Μηχανή Espresso

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Τί γνώμη έχετε για την Izzy CM4602 που δίνει με 70 ευρώ περίπου και 5 κουπόνια γνωστή αλυσίδα Σ/Μ? Παίρνει και αλεσμένο καφέ ή μόνο κάψουλες?
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω μηχανή για espresso αλλά μόνο με αλεσμένο και δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 100 ευρώ ποιά άλλη θα μου προτίνατε?
 

notist

Senior Member
12 August 2009
593
Και εγώ είχα μία μηχανή της nespresso,δοκίμασα τις κάψουλες που είχε στην αρχή δώρο,αλλά μετά μου την έσπασε που δεν είχα επιλογή άλλης μάρκας καφέ,που δεν έβρισκα τις κάψουλες σε διάφορα μάρκετ η άλλα μαγαζιά,και έπρεπε να πηγαίνω στην Κηφισίας η να πρέπει να τις παραγγείλω τηλεφωνικά,να μου έρθουν με κούριερ.Τουλάχιστον έτσι ήταν τα πράγματα πριν 2 χρόνια που την είχα πάρει.Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα από τότε.Οι δε άλλες που βάζεις τον καφέ εσύ και πιέζεις,άλλες φορές τον κάνεις βαρύτερο,άλλες ελαφρύτερο,μπέρδεμα με λίγα λόγια.Έτσι κατέληξα να αγοράσω από τα coffeeway την jura ena5,η οποία βέβαια είναι ακριβή,αλλά καμία σχέση.Καταρχήν παίρνεις καφέ κόκκου,τον αλέθει μόνη της,1 η 2 φλυτζάνια σωστή ποσότητα,και έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής καμιά 20αριά διαφορετικές ποικιλίες καφέ.Έχει φίλτρο νερού,και φτιάχνει φοβερά αφρόγαλα,απ'ευθείας από το κουτί του γάλατος.Είναι πράγματι hi end όπως λέει και ο φίλος petroslh.
 

SkyNett

AVClub Enthusiast
15 October 2009
883
Σε τι τιμή αγόρασες την Jura Ena 5 αν επιτρέπεται?
 
Last edited:

notist

Senior Member
12 August 2009
593
Την είχα αγοράσει από το Notos galleries home 750 ευρώ σε 24 άτοκες δόσεις,και δεν μου φάνηκε.Τα coffeeway νομίζω κάνουν μέχρι 12 άτοκες δόσεις,αλλά όποιος θέλει να την πάρει,ας περιμένει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου που αρχίζουν οι εκπτώσεις,και κάνουν ένα 10%,δηλ.75 ευρώ κάτω.Αξίζει τα παραπάνω χρήματα,σας το λέω εκ πείρας,αλλά και από άλλους φίλους,που έχουν αγοράσει διάφορες φθηνότερες,και γκρινιάζουν που δεν μπορούνε να πιούνε σωστό εσπρέσο.
 
Πάντως για όποιον θέλει value for money εσπρεσσιέρα, συχνά πυκνά το Lidl φέρνει την Silvercrest στα 50 ευρώ. 15 bar, με καλύτερο καϊμάκι από πολλές των 100+ ευρώ που έχω δει σε σπίτια φίλων, με βόλεψε μια χαρά τώρα στις άφραγκες εποχές μου :D


259159984.jpg



Eξάλλου, όπως τονίζει ο τύπος εδώ, στο post #697, είναι ακριβώς το ίδιο μηχάνημα με τη Delonghi που παραθέσατε παραπάνω, απλά κοστίζει το 1/3 της τιμής.
 
Last edited:

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,492
Βέλγιο
http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=641
Εγω εχω στο μαγαζι την παραπανω και ειναι super.


Και εγώ από τότε που ξεκίνησα με τη
http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=714

έχω ευχαριστηθεί να πίνω σωστό espresso. Μπορεί να μην έχει σίγουρα την τέλεια γεύση που θα πάρει κάποιος ο οποίος έχει μηχανή με μύλο για άλεσμα του καφέ κλπ, αλλά η αναλογία πετυχαίνει πάντοτε και δεν πίνω ποτέ καμμένο καφέ. Μου κάνει και εντύπωση που όταν πίνω espresso απ´έξω σε μηχανές που αλέθουν το καφέ, δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τώρα άνοιξε κατάστημα και στο κέντρο της Αθήνας οπότε βολεύομαι και στο να παίρνω τα καφεδάκια μου. Για τους φίλους της Νespresso τους προτείνω να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις που μόλις κυκλοφόρησαν...
 
