100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Παιδια εδω ειμαστε και παλι...καταρχην τα νεωτερα...ηδη εχω στα χερια μου το μαγικο χαρτσκι του τεχνικου που με παραπεμπει στο καταστημα για αλλαγη τηλεορασης!!!!Το παληκαρι ηταν α-ψο-γο!!!!Μολις ειδε την συγκεκριμενη σκηνη που ειπα κατευθειαν μου πε οτι η τηλεοραση δεν εχει ζημια...απλα δεν ανταποκρινεται σ αυτα που θελω εγω.Βεβαια δεν ηξερε τοσο λεπτομερειες περι pull down και 1080ι ή 1080p...ηξερε τα βασικα.(Ημαρτον που φτασαμε...να λεμε οτι εμεις ξερουμε και οτι οι τεχνικοι ξερουν τα βασικα...for God shake!:jester:!Να ναι καλα το παιδι...

Φιλε petasis συμφωνω...αλλα διαφωνω!Δεν ειναι αυτο το φαινομενο.καταρχην η τηλεοραση σ οτι αλλο σημα(απλο καναλι...rippαρισμενο dvd...ταινια απο internet...δεν μιλαμε για ps3...απλα τελειο!!!!)δεν εχει κανενα προβλημα...ισα ισα!Τηλεοπτικα καναλια μπορω να πω τα βελτιωνει κι ολας!Αν ηταν αυτο που λες φιλε μου θα χα παντου προβλημα...αυτο που λεω εγω δεν ειναι απλα ενα ιχνος...ολοκληρη εικονα!!!!Θυμασαι παλια στα video clip (80 - 90 s) που καναν ενα εφε περιεργο σαν να τρεχουν 5 ιδιοι ανθρωποι αλλα μ ενα δευτερολεπτο ο ενας απο τον αλλον?αλλα με την ιδια ακριβως κινηση?Αυτο!Και το κανει περισσοτερο σε σκοτεινο φοντο!Στο φως ειναι ανεπαισθητο!Αν δεις το Lg XD engine που λεω παραπανω θα το καταλαβεις ...ελπιζω φιλε να ναι αυτο γιατι τοτε οτι lcd παρω μεχρι αυτα τα λεφτα θα χω προβλημα συμφωνα με τα λεγομενα σου...Τουλαχιστον σε philips ή lg!Ολα του Pixel plus τα χω ανοιχτα εκτος του natural motion που το χω min.

Και ερχομαστε στο καυτο ερωτημα...τι να παρω αν ολα πανε καλα και δεν στραβωσει η δουλεια? sony 40w4500?
samsung 656 /40 '?
a856/40'?
786r/40'?
ηηηηηηή να παρω στα ιδια λεφτα την τοσο παινεμενη αλλα και 47' lg 7000!!!!Πειτε ρε παιδια την γνωμη σας...Παντα με γνωμονα ομως blue ray και ps3 παιχνιδια!!!

A!Επισης κατι σημαντικο...η Philips οταν μεγενθυνε την εικονα στη τηλεοραση δεν τους εκανε ...χοντρους!Αραγε ετσι δουλευουν και οι αλλες?Κι αυτο ενα κριτηριο οποιος γνωριζει!Ευχαριστω και παλι παιδια!!

Θα συμφωνησω μαζι σου Yperior!Eιναι αληθεια οτι θα χει και δεκτη για τα καινουρια ψηφιακα?Ενα ... ελαχιστα μικρο μειονεκτημα...η ελλειψη καλωδιου rca για εξοδο ηχου...μονο οπτικη ινα.Μεχρι στιγμης παντως αυτη σκεφτομαι...απλα θα σκασω στο μαγαζι με BR (10.000 π.Χ ) και θα πεσει τρελο τεστ!!!!Αν μ αφησουν...!Θα φαω μουτζα αλλα παιδια δεν θελω να την ξαναπατησω!!

