09-09-2014

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Εκτος απο συγγραφεας , κανεις και για σχεδιαστης !
Χαντακωνεσαι με τη δουλεια που διαλεξες (?) .... μηπως να στειλεις το βιογραφικο σου στον Ive ? :p

Ψαχνω να βρω τη φωτο από την παρουσιαση του 4 για να σου ξαναπω αυτά που σου λεγα τοτε για το θεμα του ''χωρου'' (αλλα δεν τη βρισκω).

Να στο πω αλλιως: Με υψηλότερη αναλυση θα μπορουσε να ''χωρέσει'' μια ακόμη σειρά κουτάκια στην home screen

Αλλα θα μου πεις, αυτό δεν το εκανε ουτε στο 6+ νομίζω....

Μα τι δεν καταλαβαίνεις, ειλικρινα τωρα....

Ότι αν ηταν ελαχιστα πιο χοντρό και πιο μαζεμενο σε επιφανεια θα ήταν πολύ καλύτερα (απ ολες τις αποψεις) ;

Ασε που το πολύ λεπτό είναι θεμα design αλλά μπορει να καταντήσει πρόβλημα στο grip (εξ ου κα βάζουμε και θήκες) ή στην αντοχή πχ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Το σχόλιο ήταν σαφώς υποτιμητικό, ειδικά σε ένα θέμα που ο Klekor δεν φαίνεται να έχει καταλάβει, ενώ εσύ γνωρίζεις πολύ καλα (καλύτερα από εμάς) για τις επιδόσεις των τελευταίων CPU της apple...

Α οκ αυτό σε πείραξε,
Ξέρεις ότι κατά καιρούς έχω κάνει προσπάθειες να γράψω για άκρως τεχνικά θέματα
Αλλά να σου πω την αλήθεια όταν λέμε για L2 ακόμα και οι πλειονότητα των συμφοιτητών μου στην πληροφορική, αδυνατεί να αντιληφτεί βασικές αρχές έννοιες και τεχνικές.
Οπότε ναι είναι advanced, και στην HTPC , δύσκολη θα ήταν η συζήτηση για L2 λ.χ και στην computer audio.

Αλλά οι ναυαρχίδες μου άρεσαν, δε μπορούσα να μη το μοιραστώ μαζί σας :-*

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ψαχνω να βρω τη φωτο από την παρουσιαση του 4 για να σου ξαναπω αυτά που σου λεγα τοτε για το θεμα του ''χωρου'' (αλλα δεν τη βρισκω).

Να στο πω αλλιως: Με υψηλότερη αναλυση θα μπορουσε να ''χωρέσει'' μια ακόμη σειρά κουτάκια στην home screen

Αλλα θα μου πεις, αυτό δεν το εκανε ουτε στο 6+ νομίζω....

Μα τι δεν καταλαβαίνεις, ειλικρινα τωρα....

Ότι αν ηταν ελαχιστα πιο χοντρό και πιο μαζεμενο σε επιφανεια θα ήταν πολύ καλύτερα (απ ολες τις αποψεις) ;

Ασε που το πολύ λεπτό είναι θεμα design αλλά μπορει να καταντήσει πρόβλημα στο grip (εξ ου κα βάζουμε και θήκες) ή στην αντοχή πχ

Κατάλαβα τι λες, απλα θέλω να το δω στην πράξη πως θα κάθεται στο χέρι με ή χωρίς θήκη.
Για την ανάλυση αυτό που λες είναι σωστό θεωρητικά, πλην όμως γνωρίζεις πως η apple στήνει παραδοσιακά την homescreen και πως κάνει πάντα scaling ανεξαρτήτως ανάλυσης..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Εδώ δεν βλέπουμε διαφορα στις 50αρες τηλεοράσεις από normal απόσταση θέασης, θα δούμε στις 5 ίντσες;;

Βρε Τακη, τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ συζητάγαμε πριν 4-5 χρονια και παραδέχτηκες, μετά την αφιξη του iPhone 4, το ποσο μετράει η αναλυση (στα πε κι ο Τασος πριν - πχ σελιδες σε σμικρυνση στον Safari - στο scaling που λες) και ότι η συγκριση με TV ηταν αστοχη.

