Τιμή Κιλοβατώρας

τι σημαινει δεν θελω για να το καταλαβω εκτος εαν περιβαντολογικα απο σοβαρες μελετες ο τοπος θελει 2 ανεμογεννητριες και θαελουν να βαλουν 5
(Ημουν στην Σαμο και ειχαν ανεμογεννητριες σε σημεια που δεν παταει ψυχη συν φαντάζομαι οτι γινονται και οι σχετικές αντιπυρικές ζωνες )

Υπήρχαν σχέδια εκτρώματα για πχ. Σέριφο και Πάρο. Το μόνο που εξασφάλιζαν ήταν μεγιστοποίηση του κέρδους των επενδυτών και ο σχεδιασμός δεν είχε βάλει στο παιχνίδι τις τοπικές κοινωνίες. Αποτέλεσμα; Δεν έγινε ποτέ τίποτα.



Και τι κατάφεραν; Το χωροταξικό που περιμένουμε μάλλον θα απαγορέψει πλήρως τις ανεμογεννήτριες. Αν είναι δυνατόν. Αντί για λελογισμένη χρήση πάμε από το χαμό των πολλών στην...καμία.


"Για τα τουριστικά αναπτυγμένα και αναπτυσσόμενα νησιά (την αποκαλούμενη Ομάδα Ι) η κατεύθυνση, όπως αναφέρουν στο «Βήμα» κυβερνητικές πηγές, φαίνεται να έχει σφραγιστεί, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρεμβάσεις από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο έχει ζητήσει να ελέγξει το τελικό κείμενο. Η στρατηγική φαίνεται ότι οδηγεί σε πλήρη απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών πάρκων.
Πρόκειται για μια επιλογή με έντονο πολιτικό αποτύπωμα, που επιχειρεί να θωρακίσει περιοχές υψηλής τουριστικής αξίας από περαιτέρω επιβαρύνσεις και να λειάνει διαμαρτυρίες τοπικών παραγόντων. Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται 46 νησιά: Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Κως, Ρόδος, Σύρος, Τήνος, Σπέτσες, Αίγινα, Αμοργός, Μήλος, Ανδρος, Πάτμος, Χίος κ.ά."


Α, ναι! Έχουμε προσεχώς εκλογές και είναι χρήσιμες οι ψήφοι.
 
Έψαξα και βρήκα κάποιους παλαιότερους λογαριασμούς ρεύματος.

7/2013 464 KWh, συνολική χρέωση 62,88 ευρώ 0,136 την KWh
7/2014 371 KWh, συνολική χρέωση 58,85 ευρώ 0,159 την KWh
1/2017 384 KWh, συνολική χρέωση 70,12 ευρώ 0,182 την KWh

edit: Όλοι οι λογαριασμοί ήταν ΔΕΗ, δε θυμάμαι αν υπήρχαν εναλλακτικοί πάροχοι από το 2013 ως το 2017

Η σημερινή τιμή αν υπολογίσουμε και ένα 30% πληθωρισμού (που ίσως είναι και παραπάνω) είναι στα επίπεδα του 2014.

Σύγκρινες και τα κερατιάτικα;
 
Και η ανάποδη άποψη για το αν πρέπει να θέλουμε ανεμογεννήτριες και η τεκμηρίωση για το ότι θέλουμε το σωστό αριθμό ανεμογεννητριών σε κάθε περίπτωση.

Ένα θαύμα που οι πολιτικές αντι να προστατέψουν κατέστρεψαν. Η πρότυπη αγροτική κοινότητα της Ανάβρας. Γιατί θαύματα μπορούν να γίνουν, αλλά και -δυστυχώς- μετά να καταστραφούν. Ή πως η Ελλάδα για άλλη μια φορά τρώει τα παιδιά της.

 
  • Like
Reactions: athlon6401
Τι λες τώρα;;;!!
Όταν λέμε ΜΟΝΟ για διακοπές (και αυτό με ερωτηματικό) αυτό ακριβώς εννοούμε.
Τι μου λέτε τώρα για στατιστικά και γραφήματα και τρίχες κατσαρές.