Απάντηση: Re: 100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

A!Επισης κατι σημαντικο...η Philips οταν μεγενθυνε την εικονα στη τηλεοραση δεν τους εκανε ...χοντρους!Αραγε ετσι δουλευουν και οι αλλες?Κι αυτο ενα κριτηριο οποιος γνωριζει!Ευχαριστω και παλι παιδια!!

Από μια 32'' philips φίλου,γνωρίζω οτι μη tv τραβάει ποιο πολύ τα άκρα της εικόνας και αφήνει το κέντρο όπως είναι. Ετσι όταν βλέπεις πχ ειδήσες ο εκγωνητής φαίνεται κανονικός, αλλά η ταινία που περνάει από κάτω φαίνεται σαν να κάνει κίνηση προς "τα μέσα" και όχι ευθεία.

Στι Samsung 40a856 που έχω δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση, αλλά μπορείς να κάνεις zoom στην εικόνα όσο θέλεις και να επιλέξεις πόσο θα συμπιέσεις την εικόνα.

@proteas78: Αν και τώρα πλέον είναι αργά, καθώς θα την αλλάξεις, δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το Digital Natural Motion και ό,τι Noise Reduction έχει η τηλεόραση σου και να δεις τι γίνεται τότε με την κίνηση;

Όσον αφορά την καινούρια, θα συμφωνήσω με τον Γιάννη (Yperion). -bye-

Μάλλον όχι. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει άλλη μάρκα που κάνει τόσο καλή προσαρμογή από 4:3 σε 16:9. Πρέπει να δεις οπωσδήποτε να παίζει αυτή που θα πάρεις...

Παιδια εδω ειμαστε και παλι...καταρχην τα νεωτερα...ηδη εχω στα χερια μου το μαγικο χαρτσκι του τεχνικου που με παραπεμπει στο καταστημα για αλλαγη τηλεορασης!!!!

Πολύ καλή εξέλιξη! :grinning-smiley-043
Είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις η φίλιπς θέλει να μένει ευχαριστημένος ο πελάτης. Αλλά να κάνει και αναστροφή πώλησης;;; Δεν το περίμενα με τίποτα! :a0210:

Μόνο προσοχή τι θα πάρεις μετά... Αν δεν σου αρέσει, ίσως να μην είσαι το ίδιο τυχερός... :blush:

Φιλε petasis συμφωνω...αλλα διαφωνω!Δεν ειναι αυτο το φαινομενο.καταρχην η τηλεοραση σ οτι αλλο σημα(απλο καναλι...rippαρισμενο dvd...ταινια απο internet...δεν μιλαμε για ps3...απλα τελειο!!!!)δεν εχει κανενα προβλημα...ισα ισα!Τηλεοπτικα καναλια μπορω να πω τα βελτιωνει κι ολας!Αν ηταν αυτο που λες φιλε μου θα χα παντου προβλημα...αυτο που λεω εγω δεν ειναι απλα ενα ιχνος...ολοκληρη εικονα!!!!Θυμασαι παλια στα video clip (80 - 90 s) που καναν ενα εφε περιεργο σαν να τρεχουν 5 ιδιοι ανθρωποι αλλα μ ενα δευτερολεπτο ο ενας απο τον αλλον?αλλα με την ιδια ακριβως κινηση?Αυτο!Και το κανει περισσοτερο σε σκοτεινο φοντο!Στο φως ειναι ανεπαισθητο!Αν δεις το Lg XD engine που λεω παραπανω θα το καταλαβεις ...ελπιζω φιλε να ναι αυτο γιατι τοτε οτι lcd παρω μεχρι αυτα τα λεφτα θα χω προβλημα συμφωνα με τα λεγομενα σου...Τουλαχιστον σε philips ή lg!Ολα του Pixel plus τα χω ανοιχτα εκτος του natural motion που το χω min.