Παλι τα ιδια θα λεμε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 09-09-2014

Κατάλαβα τι λες, απλα θέλω να το δω στην πράξη πως θα κάθεται στο χέρι με ή χωρίς θήκη.
Για την ανάλυση αυτό που λες είναι σωστό θεωρητικά, πλην όμως γνωρίζεις πως η apple στήνει παραδοσιακά την homescreen και πως κάνει πάντα scaling ανεξαρτήτως ανάλυσης..

Κάτι καινούριο είπαν παντως φέτος και μπράβο τους
Κάτι για desktop class scaling
Πέρσι που έλεγα ότι το bilinear είναι της πλάκας…
Έφτασε ο καιρός που το κατάλαβαν…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

έχεις βάλει δίπλα δίπλα 720/1080 και δεν βλέπεις?

Εδώ εχουμε διοργανώσει blind test στις 110 ίντσες και τρομάξαμε να βρούμε διαφορες.. :p Μιλάς με άνθρωπο της εικόνας.. :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Εδώ εχουμε διοργανώσει blind test στις 110 ίντσες και τρομάξαμε να βρούμε διαφορες.. :p Μιλάς με άνθρωπο της εικόνας.. :p

φαντάζομαι τις 110 ίντσες δεν τις είχες μερικά εκατοστά απο τα μάτια

Την αναλυση δεν την ανεβαζεις ρε Τασο για να χωρεσεις περισσοτερα.... αυτο ελπιζα να το ειχες καταλαβει με το macbook pro που εχεις !
Αλλα προφανως εσυ αγνοεις οτι η apple εχει επιλεξει εντελως διαφορετικο δρομο. Ανεβαζει (αν χρειαζεται) την αναλυση για να "περιγραψει" καλυτερα τα αντικειμενα που ρενταρει.
Αυτο κανει πχ και στο ipad, που μη ξεχνας οτι ειναι 8-10" και δεν αλλαζει το μεγεθος των κουμπιων , γραμματων κλπ. Απλα γινονται καλυτερα τα αντικειμενα που ρενταρονται στην οθονη.
Σε μια οθνη με 1/4 του εμβαδον του ipad 8", οπως των νεων iphone , ειναι αρκετη η 720-1080p... οτιδηποτε μεγαλυτερο ειναι για εντυπωσιασμο, που μαλιστα δεν ωφελει πουθενα, παρα μονο τρωει μπαταρια, πορους και cpu .
ΑΝ και οταν εξελιχθουν ΠΟΛΥ οι μπαταριες, επεξεργαστες κλπ , τοτε ας βαλουν και 4Κ ... αρκει να μπορει να το υποστηριξει ΣΩΣΤΑ το λειτουργικο - hardware.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 09-09-2014

Βρε Τακη, τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ συζητάγαμε πριν 4-5 χρονια και παραδέχτηκες, μετά την αφιξη του iPhone 4, το ποσο μετράει η αναλυση (στα πε κι ο Τασος πριν - πχ σελιδες σε σμικρυνση στον Safari - στο scaling που λες) και ότι η συγκριση με TV ηταν αστοχη.

Παλι τα ιδια θα λεμε;

Άλλη τελείως κουβέντα τότε. Εδώ μιλάμε πως αν έχεις πχ μια φωτό υψηλης ανάλυσης και την δεις σε δυο διαφορετικά πάνελ (720 vs 1080) στις 5 ίντσες δεν πρόκειται να δεις διαφορες διότι το ματι δεν μπορεί να διακρίνει τα πιξελς από κάποια ppi και πάνω.
Το ίδιο ισχύει και στις τηλεοράσεις.
Τότε, στο παλιο iphone έβλεπες τα pixels και εκεί ήταν το λάθος μου (και η μεγάλη διαφορα σε σχέση με το retina 4αρι).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

φαντάζομαι τις 110 ίντσες δεν τις είχες μερικά εκατοστά απο τα μάτια

Όχι βεβαια, από normal απόσταση θέασης. Αλλα ούτε και το κινητό το έχεις κολλημένο στην μούρη. Εξ ου προέκυψε ο ορος "retina" που αφορα το σημείο από οπου και μετά το ματι δεν διακρίνει πιξελς σε φυσιολογική απόσταση θέασης από την οθόνη του κινητού σε συνάρτηση με το μέγεθος της οθόνης.

Τακη, η κουβέντα τότε ήταν ακριβώς η ίδια.

Και όπως τότε, έτσι και τώρα, δεν ήταν για φωτό όσο για text.

Πέραν του ''ποσα χωράνε στην οθόνη'' λογω αναλυσης, λογική στην οποία δεν μπαίνει συνήθως η Apple (στο 5 μπήκε πάντως - προσέθεσε μια σειρά κουτακια στην home screen), είναι αυτό που λεει ο Γιάννης:

Η υψηλότερη αναλυση χρησιμοποιείται για να βλέπεις καθαρότερα πραγματα.

Πχ Ανοίγεις το in.gr στο 5/5S και για να διαβάζεις ένα κειμενάκι, πρέπει να κάνεις zoom (γιατί αλλιώς είναι όλα - κυρίως τα γραμματα - θολά).

Με υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερη οθονη, μπορείς να τα διαβάζεις ζωρίς ζουμ (ή εστω να δεις τι λεει η επικεφαλίδα πχ για να αποφασίσεις αν σ ενδιαφερει να το διαβάσεις)

Αυτό είναι το ζουμί (το οποιο το επιβεβαιωνω κάθε μερα στην πράξη με τα 1920 του S4 μου).

Η δε σύγκριση με TV / PJ είναι (ακριβώς όπως και τότε) παντελώς άκυρη γιατί, εκτός του θεματος της απόστασης θέασης (δεν είναι όλα αναλογικά - δεν είναι το ιδιο το κολλημα της μουρης στην TV / PJ με το κινητο - στο κινητό η normal αποσταση θεασης είναι σαφως πιο ''κολλητά'') είναι και το θεμα του υλικού:

Στην μία περίπτωση βλέπεις και συγκρίνεις εικόνες (όπου το mastering της ταινίας παίζει ρόλο) και στην άλλη text (''πρωτογενές / ψηφιακό / 1:1'') υλικό.

Ελπίζω πλεον να είναι κατανοητά τα παραπάνω.

Και ξαναλέω, εμένα δεν με ενοχλεί τόσο η χαμηλή αναλυση και με αυτή που δινει στο 6 ζω (λόγω σβελτάδας του iOS) όσο το ότι το κάνει επίτηδες για να τη δωσει 2 χρονια μετα (και τότε να εξηγεί παλι ποση σημασία έχει - όπως ο Jobs όταν βγήκε το 4).

Last edited:
η διαφορα μαςειναι οτι επιλεγεις να μη καταλαβαινεις!!!
Αυτο ειναι εκπληκτικο ....

Η αππλε θα το κανει (αν χρειαστει) , οταν το επιτρεψουν οι "συνθηκες" .
Οπως και με τη καμερα.

Οταν εξελιχθουν κι αλλο οι μπαταριες , οι επεξεργαστες , οι αισθητηρες.

Δεν υπαρχουν "μαγικα" ... προφανως μονο εσεις σκεφτεσται οτι εκει στην Αππλε μπορουν να κανουν τετοια μαγικα πραγματα.

Το εχουμε ξαναπει.... ειναι προτιμοτερο (για εμας τουλαχιστον) να εχουμε ομαλοτερο λειτουργικο, πιο σταθερο και αξιοπιστο, παρα top specs (που ενιοτε εχουμε κι απ αυτα).

Προφανως δεν εχεις εμπλακει στη παραγωγη hardware-software...εγω εχοντας εμπλακει στο δευτερο, ξερω οτι δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες, παρα δοκιμες , υπομονη, συνεχης ερευνα και σχεδιασμος.
Η διαφορα με τις υπολοιπες εταιρειες , ειναι οτι αυτες, για χαρην εντυπωσιασμου κυριως , επιλεγουν να δωσουν τα παντα , χωρις πρωτα να εξελιξουν το software,να εξασφαλισουν τη σταθεροτητα-ομαλοτητα κλπ.

Ειναι επιλογη τους, γιατι το καλο software παιρνει περισσοτερο χρονο και ερευνα. Δεν ειναι επιλογη της aplle παντως.... ουτε και δικη μας! :2thumb22sup:

Οπως και με τη καμερα.

Δεν υπαρχουν "μαγικα" ... προφανως μονο εσεις σκεφτεσται οτι εκει στην Αππλε μπορουν να κανουν τετοια μαγικα πραγματα.

Το εχουμε ξαναπει.... ειναι προτιμοτερο (για εμας τουλαχιστον) να εχουμε ομαλοτερο λειτουργικο, πιο σταθερο και αξιοπιστο, παρα top specs (που ενιοτε εχουμε κι απ αυτα).

Προφανως δεν εχεις εμπλακει στη παραγωγη hardware-software...εγω εχοντας εμπλακει στο δευτερο, ξερω οτι δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες, παρα δοκιμες , υπομονη, συνεχης ερευνα και σχεδιασμος.
Η διαφορα με τις υπολοιπες εταιρειες , ειναι οτι αυτες, για χαρην εντυπωσιασμου κυριως , επιλεγουν να δωσουν τα παντα , χωρις πρωτα να εξελιξουν το software,να εξασφαλισουν τη σταθεροτητα-ομαλοτητα κλπ.

Ειναι επιλογη τους, γιατι το καλο software παιρνει περισσοτερο χρονο και ερευνα. Δεν ειναι επιλογη της aplle παντως....

Για την ανάλυση
Η αππλε θα το κάνει του χρόνου
Όχι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες
Απλά του χρόνου…

κι εσυ λαθος δουλεια διαλεξες.... μαντης επρεπε να γινεις ! :p

YG... Συριε, εφτιαξες το βιογραφικο για να το στειλω, περιμενει στη γραμμη ο Ive!:smash:

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Τακη, η κουβέντα τότε ήταν ακριβώς η ίδια.

Και όπως τότε, έτσι και τώρα, δεν ήταν για φωτό όσο για text.

Πέραν του ''ποσα χωράνε στην οθόνη'' λογω αναλυσης, λογική στην οποία δεν μπαίνει συνήθως η Apple (στο 5 μπήκε πάντως - προσέθεσε μια σειρά κουτακια στην home screen), είναι αυτό που λεει ο Γιάννης:

Η υψηλότερη αναλυση χρησιμοποιείται για να βλέπεις καθαρότερα πραγματα.

Πχ Ανοίγεις το in.gr στο 5/5S και για να διαβάζεις ένα κειμενάκι, πρέπει να κάνεις zoom (γιατί αλλιώς είναι όλα - κυρίως τα γραμματα - θολά).

Με υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερη οθονη, μπορείς να τα διαβάζεις ζωρίς ζουμ.

Αυτό είναι το ζουμί (το οποιο το επιβεβαιωνω κάθε μερα στην πράξη με τα 1920 του S4 μου).

Η δε σύγκριση με TV / PJ είναι (ακριβώς όπως και τότε) παντελώς άκυρη γιατί, εκτός του θεματος της απόστασης θέασης (δεν είναι όλα αναλογικά - δεν είναι το ιδιο το κολλημα της μουρης στην TV / PJ με το κινητο - στο κινητό η normal αποσταση θεασης είναι σαφως πιο ''κολλητά'') είναι και το θεμα του υλικού:

Στην μία περίπτωση βλέπεις και συγκρίνεις εικόνες (όπου το mastering της ταινίας παίζει ρόλο) και στην άλλη text (''πρωτογενές / ψηφιακό / 1:1'') υλικό.

Ελπίζω πλεον να είναι κατανοητά τα παραπάνω.

Και ξαναλέω, εμένα δεν με ενοχλεί τόσο η χαμηλή αναλυση και με αυτή που δινει στο 6 ζω (λόγω σβελτάδας του iOS) όσο το ότι το κάνει επίτηδες για να τη δωσει 2 χρονια μετα (και τότε να εξηγεί παλι ποση σημασία έχει - όπως ο Jobs όταν βγήκε το 4).

Καταρχήν, παραδέχομαι πως η αναλογια με τους προβολείς δεν είναι καλη διότι παίζουν και έξτρα παράγοντες (όπως το υλικό).
Επί της ουσίας όμως, ο Γιάννης εξήγησε πως η apple την έξτρα ανάλυση δεν την χρησιμοποιεί για να μεγαλώσει τον χώρο, αλλα για να ομορφύνει το rendering.
Αλλα και αυτό έχει καπου τα όρια του. Όταν μιλάμε για οθονουλες 5 ιντσών πιστεύεις πραγματικά πως τα εικονιδιακια θα έχουν τρομερή διαφορα σε crispness αν πας από τα 720 στα 1080? Όσο για το υλικό, επανέρχομαι στις HD φωτό . Θεωρείς πως θα είναι πιο sharp, αν το πάνελ ήταν 1080 αντί 720; Εγώ δεν το πιστεύω.
Και μην ξεχνάς πως έχει τεραστια σημασία και ο εσωτερικός scaler της συσκευής στο ποσο crisp θα είναι η εικόνα γενικότερα και ποσο σωστά θα γινει το scaling...

Μη ξεχνάμε ότι κάποιες εταιρίες είναι πια εκνευρισμένες με την Apple
Πήραν απόφαση να μη δίνουν την τελευταία τους τεχνολογία στην αππλε πριν την κυκλοφορήσουν οι ίδιοι
Θα το παρατηρήσατε τόσο σε camera sensors, ram, nand, όσο και σε οθόνες κ.ο.κ.

κι εσυ λαθος δουλεια διαλεξες.... μαντης επρεπε να γινεις ! :p

YG... Συριε, εφτιαξες το βιογραφικο για να το στειλω, περιμενει στη γραμμη ο Ive!:smash:

Κοίτα κάποιοι επιμέναμε τόσο για μεγάλες οθόνες όσο και για ένα σορό άλλες λεπτομέρειες
Δεν είμαστε mantis
Gottesanbeterin_Abwehr.JPG

Απλά τα κουκιά βάζουμε κάτω

δε ξερω αν το πηρατε χαμπαρι, αλλα διερρευσαν 5.000.000 passwords απο τη Google http://mashable.com/2014/09/10/5-million-gmail-passwords-leak/
Με ειδοποιησαν (παλι, για δευτερη φορα φετος) ν αλλαξω κωδικο ...ΕΛΕΟΣ ! :p

YG... δν εχει φυσκα καμια σημασια, αφου δεν εμπλεκεται η apple ! :smash: Φανταστειτε τι θα γινοταν αν ειχε γινει κατι τετοιο για το mail της Apple.

δε ξερω αν το πηρατε χαμπαρι, αλλα διερρευσαν 5.000.000 passwords απο τη Google http://mashable.com/2014/09/10/5-million-gmail-passwords-leak/

YG... δν εχει φυσκα καμια σημασια, αφου δεν εμπλεκεται η apple ! :smash: Φανταστειτε τι θα γινοταν αν ειχε γινει κατι τετοιο για το mail της Apple.

Δεν είχες 2 factor ?

Να κάνω και μια μικρή παρένθεση

Πάει πια το Ipod το μεγάλο εξαφανίστηκε, τέλος εποχής.

Δεν είδαμε τίποτα για TV, πάω πάσο μπορεί μες τη χρόνια κάτι να δούμε, αλλά μόνο για itunes ακούσαμε

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Το mail της Apple το χρησιμοποιεί κανένας;

Οπως και με τη καμερα.

Ειναι επιλογη τους, γιατι το καλο software παιρνει περισσοτερο χρονο και ερευνα. Δεν ειναι επιλογη της aplle παντως.... ουτε και δικη μας! :2thumb22sup:

Χαχαχαχα

Τα ανεκδοτο Γιαννη με τον τυπο που οδηγει στην Ακαδημίας και ακουει από το ραδιοφωνο ''επικίνδυνος οδηγος πηγαινει αναποδα στην Ακαδημιας'' και σκέφτεται ''τι ένας, όλοι αναποδα πάνε'', το ξέρεις; Αν όχι, βάλε συνοδηγό τον Τακη και καλή βόλτα :p

Ρε συ πλακα μας κανεις;

Εξηγώ μια ωρα αναλυτικά στον Τακη γιατι έχει σημασία η αναλυση, βασιζόμενος ακριβως σε αυτά που ειπες κ εσυ (κι ο Stevaκος όταν παρουσιασε το 4) και μου λες ότι επιλέγω να μην καταλάβω;

Τι σχέση εχει η αναλυση και αυτό που συζητάμε με τις ''συνθηκες'', τις μπαταρίες, τους επεξεργαστές και όλα αυτά τα γενικά που τσαμπουνάς (τα οποία είναι σωστά αλλά ασχετα με το θέμα) ;

Πετάς κάτι άσχετο, για να υπερασπιστείς την Apple και να μου πεις ότι δεν καταλαβαίνω κιόλας;

Τι διαστροφική ανάγκη είναι αυτή ρε παιδί;

Ελεος ρε παιδια, κατανταει γελοιο το πραγμα.

Από τη μία ο Τακης βλεπει / δεν βλεπει pixel κάθε 2 χρονια (όταν αλλαζει οθονη η Apple) - τουλάχιστον είναι συνεπης με το θεμα του μεγέθους (αν και κατι μου λεει ότι από Γεναρη θα τον δουμε με ένα 6 επειδή του το εδωσαν με το ζόρι....:p)

Από την άλλη εσυ μας πρηζεις 2 χρονια για τη χρηση με το ένα χερι και τωρα ερχεται η Apple και βγαζει μια λεπτη παντόφλα (αντί ένα κινητό πιο μαζεμένο με το - μια χαρα - παχος του 5/5S) και τα ξεχνας όλα.

Ε, δεν θας μα τρελάνετε οι 2 σας, έχουμε και δουλειες, την καλησπέρα μου :p

Επί της ουσίας όμως, ο Γιάννης εξήγησε πως η apple την έξτρα ανάλυση δεν την χρησιμοποιεί για να μεγαλώσει τον χώρο, αλλα για να ομορφύνει το rendering.
Αλλα και αυτό έχει καπου τα όρια του. Όταν μιλάμε για οθονουλες 5 ιντσών πιστεύεις πραγματικά πως τα εικονιδιακια θα έχουν τρομερή διαφορα σε crispness αν πας από τα 720 στα 1080? Όσο για το υλικό, επανέρχομαι στις HD φωτό . Θεωρείς πως θα είναι πιο sharp, αν το πάνελ ήταν 1080 αντί 720; Εγώ δεν το πιστεύω.
Και μην ξεχνάς πως έχει τεραστια σημασία και ο εσωτερικός scaler της συσκευής στο ποσο crisp θα είναι η εικόνα γενικότερα και ποσο σωστά θα γινει το scaling...

Επειδή κανεις ότι αγνοείς το παράδειγμα του in.gr (ή αλλων site πχ), να το πω μια ακόμη φορα:

Την εξτρα αναλυση δεν τη χρησιμοποεί για να ομορφύνει μόνο (ναι στα κουτακια δεν θα εχει διαφορα - δεν ειπα κατι τετοιο) αλλά και για να κάνει πχ αναγνωσιμο κατι που δεν είναι με χαμηλότερη αναλυση.