Το ανέκδοτο με την Κόλαση και τα καζάνια ανά χώρα το ξέρετε;
Όπου πέθανε κάποιος και πάει στην Κόλαση να δει πως είναι και βλέπει καζάνια (ένα για Γαλλία, ένα για Γερμανία, κλπ.) να βράζουν τα περισσότερα με κάγκελα από πάνω ηλεκτροφόρα σύρματα, laser για να μην αφήνουν τους ανθρώπους να δραπετεύσουν.
Στο καζάνι της Ελλάδας δεν είχε ούτε καπάκι, ούτε κάγκελα ούτε τίποτα. Όρθανοιχτό.
Όταν λοιπόν ο τύπος ρώτησε το Διάβολο ποιοι είναι εκεί μέσα, και του είπε οι Έλληνες, είπε στο Διάβολο: "ααααα καλά, και από πάνω είναι έτσι ανοιχτό? Όλοι θα έχουν φύγει..."
Και ο Διάβολος του απάντησε... "Χαχαχαχαχα, καλό... Μην ανησυχείς όλοι μέσα είναι. Όταν κάποιος πάει να φύγει τον τραβάνε οι άλλοι κάτω!"

Αυτοί ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα...
Δυστυχώς!
 
Last edited:
Ας το γυρίσουμε λίγο στα ανέκδοτα:

Μια μέρα ένας Έλληνας Υπουργός Δημοσίων Έργων πάει στην Γερμανία να επισκεφτεί τον συνάδελφό του Γερμανό Υπουργό Δημοσίων Έργων. Όταν μπήκε μέσα στο σπίτι το σπίτι του προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και του λέει:

- Καλά ρε που βρήκες τόσα λεφτά και έχτισες αυτό το παλάτι.Το σπίτι σου είναι τεράστιο.
Τότε του απαντάει ο Γερμανός:
- Βλέπεις αυτή την γέφυρα εκεί στο ποτάμι;
- Ναι, απαντάει ο Έλληνας!
- Το 10% βρίσκετε εδώ μέσα!!

Μετά από 2 χρόνια ο Γερμανός Υπουργός Δημοσίων Έργων επισκέπτεται τον Έλληνα Υπουργό Δημοσίων Έργων. Ο Γερμανός μόλις μπαίνει μέσα βλέπει το τεράστιο και μεγαλύτερο σπίτι από το δικό του του λέει:
- Καλά ρε που βρήκες τόσα λεφτά και έχτισες αυτό το παλάτι. Το σπίτι σου είναι τεράστιο!!!
- Βλέπεις αυτή την γέφυρα εκεί στο ποτάμι;
- Όχι!!!!,απαντά ο Γερμανός!!
- Ε! Το 100% βρίσκεται εδώ μέσα!!
 
Η Ανάβρα δεν κατάφερε να ξεχρεώσει τον Αλμυρό -αυτος ήταν ο λόγος της συγχώνευσης.

Στον Αλμυρό τα κονδύλια δόθηκαν για το περιβαλλοντικό πάρκο στα Ζερέλια. Διαφημιστηκάν ως κρατήρες από πτώση μετεωρίτη, έγιναν μπετά με αίθουσες εκδηλώσεων και Μουσείο, παρατηρητήρια πουλιών. Και φυσικά ασφαλτοστρώθηκε ο δρομος. Το κτίριο έμεινε αχρησιμοποίητο και τώρα θέλει υποστήριξη γιατί σε λίγο θα φύγει μέσα στη λίμνη, τα ξυλινα παρατηρητήρια σάπισαν σε δύο χρόνια, και δεν βρέθηκαν 80.000 ευρώ μέσα στα εκατομμύρια που κόστισε το έργο για να γίνει επιστημονική έρευνα για το αν πραγματικά υπάρχει μετεωρίτης.
Α, κι έχει από τα παλαιότερα ίχνη κατοίκησης στη Θεσσαλία, αλλά ούτε η αρχαιολογική έρευνα χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του "πάρκου".

Μου θύμισε το εργαστήριο για τη μελέτη της φώκιας στην Αλόννησο. Χτίστηκε, εγκαινιάστηκε και δεν λειτούργησε ποτέ. Αρκεί που τα χρήματα της ΕΕ έγιναν μπετά για να φανεί ότι απορροφούνται κονδύλια.
 
Οι ανεμογεννήτριες έχουν το καλό ότι παράγουν συγκεκριμένα έσοδα ανά έτος...απλά κλείνουν τρύπες στον προϋπολογισμό του Δήμου Αλμυρού (στον οποίο περιλαμβάνεται και η Ανάβρα) και από ότι φαίνεται Ανάβρα (γεωγραφικά) δεν κερδίζει τίποτα...

Όσο για τα παραπάνω έργα, κάποιοι πληρώθηκαν για να τα υλοποιήσουν...κάποιο ανέκδοτο μου θυμίζει αυτό...