09-09-2014

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Το 5αρι που ειχα μεχρι πριν 10 μηνες εκανε καποια κολληματα (για παραδειγμα στην απαντηση μιας κλησης - αρνηση του αλογου)...

Αυτο εννοειται lag ή καθυστερησεις σε αυτο που του ζητας να κανει (ανοιγμα εφαρμογης, σελιδας κτλ)?
Έχω την εντύπωση ότι οι Μακαδες αυτό που εννοούν ως lag είναι το scrolling speed στις οθόνες του κεντρικού μενού (όπου το iοs ποτέ δεν είχε πρόβλημα ενώ το Android συνήθως εχει), ενώ οι Googlαδες ως lag εννοούν την κακή απόκριση των εφαρμογών κατά τη λειτουργία τους (όπου το ios συχνά χωλαινει)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Καλά ναι. Και μένα το ίδιο. Απλά δεν το ανέφερα επειδή μιλάμε για κινητά.

το ios7 είναι το πρώτο που έβαλα καθαρό μετά από πολλά χρόνια jb.... όμορφο και ωραίο αλλά πολλά προβλήματα και κολλήματα....

θυμάμαι με iphone 3gs ios 3.1.2 έβγαλα το φανταρικό μου χωρίς να κλείσω ποτέ το τηλέφωνο γιατί λόγω jb αν τυχόν έκλεινε ήθελε μετά σύνδεση με pc για να ανοίξει.

με ios7 και iphone 4 έπρεπε να του κάνω restart μια φορά στις 2 βδομάδες γιατί πάθαινε τρελά κολλήματα.... καλά για το πόσες κλήσεις έχανα δεν το συζητάω, είχα φτάσει σε επίπεδο 1/3 κλήσεις να πέφτει η γραμμή την ώρα που μιλούσα. Επίσης υπήρχαν περιπτώσεις που με έπαιρναν τηλέφωνο σε αυτούς έδειχνε ότι καλεί και το κινητό δεν χτύπαγε ποτέ...

great success...

Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα όλων των apple haters με τα Specs. Όταν αγοράζεις ένα έξυπνο κινητό και γενικότερα μία οποιαδήποτε συσκευή δεν αγοράζεις specs αλλά λειτουργίες. Σημασία έχει να βγάζει ωραίες φωτογραφίες και ας έχει και 1 MPx! Αντίστοιχα μου είναι παντελώς αδιάφορο πόση μνήμη RAM έχει αρκεί να τρέχει σωστά και απροβλημάτιστα τις εφαρμογές. Αν μου προσφέρει τις εφαρμογές που θέλω με την ευκολία που θέλω, αν το μέγεθος της οθόνης μου αρκεί για να κάνω αυτά που θέλω, γιατί να ψειρίζω αν έχει multitasking ή όχι; Αν θέλω να κάνω κάτι πιο advanced προφανώς θα το κάνω στον υπολόγιστή, το κινητό δεν είναι συσκευή για να τρέχω παράλληλα πολλές εφαρμογές ούτως η άλλως. Η αξιοπιστία και η ομαλή λειτουργία είναι πολύ σημαντικότερα από τις θεωρητικές δυνατότητες σε ένα κινητό. Αν ένα iPhone σου προσφέρει αυτά που θες σε τιμή αγοράς που είναι αποδεκτή, τότε δεν υπάρχει λόγος να το ψειρίζεις και εμένα προσωπικά μου τα προσφέρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο.

Έχω αλλάξει 2 iPhone μέχρι τώρα, ένα 3GS και ένα 5αρι. Με το πρώτο πέρασα σχεδόν 4 χρόνια και το δεύτερο το έχω 2 χρόνια μέχρι τώρα. 'Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις και από τα 2 με ευκολία που ποτέ δεν μου είχε προσφέρει στο παρελθόν άλλη συσκευή και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να αλλάξω μάρκα ύστερα από μία τόσο καλή εμπειρία. Κολλήματα, lag κλπ. που αναφέρονται προσωπικά είχα ελάχιστα. Το 3GS μόνο γινόταν αργό όταν του πέρναγες την έκδοση 4 αν θυμάμαι καλά, οπότε αυτό που έκανα ήταν downgrade πίσω στην 3.1.3 και όλα ήταν μια χαρά. Απλά από ένα σημείο και μετά δεν έτρεχε τις πολύ καινούριες και απαιτητικές εφαρμογές αλλά για ένα κινητό 4 ετών δεν μπορούσες να απαιτείς και πολλά... Με το iPhone5 επίσης μέχρι τώρα έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και τρέχω τα πάντα και απροβλημάτιστα. Δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω ακόμα και 2 χρόνια μετά. Όσο για την μπαταρία καλό θα ήταν να κράταγε περισσότερο αλλά δεδομένου πως κάθε βράδυ το φορτίζω ποτέ δεν μου ήταν λίγη στην διάρκεια 1ας ημέρας ότι χρήση και αν έκανα.

Το iPhone6 δεν θα το αγοράσω όχι γιατί δεν είναι καλό, αλλά γιατί ακόμα το 5αρι με καλύπτει μια χαρά. Αν είχα άλλη μάρκα κινητού πολύ πιθανό να σκεφτόμουν την αναβάθμιση όπως παλιότερα όπου ποτέ ένα κινητό δεν μου κράταγε πάνω από 2 χρόνια. Τα iPhone ίσως να είναι λίγο ακριβά αλλά αν μετρήσεις τις ανάγκες σου και δεν παρασυρθείς από την εξέλιξη των specs και το marketing, τότε σε βάθος χρόνου ίσως να βγαίνουν και οικονομικότερα από άλλες φαινομενικά φτηνότερες συσκευές. Εμένα αυτή είναι η εμπειρία μου πάντως.

οτι να ναι ομως!

Εμεις μιλαμε για flagship τηλεφωνα κι εσυ μου λες για iphone 4 kai ios 7 !!!

Eγω συγκρινω ΠΑΝΤΑ τελευταια γενια τηλεφωνου , με τελευταιο λειτουργικο... μονο ετσι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα.
Πχ οταν ειχα παρει htc one m7 με 4.1 νομιζω vs ιπηονε 5 με ios 7
Galaxy s4 4.2 vs iphone 4s iOS 6 , sony z2 4.3 vs iphone 5s iOS 7.1 klp

Aλλιως δε βγαζεις ακρη.

Καθε λειτουργικο ειναι optimized για τη γενια τηλεφωνου που βγαινει. Εκει τα βλεπω και συγκρινω εγω. Μονο ετσι βγαινουν ασφαλη συμπερασματα.

Επισης, το ανεφερα νομιζω και πιο πριν, το οποιο lag , δεν ειναι (για μενα) ο λογος που καταληγω παλι στο iphone .
Τα εχω ξαναπει και παραπανω για ποιους λογους αφηνω το Android.

το ios7 είναι το πρώτο που έβαλα καθαρό μετά από πολλά χρόνια jb.... όμορφο και ωραίο αλλά πολλά προβλήματα και κολλήματα....

θυμάμαι με iphone 3gs ios 3.1.2 έβγαλα το φανταρικό μου χωρίς να κλείσω ποτέ το τηλέφωνο γιατί λόγω jb αν τυχόν έκλεινε ήθελε μετά σύνδεση με pc για να ανοίξει.

με ios7 και iphone 4 έπρεπε να του κάνω restart μια φορά στις 2 βδομάδες γιατί πάθαινε τρελά κολλήματα.... καλά για το πόσες κλήσεις έχανα δεν το συζητάω, είχα φτάσει σε επίπεδο 1/3 κλήσεις να πέφτει η γραμμή την ώρα που μιλούσα. Επίσης υπήρχαν περιπτώσεις που με έπαιρναν τηλέφωνο σε αυτούς έδειχνε ότι καλεί και το κινητό δεν χτύπαγε ποτέ...

great success...

