1 + 1 εφευρέσεις.

Τα παρακολουθω. Every single day.
Οι πιθανοτητες ειναι οτι θα σας προλαβω.

To 3D printing θα μπορουσε να ειναι λυση και στο προβλημα μου
ΑΝ ... ο οργανισμος δεν εψαχνε σε επιπεδο DNA να δει αν κατι καινουργιο ειναι συμβατο με μενα.
Δυστυχως, το απορριπτει. Γιατι δεν εχει την υπογραφη (που εχουν ολα τα υπολοιπα οργανα μου).
Το ιδιο (περιπου) που ισχυει με μεταμοσχευσεις. Καποια στιγμη, οπως δειχνει και στα Blade Runners,
... θα φτασουμε και σε μοριακο επιπεδο. Καποια στιγμη ....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Παλι δεν κατανοω τον παραλληλισμο των χεριων με την θρησκεια ως προς το αναγκαιο. Καταληγεις σε λαθος συμπερασμα εισαγωντας λαθος αρχικα δεδομενα. Χερια= θρησκεια...

Παραδειγμα, οχι παραλληλησμος, για να σου δειξω οτι οταν ειπες "δεν ειναι αναγκη γιατι μπορεις να ζησεις χωρις θρησκεια" δεν στεκει.
Την αναγκη τη θετει αυτος που αναγκαιουται και οχι ενας τριτος, και ολη η ανθρωποτητα που προηγηθηκε και ολες οι φυλες και εθνοτητες που γνωστοποιηθηκαν δεν θα αποφασισουμε εμεις για αυτες την αναγκη τους υπερβασης. Ειναι τουλαχιστον υπερφιαλο.

Αλλα δεν πειραζει, στην ουσια (του θεματος) δεν βλεπω αντιφαση ενω εσυ ο ιδιος λες οτι ειναι "βημα εξελιξης μπροστα στον φοβο και το αγνωστο".

Σχετικα με το νομισμα και την χρησιμοτητα του.

Επι 5 χιλιαδες χρονια (απο εποχη Σουμεριων) και μεχρι τον 16ο αιωνα ... ΔΕΝ ειχαμε το παραμικρο προβλημα.
Δειλα-δειλα, τον 16ο αιωνα ξεκινησε η "πατεντα" αν το ενα χωριο εχει 5 αγελαδες, 30 κοτες, 40 τσουγκρανες
και 100 μαδερια .... να δανειζει στο αλλο χωριο 5 αγελαδες, 30 κοτες, 40 τσουγκρανες και 101 μαδερια !!!!!!!
Δηλαδη, να δανειζει πλουτο που ΔΕΝ εχει ακομη. Μπορει να ειχε την επομενη μερα ... αλλα οχι την τρεχουσα.
Ολα αυτα μεσω αυτων που ΗΞΕΡΑΝ τι διαθετει το καθε χωριο ... και πως θα γινει η αντιστοιχηση δανειου και
αποθεματικων.

Να μην πω το ονομα του "εφευρετη" (γιατι παλι θα θεωρηθω συνομωσιολαγνος)

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν δέχεται φραγμούς και πρέπει να αποδεχθούμε ότι με κάθε τεχνολογική εξέλιξη που βελτιώνει τη ζωή μας, θα υπάρχουν κάποια side effects, κάποια απόνερα αρνητικής επίδρασης. Αναφέρθηκε πιο πάνω το κινητό τηλέφωνο. Δεν φταίει το μέσο για τη λανθασμένη χρήση του. Με την ίδια λογική, της πρότασης κατάργησης των κινητών, ας καταργήσουμε τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες, τα αεροπλάνα διότι απ'όλ'αυτά χάνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο. Δεν βγάζουμε άκρη...

Η πρότασή μου για τα επιστημονικά άλματα που θα ήθελα να ζήσω επί των ημερών μου αφορά τον ιατρικό τομέα. Θα ήθελα πρώτον να βρεθούν τρόποι, μέθοδοι, φάρμακα, οτιδήποτε που θα έκανε τις ασθένειες ανώδυνες (ουσιαστικά αυτό που είπε ο Χρήστος πιο πάνω) και δεύτερον να βρεθεί τρόπος (επιτέλους) να αποκαθίστανται οι βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός) που αφορούν κίνηση. Όχι άλλες ημιπληγίες, παραπληγίες, τετραπληγίες.

Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

Σχετικα με το νομισμα και την χρησιμοτητα του.

Επι 5 χιλιαδες χρονια (απο εποχη Σουμεριων) και μεχρι τον 16ο αιωνα ... ΔΕΝ ειχαμε το παραμικρο προβλημα.
Δειλα-δειλα, τον 16ο αιωνα ξεκινησε η "πατεντα" αν το ενα χωριο εχει 5 αγελαδες, 30 κοτες, 40 τσουγκρανες
και 100 μαδερια .... να δανειζει στο αλλο χωριο 5 αγελαδες, 30 κοτες, 40 τσουγκρανες και 101 μαδερια !!!!!!!
Δηλαδη, να δανειζει πλουτο που ΔΕΝ εχει ακομη. Μπορει να ειχε την επομενη μερα ... αλλα οχι την τρεχουσα.
Ολα αυτα μεσω αυτων που ΗΞΕΡΑΝ τι διαθετει το καθε χωριο ... και πως θα γινει η αντιστοιχηση δανειου και
αποθεματικων.

Να μην πω το ονομα του "εφευρετη" (γιατι παλι θα θεωρηθω συνομωσιολαγνος)

Δεν πιανει το συστημα Μανο. Αστο...ενα απλο παραδειγμα.
Εγω πιανω ψαρια, εσυ φτιαχνεις καρεκλες.
Θες να φας ψαρι και μου προτεινεις μια καρεκλες για ανταλαγη. Αλλα εγω δεν εχω καμμια αναγκη για καρεκλα. Εχω ηδη η καθομαι στο πατωμα.
Ο αλλος που θελει καρεκλα προτεινει κανατες αλλα εσυ δεν εχεις καμμια διαθεση για κανατες. Και αυτος που φτιαχνει μελι θελει κανατες αλλα ο κανατας δεν θελει μελι θελει σιτηρα...και παει λεγοντας.
Στο να συμπιψουν οι αναγκες ταυτοχρονα σε μια κοινωνια ειναι λαχειο. τα εχει πει ο Αρστοτελης αυτα πριν δυομιση χιλιαδες χρονια. Δεν τα ειπε ο Ροτσιλντ.

Και δεν παιρνω καν υποψιν μια οργανωμενη κοινωνια με ομαδικη εργασια εργαστηρια βιοτεχνιες βιομηχανιες ποιος θα δωσει τι και σε ποιον συμφωνα με το ενδιαφεον τινος ;

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ χωρις την ουδετερη αξια. Εκτος αν γυρισεις στη ληθινη εποχη οπου η μονη επιλογη ηταν το φαϊ η προστασια και το...η αναπαραγωγη και τελειωσε.

Το εμποριο ειχε και θεο στην αρχαια Ελλαδα. Εξ ου ο σημερινος ορος mercantile. Αυτο που εχει εμπορικη αξια. Το διαπραγματευσιμο.

Το κινητο (ως επικοινωνιακο μεσο και οχι μεσο προβολης η απομονωσης) ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ εργαλειο.
Κακα τα ψεμματα, το νερο δεν γυριζει πισω. Ομως, οπως σε ολα, ΔΕΝ ειναι νομος να παντρευομαστε
και τις υπερβολες της καθε ανακαλυψης. Να κυκλοφορω στους δρομους ως ζομπι μεχρι να με πατησει
αμαξι. Να καθομαι παρεα πεντε ατομα σε παραλιακο μαγαζι ... και να μην μιλαω με τους διπλανους μου.
Τοτε γιατι βγηκα ? Καλυτερα να εμενα σπιτι. Να παω σε μια μαζωξη και να τρεμω μην χασω την τελευταια
ειδηση για πολιτικες οι οικονομικες ειδησεις. Οταν γυρισω σπιτι, ανετα και χαλαρα και ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ
θα τα δω ολα .... χωρις να στριγγλιζει ο εγκεφαλος στην παραλληλια τριων και τεσσαρων tasks.
Οι γυναικες επειδη τα καταφερνουν καλυτερα στο multitasking ... δεν εξαιρουνται. Ο εγκεφαλος
στριγγλιζει οταν του αλλαζεις διαρκως την στοχευση. Μπαινεις να δεις στο Skroutz για ενα mixer
και μεσα σε δευτερολεπτα .... σε ενδιαφερουν ολα. Και να παει στον διατανο οταν εισαι σπιτι.
Οταν εισα με παρεα η ... ακομα χειροτερα οδηγεις (ΝΑΙ, ψυκτικος εψαχνε καινουργιο ψυκτικο υγρο
σε ενα κινεζικο site καθοδον .... στην παραλιακη :blink: .... η διαδρομη του τρομου :blink: ....
κοιτουσα ΕΓΩ τα φαναρια αντι γιαυτον)