Last edited:
που πουλιουνται οι καψουλες ?

Απ'όσο ξέρω παραγγέλνεις online. Πάντως είναι αρκετά ακριβό σπορ οι κάψουλες, τουλάχιστον σε σχέση με τον κανονικό καφέ... Βέβαια έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πάντα φρέσκες, όμως δεν ξέρω, δε με πείθει το concept... δεν έχω δοκιμάσει βέβαια..
 

batman

New member
22 September 2007
46
για δειτε την krups 5220 5240 και αφηστε τα 1000 ευρω....απολυτος καφες και απο εμενα το περασε το τεστ με flying colours και εμεινα αφωνος με τον εσπρεσο και τον καπουτσινο.Τερμα οι καφεδες εξω.Αν εχετε μερακι τον καλο καφε κοιταξτε το και παιρνει και καψουλες για οποιον θελει.τιμη 145 ευρω και προσεξτε το κουμπωμα της τετοιο πραγμα δεν εχω ξαναδει απιστευτο κοσμημα για καθε κουζινα και ανθρωπο που σεβεται τον εαυτο του.ευχαριστω
 
Last edited:

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Εμείς πήραμε μες στις γιορτές την Krups XN2001 που παίρνει κάψουλες Nespresso, μαζί με το Nespresso Aeroccino.

Από άποψη γεύσης, δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά με βολεύει πάρα πολύ που είναι μια μερίδα η καθεμιά και είναι πάντα φρέσκος. Και πάλι κλάσεις ανώτερο από οποιοδήποτε καπουτσίνο-εσπρέσσο σε καφετέρια.
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
( που το θυμηθηκα )

να ρωτησω κατι αλλο ,

επειδη με τις καψουλες μαλλον δυσκολο ειναι διοτι δεν πωλουνται στα σουπερ μαρκετ ουτε σε αλλα μαγαζια μονο στο καταστημα της νεσπρεσο

οι υπολοιπες παιρνουν τον καφε που πουλανε παντου ?

και τι ειναι το easy serving espresso που διαβασα καπου αλλου ? αυτο ειναι το ευκολο ? το δυσκολο ποιο ειναι ? το να κοβεις τον καφε επιτοπου ?

και ολες οι μηχανες κανουν και για καπουτσινο μακιατο κλπ ( ουτε ξερω τις διαφορες ! ) η μονο οσες το λενε και οι αλλες ειναι μονο για επσρεσο ? χαζη ερωτηση αλλα δεν ξερω καθολου

εχουν ολες το ειδικο εξαρτημα για το γαλα ? steaming wand ?

ποια specs πρεπει να προσεξω ?

αυτες μεχρι 100 ευρω κανουν δουλεια ?

και τι ειναι οι μεριδες εσπρεσσο ? οι καψουλες ? καποιο ειδος καψουλας ? ο συσκευασμενος ?

ο καφες εσπρεσσο που βρισκουμε παντου π.χ. στο σουπερ μαρκετ για που ειναι ?

υπαρχει και μη αλεσμενος ? αλλα μαλλον αυτο θα ναι και πανακριβο και για προχωρημενους ...
 

Γιώργος ΚΟΨ

AVClub Addicted Member
20 June 2006
2,896
GLYFADA
Εμείς πήραμε μες στις γιορτές την Krups XN2001 που παίρνει κάψουλες Nespresso, μαζί με το Nespresso Aeroccino.

Από άποψη γεύσης, δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά με βολεύει πάρα πολύ που είναι μια μερίδα η καθεμιά και είναι πάντα φρέσκος. Και πάλι κλάσεις ανώτερο από οποιοδήποτε καπουτσίνο-εσπρέσσο σε καφετέρια.

Αδελφέ κι εγώ έχω την Nespresso αλλά τον καφέ που πίνεις στα:
cafe-cafe Γλυφάδα [portioli]
dacapo Αθήνα [portioli]
Φίλιον Αθήνα [Illy]

ούτε κατά φαντασία..φυσικά η ευκολία της είναι μεγάλη, αλλά για πραγματικό καφέ στα παραπάνω [για Αθήνα].....αυτός ο Portioli δεν παίζεται...μακράν!!!
 

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
10,492
Εγω εχω παθει εξαρτηση απο τον καφε ενος μαγαζιου (Portioli) και καθε μερα βγαινω απο την δουλεια και κανω 5χλμ για να παρω φρεντο σε πλαστικο...
Τι μας ριχνει μεσα ο πστ? Σαν την γιαγια στο Εκμεκ παγωτο...:BDGBGDB55: