09-09-2014

Δεν γινεται να σου μενουν ακομα εντυπώσεις απο συσκευες >3ετιας.
Στα M7 / Z2 τι σε χάλασε? (το s4 ειχε οντως θεματακι με lags.Πάλι ομως καλη συσκευη σαν flagship)
To oτι το iphone δεν ειχε >4" μεχρι τωρα γιατι ντε και καλά να ειναι δικαιολογια?Εμμονή λέγεται... (της apple).

750 ευρω για αυτα που προσφέρει δεν ειναι πανάκριβο;
Για τους υπέρμαχους του iphone, τι ειναι αυτο που προσφέρει για να δικαιολογεί αυτο το υπερβολικό κόστος ;

εχω καλη μνημη... θυμαμαι ολες τις συσκευες που περασαν απο τα χερια μου.
Τα μ7 - ζ2 ειναι περσινο και φετεινο μοντελο.

Μικρη διαρκεια μπαταριας, χαλια εργονομια και τα 2, κακη τοποθετηση κουμπιων, αβολο κρατημα, υπερθερμανση στο Ζ2 (ειδικα σε 4κ βιντεο) , κακη καμερα στ μ7, δυσκολο ροοτ στο HTC , τραγικα αργη ανανεωση λειτουργικου στο μ7 κλπ

Δεν ηταν κακες συσκευες, αλλα ημιτελεις.

Οι εμμονες ηταν του steve ... o cook ειναι "αλλιως" .
Δε ξερω αν θα βγει σε κακο ή οχι.... θα δουμε.

Δεν γινεται να σου μενουν ακομα εντυπώσεις απο συσκευες >3ετιας.
Στα M7 / Z2 τι σε χάλασε? (το s4 ειχε οντως θεματακι με lags.Πάλι ομως καλη συσκευη σαν flagship)
To oτι το iphone δεν ειχε >4" μεχρι τωρα γιατι ντε και καλά να ειναι δικαιολογια?Εμμονή λέγεται... (της apple).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

750 ευρω για αυτα που προσφέρει δεν ειναι πανάκριβο;
Για τους υπέρμαχους του iphone, τι ειναι αυτο που προσφέρει για να δικαιολογεί αυτο το υπερβολικό κόστος ;

Ψυχικη ηρεμια, αισθηση πολυτελειας, ομαλο περιβαλλον με fluid αισθηση, αριστο δεσιμο με τις υπολοιπες Apple συσκευες (εχω Macbook pro, ipad, apple tv κλπ) , τρομερες εφαρμογες , μερικες απο τις οποιες δεν υπαρχουν καν στο android, αψογη συνεργασια με car - home audio - stereo κλπ

Ειναι ακριβο... , αλλα ο καθενας αξιολογει διαφορετικα τα πραγματα.

Τα μ7 - ζ2 ειναι περσινο και φετεινο μοντελο.
Μικρη διαρκεια μπαταριας, χαλαι εργονομια και τα 2, κακη τοποθετηση κουμπιων, αβολο κρατημα, υπερθερμανση στο Ζ2 (ειδικα σε 4κ βιντεο) , κακη καμερα στ μ7, δυσκολο ροοτ στο HTC , τραγικα αργη ανανεωση λειτουργικου στο μ7 κλπ

Δεν ηταν κακες συσκευες, αλλα ημιτελεις.

Οι εμμονες ηταν του steve ... o cook ειναι "αλλιως" .
Δε ξερω αν θα βγει σε κακο ή οχι.... θα δουμε.

Oλες οι συσκευες εχουν χουνερια.Δεν ειναι οτι και το iphone δεν εχει μπολικα.

Η αυτονομία παντως στις νεες γενιές εχει φαει ανετα ενα σχεδον 40% προς τα πάνω.
Ο συντηρητής της εταιρείας μου αλλαξε απο 5s σε S5 και ειναι ενας χαρουμενος ανθρωπος.Το iphone εχει οντως εξαιρετικο stand by, αλλα οταν μπουν τα γκαζια αδειαζει σε χρονο dt συγκριτικα με αλλες συσκευες (οχι ολες).

Εργονομικά διαλεξες οντως μυστηριες συσκευες, ειδικα το Ζ2 , αλλα δεν νομιζω να εισαι και ιδιαιτερα χαρουμενος με τα νεα iphone στον τομεα αυτον...

Για cook vs steve, διαφωνω.Ο steve ειχε και οραμα αλλα και υλοποιησεις σε επιπεδο s/w + h/w.Ο cook απο τοτε που ανελαβε δεν εχει δειξει τιποτα παρα marketing στρατηγικές και κολπα...

αυτο ειναι ενα ακομα θεμα που το εχω θιξει πολλες φορες.
Διαφορετικες συσκευες και εταιρειες, διαφορετικες εντυπωσεις. Αυτο ειναι ενα ακομα μειονεκτημα των Android συσκευων, που η google προσπαθει απεγνωσμενα να διορθωσει, ειδικα με το τελευταιο της λειτουργικο L .

Παρακολουθησα το keynote της kai πραγματι ειναι αυτο που επιζηταει με καθε μεσο. Ενοποιηση, ομαλοτητα και σωστος σχεδιασμος απο την αρχη.
Ελπιζω οτι θα το καταφερει.

Ο Steve φυσικα και ειχε οραμα, αλλα ηταν ξεροκεφακος-επιμονος.
Προσωπικα μου αρεσε αυτο, αλλα καιμα φορα ειναι αυτοκαταστροφικο.
Ειχε δικιο σε πολλα παντως... πχ το ιδανικο μεγεθος tablet ειναι οντως 10".
Οσοι φιλοι , συγγενοι και συναδελφοι εχουν δοκιμασει σπιτι μου το ipad (10") kai οποιοδηποτε αλλο μικροτερο (ipad-android-win mobile) , καταλληγουν (οπως και η γυναικα μου) στο 10" ipad, λογω μεγεθους παντα. Ειδικα για μεσα στο σπιτι.
Ουτε πολυ μεγαλο, ουτε πολυ μικρο. Ειδικα το Air που ειναι πολυ λεπτο κι ελαφρυ , αποτελει ιδανικο συντροφο για το καναπε.... και οχι μονο
Ο γυναικολογος της γυναικας μου πχ κλεινει τα ραντεβου του σε ipad 10".
Se νοσοκομειο προσφατα , ειδα γιατρο να τσεκαρει ακτινογραφια παλι σε ipad 10" !

Ο cook δειχνει ν ακουει περισσοτερο, αλλα δε ξερω αν αυτο θα οδηγησει καπου... ειδωμεν.

....

Ψυχικη ηρεμια, αισθηση πολυτελειας, ομαλο περιβαλλον με fluid αισθηση, αριστο δεσιμο με τις υπολοιπες Apple συσκευες (εχω Macbook pro, ipad, apple tv κλπ) , τρομερες εφαρμογες , μερικες απο τις οποιες δεν υπαρχουν καν στο android, αψογη συνεργασια με car - home audio - stereo κλπ

Ειναι ακριβο... , αλλα ο καθενας αξιολογει διαφορετικα τα πραγματα.

Μα με αυτα που γράφεις, για εσενα ειναι πάμφθηνο !
Ειδικά μόλις στην κουβέντα για κινητά, το πρώτο επιχείρημα αγοράς ειναι αυτο της ψυχικής ηρεμίας....

Για εμένα πάντως ειναι θέμα ψυχολογικής παρακολούθησης...

Ανάθεμα αν καταλαβαίνω κιόλας οταν έχεις αλλάξει 10 μη iOS τηλέφωνα σε 2 χρόνια ...

Lags υπαρχουν κανονικα και στο Iphone.
Δεν τα λεω εγω αλλα διαφοροι χρήστες ( αναφέρονται πολύ συχνα στο myphone αλλα και φιλοι μου που εχουν το πενταρι) όπως επισης για γρήγορο γεμισμα της μνημης και κλείσιμο εφαρμογών ( ειδικα στον Safari).
Κακογραμμένες εφαρμογές υπαρχουν σε όλα τα λειτουργικά αλλα αλλο είναι αυτό και άλλο να λεγεται πως το android χρειάζεται περισσότερη μνημη λογο κακης διαχείρισης
Αυτο δεν ισχύει αφου η διαχείριση μνημης βρισκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο δίνοντας την δυνατοτητα ακομα και σε συσκευές με αδυναμο hardware να τρεξουν εξαιρετικά ( αυτές τις μερες εχω ενα ακομα παράδειγμα σαν αυτό που περιγραφώ παραπανω).

Να θυμίσω πως αυτή η κουβεντα ξεκινησε από την δικαιολόγηση της πρακτικής της apple να αφησει την ram στο εξαρι στο 1Gb .
Παρολα αυτά στο Plus εδωσε όπως όφειλε 2gb .
Δεν μπορει και στις δυο περιπτώσεις να έπραξε σωστά και είναι φανερό για πια από τις δυο είναι το λάθος

ειναι το χομπυ μου αυτο... δεν ειμαι αντιπροσωπευτικο δειγμα :smash:
Εχω να κανω καθημερινα με πολυ κοσμο και προσπαθω παντα να εχω οσο το δυνατον περισσοτερες "γνωσεις" πανω σε πολλα θεματα .
Κοιμαμαι λιγο, τρωω πολυ, διαβαζω πολυ, πειραματιζομαι περισσοτερο!

Σιγουρα θελω και ψυχιατρο.... γιατι δεν ηρεμω ευκολα!:ernaehrung004:

Η γυναικα μου εχει χασει πια το μετρημα με τις συσκευες που αλλαζω ...ελπιζει να μην την αλλαξω κι αυτη καμια μερα !!!:2thumb22sup:

το εχεις ξαναπει και σου εχω απαντησει αντιστοιχα... το σαφαρι (και οχι μονο) κολαλγε στη πρωτη εκδοση του ιοσ 7, που ηταν ριζικα διαφορετικη και 64βιτ.
Ολ αυτα διορθωθηκαν στις επομενες εκδοσεις και δεν τιθεται θεμα lag και crash πια.

Lags υπαρχουν κανονικα και στο Iphone.
Δεν τα λεω εγω αλλα διαφοροι χρήστες ( αναφέρονται πολύ συχνα στο myphone αλλα και φιλοι μου που εχουν το πενταρι) όπως επισης για γρήγορο γεμισμα της μνημης και κλείσιμο εφαρμογών ( ειδικα στον Safari).
Κακογραμμένες εφαρμογές υπαρχουν σε όλα τα λειτουργικά αλλα αλλο είναι αυτό και άλλο να λεγεται πως το android χρειάζεται περισσότερη μνημη λογο κακης διαχείρισης
Αυτο δεν ισχύει αφου η διαχείριση μνημης βρισκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο δίνοντας την δυνατοτητα ακομα και σε συσκευές με αδυναμο hardware να τρεξουν εξαιρετικά ( αυτές τις μερες εχω ενα ακομα παράδειγμα σαν αυτό που περιγραφώ παραπανω).

Να θυμίσω πως αυτή η κουβεντα ξεκινησε από την δικαιολόγηση της πρακτικής της apple να αφησει την ram στο εξαρι στο 1Gb .
Παρολα αυτά στο Plus εδωσε όπως όφειλε 2gb .
Δεν μπορει και στις δυο περιπτώσεις να έπραξε σωστά και είναι φανερό για πια από τις δυο είναι το λάθος

Γιαννη μην επαναπαυεσαι σε αυτα που γραφεις οτι εχει ενα iphone.
Αυτα για εναν fan σαν εσενα τα ειχες σχεδον πάντα (τα πιο πολλα απο αυτά τουλάχιστον).
Απλα τωρα εχεις χασει και τα specs , και το design , και την εργονομια που ειχες κάποτε εξακολουθώντας να πληρώνεις premium ...
Το iphone 6 δεν ειναι κακη συσκευή , καθε αλλο.Απλα δεν ειναι αυτό που πρέπει και αυτο που ηταν κάποτε.Ειμαι σιγουρος οτι συμφωνεις.

κι ενα ωραιο αρθρο για το iwatch ...
http://www.hodinkee.com/blog/hodinkee-apple-watch-review

http://www.hodinkee.com/blog/introd...ayer-in-the-ever-evolving-smartwatch-industry

Αυτο ακριβως το iwatch θελω, με το Milanese-style bracelet !
1410365043286

Γιαννη μην επαναπαυεσαι σε αυτα που γραφεις οτι εχει ενα iphone.
Αυτα για εναν fan σαν εσενα τα ειχες σχεδον πάντα (τα πιο πολλα απο αυτά τουλάχιστον).
Απλα τωρα εχεις χασει και τα specs , και το design , και την εργονομια που ειχες κάποτε εξακολουθώντας να πληρώνεις premium ...
Το iphone 6 δεν ειναι κακη συσκευή , καθε αλλο.Απλα δεν ειναι αυτό που πρέπει και αυτο που ηταν κάποτε.Ειμαι σιγουρος οτι συμφωνεις.

Περιμενω περισσοτερα , αυτο ειναι γεγονος!

ΥΓ... οχι specs παντως!:2thumb22sup:

Last edited:
Ξερω πολλους που παραβλεπουν ολα τα αρνητικα μονο και μονο για να αποκτησουν ενα, αλλα φρεναρουν στην τιμη και ψαχνονται με μεταχειρισμενα 4/4s.

Αν ψάχνουν τα 4/4S , τηλέφωνα κατά πολύ ξεπερασμένα (ίσως και προϊστορικά θα τα έλεγα) τότε κοιτάζουν απλά το σήμα και δεν τους ενδιαφέρει η ουσία.

Εμένα πάντως ο Safari μου κρασαρει μια φορά την μετά Στάνταρντ στο iPhone 5, και δεν τον χρησιμοποιώ κάι πολύ. Γενικά lags περιστασιακά και κρασαρισματα υπάρχουν και στα iPhone. Δεν ειναι όπως παλιά τα πράγματα ...

+1000

Ο βασικός λόγος που άλλαξα το 4άρι μου πριν ένα χρόνο (επί εποχής που ναυαρχίδα ήταν το 5) είναι ότι σερνόταν άσχημα, και μιλάω για πολύ πριν το ios7. Εντάξει, όταν απλά πηγαινόφερνες τα εικονίδια στην ταπετσαρία ήταν άψογο, αλλά όταν έκανες το λάθος να ανοίξεις ακόμα και το πιο ελαφρύ προγραμματάκι για browsing ή chat, σερνόταν ανελέητα.

Εντάξει, βέβαια ηταν και τηλέφωνο 2 ετών, οπότε δε θα περίμενε κανείς να πετάει, αλλά μη λέμε και ό,τι θέλουμε... αν διαβάσει το θρεντ κάποιος που δεν έχει ιδέα θα πιστέψει ότι τα Μήλα έχουν μηδενικό lag

Το 5αρι που ειχα μεχρι πριν 10 μηνες εκανε καποια κολληματα (για παραδειγμα στην απαντηση μιας κλησης - αρνηση του αλογου)...

Αυτο εννοειται lag ή καθυστερησεις σε αυτο που του ζητας να κανει (ανοιγμα εφαρμογης, σελιδας κτλ)?

Εχεις ακούσει την παροιμία "είπε ο γάιδαρος τον πετεινο κεφαλα"; Εδω κολλάει (laggαρει) απόλυτα! :p

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Εμένα πάντως ο Safari μου κρασαρει μια φορά την μετά Στάνταρντ στο iPhone 5, και δεν τον χρησιμοποιώ κάι πολύ. Γενικά lags περιστασιακά και κρασαρισματα υπάρχουν και στα iPhone. Δεν ειναι όπως παλιά τα πράγματα ...

4-5 tabs αν ανοίξω κρασάρει... πάντα...

ipad retina