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ .... επειδη τι να κανουμε καθε τεχνολογια εχει τα στραβα της.
Δεν φταιει το τσιπακι η το software .... ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΡΟΜΟΤΑΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ LIFESTYLE ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΟΤΙΚΟΥ
για ανθρωπινο ον.

Αυτο ...... σταματαει λεγοντας ενα και μονο ενα πραγμα ..... "τι θελω να κανω ΑΥΤΗΝ την στιγμη και μονο ΑΥΤΗΝ".
Και σταματαει το στριγγλισμα (κατι που ξορκιζει σαν τον διαολο η πολυχρηστικη/ψευδοδυναμικη κοινωνια μας γιατι
στο singletasking επιβαλλεται εξορθολογισμος απαιτησεων). Το marketing .... καταριεται και πολεμα καθε εξορθο-
λογισμο. NAI, οσο και αν λυπησω καινοτομες εταιριες οπως Apple, Samsung και η SONY .... OΛΕΣ ανεξαιρετως !

ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ... οχι σαν ελευθερο ον... αλλα σαν ιδιαιτεροτητες, αδυναμιες, αναγκες, προτεραιοτητες.
Αν δει κανεις τι lifestyle προωθουν .... τραβαει ο σπανος τα μαλλια που δεν εχει ! AYTO ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ, αν το θελουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

Δεν πιανει το συστημα Μανο. Αστο...

Οχι δεν το αφηνω (γιατι εισαι και φιλος).
Καταρχην, το παραδειγμα με τις κοτες και τα μαδερια ΔΕΝ ηταν για να επιστρεψουμε σ'αυτο.
Αλλα για να δειξει πως χρησιμοποιηθηκε το νομισμα. Δηλαδη, το εκλαικευσα για να μην βαλω
μεσα ποσο στοιχιζει ενα μαδερι, μια κοτα, μια αγελαδα εκινη την εποχη (και που να ξερω ?)
Το δανειο που επαιρνε το ενα χωριο απο το αλλο απο μια τραπεζα, συνηθως τοκογλυφικη,
(πολυ χονδρικα στα λεω) αντιστοιχουσε σε νομισματικη αξια που ΔΕΝ αντιστοιχουσε ΑΚΡΙΒΩΣ
σε αυτα που διεθετε ως αποθεματικα και υλικες αξιες το αλλο. Ηταν ελαχιστα παραπανω.

Αυτο στην παροδο τεσσαρων αιωνων γιγαντωθηκε τοσο πολυ που σημερα .... ενω το
παγκοσμιο ΑΕΠ ειναι 75 τρις, το παγκοσμιο χρεος (ολων των κρατων μεταξυ τους) ειναι πανω
απο 200 τρις. Χρειαζεται μια συλλογιστικη για να φτασεις σε τετοιες παρανοιες. Νομιζω οτι
αυτη η φυτρα συλλογιστικης ξεκινησε τον 16ο αιωνα. Αυτο που πρεπει να ξαναγυρισουμε
(δια ροπαλου αν χρειαστει) ειναι ο ενας να δανειζει στον αλλο ΜΟΝΟ χρημα που αντιστοιχει
σε υλικες αξιες (οτι και αν ειναι αυτο). Το Χρηματιστηριο της ΝΥ αποτιμα μετοχες και τιμες
εξαγορων βασει δυναμικων εταιριων ... ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ... η ιδια η ιδεα ειναι φυτρα για
ανορθολογισμο και ΦΟΥΣΚΑ. Φουσκα για την οποια δεν τιμωρειται κανεις απο την Wall Street.
Οτι εκτιμηση και να κανει ....