Last edited:
Καλημέρα Γιάννη, τελικά βγήκε τίποτα νεότερο για τις κάμερες ?
Η θα περιμένουμε να κυκλοφορήσει retail ?

οτι να ναι ομως!

Εμεις μιλαμε για flagship τηλεφωνα κι εσυ μου λες για iphone 4 kai ios 7 !!!

Eγω συγκρινω ΠΑΝΤΑ τελευταια γενια τηλεφωνου , με τελευταιο λειτουργικο... μονο ετσι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα.
Πχ οταν ειχα παρει htc one m7 με 4.1 νομιζω vs ιπηονε 5 με ios 7
Galaxy s4 4.2 vs iphone 4s iOS 6 , sony z2 4.3 vs iphone 5s iOS 7.1 klp

Aλλιως δε βγαζεις ακρη.

Καθε λειτουργικο ειναι optimized για τη γενια τηλεφωνου που βγαινει. Εκει τα βλεπω και συγκρινω εγω. Μονο ετσι βγαινουν ασφαλη συμπερασματα.

σίγουρα ότι να ναι είναι το lag που δεν υπάρχει στο ios.....

αλήθεια update σε πάνω από 10 εφαρμογές μπορείς να κάνεις στο ios χωρίς να φάει φρίκη το τηλέφωνο;

ο safari πόσα tabs αντέχει προτού κρασάρει;

Απο το iPhone 3GS έως το 5S δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα χρήσης. Διαβάζω τα post και βλέπω αλληλοσπαραγμό και απέχθεια..!
Ποτέ δεν έχω κάνει jailbreak, ούτε και πρόκειται στο μέλλον.
Έχω επενδύσει πλέον στην apple και δεν μπορώ-ΔΕΝ θέλω, να πάω σε άλλο στρατόπεδο (android κλπ)..
Παρακολουθώ την ενότητα android με ενδιαφέρον, αλλά δεν μπαίνω με "επιθετικά" post να κατακρίνω και να χλευάσω τους χρήστες τους..
Πιάνω-παίζω με συσκευές android των γνωστών μου, αλλά μέχρι εκεί. Τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά..
ΟΚ, το ρολόι ενδιαφέρον γκατζετάκι αλλά δεν θα αγοράσω. Δεν χρειάζομαι μια φόρτιση την ημέρα επιπλέον. Προτιμώ να "χτυπήσω" ενα SUUNTO για παράδειγμα.!
Κολήματα και άλλα τρελά ποτέ δεν είχα. Το iphone 4 που το χρησιμοποιώ πλέον για να ακούω ράδιο στο zeppelin air είναι το μοναδικό που κολάει μερικές φορές με το iOS7.
Στην εποχή του όμως, το χάρηκα όσο κανένα άλλο.! -bye-

εκανα μολις χτες update se ios 8 GM και εκανα update se 25 efarmoges χωρις προβλημα.

Τωρα εχω στο κινητο μου ανοιχτες 8 σελιδες χωρις προβλημα....

σίγουρα ότι να ναι είναι το lag που δεν υπάρχει στο ios.....

αλήθεια update σε πάνω από 10 εφαρμογές μπορείς να κάνεις στο ios χωρίς να φάει φρίκη το τηλέφωνο;

ο safari πόσα tabs αντέχει προτού κρασάρει;

Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα όλων των apple haters με τα Specs. Όταν αγοράζεις ένα έξυπνο κινητό και γενικότερα μία οποιαδήποτε συσκευή δεν αγοράζεις specs αλλά λειτουργίες.

Σωστό , από την άλλη η λογική λέει ότι όταν ένα κινητό έχει 800-1000 ευρώ δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά του 2012 δηλαδή κάμερα 8 Mp και οθόνη 1366x750 (και μάλιστα IPS) , όσο προσεγμένα και να είναι δεν θα φτάσουν ποτέ τον ανταγωνισμό. Πόσο κοστίζει μια κάμερα 16 Mp και 1 επιπλέον GB μνήμη? Έλεος...