Τι να πω :nounder:
Τελικά δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα αντιμετώπιζες με την φίλιπς :huh2:
Πάντως, για το XD engine της LG, δεν νομίζω να είναι κάτι ιδιαίτερο...
Δοκίμασε την σκηνή που σε ενδιαφέρει πριν αγοράσεις, και αν γίνεται σε μέρος με λίγο φως... Μην αγοράσεις κάτι άλλο και έχεις το ίδιο πρόβλημα μετά...

Και ερχομαστε στο καυτο ερωτημα...τι να παρω αν ολα πανε καλα και δεν στραβωσει η δουλεια? sony 40w4500?
samsung 656 /40 '?
a856/40'?
786r/40'?
ηηηηηηή να παρω στα ιδια λεφτα την τοσο παινεμενη αλλα και 47' lg 7000!!!!Πειτε ρε παιδια την γνωμη σας...Παντα με γνωμονα ομως blue ray και ps3 παιχνιδια!!!

Δυστυχώς, δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα είχες, οπότε δεν θα διακινδυνέψω πρόταση... Με αυτά που μας έλεγες όμως, μάλλον μόνο με την σόνυ Z4500 στα 200 Hz θα μείνεις ευχαριστημένος, η οποία δυστυχώς βρίσκεται σε άλλη κατηγορία τιμής, αλλά και σε άλλη κατηγορία απόδοσης της κίνησης στο πάνελ.
Μόνο δες καλά αν σου αρέσει ότι και να πάρεις. Γιατί όλες έχουν τα προβληματάκια τους, καμία δεν είναι τέλεια...

Re: Απάντηση: Re: 100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Από μια 32'' philips φίλου,γνωρίζω οτι μη tv τραβάει ποιο πολύ τα άκρα της εικόνας και αφήνει το κέντρο όπως είναι. Ετσι όταν βλέπεις πχ ειδήσες ο εκγωνητής φαίνεται κανονικός, αλλά η ταινία που περνάει από κάτω φαίνεται σαν να κάνει κίνηση προς "τα μέσα" και όχι ευθεία.

Στι Samsung 40a856 που έχω δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση, αλλά μπορείς να κάνεις zoom στην εικόνα όσο θέλεις και να επιλέξεις πόσο θα συμπιέσεις την εικόνα.

Ναι είναι αλήθεια ότι η φίλιπς εφαρμόζει διαφορετικό άπλωμα σε διαφορετικά σημεία της εικόνας. Σε σάμσουνγκ νομίζω δεν γίνεται αυτό, τουλάχιστον σε περσινά μοντέλα που είχα δει... Κάνουν το τυπικό τράβηγμα...

proteas78, αν γίνεται προσπάθησε να την την προς αγορά τηλεόραση και σε τηλεοπτικό. Γενικά η φίλιπς (το pixel plus) κάνει μια μικρή βελτίωση στο τηλεοπτικό, που δεν θα βρεις αλλού. Δεν είναι δραματικές οι διαφορές, απλά έχε το υπ' όψιν σου πριν την αγορά...

Re: Απάντηση: Re: 100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Αυτο το κανουν και οι Sony αρκει να διαλεξεις "smart" στις ρυθμισεις...-bye-

Πολύ καλή εξέλιξη! :grinning-smiley-043
Είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις η φίλιπς θέλει να μένει ευχαριστημένος ο πελάτης. Αλλά να κάνει και αναστροφή πώλησης;;; Δεν το περίμενα με τίποτα! :a0210:

Μόνο προσοχή τι θα πάρεις μετά... Αν δεν σου αρέσει, ίσως να μην είσαι το ίδιο τυχερός... :blush:

ευχαριστο μεν για το φιλο μας :award:,δυσαρεστο δε για τον επομενο αγοραστη της συγκεκριμενης συσκευης:bigcry:.Διοτι δεν πιστευω να καταληξει στα ανταλλακτικα...Επισης αμφιβαλλω για το αν θα ενημερωθει ο επομενος κατοχος οτι αγοραζει ελαφρως μεταχειρισμενο μοντελο(εκτος κι αν ο ιδιος αποκτησει προσβαση σε καποιο service menu και δει ποσες ωρες επαιξε-αν δεν μηδενισουν το χρονο).Τελος υπαρχει περιπτωση ο νεος κατοχος να μην αντιληφθει καν το προβλημα που περιγραφει ο φιλος μας και να την απολαυσει ξενοιαστα για χρονια(ignorance is a blessing)

οπως και να χει κατι τετοια διαβαζω και την εχω αποκλεισει τη philips-bye-

Αυτο το κανουν και οι Sony αρκει να διαλεξεις "smart" στις ρυθμισεις...-bye-

Λοιπόν πήγα σε ένα expert και είχαν ένα κουφό μοντέλο σόνυ (U4200; υπαρχει τέτοιο; ) και τους ζήτησα να το βάλουν σε smart, μιας και όλες έδειχναν τηλεοπτικό σήμα. Δεν ήταν καθόλου κακό! :a0210:
Μια χαρά μου φάνηκε, αν και το είδα λίγο, και με διαφημίσεις του Αντ1 -bye-

petasis said:
Μια χαρά μου φάνηκε, αν και το είδα λίγο, και με διαφημίσεις του Αντ1

Γιατί έχει και κανονικό πρόγραμμα αυτό το κανάλι;:idea:

Γεια σας παιδια και παλι...απουσιαζα για λιγο...Λοιπον ξαναλεμε οτι το μεγαλο ευχαριστω ανηκει στο παλληκαρι που ηρθε που ήταν φοβερα ...ξηγημενο!Η επισημη απαντηση της philips ηταν σαν της Πυθειας.Η αληθεια ειναι οτι με οτι διαβαζω μαλλον πολυ δυσκολα σ αυτα τα λεφτα θα βρω κατι πολυ καλο.Και με λυπει το γεγονος οτι για να δεις μια σχετικα τελεια εικονα θα πρεπει να σκασεις 2000 ευρω.Περιπου!Ειναι αληθεια οτι η Philips κανει πολυ καλη μετατροπη στο αναλογικο σημα...και σε "μεγενθυνση" και σε φιλτραρισμα...αλλα ομως σε κρεμαει ψηλα!Και επισης ρε παιδια δεν γινεται μια εταιρεια που θελει να λεγεται σοβαρη να παραπλανει τουσ καταναλωτες με specs που ομως ειναι μονο στα χαρτια!Και ουτε να μην εχουν την τεχνικη δυνατοτητα ενω αλλες εταιρειες σαφως νεωτερες στο ειδος να βρισκουν λυσεις σε τετοια θεματα με αναβαθμιση firmware και αυτη να αδιαφορουν!Γιατι αδιαφοριυν!Δεν θελω να πιστεψω οτι δεν εχουν την τεχνογνωσια...απλα δε θελω!Απο κει και περα θα προσπαθησω ειλικρινα ...δυστυχως γινοντας ενοχλητικος να κανω δοκιμη σε καθε τηλεοραση που μ ενδιαφερει...ελπιζοντας να πεσω σε κανα καλο πωλητη...Ηδη ρωτησα και η lg7000 υπαρχει στα electroworld Βουλιαγμενης...Την Δευτερα με βλεπω προς τα κει.Αν καποιος ξερει καποιο αλλος μερος προς Κορυδαλλο μερια ας μου πει.

Οσο για τον φιλο που προτεινε να κλεισω τα χαρακτηριστικα του pixel plus σορρυ που δεν θυμαμαι το ονομα αλλα γραφω στη ζουλα και δεν το προσεξα...Παιδια δεν γινεται να κλεισεις αυτα που που υποτιθεται βελτιωνουν τα υψηλης ποιοτητας σηματα...Το χα κανει κι αυτο παντως και η τηλεοραση γινοταν εντελως απλη ...συμβατικη.Να μην πω χειροτερη!Χαλια...απλα δεν επαιρνε 1080p ...ειναι απλο... το κανε 1080ι και μετα το ξαναεκανε 1080p.Δεν εκανε 5:5 pull down αλλα 3:2 και αυτο ειναι ολο.Παιδια θα επανερθω και μ αλλα...

