/start για να μην ξεκινήσει.. με δικιά σας ευθύνη πάντα όποιος θέλει :) )..

Δοκίμασα φίλε Craven αλλά παρατηρώ το εξής...
Πριν την εντολή su root ο Transmission δεν έχει ξεκινήσει (το τσέκαρα με την εντολή /ffp/start/transmission.sh status)

Starting /ffp/sbin/sshd
/ # funpkg -i /mnt/HD_a2/public/curl-7.18.1.tgz
Installing package curl-7.18.1 ...
/ # funpkg -i /mnt/HD_a2/public/Transmission-2.42-1.tgz
Installing package Transmission-2.42-1 ...
/ # /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
/ # /ffp/start/transmission.sh status
transmission-daemon not running

Άρα πώς να κάνω το stop μετά από αυτό;

Last edited:

Αν δεν έχει ξεκινήσει εννοείται δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι...

Πιθανόν να θέλει να έχει τρέξει ο δαίμονας πρώτα (δυστυχώς δεν έχω zyxel μπροστά μου και ούτε μπορώ να τα δώ εγώ αλλά και απο μνήμης τα λέω... :/)
Μην το κάνεις καν start πάντως (κάντο ένα stop έτσι για σιγουριά και ας σου πει πως δεν έχει ξεκινήσει οπότε δεν το έκανε) και δοκίμασε να κάνεις owner τον pc-guest ή τον nobody στο /mnt/HD_a2/.transmission-daemon φάκελο με chown -R .. μετά δοκίμασε να τρέξεις την εντολή su nobody "transmission-daemon ...... ή su pc-guest "transmission-daemon ΜΗΠΩΣ και παίξει... αν όχι τότε τρέξτην με su root όπως και πριν και ΜΕΤΑ απ όλα αυτά κάνε start το transmission.sh ... δες αν μετά το reboot χωρίς να έχεις καν αρχείο transmission2.sh ξεκινάει το transmission
Τονίζω πως εγώ δεν έχω καν το αρχείο αυτό να τρέχει..

Μόλις παρατήρησα ότι τα complete torrents τα πάει στο φάκελο public, αν και του έχω δώσει για download το φάκελο video...
Πώς στο καλό έγινε πάλι αυτό;

Δε το έχω βάλει ακόμα για να το δοκιμάσω... αλλά για να βοηθήσω λίγο μπορείτε να δοκιμάσετε (με δικιά σας ευθύνη) τις παρακάτω αλλαγές για το πρόβλημα με τα permissions files που βρήκα παρακάτω.
Δοκιμάστε να σταματήσετε το transmission, κάντε vi το settings.json και αλλάξτε:

"umask": 18 σε "umask": 2

@ αν υπάρχει στο αρχείο σας μέσα. Η umask αφορα τα permissions ανάλογα τι αριθμό/κωδικό έχει μετά.

και μετά ξαναξεκινήστε το transmission.

Αν δε παίξει δοκιμάστε και το παρακάτω που λέει να το βάλετε σε group ---(εφόσον υπάρχει/έχει δημιουργηθεί transmission group, μπορείτε να το δείτε δίνοντας σαν root: more /etc/group )-----.

Adding User To Transmission Group

You may run into a problem where even after adding transmission to the users group, that you cannot delete or modify files downloaded from Transmission. If this happens, you can add the user(s) you want to modify the downloaded files by running the follow command as root replacing "admin" with the user you want to add:
bash code
​usermod -a -G transmission admin​

Note: You need to stop the transmission-daemon service and watchdog before running the above command, and a restart of the server may be necessary, just remember to restart the service and watchdog first.

http://wiki.amahi.org/index.php/Transmission

Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα αυτό...

Last edited:

Δε το έχω βάλει ακόμα για να το δοκιμάσω... αλλά για να βοηθήσω λίγο μπορείτε να δοκιμάσετε (με δικιά σας ευθύνη) τις παρακάτω αλλαγές για το πρόβλημα με τα permissions files που βρήκα παρακάτω.
Δοκιμάστε να σταματήσετε το transmission, κάντε vi το settings.json και αλλάξτε:

@ αν υπάρχει στο αρχείο σας μέσα. Η umask αφορα τα permissions ανάλογα τι αριθμό/κωδικό έχει μετά.

