1 + 1 εφευρέσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Αρα μαλλον συμφονουμε και στο πρωτο αφου λες "απ τις απαρχες του ανθρωπου υπηρχε η θρησκεια....Ειναι βημα εξελιξης του ανθρωπου απο το φοβο και την αγνοια..". Δεν το παιρνω καν απο αποψη πιστης.
Αλλα σε πρωτη φαση σαν πρωτη ωθηση και ταση, οπως και οντως ειναι. Αρα οχι εφευρεση.

Ειναι σαν το τριχωμα των προγωνων μας. Καποια στιγμη θα την αποβαλουμε...

Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

-Για να ξεκαθαρισουμε με το πιο απλο, η θρησκεια δεν ειναι επινοηση αλλα πρωταρχικα αναγκη (δηλαδη ακομα και στην περιπτωση που δεν εχει αντικρυσμα).
Γιαυτο δεν εχει ανακαλυφθει καμμια φυλη στον κοσμο, εστω και η πιο πρωτογονη, που να μην εχει θρησκεια.
Η χειραγωγηση αυτης της αναγκης ειναι αλλο θεμα που δεν χωραει ολα σε ενα σακι αλλα επιμερους μελετη.

Μιλησα για ... επιβαλλομενη θρησκεια (οχι ενα τοτεμ του θεου Ηλιου χαμενο καπου στον Ειρηνικο).
Δηλαδη, ενω ακομα εισαι βρεφος να ασπαζεσαι ΑΘΕΛΑ σου ενα ολοκληρο συστημα αξιων και πεποιθησεων.
Αλλα και οταν μεγαλωσεις να προσπαθεις να προσυλητισεις στο ιδιο συστημα αξιων (που ουτε καν ξερεις
αν αυτο σου παει η σου αξιζει). Αυτο, φιλε Γιωργο, ΔΕΝ αρεσει σε κανεναν θεο. Μονο σε ιερατεια αρεσει !

-Τα συνορα δεν ειναι μεσον, ειναι συστατικος παραγοντας της υπαρξης μας και της λειτουργιας μας, και συστατικο στοιχειο του συμπαντος του ιδου απο τις τροχιες των πλανητων, εως την γαστερα των μυων μας, εως το περιβλημα των οργανων η των κυτταρων μας. Μια λογικη συνεχεια του Ειναι που αντικατοπτριζεται και στις κοινωνιες.

Το πηγες στα ορια. Ορια του σωματος, ορια του συμπαντος, ορια των κυτταρων και τα λοιπα.
Τα συνορα ειναι λιγο διαφορετικη ιστορια με την εννοια οτι μπορω να περασω απο την μια
πλευρα των συνορων στην αλλη ... και να μην κοπει το σωμα μου στα δυο, ουτε να καταρρευσει
το συμπαν, ουτε να χαθει η κυτταρικη μεμβρανη μου. Δεν υπαρχει καποιο φυσικο οριο (περα απο
τα βουνα). Ομως, χωρις συνορα, οι απολιτιστοι θα επαναφερουν τις ζωωδεις πρακτικες που
γνωρισαν στην χωρα τους, στην δικη μας. Γιατι δεν μπορεις να εχεις εναν αστυνομικο πανω απο
το κεφαλι καθε νεοεισερχομενου. Ειναι πολυ λογικος και ΥΠΑΡΚΤΟΣ αυτος ο φοβος. Και ο κοσμος
(ακομα) οριζεται απο τον φοβο ο οποιος μας βοηθησε τα τελευταια 3 εκατομμυρια χρονια απο
παρα πολλες κακοτοπιες. Αλλοτε ορατες και αλλοτε ... οχι τοσο ορατες.

