09-09-2014

Τασο, καλοδεχούμενη η έξτρα μνήμη, στην πράξη όμως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ πως η τελευταία γενια IOS πάει σφαίρα σε όλες τις εφαρμογές και το 1 GB επί της ουσίας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Τρεχω το imovie-garajeband 2 ΠΟΛΥ απαιτητικες εφαρμογες χωρις κανενα προβλημα σε ipad-iphone.

Δεν υπαρχουν φυσικα αναλογες σε android, ουτε κατα διανοια κι ας εχει 3gb ram το κινητο. Δεν ειναι θεμα πορων, αλλα διαχειρισης αυτων...
Αν βαλει παραπανω καλως, αν οχι , θα εχει τους λογους της... δε νομιζω να τσιγκουνευτει κατι τετοιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πριν ενα χρονο ,γνωστος μου και συναδελφος με ρωτησε ποιο μοντελο macbook pro θα επρεπε να παρει για τη δουλεια του (μοντερ).
Του ειπα οτι και το εισαγωγικο μια χαρα θα ειναι.
Με κοιταξε εκπληκτος και με αμφισβητησε λεγοντας μου οτι το μεγαλο μοντελο εχει καλυτερη καρτα γραφικων με περισσοτερη μνημη.
Γελασα για λιγο , και του εδειξα το δικο μου , που μ αυτο εκανα πολλα παραπανω (graphics - 3d animation κλπ) ... και του ειπα, "αφου αρκει για μενα , αρκει και για σενα" .
1 χρονο μετα, μ εχει κερασει πολλες φορες για την επιλογη του, με τα εξτρα λεφτα που του εμειναν παιρνοντας το μικρο μοντελο.
Σε ΠΟΛΥ απαιτητικες δουλειες , θα εχεις φυσικα ενα μικρο κερδος απο τη περισσοτερη μνημη στη καρτα γραφικων και τη ταχυτερη εκδοση της, αλλα στο 95% δε θα το καταλαβεις καν !

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Τασο, καλοδεχούμενη η έξτρα μνήμη, στην πράξη όμως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ πως η τελευταία γενια IOS πάει σφαίρα σε όλες τις εφαρμογές και το 1 GB επί της ουσίας δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Τι να σου πω νομίζω ότι ακόμα και ο safari ένας από τους λογούς που ζορίζεται είναι η ram …
Η διαχείριση της μνήμης δεν μπορεί να κάνει θαύματα

Πάντως εξίσου σημαντικό είναι και το υποσύστημα αποθήκευσης και η ταχύτητα του γιατί από ένα σημείο και μετά όση ram και να έχει θα χρειαστείς και πέρα δοθε στον αποθηκευτικό χώρο.

Όπως και να έχει 1GB είχαμε και σε 32βιτ αππλε, οπότε κάποτε υπήρχε περισσότερη ουσιαστικά.

Στα αρνητικά βάζω και την συνέχιση των 16GB αποθηκευτικού χώρου, και το λέω σαν κάτοχος 16Gb κινητού που μου είναι λιγα. Φυσικά το δικο μου τηλέφωνο μου κόστισε 220 ευρώ, τιμή υποδιπλάσια του φθηνού αππλε … μπορεί και ένα τρίτο … τι να πω.

Για τα 16gb έχεις δίκιο. Εγώ μετάνιωσα που πηρα το 16αρι και με βλέπω να παίρνω 64αρι γιατί εγώ βαρεθεί να περνάω videos στο laptop κάθε τρεις και λίγο.

Για πείτε κάνα άλλο ζουμερό , τι άλλο αναμένουμε ???

Αυτές τις μέρες πέρασα πολλές ώρες με καλή παρέα, και μια κοπελιά που πάντα έλεγε την ατάκα, πριν τελειώσει η συζήτηση
‛One more thing’
Ένταξη ερώτηση έκανε, την τελευταία ερώτηση και καλά πριν κλείσει το θέμα…
Άλλα δε μπορούσα να μη χαμογελάω και να της λέω ότι ήταν πάντα η αγαπημένη μου ατάκα του Steve :)

Προβλέψεις για το One more thing ?

τωρα το one more thing το λενε στις παρουσιασεις των Xiaomi κινητων και οχι μονο!

Οθονη απο ζαφειρη δε θα εχει μαλλον , μονο η καμερα , οπως και τωρα.
Εγω θελω να δω τη νεα καμερα... αν εχει βελτιωθει στα βραδυνα, αν εχει οπτικο σταθεροποιητη (δυσκολο λογω παχους κινητου) .

Οι μεγαλες αλλαγες παντως θα ειναι στο ios 8 και ισως το one more thing να ειναι τo iwatch ....

iphone_6_1-still002.jpeg

To iwatch θα είναι το one more thing.. Να δούμε όμως τι θα κάνει..

Χμμμ Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το One more thing μάλλον είναι ότι πιο σημαντικό αναμένουμε αρα.

Άλλα νομίζω καμιά άλλη φορά δεν είχαμε τόσες και τόσες διαρροές

Εγώ ακόμα περιμένω κάποια έκπληξη :-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

.... , μονο η καμερα , οπως και τωρα.
Εγω θελω να δω τη νεα καμερα... αν εχει βελτιωθει στα βραδυνα, αν εχει οπτικο σταθεροποιητη (δυσκολο λογω παχους κινητου) .
...

Δε φαντάζομαι να μείνουν με τον ίδιο σενσορα
Λογικά θα φοράει καινούριο μοντελάκι exmor
Οπότε σίγουρα καλύτερο σε σημεία

Κοιτα, μπορεί και να δούμε τίποτα άλλο. Άλλωστε μην ξεχνάς πως τελευταία φορα μας έπιασε στον ύπνο με το mac pro!

To low memory crash/reboot glitch είναι "κανένα πρόβλημα" δηλαδή?

Που το είδες αυτό; Έχουν περάσει από τα χερια μου ένα καρο IOS συσκευές και ποτε δεν είδα τέτοια ένδειξη.

Τι σημαίνει ρε παιδια ' ε δεν ανεβάζουμε προσωπικά και σημαντικά δεδομένα στο σύννεφο ; ' ;
ειναι μια υπηρεσία που ο καταναλωτής την πλήρωσε αγοράζοντας προϊόν της Apple ? ή ακομα και παραπάνω αν αγοραςε extra χωρο ; οφείλει η apple να ειναι υπεύθυνη για το προϊόν που πούλησε ; Όφειλε να το εχει δοκιμάσει και να το ξαναδοκιμάσει και ξανά ξαναδοκιμάσει κλπ ; Έπρεπε να ειναι πιο secure (κλείδωμα , αλλαγή κωδικού κάθε τόσο ) ;
Ναι ειναι πολλα τα data και εκατομυρια οι χρήστες ( και χαζοί και έξυπνοι και ξανθιές και μελαχρινές και παππούδες και γιαγιάδες και χάκερς και και και ) αλλα αυτο δεν ειναι που διαφημίζεις ; Λειτουργικό απροσπέλαστο , κινητο (και) με Touch ID , και find my iPhone , και passbook και wallet και δε ξέρω τι άλλο ...
Οφείλεις λοιπόν οταν το χρυςοπουλας ολα αυτα να εισαι έτοιμος
Έτοιμος για τον δικηγόρο και τα αρχεία του , για τον γιατρό και τις μελέτες του , για τον συγγραφεα και τα έργα του , για τα βυζια της Upton και τον κωλο της Ριάνα , αλλα και για τον χάκερ που θα σου την πεςει !!!! για μένα ο χρήστης δε φταίει σε τιποτα , η apple θέτει τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις και τις εγγυήσεις και σε αυτο το κομμάτι πιάστηκε κοτσος και ειναι αποκλειστικά υπεύθυνη ...

Οι μεγαλες αλλαγες παντως θα ειναι στο ios 8 και ισως το one more thing να ειναι τo iwatch ....
Μ αρεσει που κανετε τις παπιες για την μια και μονη ουσιαστική αλλαγή, την οθόνη

Οθονη απο ζαφειρΗ δε θα εχει μαλλον....
Κριμα ρε γμτ...Και την περιμενα....:p

Attachments

• 63615-292-292.jpg
    63615-292-292.jpg
    17.4 KB · Views: 78
Απάντηση: Re: 09-09-2014

Τι σημαίνει ρε παιδια ' ε δεν ανεβάζουμε προσωπικά και σημαντικά δεδομένα στο σύννεφο ; ' ;
ειναι μια υπηρεσία που ο καταναλωτής την πλήρωσε αγοράζοντας προϊόν της Apple ? ή ακομα και παραπάνω αν αγοραςε extra χωρο ; οφείλει η apple να ειναι υπεύθυνη για το προϊόν που πούλησε ; Όφειλε να το εχει δοκιμάσει και να το ξαναδοκιμάσει και ξανά ξαναδοκιμάσει κλπ ; Έπρεπε να ειναι πιο secure (κλείδωμα , αλλαγή κωδικού κάθε τόσο ) ;
Ναι ειναι πολλα τα data και εκατομυρια οι χρήστες ( και χαζοί και έξυπνοι και ξανθιές και μελαχρινές και παππούδες και γιαγιάδες και χάκερς και και και ) αλλα αυτο δεν ειναι που διαφημίζεις ; Λειτουργικό απροσπέλαστο , κινητο (και) με Touch ID , και find my iPhone , και passbook και wallet και δε ξέρω τι άλλο ...
Οφείλεις λοιπόν οταν το χρυςοπουλας ολα αυτα να εισαι έτοιμος
Έτοιμος για τον δικηγόρο και τα αρχεία του , για τον γιατρό και τις μελέτες του , για τον συγγραφεα και τα έργα του , για τα βυζια της Upton και τον κωλο της Ριάνα , αλλα και για τον χάκερ που θα σου την πεςει !!!! για μένα ο χρήστης δε φταίει σε τιποτα , η apple θέτει τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις και τις εγγυήσεις και σε αυτο το κομμάτι πιάστηκε κοτσος και ειναι αποκλειστικά υπεύθυνη ...

Συγνώμη, αν εσύ βάλεις κωδικό ABC1234, η apple σου φταίει; Ναι, έχει μερίδιο ευθύνης, αν όντως υπήρξε bug και δεν κλείδωνε αυτόματα τα accounts αλλα πρέπει και οι χρηστες να έχουν common sense και να μην χρησιμοποιούν χαζούς κωδικούς και μάλιστα τους ίδιους παντού.
Ίσως η λύση να δοθεί με την βοήθεια του touch id σε συνδυασμό με password managers (όπως το 1password που ήδη το ανακοίνωσε), αφού έτσι δεν θα χρειάζεσαι να θυμάσαι κανένα κωδικό και θα κανεις authenticate με το fingerprint sensor.

Ναι φίλε Τάκη , δε φταίω εγω που η apple έκανε accept το password qwerty123 , εκείνη φταίει , web banking δεν εχω , αλλα εχω ενα account να βλέπω την κίνηση των πιστωτικών καρτών , ε η πίστεως με εχει π@δ@ξει με τα password που ζητά , και εχω κλειδωθει Ουκ ολίγες φορές , γιατι ; Και γιατι οχι ο Κολοσσός apple ? ο καταναλωτής ( οχι χρήστης) δε φταίει , αυτός αγοράζει και οφείλει να εχει την καλύτερη αντιμετώπιση

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Ναι φίλε Τάκη , δε φταίω εγω που η apple έκανε accept το password qwerty123 , εκείνη φταίει , web banking δεν εχω , αλλα εχω ενα account να βλέπω την κίνηση των πιστωτικών καρτών , ε η πίστεως με εχει π@δ@ξει με τα password που ζητά , και εχω κλειδωθει Ουκ ολίγες φορές , γιατι ; Και γιατι οχι ο Κολοσσός apple ? ο καταναλωτής ( οχι χρήστης) δε φταίει , αυτός αγοράζει και οφείλει να εχει την καλύτερη αντιμετώπιση

Ζητάει κάποιο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμων και συμβολων αν θυμάμαι καλα.
Στην προκειμενη περιπτωση, αν κατάλαβα καλα, το πρόβλημα ήταν πως όχι μονο τα passwords ήταν σχετικά απλα, αλλα είχαν χρησιμοποιηθεί τα ιδια αλλου στο ιντερνετ οπου και πιθανόν αλιεύτηκαν.. Επίσης, δεν είναι λύση να αλλάζεις passwords κάθε τρεις και λίγο διότι μοιραία θα το ξεχάσεις. Χρειάζεται 1 password και καλο ανά sensitive site. Θα μου πεις που να τα θυμάμαι; Εκεί μπαίνει ένας καλος password manager που στα συμπληρώνει μονος του και εσύ ξέρεις μονο το master password του manager. Τώρα με το touch id δεν θα χρειάζεται καν αυτό...