AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 11,133
Γενικα οι τυφλες δοκιμες στα πικαπ ειναι σχετικα ευκολες.Οι τυφλές δοκιμές σε πικάπ είναι όντως πονοκέφαλος.
Εσείς δεν καταλαβαίνετε αν παίζει διαφορετικά μετά από κάποια αλλαγή;![]()
Προσωπικά τις θεωρώ πολύ πιο δύσκολες από το να αλλάξεις ένα καλώδιο π.χ.
Βέβαια, αυτό εξαρτάται από το πικάπ που έχει ο καθένας και την εμπειρία του.
Εγώ για να το κουνήσω θα πρέπει να κλείσω πρώτα ραντεβού με χειροπρακτικό
ΣυμφωνώΠροσωπικά τις θεωρώ πολύ πιο δύσκολες από το να αλλάξεις ένα καλώδιο π.χ.
Βέβαια, αυτό εξαρτάται από το πικάπ που έχει ο καθένας και την εμπειρία του.
Εγώ για να το κουνήσω θα πρέπει να κλείσω πρώτα ραντεβού με χειροπρακτικό.
Μη κλείνουμε την πόρτα στην επιστήμη…. το 2026.
Διορθωση : ......... " που ΗΘΕΛΕ οσο το δυνατον μικροτερου βαρους......... )Μια τελευταια ενος σετ που εφτιαξα για φιλο ο οποιος δεν ηθελε οσο το δυνατον μικρου βαρους αλλα και 5 cm μηκους για τον Linn EKOS του.
Απο αλλαγη καλωδιων , σιγουρα. Γι αυτο και τα καλωδια παντος ειδους ειναι το Νο.1 σε πωλησεις αξεσουαρ![]()
Αυτο που ελεγε δηλαδη η LINN για Single speaker demonstration , πριν 40-45 χρονια !!!Νομίζω πως στα ηχεία δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για ΑΒΧ test,
.... παγκοσμίως. Δεν αρκεί η μεταγωγή των ηχείων αλλά και στιγμιαία απομάκρυνση τους ώστε να μην επηρεάζει το ανενεργό ηχείο στο άλλο που παίζει.
Σωστο αυτο που λες, απλα εννοουσα οτι οντως ειναι πιο ευκολο να αλλαξει/συγκρινει καποιος καλωδια παρα πικαπ/κεφαλες κλπ....Νομίζω πως στα ηχεία δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για ΑΒΧ test,
.... παγκοσμίως. Δεν αρκεί η μεταγωγή των ηχείων αλλά και στιγμιαία απομάκρυνση τους ώστε να μην επηρεάζει το ανενεργό ηχείο στο άλλο που παίζει.
Δεν είναι ντροπή, και ούτε έχω ΠΛΕΟΝ καμία διάθεση αντιπαράθεσης και να πείσω οποιονδήποτε και κανονικά θα έπρεπε να σταματήσω την όποια κουβέντα.To 1o ενικό σεβαστο. Τωρα το πετυχες.
Για πες ομως για την δηθεν υπονοια που ειπες και συμφωνησες με τον 'Εκτορα λιγο πιο πανω ή ας ξεχαστει κι αυτο οπως πολλα σε τετοιες συζητησεις.
Δεν ειναι ντροπη να συμφωνεις με το γεγονος (φωτογραφιες) και να εισαι επιπλεον και ανετος να το αποκαλεις (οχι μονον εσυ) και υπονοια .
Και επαναλαμβανω, δεν ειδες τιποτα ακομα. Μετα , ζητατε και αποδειξεις.
"Single speaker demonstration room" ελεγε για την ακριβεια. Και οι μεγαλοι ντηλερς της Linn , ειχαν τετοια δωματια , οπου μονον ενα ζευγος ηχειων εβαζαν για ντεμο.Αυτο που ελεγε δηλαδη η LINN για Single speaker demonstration , πριν 40-45 χρονια !!!
Φυσικά ελέγχω μόνο πως επηρεάζει η αλλαγή μάζας την ιδιοσυχνότητα.
Δηλαδη ΑΝ αλλαζες hsw στο βραχιονα σου (αν ειχες τη δυνατοτητα) με hsw που ζυγιζουν μισο γραμμαριο ή και περισσοτερο απο αυτα που ειχες, θεωρεις τη διαφορα αμελητεα και δεν θα διορθωνες βαρος αναγνωσης της βελονας ? Τα αλλα που λες τα ειπαν αλλοι προ καιρου και δεν θυμαμαι να ελαβες μερος στη συζητηση. Αν θελεις σου στελνω και φωτογραφιες με 1 γραμμαριο και βαλε πιο βαρια hsw , διοτι εκει εξω κυκλοφορουν και τετοια περιεργα.Δεν είναι ντροπή, και ούτε έχω ΠΛΕΟΝ καμία διάθεση αντιπαράθεσης και να πείσω οποιονδήποτε και κανονικά θα έπρεπε να σταματήσω την όποια κουβέντα.
