Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πριν την διαδικασία έκανες stop το transmission.sh? μετά την διαδικασία και πριν το restart έκανες start ξανά το transmission.sh?Ωραία δηλαδή έδωσα ένα "κόλπο" με το transmission2.sh επειδή κάποιοι (τι κάποιοι.. όλοι) είχαν θέμα ενώ θεωρούσα πως δεν χρειάζεται (αφού εγώ παίζω χωρίς αυτό) αλλά κανένας στην ουσία δεν μπορεί χωρίς αυτό το αρχείο... ε μάλλον είμαι τρελός όντως :) Τι να πω.. αφού παίζει έτσι ας μην το σκαλίζουμε με το ζόρι άλλο :)

Last edited:

Πριν την διαδικασία έκανες stop το transmission.sh? μετά την διαδικασία και πριν το restart έκανες start ξανά το transmission.sh?Ωραία δηλαδή έδωσα ένα "κόλπο" με το transmission2.sh επειδή κάποιοι (τι κάποιοι.. όλοι) είχαν θέμα ενώ θεωρούσα πως δεν χρειάζεται (αφού εγώ παίζω χωρίς αυτό) αλλά κανένας στην ουσία δεν μπορεί χωρίς αυτό το αρχείο... ε μάλλον είμαι τρελός όντως :) Τι να πω.. αφού παίζει έτσι ας μην το σκαλίζουμε με το ζόρι άλλο :)

το εκανα και stop και start... αλλα με το Trans...2.sh επαιξε κατευθειαν.

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Να μαι κι εγώ εδώ παίδες!
Λοιπόν...
Από ό,τι θυμάμαι που έχετε γράψει και από αυτά που ανανεώθηκαν (για να μην τα ξαναλέω και με τη σειρά μου) το μόνο που δεν έκανα είναι το start για τον transmission, μετά που έκανα edit το αρχείο settings.json...
Αν θυμάμαι καλά, βέβαια (δεν είμαι σίγουρος 100%)...το μόνο που έκανα μετά το edit ήταν restart και ο transmission δούλευε κανονικά...
Αλλά το πιο πιθανό είναι να μην έδωσα εντολή start μετά το edit... έτσι θυμάμαι...
Κατά τα άλλα, ό,τι έχετε κάνει εσείς, την ίδια διαδικασία ακολούθησα κι εγώ! (craven-dionysg-elma11, φυσικά ευχαριστήρια και πάλι!!!)
Υπάρχουν ερωτήματα (πότε θα τελειώσουν άλλωστε) που έχω στο μυαλό μου αλλά πρέπει να τα απαριθμήσω και να τα καταγράψω, και επανέρχομαι...
Ερωτήματα που αφορούν, κυρίως, τη διαδικασία που ακολουθήσαμε και μικρά κενά που νομίζω ή κάνω λάθος ότι υπάρχουν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Καλησπέρα φίλοι,

Dachtus, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το unmask... Όπως δηλαδή ποια εντολή γράφεις στο putty και αν γίνεται από κάποιον που έχει κάνει ήδη τον οδηγό του Craven!!Ευχαριστώ...

Meletis το έκανε ο καλός μας φίλος craven ήδη αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να ξαναγράψω τη διαδικασία...
Βέβαια για όποιον συναντήσει προβλήματα και πάλι, εδώ είμαστε όλοι για να βοηθήσουμε!

Και ω εκ του πουθενά... πρόβλημα...
Η πόρτα δεν λειτουργεί και κατά το test ports μου βγάζει σφάλμα..
To έχει τσεκάρει κανείς;

Last edited:
Και ω εκ του πουθενά... πρόβλημα...
Η πόρτα δεν λειτουργεί και κατά το test ports μου βγάζει σφάλμα..
To έχει τσεκάρει κανείς;

Εγώ που έκανα umask δεν έχω πρόβλημα με την πόρτα. Αλλα την είχα ανοίξει χειροκινητα απο το router πριν ακόμα κάνω το umask. μάλλον γι' αυτό...

Εγώ που έκανα umask δεν έχω πρόβλημα με την πόρτα. Αλλα την είχα ανοίξει χειροκινητα απο το router πριν ακόμα κάνω το umask. μάλλον γι' αυτό...

