Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Δεν το έθεσα σωστά.
Οταν ανάβει το κόκκινο λεντ για πιθανό πρόβλημα με τον δίσκο, πως φαίνεται στο web interface η κατάσταση του?
Συνήθως αναφέρεται ως "Healthy"

Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Καταλαβα τι εννουσες,στην κατασταση του ειναι Healthy.Χτες παρατηρησα οτι οταν προσπαθω να μεταφερω κατι απο τον νας στο pc
μου βγαζει κοκκινο.
Συγκεκριμενα χτες ηθελα να μεταφερω 2 ταινιες,την 1 την αντεγραψε και στην 2 κολλησε και αναψε κοκκινο.

Από το γερμανικό Zyxel φόρουμ:
Release der Firmware v4.50 (NSA-310/320/325)

NSA-310: 15.06.2012
NSA-320: 29.06.2012
NSA-325: Juni/Juli 2012

Neuheiten in der Firmware:

- Twonky Server v7
- zMedia Support
- IPv6 Support

Θα αργήσει αρκετά ρε γαμωτο... Έχω όμως μια απορία. Τον Twonky Server δε μπορούμε να τον εγκαταστήσουμε όπως κάναμε και με τον Transmission? ξέρει κάποιος;;

Τι το διαφορετικο προσφερει ο Twonky Server;

Θελω να αντιγραψω απο usb δισκο πανω στο zyxel στον εσωτερικο του δισκο . Μεσα απο τον windows explorer η ταχυτητα ειναι τραγικη(1 MB/ SEC) .Υπαρχει πιο γρηγορος τροπος?

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Δοκίμασε με FTP πρόγραμμα.
π.χ. Filezila

Πως ακριβως γινεται αυτο, ειναι καποια εφαρμογη που πρεπει να εγκαταστησουμε? Υπαρχει ενα ftp στα aplications . Το ιδιο ειναι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Τον χειμώνα με τις χαμηλες θερμοκρασιες , η ταχυτητα περιστροφης του ανεμιστηρα ηταν μεταξυ 1200~2200 rpm.
Τωρα ομως που ζεστανε ο καιρος βλεπω αρκετα συχνά ~3000 rpm
To καλοκαιρι τι θα συμβει αραγε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Πως ακριβως γινεται αυτο, ειναι καποια εφαρμογη που πρεπει να εγκαταστησουμε? Υπαρχει ενα ftp στα aplications . Το ιδιο ειναι?
Ενεγοποιείς την επιλογή FTP στο Zyxel. Κατεβάζεις το FTP πρόγραμμα Filezila (free) στο PC, το εγκαθιστάς, συνδέεσαι και μεταφέρεις.

Τον χειμώνα με τις χαμηλες θερμοκρασιες , η ταχυτητα περιστροφης του ανεμιστηρα ηταν μεταξυ 1200~2200 rpm.
Τωρα ομως που ζεστανε ο καιρος βλεπω αρκετα συχνά ~3000 rpm
To καλοκαιρι τι θα συμβει αραγε;
Το 'χεις "αμπαρωμένο" κάπου? Το δικό μου είναι πάνω στο έπιλο και δεν έχει ανεβάσει στροφές ακόμα.

Και εμενα ανεβασε στροφες. 40 βαθμους ο δισκος, 46 η cpu, 3400 περιπου το fan!

Το 'χεις "αμπαρωμένο" κάπου? Το δικό μου είναι πάνω στο έπιλο και δεν έχει ανεβάσει στροφές ακόμα.

Το εχω πολυ "ελευθερο" .
Αυτη τη στιγμη η cpu εχει 46 C° και ο ανεμιστηρας 3720 rpm με μονη δραστηριοτητα το "κατεβασμα" torrents.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Ξέρει κανείς πως σαν DLNA θα μου παίξει flac, γιατί δοκίμασα σε blu-ray player και δεν τα παίζει παρότι στο manual αναφέρει ότι ο Media Server του υποστηρίζει flac.