Δεν με ενδιαφερει ΤΙ δυναμικη θα εχει η Apple αυριο. Σημερα εχει αυτα τα λεφτα σε τραπεζες,
αυτα τα εργοστασια και αυτα τα προιοντα προς διαθεση. Σ-Η-Μ-Ε-Ρ-Α. Και ολα ερχονται σε
ρεγουλα.

Ρεεεεεεεεεεεεγουλαααααααααααααα :slapface:

Last edited:
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά ανάπτυξη χωρίς να χρειάζεται αιώνες δεν γίνεται χωρίς fiat money στα πλαίσια του καπιταλισμού. Φυσικά και θα μεγαλώνει το παγκόσμιο χρέος με αυτό το σύστημα. But that's a side effect.

Το marketing δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάντα υπήρχε. Εύα να ένα μήλο φφφσσσσσσσσσ.... :flipout:

Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά ανάπτυξη χωρίς να χρειάζεται αιώνες δεν γίνεται χωρίς fiat money στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Καπιταλισμος ισως συνεχισει να υπαρχει ... οσο ο ενας δινει δουλεια και ψωμι στον αλλο.
Ομως αυτος ο κανονας (που ισχυει για χιλιαδες χρονια) ενδεχεται καποτε .... να τελειωσει.
Δεν ειπα οτι θα γινει αυριο (ουτε καν τον επομενο αιωνα).

Ο Ηλεκτρισμος θεωρειται καλη εφευρεση ? :flute:

Η ειναι .... ενοχλητικα σουπα και ντεμοντε ? :flute: Κατι σαν "νερο" !

Στατικος (Θαλης ο Μιλησιος) η εναλλασομενος (Tesla) ? ..... χμμμμ ....

Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

Άσχετο: Γιώργο, ποιοι είναι οι πυγμάχοι στη φωτό που έχεις στην υπογραφή σου; Μάλλον ποιος είναι αυτός που ρίχνει το ντιρέκτ;

Ειναι Ο ΤαΥζον Φιουρυ ο Ιρλανδος που πηρε το παγκοσμιο βαρεων εναντι του Ουκρανου Κλιτσκο.

Τεραστιοι και οι δυο. Και πολυ πιστοι χριστιανοι και οι δυο. Που για μενα μετραει.

Ειναι Ο ΤαΥζον Φιουρυ ο Ιρλανδος που πηρε το παγκοσμιο βαρεων εναντι του Ουκρανου Κλιτσκο.

Τεραστιοι και οι δυο. Και πολυ πιστοι χριστιανοι και οι δυο. Που για μενα μετραει.

Καλά μου φάνηκε για τον Κλίτσκο ο δεξιός. Σπουδαίος πυγμάχος και με μεγάλη διάρκεια.

Καλά μου φάνηκε για τον Κλίτσκο ο δεξιός. Σπουδαίος πυγμάχος και με μεγάλη διάρκεια.

Και σπουδαιο ηθος και μεσα και εξω απο το ρινγκ.
Κριμα που πηγε και εμπλεξε με την πολιτικη μετα.

Καλή εφεύρεση θα ήταν το εμβόλιο κατά της απληστίας, για όλους τους ευνόητους λόγους, αλλά κάτι τέτοιο ίσως φρενάριζε την επιστήμη.
Στα μείον θα έβαζα το κάπνισμα γιατί το θεωρώ τελείως ανούσιο.

Έχουν ήδη γραφεί πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Κάτι πρόχειρο που μου έρχεται στο μυαλό (το ανέφερε ήδη ο Μάνος) είναι ο διακτινισμός. Τις προάλλες κολλημένος στην Ηλιουπόλεως, έκανα έναν ψιλοϋπολογισμό του χρόνου στις μετακινήσεις μόνον για τη δουλειά. Το νούμερο των ωρών που βγήκε είναι τραγικά μεγάλο. Θα μου πείτε, ο συλλογισμός είναι αυθαίρετος διότι είτε υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν περισσότερες ώρες στα πήγαινε έλα είτε λιγότερες. Πάντως, ένα νούμερο σαν το 1/7 του χρόνου της ζωής μας βγάζοντας έξω τον ύπνο, είναι εξοργιστικό. Το παραπάνω είναι μόνον για τη δουλειά. Ας φανταστούμε ΣΚ, διακοπές κ.λ.π.