Μα χειροκίνητα δουλεύω κι εγώ...
Χωρίς uPnP...
Αλλά δεν εξηγείται αυτό το μπέρδεμα...
Πρώτη φορά το αντιμετωπίζω...
Να υπάρχει μια θύρα εκεί, να έχει δουλέψει πριν, και μετά από μια ημέρα με κλειστό το μηχάνημα (το Zyxel) να ανοίγω Transmission και να έχει χάσει την πόρτα...

Και ω ναι...
Πόρτα άλλαξα σε 45xxx και δουλεύει μια χαρά...
Από free είμαστε ok, από private ουχί...
Γιατί ρε παίδες;
Δειλά δειλά ξεκινάει να κατεβάζει αλλά σε καμία περίπτωση με τις ταχύτητες που γνωρίζουμε...
Σίγουρα κάτι τρέχει.

Last edited:

Άλλαξα την πόρτα σε 51413 και πάλι και δεν την αναγνωρίζει ο transmission... (φυσικά την άλλαξα και από το router, έτσι;)
Εδώ κάπου βρίσκεται το πρόβλημα... γιατί ο transmission κολλάει στη συγκεκριμένη πόρτα και δεν την αναγνωρίζει;
Μήπως κάποιο από τα 2 transmission (έχω μπλέξει τα μπούτια μου με το απλό και το 2.sh) δημιουργεί το πρόβλημα;

Παίδες χτες τσίμησα το ZYXEL NSA221 και τουβαλα 2Τ WD GREEN όλα καλά μέχρι τωρα. Μπορεί να μου πει κανεις πως μπορω να εχω προαλλά δεν προλαβα να ασχοληθω για το πως να συνδεθώ σε από το γραφείο μου μέσω ιντερνετ ????

Παίδες χτες τσίμησα το ZYXEL NSA221 και τουβαλα 2Τ WD GREEN όλα καλά μέχρι τωρα. Μπορεί να μου πει κανεις πως μπορω να εχω προαλλά δεν προλαβα να ασχοληθω για το πως να συνδεθώ σε από το γραφείο μου μέσω ιντερνετ ????

Παίδες χτες τσίμησα το ZYXEL NSA221 και τουβαλα 2Τ WD GREEN όλα καλά μέχρι τωρα. Μπορεί να μου πει κανεις πως να συνδεθώ σε αυτό από το γραφείο μου μέσω ιντερνετ ???? Φαντάζομαι είνια ίδια διαδικασία με το NSA310

Επισης δεν μπορει να κανει κανεις http download απο site με κωδικό πχ με htaccess password protection. Εχει δοκιμασει κανεις τιποτα για τετοιες περιπτωσεις;

Παιδιά καλησπέρα και από εδώ .

Πολύ καλό το topic που έχετε ανοίξει , τσίμπησα και εγώ την προσφορά nsa310 αλλά με των 500GB HDD .
Πολύ καλό φαίνετε το εργαλείο , όμως έχω μερικές ερωτήσεις :

Έχω ενεργοποιήσει PHP-MySQL-phpMyAdmin ,πως μπορώ να στήσω π.χ. το Coppermine Photo Gallery's ?

Και κάτι ακόμα αν μπορεί να μας πει κάποιος που το έχει κάνει web servwe τι ταχύτητες έχει όταν μπαίνει στο σιτε του μέσω internet εννοείτε .

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να σας χαιρετήσω με τη σειρά μου και εγώ, πρόσφατος κάτοχος ZyXEL NSA310 από την προσφορά του E-Shop με 500GB σκληρό.

Έχω συνδέσει δύο εξωτερικούς USB δίσκους (1,5 και 2 TB) και κάνει όλα αυτά που με ενδιαφέρουν με το original firmware, όπως κατέβασμα torrents, site downloading, διαμοιρασμός βίντεο σε μηχανάκι Popcorn μέσω SAMBA και DLNA (χωρίς εξωτερικούς υπότιτλους αυτό), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη φιλοσοφία του NFS Server (δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει με το Popcorn Hour A-110).

Όσον αφορά το DLNA (Media Server) και το Samba δουλεύουν μια χαρά, αφού υπάρχει αντιστοιχία folder με shares (το πρώτο μέσω του Publish και το δεύτερο από τα Shares).