εμενα 3499 στροφες στους 49. ψηνεται.......!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Ξέρει κανείς πως σαν DLNA θα μου παίξει flac, γιατί δοκίμασα σε blu-ray player και δεν τα παίζει παρότι στο manual αναφέρει ότι ο Media Server του υποστηρίζει flac.
Αυτή η αδυναμία χρεώνεται στον DLNA client του BR-player.
Από τις δοκιμές που έχω κάνει, διαπίστωσα ότι ο DLNA client της τηλεόρασης LG LW5500 δεν αναγνωρίζει αρχεία FLAC ενώ αντίθετα το Oppo BDP-93 τα "βλέπει" και τα αναπαράγει κανονικά.
Πάντως ο server του NSA-310 τα υποστηρίζει.

Εχω την εντύπωση οτι δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι του Zyxel.

Η θερμοκρασία φτάνει στους 61Κελσίου, χτυπάει το alarm και ο ανεμιστήρας τίποτα.

Έχει κανένα φισάκι που μπορεί να έχει φύγει μέσα στο Zyxel ή πάω για επισκευή???

Θα μπορούσα να το αλλάξω μόνος μου???

Thanks και πάλι...

Βαγγέλης

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Εχω την εντύπωση οτι δεν δουλεύει το ανεμιστηράκι του Zyxel.

Η θερμοκρασία φτάνει στους 61Κελσίου, χτυπάει το alarm και ο ανεμιστήρας τίποτα.

Έχει κανένα φισάκι που μπορεί να έχει φύγει μέσα στο Zyxel ή πάω για επισκευή???

Θα μπορούσα να το αλλάξω μόνος μου???

Thanks και πάλι...

Βαγγέλης

Ξεβίδωσε το απο πίσω να δείς τι γίνεται. το βύσμα είναι 3pin αλλα μικρό σαν μιάς κάρτας γραφικών, όχι σαν τα κλασικά των pc.
Εγω σκέφτομαι να το αφήσω ανοιχτό απο πίσω και να βάλω ένα 80αρι να φυσάει. θα είναι και πιο αθόρυβο

Re: Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Καλησπερα σας. Σημερα επεσε το ματι επανω σε αυτο το μηχανημα επειδη ψαχνω καποια συγκεκριμενα πραγματα

1ον εχω ηδη ενα pc που τρεχει συνεχως σαν ftp server, ωστε να κανει upload εικονες απο camera server, και σαν Pvr recorder απο τον dreambox μου με CIFS mount.

και βασικα θελω να το αντικαταστησω τον Pc μου με κανει σαν και αυτο,αν μπορει να τα κανει τουλαχιστον αυτα τα 2 συν μεσω esata που εχει,θα προτιμουσα να τον συνεδεα με τον δεκτη ,για να μπορω να γραφω και HD προγραμμα, γιατι μεσω δικτυου, λογω του οτι ο δεκτης εχει 100αρα καρτα, κολλαει.

διαβασα καπου 17 σελιδες σημερα, ειδα οτι λειτουργει σαν ftp Οπως ειπαμε πολλοι.λειτουργει δλδ οπως ενας κανονικος ftp server? (εχω τον ftp Cerberus)

στον δεκτη εβαλα ενα usb stick και μου εβγαλε να τον φορμαρω σε EXT2-3. το γεγονος οτι ο δισκος μεσα λετε οτι ειναι σε EXT4 , υπαρχει θεμα να μην τον δεχτει ο δεκτης μου;

επισης επειδη εχουν περασει 5 μηνες απο τις πρωτες αγορες, πλεον ξερετε αν υποστηριζει εξωτερικους ελληνικους υποτιτιλους;

ελληνικα αναγνωριζει στο μενου γενικα των αρχειων;

επειδη αρχισα να ψαχνω τελευταια τροπο να αντικαταστησω στο pc που τρεχει συνεχως με κατι πιο μικρο και cool, θελω να κανωσωστη αγορα. αυτο τον καιρο που το εχετε, πιστευετε οτι ειναι καλη λυση γι αυτο που αρχικα θελω, συν βεβαια και τα αλλα καλουδια που εχει, που δεν ειναι αμελητεα...