09-09-2014

μα το ρόλεξ θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Στο άλλο χέρι.

Κάπως έτσι δηλαδή, όπως στο Μπόλιγουντ... :smash:

B_Id_410087_Shah_Rukh_Khan.jpg

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Τελικα βγηκε με το ονομα iwatch.. Δεν ηταν σε δικαστικη διαμαχη με την swatch που ειχε πατενταρει το ονομα iswatch για μελλοντικη χρηση σε κατι παρομοιο; Επεσε χρημα κατω απο το τραπεζι; Παντως η swatch μελεταει να βγαλει και αυτη ενα smartwatch.

Αpple Watch , όχι iwatch.

Ηταν κατενθουσιασμενες με το νεο watch και τη δυνατοτητα ν αλλαζουν και λουρακια αναλογα με τα ρουχα τους !!! Αυτο για να δειτε πως σκεφτονται μερικοι ανθρωποι ... ουτε specs ουτε τιποτα.

Μα αυτο δεν ειναι σκέψη, πόσο μαλλον κριτική σκέψη, αλλα εντυπωςιαςμος/ενθουσιασμός (μονο σου το αναφέρεις) οπως παλιά έβλεπαν στα πανηγύρια, ανθρώπους να καταπίνουν μαχαίρια ή στο σύγχρονο πανηγύρι πλέον, το σινεμά του εντυπωσιασμού, aka Hollywood (οχι βεβαια οτι δεν βγαίνουν και απο εκει εξαιρετικές ταινίες μια στο τοςο)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Κοιτα, η μόδα είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα και έχει να κάνει με το γούστο και την αισθητική του κάθε ενός από εμάς.
Η ''μοδα'' είναι ένα κατασκεύασμα του marketing και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν γούστο και αισθητική αλλά περιμένουν από κάποιον άλλον να του τα υποδείξει / διαμορφώσει.

Εσύ κριτικαρες αρνητικά το γεγονός των πολύχρωμων λουριων, ενώ είναι προφανώς θετικό το να δίνονται δυνατότητες στους καταναλωτές να προσαρμόσουν την εμφάνιση του ρολογιού τους βάσει της αισθητικής τους και του γούστου τους.

Που το το κριτίκαρα πάλι αυτό και δεν το ξέρω;

Εγω ειπα ότι μόνο το sport μοντέλο παλεύεται - κι αυτό σε κανα γυμναστήριο ή outdoor activity - όχι για everyday/night use.

Τώρα, σοβαρά, με τα λουράκια θα ασχολούμαστε;

Το θεμα είναι ότι είναι ένα κοντόχοντρο, γυαλιστερο πράγμα - totally κιτς.

1000 φορες δλδ το αντίστοιχο της Sony (που και παλι δεν θα το φοραγα προσωπικά) ή και μερικών άλλων.

Και τι ''εχουμε να δούμε'' δλδ; Το θέμα είναι τι κάνει αυτό καθαυτό όχι τι κάνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το τελευταίο αφορά τους μετοχους / οπαδούς.

Αν δλδ όλα τα ρολογια είναι χαλια και αυτό είναι απλως λίγο λιγότερο χάλια (λειτουργικά), θα είναι ''επιτυχία'';

Τεσπα, τι να πω, εγώ απλώς απογοητεύτηκα φέτος από την Apple.

Και σκέφτομαι ότι πάνε 4 χρονια από την τελευταία φορά που πραγματικά με εντυπωσιασε (με το iPhone 4).

Κάθε χρόνο σκέφτομαι να πάρω το νεο iPhone και κάθε φορά καταφέρνει να μου αλλαζει τη γνωμη τελευταία στιγμή (δίνοντας ψίχουλα σε κάθε αναβάθμιση).

Anyway, μάλλον θα το πάρω το 6αρι φετος, ετσι γι αλλαγη. Και του χρόνου βλέπουμε τι θα παίζει με το Android L.

Last edited:
Πάντως όσο αφορά την ασφάλεια του ios... μου κάνει εντύπωση που μόνο ένας ανέφερε το jailbreak!
Έβγαινε η καινούργια αναβάθμιση του ios και μετά από λίγο έβρισκαν ένα exploit και ουσιαστικά hackαρες το λειτουργικό, έβγαζε η Apple αναβάθμιση που έκλεινε την τρύπα και αμέσως μετά έβρισκαν άλλη!