Αν δε παίξει δοκιμάστε και το παρακάτω που λέει να το βάλετε σε group ---(εφόσον υπάρχει/έχει δημιουργηθεί transmission group, μπορείτε να το δείτε δίνοντας σαν root: more /etc/group )-----.

You may run into a problem where even after adding transmission to the users group, that you cannot delete or modify files downloaded from Transmission. If this happens, you can add the user(s) you want to modify the downloaded files by running the follow command as root replacing "admin" with the user you want to add:
bash code

Note: You need to stop the transmission-daemon service and watchdog before running the above command, and a restart of the server may be necessary, just remember to restart the service and watchdog first.

Αυτό με το Unmask το είχα διαβάσει αλλά δεν γνωρίζω πώς να κάνω edit μέσα σε vi περιβάλλον...
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; (δεν ενοοώ την εντολή μετά το vi i)

Μόλις κατάφερα και έκανα edit με το vi το αρχείο settings.json...
Περιμένω να κατεβάσω αρχεία και επιστρέφω με feedback!

Κυρίες και κύριοι ένα από τα δύσκολα έφυγε!
Αλλάζοντας το unmask σε 0 μέσα στις ρυθμίσεις settings.json μπορώ πλέον να σβήνω τα πάντα, ακόμα και μέσα από windows...
Δοκίμασα και με ftp client, όλα καλά!
Το μόνο παράδοξο που παρατηρώ είναι ότι όταν σβήνω από τα windows ή τον ftp client ένα αρχείο, το αντίστοιχο μέσα στον Transmission δεν απομακρύνεται και πρέπει να το κάνω manually...
Ωστόσο εάν πατήσω open containing folder μου βγάζει ότι δεν υπάρχει, οπότε είμαι καλυμμένος ότι όλα είναι σωστά...
Για να δούμε...
Ας το χρησιμοποιήσω περισσότερο και βλέπουμε!
Πάντως τα νέα είναι αν μη τι άλλο ευχάριστα!

bash code

Φυσικά άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που δίδονται με ανιδιοτέλεια εδώ μέσα, έτσι;
Να είσαι καλά elma!

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Καλησπέρα φίλοι,

Dachtus, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το unmask... Όπως δηλαδή ποια εντολή γράφεις στο putty και αν γίνεται από κάποιον που έχει κάνει ήδη τον οδηγό του Craven!!Ευχαριστώ...

Κυρίες και κύριοι ένα από τα δύσκολα έφυγε!
Αλλάζοντας το unmask σε 0 μέσα στις ρυθμίσεις settings.json μπορώ πλέον να σβήνω τα πάντα, ακόμα και μέσα από windows...
Δοκίμασα και με ftp client, όλα καλά!
Το μόνο παράδοξο που παρατηρώ είναι ότι όταν σβήνω από τα windows ή τον ftp client ένα αρχείο, το αντίστοιχο μέσα στον Transmission δεν απομακρύνεται και πρέπει να το κάνω manually...
Ωστόσο εάν πατήσω open containing folder μου βγάζει ότι δεν υπάρχει, οπότε είμαι καλυμμένος ότι όλα είναι σωστά...
Για να δούμε...
Ας το χρησιμοποιήσω περισσότερο και βλέπουμε!
Πάντως τα νέα είναι αν μη τι άλλο ευχάριστα!

Καλησπέρα φίλοι,

Dachtus, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το unmask... Όπως δηλαδή ποια εντολή γράφεις στο putty και αν γίνεται από κάποιον που έχει κάνει ήδη τον οδηγό του Craven!!Ευχαριστώ...

Απανταω εγω...

1) Δωσε την εντολη:
/ffp/start/transmission.sh stοp
2)Μετα:
vi /mnt/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json
3) πατας το γραμμα i για να μπεις σε edit mode. Ψαξε αν υπαρχει καποια γραμμη που να λεει "umask":[καποιος αριθμος], . Αν υπαρχει, αλλαξε τον αριθμο που εχει σε "0" (χωρις τα " "). Αν δεν υπαρχει, πηγαινε στην τελευταια γραμμη του κειμενου και πατα enter για να αλλαξεις γραμμη και γραψε:
"umask": 0,
4)Πατας escape, γραφεις :wq και πατας enter.

