Ναι αυτόν εννοώ ....τον κρύο.
Για την γευση μου ,ότι καλύτερο έχω πιει σε κρύο καφέ
Το είχαν φέρει έτοιμο κάτι παλληκάρια από την καφεδομανα Λάρισα, στο περσινό ράλλυ Ακρόπολις που είχαμε συναντηθεί.
Εχουν δικό τους μαγαζί εκεί και μας φέραν και μερικά κουτάκια σαν της κόκα κόλας με τέτοιον καφέ να τον πάρουμε σπίτι μας.
Επειδή βρήκα την διαδικασία πολύ μπελαλιδικη για μένα ...
https://www.lasramblas.coffee/BrewGuides/iced-brew ,νόμιζα ότι θα τον βρω κάπου έτοιμο.
Σημερα πήγα στο Λυρόυ για να αγοράσω κάτι και εκεί μέσα έχει ένα μαγαζί με καφέδες (το Μικέλ αν δεν κάνω λάθος.)
Έγραφε η ταμπέλα ότι είχε και brew .
Διαβάζοντας εν τω μεταξύ ότι η παραγωγή του είναι ακόμη πιο δυσκολη από αυτήν που έβαλα παραπάνω (και προφανώς είναι αυτή που ήπια και μου έχει μένει αξέχαστη) ,είχα περιέργεια πως θα τον φτιαχνανε και τι γεύση θα είχε.
Μου ετοίμασαν ,μπροστά στα μάτια μου φυσικά, ένα φρέντο εσπρέσσο και μου τον έδωσαν για brew .
Ήμουν στα καλά μου και δεν είχα καμμία όρεξη να τσακωθω με το κοριτσάκι που τον έφτιαξε, απλά την ρώτησα τι διαφορά έχει αυτός που μου έφτιαξε από ένα φρέντο εσπρέσσο.
Μου είπε λοιπόν ότι έτσι της είπαν ότι φτιάχνεται ο brew και αντί για τέσσερα παγάκια που βάζουν στο φρέντο , βάζουν τρία στον (λεγόμενο) brew.
Αυτή ,μου λέει ,είναι η διαφορά τους
Αν κάνεις έχει πιει τον (έστω και αυτό του las ramplas) σωστό brew πουθενά την Αθήνα , τον παρακαλώ να με ενημερώσει.