- Το χρημα ειναι ενα μεσον. Γινεται κακο οταν γινεται σκοπος. Σαν μεσον ειναι απαραιτητο. Γιατι ;
Γιατι η ανθρωποτητα δεν χωριζεται σε ομοιομορφα συνολα που ποθουν αντιφατικα πραγματα, ετσι ο καθενας θα μπορουσε να ανταλαξει με το αντιθετο που ποθει ο αλλος. Δυστυχως η μαλλον ευτυχως χρειαζεται ενας ουδετερος παραγοντας που επιτρεπει να κανουν ανταλαγες οι ανθρωποι χωρις υποχρεωτικα να ποθει ο ενας αυτο που προσφερει ο αλλος, πραγμα που θα ηταν χειροφρενο σε καθε αποκτηση και καθε εξελιξη στην ζωη εν μεσω της κοινωνιας ( ανθρωπος ζωον πολιτικον αυτο εννοει ο Αριστοτελης δηλ. που ζει σε κοινωνια ανταλασει συμβαλει συμπραττει κλπ).
Ας αφησουμε λοιπον τα του Καισαρος τω Καισαρι, και μην πουμε στο χυτηριο ολα τα λεφτα, μια και αυτος (ο Καισαρας) γνωριζει την λειτουργια αυτου του μηχανισμου.
Και να θυμομαστε οτι ειναι απλα ενα κοινωνικο μεσον.

Πολυ μεγαλη εμπιστοσυνη εχεις στον Καισαρα (εικαζω εννοεις τους ιεραρχες οικονομολογους).
Παντως, δεν βλεπω αμεση αντικαταστατη του νομισματος (ως μεσου συναλλαγης).
Βλεπω ομως εξορθολογισμο αντιστοιχησης του (υστερα απο παγκοσμιο πολεμο :laugh:
γιατι αυτοι που μας εφεραν σε αυτο το χαλι διατηρουν ακομα το προνομιο να εχουν την πιτα
και το μαχαιρι !) Το 1 δολλαριο σε χρυσο και τα 9 δολλαρια στο πουθενα (για την ακριβεια,
στον πλουτο που προκειται να παραξει το δισεγγονο σου για να τα αποπληρωσει ολα !!!!!)
οχι απλως πρεπει να καταργηθει χθες .... αλλα και να κρεμαστουν απο τον πιο ψηλο
ουρανοξυστη αυτοι που το συνελαβαν (εν αναγκη τα κοκκαλα στους ταφους τους)
και αυτοι που το συνεχιζουν. Να ρωταει το μικρο παιδι και να μαθαινει .... πως εφτασε
στο χειλος της καταστροφης ολοκληρη η ανθρωποτητα. Και να το διδασκεται στα σχολεια.
Οτι καθε κερμα εχει το αντιστοιχο της αξιας του καπου, σε κατι υλικο, στον κοσμο.
Δεν ειναι μια υποσχετικη που οδηγει σε υποδουλωση.

Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Το πηγες στα ορια. Ορια του σωματος, ορια του συμπαντος, ορια των κυτταρων και τα λοιπα.
Τα συνορα ειναι λιγο διαφορετικη ιστορια με την εννοια οτι μπορω να περασω απο την μια
πλευρα των συνορων στην αλλη ... και να μην κοπει το σωμα μου στα δυο, ουτε να καταρρευσει
το συμπαν, ουτε να χαθει η κυτταρικη μεμβρανη μου. Δεν υπαρχει καποιο φυσικο οριο (περα απο
τα βουνα). Ομως, χωρις συνορα, οι απολιτιστοι θα επαναφερουν τις ζωωδεις πρακτικες που
γνωρισαν στην χωρα τους, στην δικη μας. Γιατι δεν μπορεις να εχεις εναν αστυνομικο πανω απο
το κεφαλι καθε νεοεισερχομενου. Ειναι πολυ λογικος και ΥΠΑΡΚΤΟΣ αυτος ο φοβος. Και ο κοσμος
(ακομα) οριζεται απο τον φοβο ο οποιος μας βοηθησε τα τελευταια 3 εκατομμυρια χρονια απο
παρα πολλες κακοτοπιες. Αλλοτε ορατες και αλλοτε ... οχι τοσο ορατες.

....

Ναι γιατι τα συνορα αυτο δηλωνουν ενα οριο. Ενα φυσικο η νοητο οριο και οριοθετηση χωρις το οποιο μαμιεται ο διας. Σε ολα τα επιπεδα.

Και φυσικα δεν ειναι αδιαπεραστα, -και απο την ατμοσφαιρα μπορουμε να βγουμε, και με μια βελωνα να διαπερασουμε καποιους ιστους κλπ.- αλλα υπαρχει καποιος "ελεγχος" (προσοχη στα εισαγωγικα) ειδαλως το μεσα θα ηταν εξω και τα πανω κατω και δεν θα στεκοταν τιποτα.