Εγω πάντως δεν κρατήθηκα αλλο και αποσύρω το πιστό μου iPhone 4 - πραγματικά πρωτοπόρο για την εποχή του. Παρηγγειλα το s5 και ελπίζω να δικαιωθώ. Στην απλ σίγουρα δεν θα επιστρέψω, εκτός αν βγάλει ξανά συσκευή που θα ζηλεψω όπως οταν πρωτοειδα το τεσσαρι.

συγνώμη, αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό είναι το target group της apple;;
κάντε ένα τεστ και ρωτήστε κάποιον τυχαία με iphone, πόσο ram έχει , τι ανάλυση έχει, τι cpu έχει και αν δεν σας κοιτάει σαν εξωγήϊνο τρυπήστε μου την μύτη...

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει καποιος αυτα που αναφέρεις για να εχει κριτική σκέψη. Δεν ειναι δείγμα ευφυΐας καποιος αν γνωρίζει ή οχι αυτα.

Αρκεί να κανει την δουλεια του και να τον ευχαριστεί. Πχ θεωρείς οτι καποιος πραγματικα ευφυής που ο τομέας του δεν σχετίζεται με την τεχνολογια ή ακομα και να σχετίζεται, θα ασχοληθεί παραπανω απο μια ώρα για να αποφασίσει ποιο κινητο του κανει..; Εχει νομιζω πολυ πιο σοβαρά πράγματα να αφιερώσει τον χρονο του απο το να διαβάζει γνώμες και χαρακτηριστικά. Απλα την δουλεια του θελει να κανει ή θα πάρει αυτο που του προτείνει ενας φίλος που γνωρίζει ή αυτο που εχει ακούσει αυτός ως καλο ή θα παει σε ενα κατάστημα και θα διαλέξει στο μιςαωρο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Η ''μοδα'' είναι ένα κατασκεύασμα του marketing και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν γούστο και αισθητική αλλά περιμένουν από κάποιον άλλον να του τα υποδείξει / διαμορφώσει.

Εγω ειπα ότι μόνο το sport μοντέλο παλεύεται - κι αυτό σε κανα γυμναστήριο ή outdoor activity - όχι για everyday/night use.

1000 φορες δλδ το αντίστοιχο της Sony (που και παλι δεν θα το φοραγα προσωπικά) ή και μερικών άλλων.

Και τι ''εχουμε να δούμε'' δλδ; Το θέμα είναι τι κάνει αυτό καθαυτό όχι τι κάνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το τελευταίο αφορά τους μετοχους / οπαδούς.

Αν δλδ όλα τα ρολογια είναι χαλια και αυτό είναι απλως λίγο λιγότερο χάλια (λειτουργικά), θα είναι ''επιτυχία'';

Τεσπα, τι να πω, εγώ απλώς απογοητεύτηκε φέτος από την Apple.

Και σκέφτομαι ότι πάνε 4 χρονια από την τελευταία φορά που πραγματικά με εντυπωσιασε (με το iPhone 4).

Κάθε χρόνο σκέφτομαι να πάρω το νεο iPhone και κάθε φορά καταφέρνει να μου αλλαζει τη γνωμη τελευταία στιγμή (δίνοντας ψίχουλα σε κάθε αναβάθμιση).

Anyway, μάλλον θα το πάρω το 6αρι φετος και του χρόνου βλέπουμε τι θα παίζει με το Android L.

Εδώ το κριτικαρες:

Καλα, εσύ πουλάς και Kuro σε τυφλό :p

Να σοβαρευτούμε λίγο: Λουράκια αλλάζεις και σε ρολογια των 5 Ευρω.

Το αυτό και για τα χρωματα (βλ.θήκες). Το χουμε ξαναπεί.

Αυτά που συζητάμε εδώ αποτελούν απλώς συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που ξέρουν 5-10 πραγματα. Ουτε ''ακαδημαική'', ούτε τπτ δεν είναι. Απλά ουσιαστική.