εκανα μολις χτες update se ios 8 GM και εκανα update se 25 efarmoges χωρις προβλημα.

Τωρα εχω στο κινητο μου ανοιχτες 8 σελιδες χωρις προβλημα....

είσαι τυχερός δεν εξηγείται αλλιώς.... εύχομαι η τύχη να σε συνοδεύει για πάντα...

εμείς οι υπόλοιποι, πολλοί, άτυχοι αλλάξαμε στρατόπεδο.... :ernaehrung004:

και καλα κανατε.... no problem!:ADFADF1:

είσαι τυχερός δεν εξηγείται αλλιώς.... εύχομαι η τύχη να σε συνοδεύει για πάντα...

εμείς οι υπόλοιποι, πολλοί, άτυχοι αλλάξαμε στρατόπεδο.... :ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστό , από την άλλη η λογική λέει ότι όταν ένα κινητό έχει 800-1000 ευρώ δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά του 2012 δηλαδή κάμερα 8 Mp και οθόνη 1366x750 (και μάλιστα IPS) , όσο προσεγμένα και να είναι δεν θα φτάσουν ποτέ τον ανταγωνισμό. Πόσο κοστίζει μια κάμερα 16 Mp και 1 επιπλέον GB μνήμη? Έλεος...

αυτες τις δηλωσεις, ειλικρινα, δεν τις περιμενω εδω μεσα , σε τεχνικο φορουμ.

Επετρεψε μου να εχω απολυτη γνωμη για τα φωτογραφικα-βιντεο , ειναι αλλωστε το επαγγελμα και η τρελλα μου.

Εξηγησα πριν γιατι δε χρειαζονται παραπανω Mp στη φωτο ενος κινητου... το ξαναβαζω εδω για μη ξαναγραφω.

"οσον αφορα τη καμερα, η καλυτερη ισως φωτογραφικη σημερα ειναι η sony A7s (Full frame) me 12 Mp , υπαρχουν επισης οι sony a7 (24 Mp kai a7r 36 Mp).

H sony , εκανε τη στροφη τελευταια και παρουσιασε την A7s (τελευταιο μοντελο) με λιγοτερα Mp απο τις αδελεφες της , αλλα πολυ καθαροτερη εικονα, ειδικα στα σκοτεινα.
Δεν μετρανε τα Μp στη φωτο, ta 8 Mp ειναι αρκετα για κινητο, και ειδικα με τις προσθηκες του νεου iphone 6.

Eχει phase detection στον αισθητηρα, πραγμα που εχουν μονο οι καλυτερες dslr και καποιες mirroles.
Αυτο σημαινει πολυ γρηγορη εστιαση, ακομα και σε λιγο φως.

Εβαλε 1080 60p (που λιγες μηχανες εχουν) και 240 fps se 720p (που ελαχιστες εχουν επισης).

Εχει τελος προσθεσει HDR βιντεο, πραγμα που δειχνει τη πολυ μεγαλη ισχυ του επεξεργαστη, μιας και ακομα και επαγγελματικες καμερες δεν μπορουν να το κανουν αυτο.

Αυτα μετρανε και οχι τα Mp kai ta specs..."

Nα κλεισω λεγοντας, οτι λιγοτερα pixel αλλα μεγαλυτερα , ειναι προτιμοτερο στη φωτογραφια.
Βεβαια υπαρχει και καποιο οριο, πχ στην HTC αποφασιασν να βαλουν πολυ λιγα pixel (4 Mp) που ειναι οντως πολυ λιγα για τα σημερινα δεδομενα.
Νομιζω οτι 8-12 Mp ειναι η χρυση τομη στα κινητα, με το σωστο software παντα... κι εκει κανει τη διαφορα η aplle.
Eχει συνολικα τη πιο αξιοπιστη λυση σε φωτογραφικη κινητου (το καλυτερη ειναι σχετικο και χριζει μεγαλης αναλυσης στη φωτο-βιντεο).