Όταν όμως ενεργοποιείται ο NFS Server και ορίζω ένα share (με οποιοδήποτε όνομα), δεν υπάρχει κάποια αντιστοιχία με συγκεκριμένο φάκελο ή δίσκο και το Popcorn ενώ συνδέεται στον NFS Server βγάζει την ένδειξη "Content not found".

Όταν δουλεύω NFS Server με πρόγραμμα από το PC (HaneWin NFS) όλα δουλεύουν ρολόι, γιατί μπορώ να ορίσω συγκεκριμένα folder που γίνονται export, στο ZyXEL πως γίνεται αυτό;

Καμιά βοήθεια γιατί σε μεγάλα bitrates το πρωτόκολλο Samba κολλάει σε δύσκολες σκηνές, το DLNA (Media Server) παίζει άψογα αλλά χωρίς υπότιτλους, οπότε μένει μόνο το NFS που δεν ξέρω πως να το κάνω να δουλέψει!

ΟΚ, τώρα κάτι έγινε και με το NFS, ουσιαστικά ενεργοποιώντας το NFS το ZyXEL δημιουργεί ένα folder "nfs" στο σκληρό του (volume1) και μετά για κάθε share δημιουργεί ένα sub-folder στο"nfs" με όνομα ίδιο με το share (πχ. data), οπότε στο Popcorn μετά την επιλογή NFS Server εμφανίζεται το "data" και μπορείς να παίξεις ότι έχεις βάλει σε αυτό το folder (volume1\nfs\data).

Οπότε η απορία μου τώρα είναι η εξής: Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στους εξωτερικούς USB δίσκους μέσω NFS Server, αφού δεν μπορώ (και δεν θέλω) να αντιγράψω όλο το περιεχόμενο στον σκληρό του ZyXEL;

Είναι γενικά εφικτή η σύνδεση μέσω NFS Server για αρχεία που δεν βρίσκονται στο folder "volume1\nfs" του ZyXEL;

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Επισης δεν μπορει να κανει κανεις http download απο site με κωδικό πχ με htaccess password protection. Εχει δοκιμασει κανεις τιποτα για τετοιες περιπτωσεις;
Ο download manager του zyxel είναι αρκετά απλός και δεν παίζει να υποστηρίζει download με password. Απλά δοκίμασε να δώσεις το link στη μορφή http://username:[email protected]
σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παίξει.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου, κάτι που αφορά το squeeze server.
Όσοι το τρέχεται από το zyxel, έχετε προβλήματα διακοπής της λειτουργίας του;
Μου το είχε κάνει όταν πειραματιζόμουν με το transmission και το απέδωσα εκεί, οπότε έκανα καινούργια εγκατάσταση και είχε αρκετές μέρες που δούλευε συνεχόμενα χωρίς προβλήματα. Πριν από λίγο όμως, εκεί που έπαιζα προσθέτοντας τραγούδια στο playlist σταμάτησε να λειτουργεί.

Μήπως υπάρχει κάποιο software DLNA media server για windows που να μπορεί να "δει" το Zyxel και να υποστηρίζει srt υποτιτλους;; Το AllShare της Samsung και το TVMobili δεν μπορούν να δουν το Zyxel.

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

:fahne90:

Έχω ενεργοποιήσει PHP-MySQL-phpMyAdmin ,πως μπορώ να στήσω π.χ. το Coppermine Photo Gallery's ?

Δεν γνωρίζω, ούτε καν ξέρω το συγκεκριμένο πρόγραμμα...

Και κάτι ακόμα αν μπορεί να μας πει κάποιος που το έχει κάνει web servwe τι ταχύτητες έχει όταν μπαίνει στο σιτε του μέσω internet εννοείτε .

Δεν το έχω κάνει, οπότε, συγνώμη που δεν γνωρίζω για δεύτερη φορά...

:fahne90: Αυτό μπορείς να μας το εξηγήσεις τώρα;

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Ο download manager του zyxel είναι αρκετά απλός και δεν παίζει να υποστηρίζει download με password. Απλά δοκίμασε να δώσεις το link στη μορφή http://username:[email protected]
σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παίξει.

