Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 9,815
Θα μας κάνει να βάζουμε φίλτρο στον εσπρέσσο!
Ευτυχώς δεν υπάρχει κάτι που να κόβει στρογγυλά στα 57.5mm οπότε δεν μπορούν να μου μπουν ιδέες.
Το δεύτερο λίγο περίεργο είναι αυτό που κάνει για το στατικό ηλεκτρισμό. Αν έχω καταλάβει καλά αυτό μειώνει τον καφέ που μένει μέσα στον μύλο και φυσικά έχει νόημα μόνο αν κόβεις ακριβώς τον καφέ που θέλεις κάθε φορά και δεν αποθηκεύεις καφέ μέσα στο μύλο.
Προσωπικά είδα (μπορεί να έιναι και Placebo) λίγο πιο ομοιόμορφο κόψιμο όταν έχει παραπάνω καφέ ο μύλος σε σχέση με το να βάζω μόνο αυτό που θέλω να κόψω. Από την άλλη άντε να έχει μισό με ένα καφέ ακόμη σε κόκκους ο μύλος όταν τελειώνω το κόψιμο που θα μείνει εκεί για μέγιστο 9-14 ώρες.
ΥΓ. Μου έκανε εντύπωση πως μόνο λίγο πριν το τέλος της εκχείλισης έγινε μόνο 1 η ροή προς τα κάτω από το κομμένο Portafilter. Πιο πριν είχε 3-4...αυτό δεν είναι δείγμα channeling;;;
Ευτυχώς δεν υπάρχει κάτι που να κόβει στρογγυλά στα 57.5mm οπότε δεν μπορούν να μου μπουν ιδέες.
Το δεύτερο λίγο περίεργο είναι αυτό που κάνει για το στατικό ηλεκτρισμό. Αν έχω καταλάβει καλά αυτό μειώνει τον καφέ που μένει μέσα στον μύλο και φυσικά έχει νόημα μόνο αν κόβεις ακριβώς τον καφέ που θέλεις κάθε φορά και δεν αποθηκεύεις καφέ μέσα στο μύλο.
Προσωπικά είδα (μπορεί να έιναι και Placebo) λίγο πιο ομοιόμορφο κόψιμο όταν έχει παραπάνω καφέ ο μύλος σε σχέση με το να βάζω μόνο αυτό που θέλω να κόψω. Από την άλλη άντε να έχει μισό με ένα καφέ ακόμη σε κόκκους ο μύλος όταν τελειώνω το κόψιμο που θα μείνει εκεί για μέγιστο 9-14 ώρες.
ΥΓ. Μου έκανε εντύπωση πως μόνο λίγο πριν το τέλος της εκχείλισης έγινε μόνο 1 η ροή προς τα κάτω από το κομμένο Portafilter. Πιο πριν είχε 3-4...αυτό δεν είναι δείγμα channeling;;;