09-09-2014

περιμενε τοτε να τα δεις απεναντι στο 6 - 6L ... αφου σ αρεσουν τα specs-benchmarks.
Aληθεια, εσυ φωτο με specs βγαζεις.... γιατι εγω ειχα το Ζ2 και δεν ηταν καλυτερο απο το 5S (αυτο σηκωνει μεγαλη κουβεντα) .

επισης , οπως κι εσυ βλεπεις, κανενα κινητο συνολικα δεν ειναι "καλυτερο" απο το 5S...καποιο ειναι πιο γρηγορο , καποιο εχει μεγαλυτερη αυτονομια, κλπ

Το 5σ kai φανταζομαι και τα 2 νεα iphone , ειναι συνολικα πολυ καλα , κοντα σε αυτο που χρειαζομαστε οι περισσοτεροι (οχι ολοι βεβαια).

Και τελος, οπως παντα, υπαρχει το iOS που για μενα αρκει να προτιμησω το iphone .

Όσο αφορά την ταχύτητα στο Antutu 4.0 το 5S έχει 29000 , το note 3 έχει 37000 , όσο αφορά την κάμερα η κορυφαία είναι του S5 και του Z2 (τεστ DxOMark) , σε διάρκεια μπαταρίας επίσης είναι τα δύο κορυφαία με το 5S πολύ πίσω (τεστ phonearena) , σε οθόνη το κορυφαίο είναι το S5 (τεστ displaymate). Τα site που αναφέρω είναι κορυφαία στον τομέα των μετρήσεων τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Με λίγα λόγια σε κανένα τομέα το 5S δεν ήταν κορυφαίο λίγο πριν την κατάργηση του. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια να αγαπιόμαστε.

ΥΓ. Η ίδια η Apple βάζοντας 2 GB RAM και καλύτερη κάμερα (με OIS) στο μεγάλο iphone υποβάθμισε το μικρό και έδειξε ότι ούτε η κάμερα ούτε η μνήμη είναι αρκετές.

Last edited:
οριστε και χωρις bumber...

...

Καλή η κοπτοραπτική
Αλλά ένα nexus 5 κάπου εκεί δίπλα σου θα βρεις – κυκλοφορούν ανάμεσα μας στα 220ε – μοιάζουν πάρα πολύ σε διαστάσεις.

Επίσης κάπου στο kotaku έχουν σύγκριση iPhone6 με φορητές παιχνιδοκονσόλες psp Nintendo etc

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Όσο αφορά την ταχύτητα στο Antutu 4.0 το 5S έχει 29000 , το note 3 έχει 37000 , όσο αφορά την κάμερα η κορυφαία είναι του S5 και του Z2 (τεστ DxOMark) , σε διάρκεια μπαταρίας επίσης είναι τα δύο κορυφαία με το 5S πολύ πίσω (τεστ phonearena) , σε οθόνη το κορυφαίο είναι το S5 (τεστ displaymate). Τα site που αναφέρω είναι κορυφαία στον τομέα των μετρήσεων τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Με λίγα λόγια σε κανένα τομέα το 5S δεν ήταν κορυφαίο λίγο πριν την κατάργηση του. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια να αγαπιόμαστε.

ΥΓ. Η ίδια η Apple βάζοντας 2 GB RAM και καλύτερη κάμερα (με OIS) στο μεγάλο iphone υποβάθμισε το μικρό και έδειξε ότι ούτε η κάμερα ούτε η μνήμη είναι αρκετές.

Το antutu συνυπολογίζει το benchmark cheating mode πολλών android? Δεν νομίζω. Και σε κάθε περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα επαγγελματικά εργαλεία που έχουν στο anandtech. Τώρα για την μπαταρια συμφωνώ, το μεγαλύτερο μέγεθος βοηθα. Και δεν είπα πως το 5s έχει την καλύτερη οθόνη, έχει όμως από τις καλύτερες.
Με απλα λογια, μονο πίσω στα specs δεν είναι, αλλα έχει και κάποια αποκλειστικά που δεν έχει ο ανταγωνισμός όπως Touch id, 64bit, epayments system etc
Τα υπόλοιπα είναι "αλλα λογια να αγαπιόμαστε" (sic)

δυστυχως, οι γνωστοι και φιλοι μου , ειτε εχουν iphone , ειτε πολυ παλια τηλεφωνα!
Μονο εγω δοκιμαζω ν αλλαξοπιστησω που και που :p ...

Καλή η κοπτοραπτική
Αλλά ένα nexus 5 κάπου εκεί δίπλα σου θα βρεις – κυκλοφορούν ανάμεσα μας στα 220ε – μοιάζουν πάρα πολύ σε διαστάσεις.

Επίσης κάπου στο kotaku έχουν σύγκριση iPhone6 με φορητές παιχνιδοκονσόλες psp Nintendo etc

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ωπα ρε συ! Επειδή ο anand πηρε μεταγραφή, λες τόσα χρονια να μαγείρευε τα benchmarks? Τα στοιχεια και η μεθοδολογία του είναι εκεί και δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτε από κανένα!
Αλλα εμείς εδώ στην Ελλάδα ψοφάμε για conspiracy theories.. :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάλλον πρέπει να ασχοληθείς παραπάνω με το τηλέφωνο του μπαμπά, γιατί η πρόταση "αστεία κάμερα", είναι από μονη της αστεία όταν μιλάμε για την κάμερα του 5s..
Από τον Α6 και μετά, όλες οι CPU της apple είναι βάσει δικού τους σχεδιασμου προσαρμοσμένες ακριβώς για τα idevices, όχι stock της ARM που αγοράζουν οι λοιποί.

αστεία σε σχέση με του Note....

Και ναι είναι... θα σου πρότεινα να πιάσεις ένα Note 2 και να συγκρίνεις.... θα μείνεις έκπληκτος....

από εκεί και πέρα αυτό με τον επεξεργαστή είναι είναι τουλάχιστον αστείο...

η πραγματική επεξεργαστική δύναμη του πρέπει να είναι στην μέση από μια αντίστοιχη τετραπύρινη υλοποίηση.... έτσι και αλλιώς τα ίδια μέρη πυρήνων χρησιμοποιούν.... εκτός αν η apple με 3 χρόνια εμπειρία στους επεξεργαστές έχει καταφέρει να κάνει θαύματα.... απίθανο... αυτό που αλλάζει τα πράγματα ίσως, είναι η καλύτερη συμπεριφορά του λειτουργικού που κάνει τον επεξεργαστή να δείχνει δυνατότερος...

με μισή l2-cache, single channel memory...

Μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα φαίνεται, άπαξ και έχουμε ξεπεράσει τα ppi που το ανθρωπινο ματι βλέπει pixels? Ειλικρινά αυτό δεν το καταλαβαίνω, εκτος και αν κολλας τα μούτρα σου πάνω στο κινητό (και πάλι..).
Για το πάχος, πασο, γούστα είναι αυτά..

Δεν ξερω αν εχουμε ξεπερασει τα ppi, δεν το εχω ψαξει, την αισθηση μου σου λεω (με επιφυλαξη)

Περαν τουτου, είναι προφανως και το θεμα αναλυσης που εθιξε ο Τασος (δεν το ακουμπησα γιατι την ιδια κουβεντα είχαμε κανει και πριν 4+ χρονια - πριν έρθει το 4 :p)

Οσον αφορα το παχος δεν είναι θεμα γουστου. Αντικειμενικα, η επιφανεια είναι αυτή που καθορίζει το που θα χωράει (ειδικά δεδομένου ότι το πάχος είναι ηδη πολύ μικρο σε όλα τα κινητα πλεον).

Δεν νομίζω να αμφιβάλλεις ότι αν είχε πχ το πάχος του 5/5S και μικρότερο υψος / πλάτος, θα ήταν απείρως πιο βολικό (και θα το χειριζόσουν πιο εύκολα με το ένα χερι.....:p - πλακα δεν εχει η Apple; Μας τα χε πρηξει για τη χρηση με το ένα χερι και τωρα βγαζει κινητα παντόφλες ενώ θα μπορούσε να τα κανει ελαχιστα πιο χοντρα (σαν το 5/5S) και να κρατήσει τις άλλες 2 διαστασεις χαμηλα.....ούτε καν consistency στο δούλεμα που ρίχνει στα fanboys της δεν έχει...:p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

IMHO η ανάλυση μετρά πολύ όταν κάνεις browsing. Το λέω εδώ και χρόνια
Πολλά site (ακόμα και της ίδιας της apple) θέλουν οριζόντια και κάθετη ανάλυση αρκετή για να γίνουν καλά render
Ειδικά τώρα που όλο και περισσότερος κόσμος θα έχει την ευκαιρία να κάνει browsing στο Iphone που ξέφυγε από την παντελώς άβολη φόρμα που είχε πριν για αυτές τις δουλειές.

Τώρα επειδή εσύ δεν το θεωρείς αρνητικό να μην είναι HD κινητό των 700 ευρώ, δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα συμφωνήσουν μαζί σου.
Εσένα σου φτάνει η <HD ανάλυση οκ – του χρόνου τα λέμε πάλι που θα το βάζεις στα θετικά του iphone 7

Όσο για την κάμερα ρώτησα και παραπάνω
Ποιον αισθητήρα φοράει το iPhone 6 ? Μήπως τον νέο sony ?
Ενώ στα αρνητικά είπα την έλλειψη οπτικού σταθεροποιητή στο μικρό 6
Και το γεγονός ότι μάλλον το μεγάλο 6 έχει 2-axis σταθεροποιητή το οποίο είναι μεν το πιο σύνηθες σήμερα , αλλά κάποιοι έχουν 3 axis.

Τασο, στο IOS έτσι και αλλιώς γίνεται scaling στον safari οποτε τι να την κανεις την έξτρα ανάλυση στο browsing?
Και ερωτώ: Είναι δυνατόν στις 4.7 ίντσες να δει το ματι διαφορες 720/1080??? Θα καταργήσουμε τους νομους της φυσικής;
Εκτος και αν κάτι μου διαφεύγει...

αστεία σε σχέση με του Note....

Και ναι είναι... θα σου πρότεινα να πιάσεις ένα Note 2 και να συγκρίνεις.... θα μείνεις έκπληκτος....

από εκεί και πέρα αυτό με τον επεξεργαστή είναι είναι τουλάχιστον αστείο...

η πραγματική επεξεργαστική δύναμη του πρέπει να είναι στην μέση από μια αντίστοιχη τετραπύρινη υλοποίηση.... έτσι και αλλιώς τα ίδια μέρη πυρήνων χρησιμοποιούν.... εκτός αν η apple με 3 χρόνια εμπειρία στους επεξεργαστές έχει καταφέρει να κάνει θαύματα.... απίθανο... αυτό που αλλάζει τα πράγματα ίσως, είναι η καλύτερη συμπεριφορά του λειτουργικού που κάνει τον επεξεργαστή να δείχνει δυνατότερος...

Δεν την έχω δει την κάμερα του Note, οποτε επιφυλάσσομαι.. Αλλα για την CPU είσαι λάθος, ψάξε και παλαιότερα threads που είχαμε συζητήσει το θέμα διότι νομίζω ότι βγαίνουμε τελείως off topic.

Δεν ξερω αν εχουμε ξεπερασει τα ppi, δεν το εχω ψαξει, την αισθηση μου σου λεω (με επιφυλαξη)

Περαν τουτου, είναι προφανως και το θεμα αναλυσης που εθιξε ο Τασος (δεν το ακουμπησα γιατι την ιδια κουβεντα είχαμε κανει και πριν 4+ χρονια - πριν έρθει το 4 :p)

Οσον αφορα το παχος δεν είναι θεμα γουστου. Αντικειμενικα, η επιφανεια είναι αυτή που καθορίζει το που θα χωράει (ειδικά δεδομένου ότι το πάχος είναι ηδη πολύ μικρο σε όλα τα κινητα πλεον).

Δεν νομίζω να αμφιβάλλεις ότι αν είχε πχ το πάχος του 5/5S και μικρότερο υψος / πλάτος, θα ήταν απείρως πιο βολικό (και θα το χειριζόσουν πιο εύκολα με το ένα χερι.....:p - πλακα δεν εχει η Apple; Μας τα χε πρηξει για τη χρηση με το ένα χερι και τωρα βγαζει κινητα παντόφλες ενώ θα μπορούσε να τα κανει ελαχιστα πιο χοντρα (σαν το 5/5S) και να κρατήσει τις άλλες 2 διαστασεις χαμηλα.....ούτε καν consistency στο δούλεμα που ρίχνει στα fanboys της δεν έχει...:p)

Για την ανάλυση τα έγραψα παραπάνω.
Για το πάχος, δηλαδή εσύ θεωρείς ότι παρα είναι λεπτό; Ενδιαφέρον.. Θα το δούμε συγκριτικά πως κάθεται στο χέρι μόλις παραλάβεις.. :p

...

Ωρεε παλικάρι μου, στην ενότητα της Apple
Τι λες για L2 ?
Θα νομίζει κανείς ότι είναι κίνηση στη ναυμαχία , Λ2 , χτύπησα ναυαρχίδα ή όχι ?

Τασο, όντως εμείς είμαστε άσχετοι, δεν ήμαστε φωτεινοί παντογνώστες σαν τους androidαδες.

Είσαι φάουλ.

σίγουρα έχουμε ξεπεράσει τα ppi...

Μέχρι να βγάλει η apple iphone με περισσότερα, οπότε θα έχουν αυξηθεί και τα ppi που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι...

είναι σαν τα χέρια των ανθρώπων που μεγαλώνουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

σίγουρα έχουμε ξεπεράσει τα ppi...

Μέχρι να βγάλει η apple iphone με περισσότερα, οπότε θα έχουν αυξηθεί και τα ppi που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι...

είναι σαν τα χέρια των ανθρώπων που μεγαλώνουν...

Το χιούμορ σου πάντως είναι μνημειώδες.. Ειδικά όταν επαναλαμβάνεις το ίδιο κρύο αστείο για 5η φορα στο ίδιο thread.. :ADFADF1:

Ωρεε παλικάρι μου, στην ενότητα της Apple
Τι λες για L2 ?
Θα νομίζει κανείς ότι είναι κίνηση στη ναυμαχία , Λ2 , χτύπησα ναυαρχίδα ή όχι ?

αεροπλανοφόρο.... :P

Τασο, στο IOS έτσι και αλλιώς γίνεται scaling στον safari οποτε τι να την κανεις την έξτρα ανάλυση στο browsing?
Και ερωτώ: Είναι δυνατόν στις 4.7 ίντσες να δει το ματι διαφορες 720/1080??? Θα καταργήσουμε τους νομους της φυσικής;

Στο ξαναλέω, όταν κάνεις Browsing έχει διαφορά.

Και αλλα μικρά καθημερνα να σου πώ παραδείγματα έχω. λ.χ. απο 720p σε 1080p ,είναι πιο εύκολο όταν κανεις task switching -την ώρα που βλέπεις τη λιστα με όλες τις ανοιχτες εφαρμογές καθώς σκρολάρεις
Να δείς τα καλήτερα rendered γραμματα στη συμικρηση. Για γρήγορες ματιές μεταξύ πολλαπτλών εφαρμογών βολεέυει. Πολύ μικρή η παραπάνω λεπτομέρια αλλα για εμένα ήταν διαφορά που την καταλαβα. Και είναι χρηστικότατο.

Τεπα, όταν θα πάρεις λιγο μεγαλήτερο κινητό θα σιαπιστώσεις οτι η μεγαλύτερη ανάλυση έχει καποια μικρά προτερήματα. Μπορεί να είναι μικρά αλλα κανουν τη διαφορά.

Για την ανάλυση τα έγραψα παραπάνω.
Ψαχνω να βρω τη φωτο από την παρουσιαση του 4 για να σου ξαναπω αυτά που σου λεγα τοτε για το θεμα του ''χωρου'' (αλλα δεν τη βρισκω).

Να στο πω αλλιως: Με υψηλότερη αναλυση θα μπορουσε να ''χωρέσει'' μια ακόμη σειρά κουτάκια στην home screen

Αλλα θα μου πεις, αυτό δεν το εκανε ουτε στο 6+ νομίζω....

Για το πάχος, δηλαδή εσύ θεωρείς ότι παρα είναι λεπτό; Ενδιαφέρον.. Θα το δούμε συγκριτικά πως κάθεται στο χέρι μόλις παραλάβεις.. :p

Μα τι δεν καταλαβαίνεις, ειλικρινα τωρα....

Ότι αν ηταν ελαχιστα πιο χοντρό και πιο μαζεμενο σε επιφανεια θα ήταν πολύ καλύτερα (απ ολες τις αποψεις) ;

Ασε που το πολύ λεπτό είναι θεμα design αλλά μπορει να καταντήσει πρόβλημα στο grip (εξ ου κα βάζουμε και θήκες) ή στην αντοχή πχ

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Τασο, όντως εμείς είμαστε άσχετοι, δεν ήμαστε φωτεινοί παντογνώστες σαν τους androidαδες.

Είσαι φάουλ.

Συγνώμη φιλε μου αν κατι παρεξήγησες, ασχετο δε σε λέω με την καμια παντως

Είναι δυνατόν στις 4.7 ίντσες να δει το ματι διαφορες 720/1080??? Θα καταργήσουμε τους νομους της φυσικής;

εγώ αδυνατώ να πιστέψω οτι δεν βλέπεις διαφορά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Το χιούμορ σου πάντως είναι μνημειώδες.. Ειδικά όταν επαναλαμβάνεις το ίδιο κρύο αστείο για 5η φορα στο ίδιο thread.. :ADFADF1:

κάποια αστεία είναι διαχρονικά.....

σαν τις κωλοτούμπες των iFanboys....

τίποτα δεν χρειάζεται μέχρι να το κάνει η μαμά apple.... και μετά, η μαμά apple το υλοποίησε καλύτερα από τους άλλους....

το έχουμε μάθει.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Συγνώμη φιλε μου αν κατι παρεξήγησες, ασχετο δε σε λέω με την καμια παντως

Το σχόλιο ήταν σαφώς υποτιμητικό, ειδικά σε ένα θέμα που ο Klekor δεν φαίνεται να έχει καταλάβει, ενώ εσύ γνωρίζεις πολύ καλα (καλύτερα από εμάς) για τις επιδόσεις των τελευταίων CPU της apple...

εγώ αδυνατώ να πιστέψω οτι δεν βλέπεις διαφορά

Εδώ δεν βλέπουμε διαφορα στις 50αρες τηλεοράσεις από normal απόσταση θέασης, θα δούμε στις 5 ίντσες;;

κάποια αστεία είναι διαχρονικά.....

σαν τις κωλοτούμπες των iFanboys....

τίποτα δεν χρειάζεται μέχρι να το κάνει η μαμά apple.... και μετά, η μαμά apple το υλοποίησε καλύτερα από τους άλλους....

το έχουμε μάθει.....

Κοιτα, αν είναι να τρολαρεις, γράψε τουλάχιστον τίποτα έξυπνο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Το σχόλιο ήταν σαφώς υποτιμητικό, ειδικά σε ένα θέμα που ο Klekor δεν φαίνεται να έχει καταλάβει, ενώ εσύ γνωρίζεις πολύ καλα (καλύτερα από εμάς) για τις επιδόσεις των τελευταίων CPU της apple...

Εδώ δεν βλέπουμε διαφορα στις 50αρες τηλεοράσεις από normal απόσταση θέασης, θα δούμε στις 5 ίντσες;;

Κοιτα, αν είναι να τρολαρεις, γράψε τουλάχιστον τίποτα έξυπνο...

έχεις βάλει δίπλα δίπλα 720/1080 και δεν βλέπεις?