Τώρα βρήκα χρόνο να ανοίξω το κακόμοιρο το Laptop και βλέπω χαμό.. ένα έχω να πω.. έλεος! είχα ξεσκονίσει την σελίδα με τα settings του transmission και ούτε καν το πρόσεξα το umask! Θα το δοκιμάσω και εγώ (λογικά δεν θα καταλάβω διαφορά λόγω του cron που φτιάχνει τα δικαιώματα συνεχώς) αλλά όπως το διαβάζω προφανώς και αυτό πρέπει να κάνει μια χαρά σαν λύση! οπότε μπράβο και απο εμένα προς elma!
Επιβεβαιώστε το και κάποιος άλλος εκτός του dachtus ώστε να μπει στις οδηγίες για να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι :)

Πάντως το transmission2.sh σίγουρα δεν χρειάζεται.. αυτό που χρειάζεται όπως είπα είναι να γίνει stop το transmission.sh (ότι και να λέει όταν το κάνουμε) να τρέξουμε μια και μόνο φορά το su root για να δημιουργήσουμε τα settings.... ή να κάνουμε edit με το χέρι το settings.json αν ήδη υπάρχει και να ξανακάνουμε start το transmission.sh .. (και φυσικά να έχουμε σβήσει ή καλύτερα μεταφέρει αλλού το transmission2.sh για να μην φορτώνει στην αρχή). Αν όλα είναι σωστά δεν θα χρειάζεται αυτό το αρχείο και το transmission θα ξεκινά κανονικά (και αν δουλεύει σωστά και το umask δεν θα χρειάζεται ούτε cron ούτε τίποτα).
Ας επιβεβαιώσει κάποιος ότι με τον οδηγό (ή χωρίς) τα έχει καταφέρει χωρίς το transmission2.sh γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω πως είμαι τρελός :P

Παιδια συγνωμη που σας αφησα χωρις παραπανω σχολια αλλα η κουραση με κατεβαλε και χρειαστηκε να αποσυμπιεσω... Γραφω απο κινητο γιαυτο συγχωρεστε με... Αυριο θα επανελθω με full διαθεση και σχολια. Το trans λειτουργει αψογα, πλεον... Απομενουν λεπτομερειες! Εις αυριο τα καλυτερα... Και παλι συγνωμη για την απουσια, ξερω πως πολλοι απο εσας ανυπομονειτε να τελειωσει αυτος ο εφιαλτης! Ειμαστε σε καλο δρομο! Υπομονη!

Έκανα τις απαραίτητες αλλαγές και στον οδηγό.. οπότε όποιος έχει άλυτα θέματα ας το ξανακάνει απ την αρχή.

Πάντως το transmission2.sh σίγουρα δεν χρειάζεται.. αυτό που χρειάζεται όπως είπα είναι να γίνει stop το transmission.sh (ότι και να λέει όταν το κάνουμε) να τρέξουμε μια και μόνο φορά το su root για να δημιουργήσουμε τα settings.... ή να κάνουμε edit με το χέρι το settings.json αν ήδη υπάρχει και να ξανακάνουμε start το transmission.sh .. (και φυσικά να έχουμε σβήσει ή καλύτερα μεταφέρει αλλού το transmission2.sh για να μην φορτώνει στην αρχή). Αν όλα είναι σωστά δεν θα χρειάζεται αυτό το αρχείο και το transmission θα ξεκινά κανονικά (και αν δουλεύει σωστά και το umask δεν θα χρειάζεται ούτε cron ούτε τίποτα).
Ας επιβεβαιώσει κάποιος ότι με τον οδηγό (ή χωρίς) τα έχει καταφέρει χωρίς το transmission2.sh γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω πως είμαι τρελός :P

Εγώ έκανα τη διαδικασία με το umask αλλά μετα απο restart δεν άνοιγε καθόλου ο Transmission.
Έκανα uninstall και install το Transmission, έφτιαξα το Transmission2.sh με την εντολή su root..., βεβαιωθηκα ότι το umask είναι 0(μηδέν) και έκανα restart.
Τωρα όλα δουλεύουν ρολόι!