Ώρα για Μπύρα

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Παντως το οτι βρισκεις την Samichlaus πικρη ειναι ενθαρρυντικο .Να υποθεσω οτι η hertog jan ειναι πετιμεζακι ? Τετοια θελω να ακουω.
Bλεπω ενα ωραιο μπουκαλακι που λεει grand prestige . Αυτη να παρω σε σκουρο ?
 

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
465
Αθηνα ,Κεντρο
Επειδη τυχαινει η παρασκευη μπυρας ερασιτεχνικα στο σπιτι να ειναι το πρωτο χομπυ μου σε αντιθεση με την τεχνολοχια το audio και τα gadgets σας επισυναπτω μερικα λινκ που θα σας βοηθησουν να εκτιμησετε ακομα περισοτερο αυτο το δημιφιλες ποτο που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα σε σχεση με τα αλλα αλκοολουχα απλα εδω στην Ελλαδα δεν εχουμε την απαιτουμενη κουλτουρα καταναλωσης μιας και η γευστικη μας παλετα περιοριζεται στις μπυρες ευρειας κυκλοφοριας που συνηθως ειναι lager (μπυρα που ζυμωνεται με μαγια που δουλευει σε χαμηλη θερμοκρασια) .
Αρχιζουμε απο τα βασικα... Σε τι θερμοκρασια καταναλωνεται τι...Ποια ειναι τα ειδη μπυρας...
http://blog.beer-deli.gr/katigories-mpyras/
http://www.beer.gr/articles/395-serving-temperature/
Γευστικοι συνδιασμοι...
http://www.beer.gr/articles/food-pairing/
Πιο ειδηκα ειδη μπυρας...
http://www.beer.gr/articles/sour-ales/
http://www.beer.gr/articles/ipa-style/
http://www.beer.gr/articles/371-germanhefeweizen/
Και οδηγιες προς ναυτιλομενους...
http://www.beer.gr/articles/beer-towers/

Οτιδηποτε θελετε ρωτηστε αφοβα μπορω να βοηθησω...
 
Last edited:

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,112
Νότια Μακεδονία
Παντως το οτι βρισκεις την Samichlaus πικρη ειναι ενθαρρυντικο .Να υποθεσω οτι η hertog jan ειναι πετιμεζακι ? Τετοια θελω να ακουω.
Bλεπω ενα ωραιο μπουκαλακι που λεει grand prestige . Αυτη να παρω σε σκουρο ?
Με ενόχλησε μαλλον το υπερβολικό αλκοόλ για Μπύρα στην semi. Απο Hertog jan εγω πίνω την tripel . Δεν μπορω να πω για την grand prestige. Μιλάμε για Μπύρα που εξω μπορει να σε χρεώσουν 10-12 .
 

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Εγώ πίνω weiss και καμια lager. Οι πιο βαριές μπύρες θεωρώ πως είναι πολύ κακό για το τίποτα, ιδίως όταν τιμολογιακά και αλκοολικά μπαίνουν στα χωράφια του κρασιού.
Τελευταία πάντως πιάνω συχνά τον εαυτό μου να προτιμά μπύρα αντί κρασί, μάλλον λόγω του ότι δεν θέλω και πολύ το αλκοόλ σε εξόδους κλπ.
Η άλλη εναλλακτική μου είναι ένα ποτήρι καλό μαλτ ουίσκι το χειμώνα.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Αντε να τρολλάρω λιγο...
La cuvEe des Trolls

15G011G_img_40295_pop_22


Στο Supermarket που κάνω τα ψώνια μου...

Επισης πολυ ενδιαφέρουσα

Rince Cochon (ποτισμα γουρουνιου )
15G011G_img_40298_15G011G_V2_Page_30_Image_0003


Τελειως συμπτωματικά σε αυτο το σουπεράρκετ γινεται ενα event σαν γιορτη της μπυρας με κάτι τέτοια εορταστικά και προσφορές για degustation :

15G011G_img_40340_15G011G_V2_Page_34_Image_0005


15G011G_img_40330_15G011G_V2_Page_34_Image_0004


15G011G_img_40338_15G011G_V2_Page_34_Image_0007
 

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,344
Αθήνα...
Έχετε δοκιμάσει την la trappe quadrupel oak aged; Δεν μπορώ να την βρω και πουθενά.
 

