Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.
Ενταξει, αν για καποιον δεν υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε φρεσκοψημενο μόνο-ποικιλιακό 10 ημερων, και, της καλύτερης κάψουλας, πάει σε κάψουλα.
Βέβαια έχει 60 λεπτα ο μονος στην κάψουλα, εναντι 15 του speciality. Να δω κάτοχο κάψουλας να κανει 5-6 καφέδες την ημέρα, και που και που να έχει και επισκέψεις. Γουλιά και μισόευρο.
Οσο για το αν γίνεται αντιληπτή η περίπτωση να σου εχει δωσει το κατάστημα κόκους καφε διαφορετικής ημερομηνίας ψησίματος από αυτην που αναγράφει; Ναι, γιατί θυμιζει κάψουλα. και δεν ξαναπαίρνεις απο εκει, πολύ απλά.
Οντως, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει εσπρέσο απο φρεσκοκομμένο κόκκο σε κάποιο σπίτι, και να ειναι ξινός η πικρός. Ακόμα και τα δυο μπορεί να είναι. Απλά ειναι κακή εκχύλιση, η οι κόκκοι να μην εχουν προσεχθεί, και συνήθως γίνεται απο κάποιον που εχει πάρει πολύ πρόσφατα μηχανήματα, και ειναι τόσο ενθουσιώδης που κάνει σε ολους καφέ!!
Για να βρεις τα ζύγια της μηχανης και του μύλου, θα πεταχτεί ενα κιλο καφές, ωστε να πάρεις κατι αξιόλογο. Μετα από 20-30 μερες ειναι που θα μπορέσει καποιος να βγαζει κρυμμένες γευσεις και αρωματα.
Νομίζω ότι έχουμε μάθει τόσο στο εύκολο ωστε να το εξοφλούμε με την απώλεια ποιότητας.
Τέλος πάντων, ας απολαύσει ο καθένας ότι του αρέσει και τον βολεύει, αν και αρχίζω να πιστεύω ότι είναι και ζήτημα ηλικίας. Ενδεχομενως να γεράζω.. επιτυχώς , όπως είπε κάποιος.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
6-7 ευρω τα 250 γρ. κοστίζουν οι κόκκοι, και 9 οι ακριβοι, για τους παραπάνω χρειάζονται πολύ καλα μηχανηματα για να αξιζει το έξοδο. 8 γρ χρειαζεται ειναι ενας μονος εσπρέσο.