Και όμως φαίνεται ότι υποστηρίζει.
Στην εφαρμογή PyLoad για κατέβασμα http (την κατεβάζεις από το package), υπάρχει στο configuration επιλογή για εισαγωγή username και password για μία αρκετά μεγάλη λίστα από sites (περίπου 30), δεν έχω όμως πουθενά premium account για να το δοκιμάσω.

bigN: Αν μιλάς για το web interface του Nas τότε θα πρέπει να πας στον ρουτερ σου και να ανοίξεις μια πόρτα που να δείχνει προς την ip του NAS και προς την πόρτα 80 σε αυτή την IP.
Επίσης καλό είναι να βάλεις κάποια λειτουργία τύπου no-ip.org ή dyndns ώστε να έχεις κάποια σταθερή διεύθυνση (εκτός αν έχεις σταθερή ip) Την ανανέωση του dyndns ή no-ip κτλ μπορεί να την αναλάβει το ίδιο το nas αν μέσα απο το administration του nas δίνοντας το username/password αφού πρώτα εγκαταστήσεις το κατάλληλο πακέτο.

nfountou: Για sites του τύπου rapidshare, megaupload κτλ υπάρχει όπως σου είπε και ο axikaras το pyload που θα το βρεις στα packages

katrisk: Μέσω του NAS και χωρίς να έχεις εγκαταστήσει το ffp δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς θα είναι δύσκολο φαντάζομαι γενικά αφού δεν μπορείς να πειράξεις και πολλά πράγματα (πχ το conf του apache) + ότι τρέχει σαν firmware στην μνήμη του μηχανήματος (δεν ξέρω λοιπόν το νόημα αυτού του official πακέτου)
Μέσω του ffp υπάρχει το lighttpd στον κατάλογο /ffp/sbin καθώς και το conf του στο /ffp/etc/lighttpd.conf
Νομίζω αν πας να το ξεκινήσεις δείχνει προς τον κατάλογο /mnt/HD_a2/www που φυσικά δεν υπάρχει και ή μπορείς να τον δημιουργήσεις και να βάλεις εκεί τα site σου ή να αλλάξεις το conf να δείχνει αλλού. Απ όσο ξέρω το coppermine που θες τρέχει μια χαρά στο lighttpd .. τώρα αν δεν έχεις πολλές γνώσεις προφανώς και αυτά θα σου φανούν κινέζικα και άστο καλύτερα :)
Για την δεύτερη ερώτηση σου δεν την κατάλαβα... σαν απόκριση του web gui είναι άψογη απ την δουλειά μου.. σαν download κτλ ε προφανώς και θα έχει άμεση σχέση με το πόσο upload έχει η adsl γραμμή σου δεν αφορά το nas αυτό. Μην περιμένεις να δεις live streaming με το 1mbps max upload των γραμμών adsl φυσικά... ούτε καν θα ξεκινήσει το video :P

axikaras: Δεν νομίζω να γίνεται έτσι απλά αυτό που θες.. μπλέκει μέσα mounts χειροκίνητα (μιας και δεν βλέπω τρόπο να γίνεται κάτι τέτοιο απ το gui) οπότε κατά συνέπεια ffp telnet και όλα τα σχετικά... αλλά αν μιλάμε για ntfs ή fat32 δίσκους, έτσι κιαλλιός το NFS δεν υποστηρίζει νομίζω τέτοια file systems (για το fat32 ΔΕΝ είμαι σίγουρος καθώς επειδή είναι dummy ίσως παίξει)... μόνο με samba (τα οποία mounts και γίνονται αυτόματα απ ότι κατάλαβες...) αλλά και για όσα γίνονται (πχ ext partitions) νομίζω ότι πρέπει να γίνουν exclusively mounted σε nfs μόνο. Με λίγα λόγια... άστο :) (κανένας πιο γνώστης μπορεί να σου πει περισσότερα καθώς μπορεί να λέω απλά βλακείες)... Θα μπορούσες λοιπόν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ να μπεις με telnet (backdoor αφού δεν έχεις ffp) να πας στο nfs share και να κάνεις mount αυτόν τον κατάλογο στον σκληρό (αρκεί να γίνεται mount το file system του σε nfs) και αυτό να το βάλεις να γίνεται στην εκκίνηση κτλ...

Last edited: