Zyxel NSA-310 NAS Storage 2TB

Re: Απάντηση: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μάλλον ο kolvas έχει δίκιο.

Κάθε φορά που κάνω restart ο media server κάνει rebuild στο database. Με το 4.40 σίγουρα δεν έκανε. Είναι bug ? ρυθμίζεται ?

Δέν ξέρω αν είναι bug, ίσως είναι feature. :) Ειχα διαβάσει ότι γίνεται rebuild (η αν όχι total rebuild, τότε σίγουρα scanning) διότι ο media server δεν είναι σε θέση να ξέρει αν έχουν προστεθεί η αφαιρεθεί αρχεία μετά από την επανεκκίνηση. Το "πρόβλημα" αυτό το λύνει με ένα scanning.

Αυτο που έχω παρατηρήσει είναι πως παρόλο που έχω το scan interval στο -1, άμα προσθέσω κάτι σε ένα φάκελο, δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση από το Τwonky. Ενω δείχνει ότι έχει σκανάρει εκ νέου όταν προστίθεται το καινούργιο αρχείο (Βάσει timestamp), τα αρχεία δεν έχουν προστεθεί στην βάση δεδομένων του, και προστίθενται μόνο μετά από manual rescan.

Last edited:
Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

ενεργοπ/σα το web publish,σε ολες τις κατηγοριες(video,photo..).
μπηκα απο αλλον υπολογιστη,με 192.168.ΧΧΧ.ΧΧΧ:80/video.
μπηκα κατευθειαν,αλλα χωρις να μου ζητησει username και password.
τι πρεπει να κανω για αν μπαινω με κωδικο προσβασης?

Εμφανίστηκε και επίσημα το νέο firmware 4.50.
Όσοι θέλουν να το κατεβάσουν μόνοι τους από εδώ
(εννοείται ότι μιλάμε για το αρχείο 450AFK0C0.bin με ημερομηνία 20/7/2012):
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/firmware/

Το τελευταίο αρχείο ZYFW_INFO.tgz είναι συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει pdf με τις αλλαγές και πληροφορίες για το νέο firmware.

Last edited:

Καλησπέρα,

Προσπαθώντας να εγκαταστήσω την έκδοση 4.50 στο nsa310 μέσα από το firmware upgrade λέει: "invalid upgrade file" παρόλο που επιλέγω το σωστό .bin αρχείο το οποίο κατέβασα από το site της zyxel. Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε;

Ευχαριστώ

Υ.Σ. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά από την προηγούμενη εγκατάσταση της 4.40 μου βγαίνει συνεχώς ένα μήνυμα για απεγκατάσταση όλων των πακέτων που είχα εγκαταστήσει με την προηγούμενη έκδοση < 4.40 και επανεγκατάστασή τους ώστε να δουλεύουν σωστά.

Δοκίμασε να το κατεβάσεις ξανά μήπως το αρχείο δεν κατέβηκε σωστά - δοκίμασε και το zip αρχείο.
Και εγώ από το ανωτέρω link το κατέβασα και εγκαταστάθηκε κανονικά.

Μπα. Έχω την εντύπωση ότι φταίει η προηγούμενη εγκατάσταση της 4.40 έκδοσης. Μήπως ξέρετε τι άλλο μπορώ να κάνω;
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Υ.Σ. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά από την προηγούμενη εγκατάσταση της 4.40 μου βγαίνει συνεχώς ένα μήνυμα για απεγκατάσταση όλων των πακέτων που είχα εγκαταστήσει με την προηγούμενη έκδοση < 4.40 και επανεγκατάστασή τους ώστε να δουλεύουν σωστά.
Απεγκατέστησε όλα τα πακέτα και λογικά θα γίνει η εγκατάσταση του νέου firmware. Αυτό έγραψαν στο γερμανικό φόρουμ της Zyxel.

Απάντηση: Re: ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 2TB

Μπα. Έχω την εντύπωση ότι φταίει η προηγούμενη εγκατάσταση της 4.40 έκδοσης. Μήπως ξέρετε τι άλλο μπορώ να κάνω;
Ευχαριστώ
Το update εμφανίσθηκε εχθές κανονικά στο firmware update και το πέρασα απροβλημάτιστα .
Προσπάθησες με αυτό τον τρόπο ;

Untitled.jpg
δεν μου δεχεται την επιλογη.
την τσεκαρω,κανω apply αλλα επανερχεται παλι στην 2ρη επιλογη.
γιατι?

Καλημέρα σε όλη την παρέα ,
Πάει για πούλημα το NSA310, πήρα το Synology DS112+ και βρήκα την υγεία μου που λένε χωρίς δίσκο βέβαια αλλά είχα .
http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS112+&lang=enu#p_submenu

Eυχαριστώ όλους του φίλους που μας βοήθησαν στο στήσιμο του NSA310.

Αναβαθμίζει τον Twonky Server σε 7.0.9 αλλα απ'οτι διαβάζω υπάρχουν κάποια προβλήματα με playlists... οπότε ισως να περιμένουμε λίγο να το διορθώσουν.
http://community.twonky.com/twonky/topics/twonky_server_special_7_x_issues_with_playlists

εχω συνδεδεμενο στην μπροστινη usb του zyxel,εναν 500αρη(2,5`)τον οποιο μεσω του webinterface,αλλα και στο network του pc τον βλεπω κανονικα και μπορω να κανω αντιγραφη/επικολληση απο και προς αυτον.
δεν τον βλεπει ομως το ps3 αλλα ουτε και ο δεκτης(dreambox 500hd).
μπορω να κανω κατι?

εχω συνδεδεμενο στην μπροστινη usb του zyxel,εναν 500αρη(2,5`)τον οποιο μεσω του webinterface,αλλα και στο network του pc τον βλεπω κανονικα και μπορω να κανω αντιγραφη/επικολληση απο και προς αυτον.
δεν τον βλεπει ομως το ps3 αλλα ουτε και ο δεκτης(dreambox 500hd).
μπορω να κανω κατι?

....+ το παραπανω θεματακι,δεν εχω καταφερει ακομα να κατεβασω απο τον ενσωματωμενο τορεντ.
συνδεση:
modem router(tomhson forthnet),>100αρι switch>zyxel.