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
Εχω πιει αρκετες και καποιες που μου εχουν αποτυπωθει στην μνημη μου ειναι με σειρα προτεραιοτητας οι εξης περιπτωσεις (παρεπιπτοντως ολες σε ταξιδι στο εξωτερικο):
1) oppale 32 την ηπια στο μιλανο και δυστυχως εχω την εντυπωση οτι δεν εισαγεται στην χωρα μας
2) τοπικης παραγωγης βαρελι σε ταξιδι στο ενδιμβουργο (απο τις καλυτερες εκπληξεις και ευχαριστη αλλαγη μετα απο καταναλωση malt)...αν δεν με απατα η μνημη μου rosemary λεγοταν η pub και
προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον βρεθει εκει να δοκιμασει και τις τοπικες μπυρες εκτος απο τα malt...εξαιρετικες ale μπυρες
3) pilsner urquel απο βαρελι σε ταξιδι στην πραγα...θυμαμαι απιστευτες καταναλωσεις σε θερμοκρασιες υπο του μηδεν (χαρακτηριστικα να αναφερω οτι η μπυρα ηταν πολυ πιο φθηνη απο το εμφιαλωμενο με αποτελεσμα να ξεπλεινω τα δοντια απο την οδοντοκρεμα με μπυρα που παρηγγειλα απο την ρεσεψιον...χαχαχα)
και 4) ετυχε να δοκιμασω μπουκαλι των 660 ml της κυπριακης keo...πολυ ωραια μπυρα και δυστυχως καμια σχεση με τα κουτακια των 330 ml που μπορει να βρει καποιος σε σουπερ μαρκετ...αρκετα δυσκολο να τη βρει καποιος

Αυτα απο εμενα, σημειωνοντας οτι αφορουν σε προσωπικες προτιμησεις-εμπειριες και κεγοντας οτι εχω δοκιμασει αρκετες μοναστηριακες,weiss,lager,pils κλπ
 

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Έχετε δοκιμάσει την la trappe quadrupel oak aged; Δεν μπορώ να την βρω και πουθενά.

Αυτο το θεμα χτυπαει ευαισθητη φλεβα για μενα οποτε αν και εχω να γραψω καιρο στο forum ηρθε η ωρα να το κανω.

Η la trappe quadrupel oak aged βγαινει καθε χρονο μια φορα. Την ειχε φερε ενα γνωστο μαγαζι στη θεσσαλονικη καποια στιγμη και απο τοτε τιποτα. Γενικα δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την απλη quadrupel, κανενα απο τα 15+ batches που εχω δοκιμασει. Απο la trappe παντως, αν και δε με ενθουσιαζει σαν μπυρα πλεον, αξιζει η bock και η isid'or. Νομιζω τις φερνει το makro.

Για οσους θελουν να δοκιμασουν κατι διαφορετικο και με πολλες επιλογες σε διαφορα ειδη και σε προσιτες σχετικα τιμες, ψαξτε για την brewdog (ζυθοποιια). Εχει απο lager, ipa μεχρι barrel aged imperial stouts. Γενικα αν καποιος θελει να ψαχτει στο κομματι αυτο - το οποιο ειναι τοσο μεγαλο οσο και του κρασιου σχεδον - θα χρειαστει να ξεκινησει απο δυο μαγαζια. Ενα στο χαλανδρι κι ενα στον λευκο πυργο στη θεσσαλονικη. Για προφανεις λογους δεν αναφερω ποια ειναι, αν δεν υπαρχει προβλημα ομως ευχαριστω να τα γραψω.
 

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Αν πιείτε μία Murphy's irish από τα ΑΒ μέσα θα βρείτε αυτό το πλαστικό μπαλάκι.
 

Attachments

  • IMG_1959.jpg
    IMG_1959.jpg
    137.4 KB · Views: 168

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Είναι πατέντα της Guinness , για πιο πυκνό αφρό. Στην ουσία η μπύρα συσκευάζεται μαζί με πεπιεσμένο άζωτο. Με το που ανοίγεις το κουτάκι της μπύρας μικρή ποσότητα μπύρας κάνει ένα πίδακα από το ‛μπαλάκι’ με πολύ λεπτό αφρό, που καταλήγει να γίνεται σχεδόν καϊμάκι.
Η murphys που μοιάζει αρκετά με Guinness – ίδια οικογένεια μπύρας – έχει και αυτή ενσωματώσει το μπαλάκι για ον ίδιο λόγο, για πηχτό αφρό.
 

nikosGX

Supreme Member
9 November 2007
7,544
Έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο home brew kit;

Υπάρχουν διάφορα μικρά, του ενός γαλονιού (σχεδόν 4 λίτρα).

Βέβαια είναι σχετικά μπελάς και θέλει μια διαδικασία 4 εβδομάδων τουλάχιστον, αλλά το σκέφτομαι....
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,300
Εκεί ψηλά.....
Φιλος που πουλαει τετοια κιτ μου εχει πει οτι οι επιλογες στην γευση ειναι απειρες .

Πειραματιζεσαι αγριως.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Αυτες τις μέρες μονος σπιτι πινω μπυρες (παγωμένες) συχνα με πιτσες οτι καλυτερο για την υγεια...

Χθες πηγα σουπερμαρκετ και εκανα αγορα για να περασω Παρασκευοσαββατοκυριακοδυτερα.

Να οι μπυρες που πινω εβαλα απο μια ενδεικτικά στο τραπεζι...Μπορείτε αντι για την ξανθια Leffe να την αντικαταστησετε με την μελαχροινή.

WP_20150717_20_51_02_Pro_zpsdnvtdgh7.jpg


--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να σημειώσω οτι αναμεσα στα κριτηρια εκτος απο την ευχαριστηση (που ειναι δεδωμένη) ειναι και η τιμη.
Δεν αγοραζω μπυρες που κοστιζουν σαμπανια εκτος σπανια μονο για την εμπειρία.
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,112
Νότια Μακεδονία
Ωραιες μπυρες, αλλα αντεχεις να τις πινεις απο μεταλλικο κουτακι; Ακομη και στα αναψυκτικα αυτα που ειναι απο μεταλλικο κουτακι εχουν αλλη γευση (χειροτερη) σε σχεση με το γυαλινο μπουκαλι.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Παγωνουν καλυτερα στο ψυγειο...

Τις πινω σε ποτηρι μπυρας βεβαια.
Δεν εχω νοιωσει ποτε γευση κουτιου...μην μου βαζεις ιδεες...
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,300
Εκεί ψηλά.....
Η τελευταια ζυμωση της μπυρας (των περισσοτερων) γινεται με την εξοδο τους απο την συσκευασια τους και το χυσιμο τους μεσα στο ποτηρι.

Και η δημιουργια αφρου συμβαλλει σε αυτο. Αρα μην τις πινετε ποτε μεσα απο το κουτι.
 

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,619
Μπακοτσιάνος...
Για το φαγητό πίνω συνήθως Fisher ή Στελίτσα.

Για την παρέα corona. Πειράματα πολλά αλλά όσο καλύτερες και αν έχουν βρεθεί το οικονομικό είναι αρνητικός παράγοντας..
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,300
Εκεί ψηλά.....
Οι μπυρες lager ειναι για να πλενεις τα ποδια σου :D

Στην χειροτερη περιπτωση η πιο καλοψημενη μπυρα και γευστικη για μενα ειναι η Αλφα.

Οσον αφορα το οικονομικο υπαρχει στον ΑΒ σε καλη τιμη η :



la-goudale-75cl-7-2.jpg