απλα δεν επαιρνε 1080p ...ειναι απλο... το κανε 1080ι και μετα το ξαναεκανε 1080p.Δεν εκανε 5:5 pull down αλλα 3:2 και αυτο ειναι ολο.Παιδια θα επανερθω και μ αλλα...

Και αυτό ακόμα να γίνεται, το αποτέλεσμα πιο θα ήταν; Τεχνουργήματα απόπλεξης. Επίσης, δεν καταλαβαίνω το 5:5 pull down (5 δια 5 κάνει μονάδα :chinscratch:) και τι είναι και το 3:2 pull down, και κατά πόσο σχετίζονται με την αναπαραγωγή 24Hz. Νομίζω ότι κατά την αναπαραγωγή 24p οι περισσότεροι δείχνουν πολλαπλάσια (είτε τα αρχικά, είτε τεχνητά), οπότε κάνουν αναπαραγωγή στα 72Hz (24*3), είτε 96, είτε 120 (24*5). Στα 120 είναι οι περισσότερες τηλεοράσεις που λέμε "100Hz", και οι οποίες δέχονται σήματα μέχρι 60Hz. Τα διάφορα pull down νομίζω ότι σχετίζονται με σήματα SD...
Νομίζω βάζεις διαφορετικούς όρους στο θέμα (π.χ. μετατροπή 1080p -> 1080i -> 1080p), που δεν ξέρω αν σχετίζονται με το πρόβλημά σου. Φυσικά, δεν έχω καταλάβει και ποιο είναι το πρόβλημα που προσπαθείς να διορθώσεις. Στην αρχή νόμιζα ότι έβλεπες σπασίματα στην κίνηση, μετά ότι έβλεπες ουρές σε κινούμενα αντικείμενα.
Αν μπορείς κάποιος που έχει καταλάβει να βοηθήσει, γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι :blush:

Βέβαια από την στιγμή που αλλάζεις τηλεόραση, όλα αυτά δεν έχουν σημασία.
Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι το πρόβλημα ώστε να έχω μια καλύτερη άποψη για την 7403.

Επίσης, να εξετάσεις καλά την LG 7000. Γιατί σύμφωνα με το περιοδικό hitech (αν σου λέει κάτι η γνώμη του), η 7000 έχει χειρότερη ποιότητα εικόνας και ήχου από την 7403...

http://www.4pi.gr/hitech//data/xls/T143_TV_40_42_internet.html

Να πω και γω λίγο την ιστοριούλα μου...
Τις είχα πρώτα χαζέψει με τις ώρες όλες. Με ενδιαφέρει μόνο τηλεοπτικό σήμα (αναλογικό λόγω επαρχίας) για εκεί που προορίζεται η συσκευή. Απόσταση θέασης περίπου 2,5-3 μέτρα.

Κατέληξα να πάρω σήμερα την 7403 από πρακτικερ στα 1049 ευρώ. Η εικόνα στο σπίτι στα τηλεοπτικά κανάλια είναι ανέλπιστα καλή. Σαφώς καλύτερη από 656, w4000 κλπ κλπ (όσο φυσικά μπορώ να μιλάω απόλυτα διότι βέβαια είναι και θέμα γούστου-πχ μου αρέσουν πολύ περισσότερο τα χρώματα της philips).

Ευχαριστημένος αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι με ψιλοδούλεψαν υποστηρίζοντας ότι είναι κανονική εισαγωγή με 2ετή εγγύηση και ξεχνώντας να αναφέρουν ότι πρόκειται για δική τους παραεισαγωγή προφανώς!