Οσο Για το χρημα εννοω το χρημα καθεαυτο σαν εφευρεση. Αυτο κι αν ειναι εφευρεση και παιγνιδι. Και καποιοι το γνωριζουν, ειναι η δουλια τους.
Η θα επρεπε να το γνωριζουν τουλαχιστον.
Ειδαλως διορθωνεις το παιχνιδι αλλα δεν πετας το ευρημα που κανει παιχνιδια της συναλαγης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Ειναι σαν το τριχωμα των προγωνων μας. Καποια στιγμη θα την αποβαλουμε...

Μπορει. Θα δειξει.
Αλλα να μην μπερδευουμε αναγκαιο και απαραιτητο, μπορεις να ζησεις χωρις κατι αναγκαιο.
Τα χερια σου ειναι αναγκαια για παραδειγμα. Μπορεις να ζησεις και χωρις αυτα.
Ειναι απο τους συγχρονους διαχωρισμους της βιολογιας βασισμενη στην φυσικη επιλογη.

Νοητο οριο .... φιλε Γιωργο. Μονο, νοητο !
Σε καμια περιπτωση φυσικο (απο πεδιαδα σε πεδιαδα).
Οριο για εναν ανθρωπο ειναι το νερο η το διαστημα (δεν μπορει να αναπνευσει).
Σε ολα τα αλλα μπορει να περπατησει και εισελθει κανονικα.

Τα συνορα κρατων ειναι η τραγικη επιβεβαιωση οτι ΔΕΝ προχωρα με τον
ιδιο βηματισμο ολοκληρος ο κοσμος (σε οποιοδηποτε επιπεδο, οχι μονο
πολιτισμικο η θρησκευτικο). Κατι που εχει σκυλιασει τους διεθνιστες
που θελουν να ρθει το Αυριο .... χωρις επιπονη και μακραιωνη κυοφορια.
Μου φαινεται ο χειροτερος εφιαλτης των διεθνιστων ειναι .... ο τροπος
που ποτιζει το χιονακι τον υδροφορο οριζοντα ... αργα αργααααααα ....
Τρελλαινονται οι ατομοι :laugh:

Last edited:
Λοιπόν, ας απαντήσω.

Εφεύρεση/ανακάλυψη/θεμελίωση ή όπως αλλιώς θέλετε πεστε τη, που θα αλλάξει την ανθρωπότητα: Η ικανότητα πλήρως ελεγχόμενης ανακατασκευής/διαμόρφωσης/εκ νέου δημιουργίας κυττάρων και οργανικών υλών. Αυτό θα καταφέρει να νικήσει όλες τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των γηρατειών, ενώ θα δημιουργήσει παράλληλα και τις προϋποθέσεις να μην αποτελέσει πρόβλημα ο υπερπληθυσμός. Ίσως χρειαστεί και κάποιος κανόνας του τύπου "στοπ" σε όλα αυτά μετά την ηλικία των 150 ετών. Είμαστε σχεδόν ήδη σ'αυτό το σημείο, αλλά οι λεπτομέρεις είναι που ξεχωρίζουν το ίσως από το ναι.

Κάτι που θα'θελα να μην έχει εφευρεθεί ποτέ: Απλό, τα όπλα μαζικής καταστροφής.Η πυρίτιδα που αναφέρθηκε παραπάνω υπήρξε ζωτικής σημασίας στις εξορύξεις και τα έργα βραχομηχανικής. Οι καραμπίνες ήταν ίσως ο πιο "αξιοπρεπής" τρόπος θανάτου για τα ζώα ως τροφή μας. Ένα όπλο που μπορεί να αφανίσει μια ολόκληρη πόλη όμως δεν έχει καμία χρησιμότητα, ούτε καν στρατιωτική.

Πρώτη μου σκέψη ήταν να γράψω κάτι προβοκατορικο, απαντώντας και στις δυο ερωτήσεις με την "Τεχνητή Νοημοσύνη". Αλλά είναι μεγάλη κουβέντα αυτό.