Όσον αφορα την άποψη σου για την μόδα, την βρίσκω πολύ superficial, αλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα κουβέντας.
Για τα λουράκια, είπαμε, δεν είναι κάτι σημαντικό αλλα προφανώς προσθέτουν στην εμφάνιση του ρολογιού σε συνδιασμο με το digital face που θα επιλέξεις. Και αυτό δεν αφορα τους μετοχους, αλλα τους υποψηφιους αγοραστές οι οποιοι έχουν πολλές επιλογές σχετικά με την εμφάνιση του ρολογιού τους.
Όσο για το κυρίως ρολοι, για τα δικά μου γούστα δεν είναι καθόλου άσχημο, απλα ελαφρώς bland και λίγο πιο παχύ από ότι το ήθελα. Και πάλι όμως, πρέπει να το δω από κοντα για να αποκτήσω άποψη.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Εγω πάντως δεν κρατήθηκα αλλο και αποσύρω το πιστό μου iPhone 4 - πραγματικά πρωτοπόρο για την εποχή του. Παρηγγειλα το s5 και ελπίζω να δικαιωθώ. Στην απλ σίγουρα δεν θα επιστρέψω, εκτός αν βγάλει ξανά συσκευή που θα ζηλεψω όπως οταν πρωτοειδα το τεσσαρι.

+1
Μετά το πρώτο iphone νομίζω το 4 ήταν κάτι πολύ διαφορετικό όσο αφορά design και τα υλικά κατασκευής!
Όταν το πρώτο έπιασα στα χέρια μου το χάζευα

Γερμανία
β€’ iPhone 6 16GB τιμή 699 ευρώ
β€’ iPhone 6 64GB τιμή 799 ευρώ
β€’ iPhone 6 128GB τιμή 899 ευρώ

β€’ iPhone 6 Plus 16GB τιμή 799 ευρώ
β€’ iPhone 6 Plus 64GB τιμή 899 ευρώ
β€’ iPhone 6 Plus 128GB τιμή 999 ευρώ

Αγγλία
β€’ iPhone 6 16GB τιμή 539 λίρες Αγγλίας (περίπου 670 ευρώ)
β€’ iPhone 6 64GB τιμή 619 λίρες Αγγλίας (περίπου 770 ευρώ)
β€’ iPhone 6 128GB τιμή 699 λίρες Αγγλίας (περίπου 870 ευρώ)

β€’ iPhone 6 Plus 16GB τιμή 619 λίρες Αγγλίας (περίπου 770 ευρώ)
β€’ iPhone 6 Plus 64GB τιμή 699 λίρες Αγγλίας (περίπου 870 ευρώ)
β€’ iPhone 6 Plus 128GB τιμή 789 λίρες Αγγλίας (περίπου 980 ευρώ)

απο techblog.gr

το φτασαμε το 1000κακι

ενα ωραιος συγκριτικος πινακας specs των ναυαρχιδων της αγορας απο το pcmag..

View attachment 106413

Αυτός ο πίνακας είναι για αυτούς που κολλάνε σε κάποια specs και ΜΟΝΟ και δεν συνυπολογίζουν ένα σωρό άλλα πράγματα.
Και στο τέλος κάνουν και το εξής λάθος (θα βάλω παράδειγμα αυτοκίνητα): Έχουν για παράδειγμα ένα Fiat Punto Turbo Special Edition με 250 ίππους, Brembo φρένα και δώσε και σώσε
και δίπλα έχουμε ας πούμε μια BMW 320 με 200 ίππους, κανονικά φρένα κλπ
και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το FIAT Punto είναι σαφώς καλύτερο και φθηνότερο (που το πας αυτό άλλωστε!!!!) και ότι η BMW είναι χειρότερη, η εταιρεία είναι κλέφτες και αυτοί που την αγοράζουν κοροϊδα.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Wired που εξηγει πως το "ολιστικό" όραμα της apple έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα...

http://www.wired.com/2014/09/apple-ecosystem/

Why Apple Devices Will Soon Rule Every Aspect of Your Life

The biggest thing Apple showed off Tuesday wasn’t a product, or even a product line. It was the way all of Apple’s products and thousands more from other developers, manufacturers and services €”now mesh together. It is like a huge ubiquitous computer now, all around us, all the time. The interface is the very world we live in.
The product isn’t just a collection of features, Apple CEO Tim Cook said, announcing his company’s new iPhone, €œit’s how it all works together. And really, this is true of the entire Apple line, the entire Apple experience.
Tuesday’s announcements laid open the scope of Apple’s ambitions in making everything in your life work together. A computer on every desk? Chump change. With the new iPhones, Apple Watch, Apple Pay, HomeKit, HealthKit, iBeacon and even CarPlay, Apple is building a world in which there is a computer in your every interaction, waking and sleeping.
A computer in your pocket. A computer on your body. A computer paying for all your purchases. A computer opening your hotel room door. A computer monitoring your movements as you walk though the mall. A computer watching you sleep. A computer controlling the devices in your home. A computer that tells you where you parked. A computer taking your pulse, telling you how many steps you took, how high you climbed and how many calories you burnedβ€”and sharing it all with your friends. A computer in your car. All of it the same computer: The computer in the sky that connects to the computer in your pocket and on your wrist and in your car, your office, and your home.
This is the new Apple ecosystem. Apple has turned our world into one big ubiquitous computer.
Imagine it is the morning, six months from now. You wake up as your Hue lights come alive, thanks to a setting in Apple’s HomeKit which also tells your Honeywell thermostat to turn on the heat. You want a quick breakfast, and head out for a run. Your Apple Watch tracks how far and fast you go, checks your pulse and counts your calories. It knows where you went, how many hills you climbed, and calculates how it measures up to your personalized fitness goals.
Apple CEO Tim Cook
gallery-cam@2x.png
Alex Washburn / WIRED

Back home, you select a podcast of the morning’s news from iTunes, which starts playing over the Sonos hardware you’ve installed throughout your house. As you walk from room to room, iBeacons follow you, as does the audio. Just then, your boss calls. You answer, and the call audio is routed over your home Wi-Fi network. As you walk to your car, it swaps seamlessly to LTE. You turn the key, and suddenly the call is playing over the speakers. Hang up, and the podcast picks up again where it left off. As you pull out of the driveway, your lights switch off, as does the heat.
On the way to work, you notice your calves are sore from the run. You ask Siri for a drugstore, and she directs you to a nearby Walgreens where you grab some Advil. You tap your watch on a terminal at the counter and Apple Pay debits your credit card. That reminds you. You raise your wrist and the watch springs to life. You ask Siri if there are any good Thai places close to the office. There are! You make a reservation on OpenTable with your Apple Watch (later, you’ll use the same app to pay for your dinner, too).
When you get to the office, your watch makes a note of where you park your car. You step out and take a deep breath. Your heart rate picks up just a bit as you glance at your wrist to see what awaits you today. Your watch notices, and sends it all to HealthKit. Good morning. It’s 8 a.m.
What’s truly amazing about all of this is that every piece of this gigantic computing puzzle is almost here already. Got an iPhone? You’re already in the system. Ubiquitous computing happened while we were sleeping. Sensors have filled in the world around us. They are with us everywhere we go. Now, the sensors we keep on our our bodies and in our homes can talk to each other in new ways, enabling things never before possible.
This is what Tim Cook means when he talks about how it all works together now. It is the entire stack of devices working in concert. The Apple ecosystem is like a swamp. The more we interact with it, the deeper we are drawn into it.
Fortunately, it is a very lovely swamp.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Τεσπα, τι να πω, εγώ απλώς απογοητεύτηκα φέτος από την Apple.

Anyway, μάλλον θα το πάρω το 6αρι φετος, ετσι γι αλλαγη. Και του χρόνου βλέπουμε τι θα παίζει με το Android L.

To οτι ειναι κιτς παντως, μονο εσεις το λετε!
Γιατι εγω σε οσους το εδειξα , μου ειπαν οτι το θεωρουν piece of art... καταπληκτικο , ειδικα οι γυναικες.
Μ αρεσει που εισαι "αντικειμενικος" ....
Προφανως , αν δειξεις αυτα που σ αρεσουν στα ιδια ατομα, θα σε πουν κιτς (το λιγοτερο ) ! :p