Last edited:
Απάντηση: Re: 09-09-2014

Δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο στο IOS εκτός από την ομαλή λειτουργία , ελπίζω να μην χάσει το μοναδικό του πλεονέκτημα.

Ελπίζω απλα να τρολαρεις διότι αλλιώς είσαι εκτος τόπου και χρόνου, ειδικά με την έλευση του IOS 8...

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ελπίζω απλα να τρολαρεις διότι αλλιώς είσαι εκτος τόπου και χρόνου, ειδικά με την έλευση του IOS 8...

Απο μεριά τεχνικών προδιαγραφών δεν του δίνεις και πολύ άδικο Τάκη.

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ναι...

Ωραία λοιπόν, για να δούμε το hardware:
-Τα iphone έχουν την γρηγορότερη CPU. Μάλιστα, ακόμα και το περσινό 5s είναι ακόμα στην κορυφη των περισσότερων benchmarks.
-Έχουν 64bit αρχιτεκτονική
-Έχουν το πιο προηγμένο σύστημα δακτ. αποτυπωμάτων (touch id) με το οποιο οι χρηστες όχι μονο ξεκλειδώνουν το κινητό, αλλα απαλλασονται από passwords, κάνουν online payments κλπ
-Έχουν τις καλύτερες (ή από τις καλύτερες) κάμερες, με δυνατότητα 240fps, proprietary flash system, advanced auto focus κλπ (τα έγραψε ο Γιάννης).
-Έχουν πλέον εως128 gb storage
-Έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής
-Εξαιρετικής ποιότητας panels με αριστη χρωματική ακρίβεια, μεγάλη φωτεινότητα και καλες γωνιες θέασης.

Τι δεν έχουν σε σχέση με το android:
-Παλαβές αναλύσεις τυπου 4Κ για οθονουλες 4 και 5 ιντσών
-Έξτρα μνήμη RAM (που όμως λόγω λειτουργικού θα χρειαστεί μονο σε τρελα απαιτητικές εφαρμογές και αν).

Όπως βλέπεις, η apple δίνει μεγάλη σημασία στις επιδόσεις εκεί που έχει νόημα και όχι για να βγάλει μια λιστα εντυπωσιασμού. Ανέκαθεν δεν έδινε μεγάλη σημασία στα specs αλλα στο να δουλεύουν όλα σωστά. Απλα πλέον όλα τις τα προιοντα έχουν hardware Top of the Line..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εγω εχω αλλη "πρεμουρα" τωρα... απ τη Κικη και τη Κοκο ποια να διαλεξω ?

ΥΓ... μηπως να μεινω με το 5s ? :p

View attachment 106447

Χμ, για βγάλε το bumper από το 5s για να δεις ότι η διαφορα μεγαλώνει...

Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ωραία λοιπόν, για να δούμε το hardware:
-Τα iphone έχουν την γρηγορότερη CPU. Μάλιστα, ακόμα και το περσινό 5s είναι ακόμα στην κορυφη των περισσότερων benchmarks.

Ποιά benchmarks είναι αυτά;; Υπάρχει κάποιο κοινό benchmark για Android/Iphone? Βλέπω ότι υπάρχει antutu αλλά είναι στην παλιά έκδοση (4). Αν είναι να τρέξουμε για να το διαπιστώσουμε και με τα μάτια μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ποιά benchmarks είναι αυτά;; Υπάρχει κάποιο κοινό benchmark για Android/Iphone? Βλέπω ότι υπάρχει antutu αλλά είναι στην παλιά έκδοση (4). Αν είναι να τρέξουμε για να το διαπιστώσουμε και με τα μάτια μας.

Υπάρχουν ειδικά benchmarks που γίνονται από σοβαρά sites όπως το anandtech και παρακαμτουν τις διάφορες πονηριές boosting που έχουν ενσωματωμένα κάποια android phones.

Δες πχ εδώ: http://www.anandtech.com/show/8441/nokia-lumia-930-review/3