09-09-2014

Ειδατε φιλοι της apple, όταν προσθετεις πολλα πραγματα, αρχιζουν και τα προβλήματα.

δεν ξερω αν η αππλε αλλα και οι αλλες εταιρειες εχουν καποιο τμημα , που "ακουει" και "βλεπει" ολα τα περιστατικα σαν κι αυτα που αναφερει το αρθρο.
Δηλ. αν καποιος αναφερει καποιο προβλημα που αφορα την ασφαλεια (με αποδειξεις φυσικα) , να το "εξεταζει" και αναλογα να δρα.

Εννοείται ότι μια εταιρεία σαν την Apple έχει τέτοιο τμήμα. Στο παραπάνω link υπάρχει και η επικοινωνία του ανθρώπου που το ανακάλυψε με το εν λόγω τμήμα..

Απλά δεν έκαναν τίποτα μέχρι που "the shit hit the fan". Υπευθυνότητα, όχι αστεία..

kai γιατι να το αφησουν τοτε ανοιχτο ? Για να δουν αν θα το βρει κανεις ?
Δε βγαζει νοημα....

Δεν χρειαζεται να βγαζει.Οποτε γινεται καποια στραβη , παντα καποιος θα ξεχασε κάτι η δεν θα εκανε κατι καλα ...

Δε βγαζει νοημα....

Πολλές εταιρίες αποφεύγουν ή ξεχνούν ή παραλείπουν να δίνουν credit σε όσους ανακαλύπτουν bugs
Και την προηγούμενη εβδομάδα είχα ανεβάσει κάποιον με παράπονα

Παραπόνα υπάρχουν αντίστοιχα για όλες τις μεγάλες εταιρίες

Με τον καιρό φυσικά και με την πίεση της κοινότητας
Όλοι αποκτούν καλύτερες οργανωτικές δομές
Καλύτερα αντανακλαστικά

Η Apple τα τελευταία 3 χρόνια έχει ωριμάσει αρκετά στην διαχείριση θεμάτων ασφαλείας
Δεν έχει φτάσει ακόμα ίσως το επίπεδο κάποιων άλλων κορυφαίων εταιριών
Άλλα παρατηρούμε τον τελευταίο μηνά
Μια ευχάριστη στροφή
Στην καλύτερη συνολική αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας

Και θα δώσουν και έμφαση στο user awareness (που το απέφευγαν παλιότερα), κάτι σίγουρα θετικό!

Ενταξει δε μπορουμε να τα μηδενιζουμε και ολα, στο βωμο της αγαπης μας για το iPhone.

Υπαρχει και ενα οριο, που απο τα videakia εγω δε βγαζω ασφαλες συμπέρασμα.

Θα δωσω και ενα ακραιο παραδειγμα. Αν πχ το iPhone λυγιζε αν το φυσουσες, δε θα μπορουσαμε να λεμε απλα μη το φυσας γιατι αν δε το φυσας δε λυγιζει, αρα δεν ειναι προβλημα.

Το θεμα ειναι ποσο ευκολα λυγιζει. Οι περισσοτεροι εδω μεσα δε τοχουμε δει καν. Αν κατσει κανεις 150 κιλα πανω και λυγισει ειναι φυσιολογικο. Αν ομως τοχεις στην τσεπη και ακουμπησεις σε ενα τοιχο και λυγισει, τοτε Χιουστον εχουμε πραγματικο προβλημα!

Το θεμα ειναι οτι μαζευονται αρκετα αρνητικα. Αρχικα ημουν σιγουρος οτι θα το παρω. Τωρα βλεποντας αποδοση καμερας, τιμη, γενικοτερες αναβαθμισεις hadrware, αντοχη υλικων, κτλ το σκεφτομαι. Μονο η μεγαλυτερη οθονη με τραβαει πλεον, τίποτα άλλο. Ισως αυτή τη φορά αγοράσω κινητά για όλη την οικογένεια αντί μόνο για μένα. ;)

Όσον αφορά το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς περιστατικά ασφάλειας
Ας πάρουμε παράδειγμα από το σημερινό μεγάλο bug του bash που μας επηρεάζει όλους

Δίνουν απευθείας credit στον Chazelas
Όλοι οι μεγάλοι αναγνώρισαν άμεσα το Bug
Και είδη έχουμε patches

Οι διαδικασίες καταγγελίας, incidence response, και διαχείρισης κρίσεων
Για ακόμα μια φορά πέρασαν ένα δύσκολο τεστ
Σε κάθε εταιρία

http://web.nvd.nist.gov/view/vuln/detail?vulnId=CVE-2014-6271
http://threatpost.com/major-bash-vulnerability-affects-linux-unix-mac-os-x

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Δε βγαζει νοημα....

Θυμάσαι ότι το έλεγα, ότι μπορεί το bug να είναι παλιό, άσχετα αν το αντιμετώπισαν μέσα στον Αύγουστο, αφού είχε ήδη εμφανιστεί το προγραμματάκι στο github.

η καμερα γιατι ?
Αν διαβασεις στο νημα του iphone 6 θα δεις οτι (μετα απο τεστ) βγηκε η καλυτερη ... οποτε βγαλτην απο το καταλογο των "μειονεκτηματων" .

ΥΓ.... μη παρεις samsung S4 , it bends too! (and it cracks) :p

https://www.youtube.com/watch?v=SwdZzvCFhLo#t=58

Ενταξει δε μπορουμε να τα μηδενιζουμε και ολα, στο βωμο της αγαπης μας για το iPhone.

Υπαρχει και ενα οριο, που απο τα videakia εγω δε βγαζω ασφαλες συμπέρασμα.

Θα δωσω και ενα ακραιο παραδειγμα. Αν πχ το iPhone λυγιζε αν το φυσουσες, δε θα μπορουσαμε να λεμε απλα μη το φυσας γιατι αν δε το φυσας δε λυγιζει, αρα δεν ειναι προβλημα.

Το θεμα ειναι ποσο ευκολα λυγιζει. Οι περισσοτεροι εδω μεσα δε τοχουμε δει καν. Αν κατσει κανεις 150 κιλα πανω και λυγισει ειναι φυσιολογικο. Αν ομως τοχεις στην τσεπη και ακουμπησεις σε ενα τοιχο και λυγισει, τοτε Χιουστον εχουμε πραγματικο προβλημα!

Το θεμα ειναι οτι μαζευονται αρκετα αρνητικα. Αρχικα ημουν σιγουρος οτι θα το παρω. Τωρα βλεποντας αποδοση καμερας, τιμη, γενικοτερες αναβαθμισεις hadrware, αντοχη υλικων, κτλ το σκεφτομαι. Μονο η μεγαλυτερη οθονη με τραβαει πλεον, τίποτα άλλο. Ισως αυτή τη φορά αγοράσω κινητά για όλη την οικογένεια αντί μόνο για μένα. ;)

Last edited:
η καμερα γιατι ?
Αν διαβασεις στο νημα του iphone 6 θα δεις οτι (μετα απο τεστ) βγηκε η καλυτερη ... οποτε βγαλτην απο το καταλογο των "μειονεκτηματων" .

Πραγματική και ουσιαστικη βελτιωση στην κάμερα, που την καταλαβα και στην καθημερινή χρήση και όχι μόνο στα χαρτια, είδα από 3gs σε 4 και απο 4 σε 4s. Απο 4s σε 5 και απο 5 σε 5s, sorry αλλα στην πράξη καμία διαφορά, εκτός από την μπροστά απο 4s σε 5 που όντως υπήρξε διαφορά. Την ιδια δυστυχως βελτιωση βλεπω και απο 5s σε 6. Τόσο μικρές διαφορές ίσως τις καταλαβαίνεις ανα 2 μοντέλα, πχ απο 4s σε 5s. Γι'αυτο δεν εμεινα ευχαριστημενος και πχ αν καποιος ενδιαφεροταν μονο για την καμερα δεν αξιζει να γινει αναβαθμιση κατα την γνωμη μου. Οσον αφορα την οθοναρα συμφωνω, επαυξανω και το σκεφτομαι και ο ιδιος!

η καμερα γιατι ?

ΥΓ.... μη παρεις samsung S4 , it bends too! (and it cracks) :p
[/url]

Το καλό είναι ότι με τα λεφτά που ζητάει το 6 παίρνεις δύο S4, λυγίζεις το ένα, το πετας και σου μένει το άλλο :firstprize:

Ξέρετε πόσο κάνει αυτό το ρλόϊ; 15 στα ΑΒ Βασιλόπουλος.
Εννοείται οτι είναι πανάλαφρο, αδιάβροχο και εννοείται οτι δεν χάνει δευτερόλεπτο. Το φοράω εδώ και 5 μήνες, και είμαι τόσο ευχαριστημένος που σκέφτομαι να πουλήσω το ΤΑG μου που, ούτως ή άλλως, έχω παροπλήσει.
Απλά το αναφέρω σαν εναλλακτική πρόταση σε όσους δεν θέλουν να είναι "πρόβατα" και να τα σκάνε σε χειρότερα και πολύ ακριβότερα ρολόγια μόνο και μόνο επειδή είναι φίρμες.

item_XL_6742058_4368802.jpg

Re: Απάντηση: 09-09-2014

Εννοείται οτι είναι πανάλαφρο, αδιάβροχο και εννοείται οτι δεν χάνει δευτερόλεπτο. Το φοράω εδώ και 5 μήνες, και είμαι τόσο ευχαριστημένος που σκέφτομαι να πουλήσω το ΤΑG μου που, ούτως ή άλλως, έχω παροπλήσει.
Απλά το αναφέρω σαν εναλλακτική πρόταση σε όσους δεν θέλουν να είναι "πρόβατα" και να τα σκάνε σε χειρότερα και πολύ ακριβότερα ρολόγια μόνο και μόνο επειδή είναι φίρμες.

Τι αυτοκινητο εχεις; Τι τηλεοραση εχεις; Τι επιπλα εχεις στο σπιτι σου; Μπορω να κανω απειρες αντιστοιχες ερωτησεις. Και φυσικα ειναι ρητορικες, δε περιμενω απαντηση, αλλα ειναι απαντηση σε αυτο που εγραψες.

Re: Απάντηση: 09-09-2014

item_XL_6742058_4368802.jpg

Καλα βρε Μπαμπη, εννοειται πως δεν σου χρειαζεται πλεον το tag. Σιγα στην σοβαρη μαρκα..

Για να εχει βαρυτητα ο λογος σου πες μας αναλογο παραδειγμα με parkside vs makita :grinning-smiley-043