πλην όμως
παρατίθενται 4 φωτογραφίες με τιμές
0.45 0.60 0.75 1.00
αυτές οι τιμές αν θεωρήσουμε ότι κάνουμε αλλαγές από την μιά στην άλλη μας δίνουν διαφορές (έχουμε την πρώτη και δοκιμάζουμε άλλες τρεις) στην τελική μάζα
από 0.15 gr έως 0.30 έως μέγιστο 0.55 gr αν αλλάξουμε πχ τα 0.45 στα 1.00
Αφ ενός η ζυγαριά που χρησιμοποιείς έχει ακρίβεια σύμφωνα με τον κατασκευαστή +/- 0.05gr που σύμφωνα με όσα γνωρίζω (και πιστεψτε με γνωρίζω αρκετά πράγματα σχετικά με θεωρία σφαλμάτων και το πως δηλώνονται οι ακρίβειες και πόσο είναι) είναι αρκετά αισιόδοξη, καθώς την δηλώνει όσο και την ελάχιστη της ανάγνωση, αλλά ας την δεχτούμε, δηλαδή συνολικά 0.1
Συνεπώς μιλάμε για αλλαγές στη μάζα από 0.05 έως 0.20 έως 0.45
Σε ένα σύστημα βραχίονα κεφαλής που έχει πχ f=11.85, χωρίς να αλλάξουμε τίποτα άλλο, δηλαδή μονο να προσθέσουμε μάζα 0.05 ή 0.45 οι μετρήσεις μου δείχνουν ότι η f θα πάει είτε στο 11.826 ή τελικά στο 11.635. Δηλαδή μιλάμε για αλλαγή στο πρώτο ή δεύτερο δεκαδικό του hz.
Φυσικά ελέγχω μόνο πως επηρεάζει η αλλαγή μάζας την ιδιοσυχνότητα.
Οποιος θέλει ελέγχει ό,τι άλλο θέλει για αλλαγή μάζας από 0.05 έως 0.45 που μας ξεφεύγει.
είπα και ξαναείπα.
Θεωρώ την αλλαγή καλωδίων στο hs αμελητέα και μη ακουστή και κάτι που υπόκειται στην υποκειμενική αντίληψη του καθενός.
Από το σημείο αυτό και πέρα, ο καθένας εφ όσον κρίνει ότι υπάρχει διαφορά, βελτίωση ή ο,τιδήποτε άλλο ακουστό που αξίζει τον κόπο και την επένδυση ....feel free to try and apply
Καλημέρες
το αφήνω και γω.
το αφήνω και γω.
Αλλωστε το έχω αφήσει απο χτες.
Εχουμε και οι δυο συμμετάσχει σε εξαντλητικά ΑΒΧ τεστ στο παρελθόν και έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει.
Εγω παραμένω με την άποψή μου.
Τώρα αν κάποιος δεν πιστεύει στα ΑΒΧ και αρκείται στο ότι με μια αλλαγή που έκανε είδε αποτέλεσμα πάω πάσο.
Από πότε έχει αποσπώμενο headshell ο Linn Ekos;Μια τελευταια ενος σετ που εφτιαξα για φιλο ο οποιος δεν ηθελε οσο το δυνατον μικρου βαρους αλλα και 5 cm μηκους για τον Linn EKOS του.
Επίσης θεωρώ ψυχαναγκαστικό να βάζεις σαν πειραματόζωο κάποιον απέναντι σε μια κουρτίνα για blind test την στιγμή που και τα μωρά ξέρουν πόσο ευμετάβλητη είναι η ανθρώπινη ψυχολογία και διάθεση.
Kαι χαϊ εντ πρασινες μπανανες αμα λαχει ναουμ....
Οχι δεν ειναι πλακα
![]()
Καποιοι την διαλεξαν σε μπλαΪντ τεστ καλωδιων...
![]()
In Blind Test, Audiophiles Unable to Tell Difference Between Sound Signal Run Through an Expensive Cable and a Banana
A forum mod ran high-quality audio through a banana, old microphone cable soldered to pennies, and wet mud. Nobody could tell the difference.futurism.com
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.