Last edited:
Aχ Ιασωνα

Ημουν νιος και γερασα.
Οταν εκανα εγχειρηση δισκοκηλης, (2006) δυο ορθοπεδικοι ... επαναλαμβανω ... ΔΥΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ
με διαβεβαιωσαν οτι σε δεκα χρονια θα παραγγελνονται μεσεγχυματικα βλαστοκυτταρα απο Γερμανια
και με μια απλη ενεση ... θα ειχες πισω ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πυρηνα του μεσοσπονδυλιου δισκου που εχασες
(σου αφαιρεσαν).

Διαννυουμε το σωτηριον ετος .... 2018. Αλλα να μην γινομαι παλι απαισιοδοξος. Ρωτηστε οποιον αλλο
σχετικο εδω μεσα στο φορουμ. Δεν ειμαι ορθοπεδικος. Σκορπιες οι γνωσεις μου. Ειμαι ολος ... :ears:

Eιδικα αυτο το hype με τα βλαστοκυτταρα ... εχει αποκτησει διαστασεις επιδημιολογιας.
Τα βλαστοκυτταρα εκεινο, τα βλαστοκυτταρα το αλλο .... ελα ντε ? Που ειναι ο Αη Βασιλης με τα δωρα ?
Αλλαζει λαστιχο ... στον δρομο βρισκεται. Εμεις ετοιμοι με τα λεφτα στο χερι (μας φαγουριζει η παλαμη)
αλλα δεν συγκινειται το οχημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Μπορει. Θα δειξει.
Αλλα να μην μπερδευουμε αναγκαιο και απαραιτητο, μπορεις να ζησεις χωρις κατι αναγκαιο.
Τα χερια σου ειναι αναγκαια για παραδειγμα. Μπορεις να ζησεις και χωρις αυτα.
Ειναι απο τους συγχρονους διαχωρισμους της βιολογιας βασισμενη στην φυσικη επιλογη.

Παλι δεν κατανοω τον παραλληλισμο των χεριων με την θρησκεια ως προς το αναγκαιο. Καταληγεις σε λαθος συμπερασμα εισαγωντας λαθος αρχικα δεδομενα. Χερια= θρησκεια...

Σπάνια βλέπει κανείς άνθρωπο τόσο τσακισμένο από την "επιτυχία" του...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το μεγαλο ερωτημα ειναι .... γιατι δεν ειδαμε το ιδιο και στον Fermi.
Την ιδια θλιψη.

Yστεροπληκτρον : μου κανει απιστευτη εντυπωση (κοντευουμε την 10η σελιδα)
και ΚΑΝΕΙΣ, νιξη για ... 3D printing ! Νομιζω οτι βρισκομαι σε ενα τεχνολογικο site.
Η κανω λαθος ? :hmmmm2:Γνωριζεται τι "εκτυπωσεις" εχουν επιτευχθει με 3D printing ?
Δεν λεω τιποτε αλλο. Θελω, πραγματικα θελω, να μιλησει καποιος που γνωριζει.

Last edited:
'Εχει ήδη αναφερθεί Μάνο (το 3D printing).

Όσο για τον Fermi, ποιος μπορεί να απαντήσει?
Ποιος μπορεί να ξέρει τι σκεφτότανε?

Πρώτη μου σκέψη ήταν να γράψω κάτι προβοκατορικο, απαντώντας και στις δυο ερωτήσεις με την "Τεχνητή Νοημοσύνη". Αλλά είναι μεγάλη κουβέντα αυτό.

Ευτυχως .... το θιγεις ξωφαλτσα !
Εαν υπαρχει ενα σεναριο ... που κατα την δικη μου εκτιμηση
ειναι πρωτο στις λιστες θεωριων συνομωσιας για ... εξαφανιση του ανθρωπου
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.

Ομως θα χαθουμε στην δαιδαλωδη αναζητηση του ΤΙ ΕΙΝΑΙ Νοημοσυνη.
Και δεν θα φταναμε ποτε στο ΠΟΙΑ Νοημοσυνη αποτελει κινδυνο η οχι.
Οποτε ... ορθα επραξες ! -bye-

Ίδιο team, άλλος άνθρωπος.
Άλλη αντίληψη, άλλη έκφραση.

Ισως, Χρηστο.
Δεν το χω ψαξει (οσο ισως το χεις ψαξει εσυ). Αν δεν απατωμαι ξαναποσταρες το βιντεακι.
Μπορει να επελεξε να κρυψει τα μουτρα του ... μπορει και να ηταν πιο χοντροπετσος.
Ελαχιστοι ισως γνωριζουν !

Yστεροπληκτρον :
Kαι ψαχνω επι δεκα λεπτα :smash: να βρω ποιος αλλος εγραψε για 3D printing.
Μπορεις να μου τον εντοπισεις σε περικαλω πολυ ? :rolleyes:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Ευτυχως .... το θιγεις ξωφαλτσα !
Εαν υπαρχει ενα σεναριο ... που κατα την δικη μου εκτιμηση
ειναι πρωτο στις λιστες θεωριων συνομωσιας για ... εξαφανιση του ανθρωπου
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.

Ομως θα χαθουμε στην δαιδαλωδη αναζητηση του ΤΙ ΕΙΝΑΙ Νοημοσυνη.
Και δεν θα φταναμε ποτε στο ΠΟΙΑ Νοημοσυνη αποτελει κινδυνο η οχι.
Οποτε ... ορθα επραξες ! -bye-

Η σύντομη απάντηση είναι ότι δε θα μπορέσουμε ποτέ να επιλέξουμε ανάμεσα σε καλή και κακή νοημοσύνη, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται θα εξελίσσονται τόσο οι καλές όσο και οι επικίνδυνες εφαρμογές της.

Πάντως η χρησιμότητά του AI είναι τρομακτική σε κάθε επίπεδο της ζωής μας. Για την εφαρμογή στα ρομπότ, συνιστώ σε όποιον έχει PS4 να παίξει το Detroit Human, είναι διαμαντάκι, και επί του θέματος.

To 3D printing που αναφέρατε δεν είναι πλέον φαντασίωση αλλά καθημερινότητα. Στο γραφείο μου δουλεύουν καμιά 15αριά κάθε μέρα full time φτιάχνοντας μικροεξαρτήματα για διάφορα. Είναι δε εξωφρενικό το πόσο απλό είναι.

Η φαντασίωση θα είναι όταν γίνει σε οργανικό/ιστολογικό επίπεδο. Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα αλλά νομίζω δεν έχουμε φτάσει εκεί, not even close.

Last edited:
To 3D printing που αναφέρατε δεν είναι πλέον φαντασίωση αλλά καθημερινότητα. Στο γραφείο μου δουλεύουν καμιά 15αριά κάθε μέρα full time φτιάχνοντας μικροεξαρτήματα για διάφορα. Είναι δε εξωφρενικό το πόσο απλό είναι.

Η φαντασίωση θα είναι όταν γίνει σε οργανικό/ιστολογικό επίπεδο. Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα αλλά νομίζω δεν έχουμε φτάσει, not even close.

Και όμως αναφέρθηκε από κάποιον!

:flipout: :ernaehrung004:
Ενταξει .... παραδεχομαι οτι μπηκα ως ελεφας σε υαλοπωλειο και μονοπωλησα την στοχευση του νηματος.
Το οποιο (νημα) εχει μια στοχευση 360 μοιρες σε καθε επιπεδο. Η Ψυχρη Συντηξη ειναι μια απο αυτες (οπως
επισημανε και ο Νικος). Δεν χρειαζεται μια ανακαλυψη να περιφερεται γυρω απο πονεμενους και πασχοντες.

Ο τρισδιαστατος εκτυπωτης ... εχει πολυυυυυυυυυυυυυυ ψωμι. Μα παρα πολυ. Αφανταστα πολυ.

Η φαντασίωση θα είναι όταν γίνει σε οργανικό/ιστολογικό επίπεδο. Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα αλλά νομίζω δεν έχουμε φτάσει εκεί, not even close.

Closer than you think!

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180201092233.htm

[h=1]Watch A Tissue Of Living Cells Be 3D Printed In Minutes[/h]<br>

http://www.iflscience.com/health-an...ue-of-living-cells-be-3d-printed-in-minutes-/

Closer than you think!

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180201092233.htm

[h=1]Watch A Tissue Of Living Cells Be 3D Printed In Minutes[/h]<br>

http://www.iflscience.com/health-an...ue-of-living-cells-be-3d-printed-in-minutes-/

Πωωω.....

Άντε να στέιλουμε τον Μάνο για πυρήνα μεσοσπονδύλιου δίσκου. :flipout: